Jag bor i en otroligt vacker kommun!!

2011-06-30 - 12:42:35
Jag satsade på 15km, och jag tyckte att jag gick jäääätte lååångt men tydligen inte, hamna på 12km. Haha. Min mage kurra som tusan och benen blev mojsiga, det är nog värmen som gör det, men jisses vad kroppen blev slut. Sol, 30 grader och ingen vind tar på krafterna! 

Men vackert var det, mkt hästar överallt, det är trots allt sthlms mest hästrikaste kommun. :) och mkt skog har vi, en dag ska jag bo där jag brukar promenera, mkt skog, hästar och villa men nära till butiker. Underbart! 

Nu bor vi i en bunker, som vi kallar det. För mobilerna funker knappt i vår lght, för tjocka betongväggar eller nåt. ;) 
Men vi trivs ändå :)
12km - 11460 steg - jag bor i en otroligt vacker kommun! - Bild 1
12km - 11460 steg - jag bor i en otroligt vacker kommun! - Bild 4
12km - 11460 steg - jag bor i en otroligt vacker kommun! - Bild 5
12km - 11460 steg - jag bor i en otroligt vacker kommun! - Bild 7
12km - 11460 steg - jag bor i en otroligt vacker kommun! - Bild 6
12km - 11460 steg - jag bor i en otroligt vacker kommun! - Bild 2
12km - 11460 steg - jag bor i en otroligt vacker kommun! - Bild 3
12km - 11460 steg - jag bor i en otroligt vacker kommun! - Bild 8

Sista dagen på Juni

2011-06-30 - 10:08:13
Om ingen hade koll på det så ser ni det nu ;) !!

Imorn går vi in i Juli månad och det är ju sjukt vad tiden kan rinna iväg!!  

Jag planerar att inte gå ner till gymmet idag heller utan att ta en lång promenad i solen, skaffa lite mer bränna och samtidigt bränna lite kalorier. ;)

Är fortfarande peppad till helgen, jag ska klara av att inte äta nåt osunt. Det ska bara gå och jag närmar mig fredagen med positiv energi! 
Jag vill få fart på min viktminskning, nu har det stått still i 2veckor, minst, men det brukar ju göra det för att sen ramla av några cm. Jag hade en syndarhelg där på midsommar som inte var nådig så jag har att ta igen. 

Men jag har tid på mig, 31 dgr kvar!
(sen resten av livet såklart)


Underbar dag i bilder

2011-06-29 - 21:23:36
Promenad på 2timmar i skog o land, smultron och blåbär, fika men goaste vännen Yoanna och våra barn. Solbränd och god mat, tonfisksallad från Linas matkasse.
Och sist men inte minst, en klänning jag fick av Yoanna, inte så dum. :)

Och ser ni vad som döljer sig i busken?
Lite roligt, för det såg jag inte då. ^^

Drömmar om regnbågar

2011-06-29 - 10:09:29
Vakna av en dröm som var bra annorlunda.
Var i nån affär med en massa barn, alltså på tok mkt barn och alla var lämnade framför en film. De drog i mig för att jag skulle byta film men jag stod och prata med en annan vuxen. Fixa filmen för barnen då jag såg hur den vuxna kuta ut med blicken fäst mot himlen. 

REGNBÅGE! Och den vackraste jag nånsin sett, klara underbara färger och man kunde se hela bågen. Men det vackra vände fort till mystiskt, flera regnbågar dök upp och de var som spiraler, 2-3st.. När jag titta högre upp mot himlen öppnade sig ett stort svart hål och allt började sugas upp. Jag bara stod där, förundrades över dess makt och skönhet och just när allt skulle försvinna väcktes jag av sonen. :) 

Promenad, om 10min går jag. Ska bara få i mig mitt kaffe och keso med jorgubbar. Lyxfrukost, men nu är gubbarna slut och jag sörjer. 

Idag ska jag inte ens ta i min gymväska, den ska få ligga ensam på golvet och skrika efter mig.. Nej, usch vad hemskt det lät, nu måste jag krama om den....
Men jag ska inte gå till gymmet, idag blir det bara en lååång promenad i solen i lagom tempo. Jag ska ta det lugnt denna vecka men jag ska få röra på mig, helt klart. Inte bra att bara ligga som en soffpotatis. ;) 

Jag hade mina ögon så starkt på målet där i horisonten att jag glömde att tänka med sunt förnuft, med logik och lyssna på kroppen. Men jag har vaknat, jag kan se nu. :) 

Godmorgon! NU bär det av!


Rainbow 2992 Wallpaper

Linas matkasse & klänning (korvskinn)

2011-06-28 - 20:02:00
Maten var god och enkel att göra. Det var nya smaker och inte direkt nåt jag skulle göra hemma annars. Men, det kommer jag inte göra igen. Hahaha... :> 

Kyckling med italiensk skinka som jag inte kan stava till och som jag inte tycker om för fem öre! Sen ruccola på det, uäk, men det älskar sonen på 4år så han får äta upp det. ;) 
rotfrukter och annat gott. 

Klänningen är till ett bröllop men jag blev tokbesviken på färgen, skitful, mkt snyggare på nätet. Men ska skicka tillbaka den, dock nöjd att jag kom i st 38a men satt som ett korvskinn. Gillar designen (!) men nej. 
Söka efter mer klänningar helt enkelt!

Idag känner jag mig jätte fet och jag undrar hur fet jag var från början egentligen,.. när jag är så fet som jag är idag. Lite sådana tankar, men de kommer ganska lagom till ägglossningen som alltid. ;) Fattar inte vart fettet kommer ifrån i vissa kläder..

I vissa ser jag ok ut, ganska fin och i andra som ett fetto?! Äh vi lägger ner det. 

Dagens kalorikoll
Energibehov 1855 Kcal
Kaloriunderskott - 500 Kcal
Träning + 424 Kcal
Mat - 1133 Kcal
Kvar att äta 646 Kcal

Linas maträtt måndag (tisdag) och klänning (läs korvskinn)! - Bild 1


Pratat med min kanske framtida PT

2011-06-28 - 13:59:00
Om att kanske anställa hnm som personlig tränare till hösten, men det förstod ni nog. Och sen frågade jag lite om kost och min yrsel, svaghet och att det svartnar. 
Jag frågade rakt ut om det betyder att jag äter för lite och om jag behöver MER mat helt enkelt men det tvivlade han på. 

Svaret var, att om jag behövde mer mat så skulle jag behövt det ganska tidigt i min träning. Så att det har kommit de sista 2-3veckorna betyder mer på att min kropp behöver VILA

Så det blev inte mkt träning idag:
•Core 30min
•Promenad 45min

Han påstod att jag har kört på riktigt bra nu på våren och kan faktiskt vila en vecka och han trodde ärligt att min kropp bara skulle ha nytta av det. 
Sen när jag påpeka om att det går lite trögt med att gå ner i vikt eller se nån förändring, uttryckte jag mig snarare, titta han på mig och log: "Nu måste du vara lite realistisk!

Ja jo.. *skämmas* 
Och människan påstår att det inte alls går trögt, jag tränar skitbra och kosten är nog det sista jag behöver oroa mig om eftersom jag går ner så fint, bevisat av tanita testet. Jadu, han måste ha tålamod som är guld värt! ;) 

VILA, ät som jag brukar och kom tillbaka nästa vecka! 
Jahapp.... :P

Hos sjukgymnasten gick det bra, fick nya övningar, upp på tå med både fötterna sen lyfta på ena och gå ner långsamt, inget konstigt. ;) 
Jag frågade om kostrådgivning och de skulle ringa upp mig om det, och det roliga är att hon som har hand om kosten är min granne! Haha, hon är en riktig hurtbulle och vältränad. *avis :D

Nu, sitter jag och äter mig kasslersallad, mmm så gott!
Snart vankas kaffe!

Planerat dagens mat

2011-06-28 - 09:58:00
Frukost
2ägg(röra), 1rågmacka med leverpastej, 2msk keso, några jordgubbar och kaffe.

Lunch
Kasslersallad; kassler, tomat, gurka, 3msk tzatziki, hälla på extra tonfisk. Några cashew för fett.

Mellanmål
Cashew, 4st ostrullar med rökt skinka i.

Middag:
Prosciuttiolindad kyckling m. kamutvete och rotfrukter.

Kaffe på det! 


Totalt intag:
Fett: 57 g Protein: 104 g Kolhydrater: 56 g -1163 kcal

Nu tycker jag att detta är JÄTTE mkt mat... Hur ska jag få i mig mer? Herregud... Haha. Frukosten var på gränsen att jag inte fick mig den tom!

Jag har även höjt mitt intag till lätt aktivitet, så den hoppa upp på 1855kcal med 500 i underskott = 1355kcal. HUR?! x)

Sluta grubbla, nu gymmet och sen sjukgymnasten!
Puss och kraaam

Typiskt frukost för mig

2011-06-28 - 09:30:00
Ser gott ut va?
Dock är jag inte hungrig, men det går nog över och det är bra, kan jag äta långsamt. ;) 

Totalt intag
Fett: 19 g Protein: 27 g Kolhydrater: 22 g -361 kcal
Äggröra på 2 ägg. keso, jordgubbar och rågmacka med leverpastej och KAFFE såklart <3
Större frukost! - Bild 1

Utmaning idag

2011-06-28 - 08:55:00
Att försöka äta mer till frukost så jag klarar hela träningen. På sista tiden har jag fått svackor i träningen, känt mig sjuk, blivit svag, svartnat för ögonen och mått illa.
Läste att det kan vara akut blodsockerfall och det betyder att det man åt innan duger inte och jag måste äta mer! 

Jag äter alltid 2ägg och en rågmacka till frukost, ibland blir det ett knäcke med kaffe till. Jag har alltid klarat mig på detta innan men nu så vill inte kroppen längre och jag tänkte, att om jag provar att äta MER så kanske det blir bättre. Om inte, ja då är det mjölksyra då.

Räkna ut vad jag behöver i kcal in och den låg runt 1400, bara för att organen ska funka. Sen är jag skeptisk till om det stämmer, för då är mitt lägsta intag runt 1400kcal.
Känns väldigt mkt, tror inte jag nånsin har ätit så mkt (förutom på helgerna då man syndat ;)). 

Idag ska jag till sjukgymnasten och få ännu en laserbehandling, man kan också rådfråga de om kost - vilket jag tänker göra idag. Jag är snurrig igen, det är väl nåt jag får 1 gång i månaden tills jag åter igen inser att det är lika bra att skita i det och bara äta. Eller, så får jag prata med en dietist!

Dagens träning:

•Core 20min med tyngd
•Sen vet jag inte, trött på Crossen..........

Kram på er och godmorgon

Dagens intag & träning summering

2011-06-27 - 21:53:00
Totalt intag
Fett: 35 g Protein: 58 g Kolhydrater: 50 g -765 kcal

Motion

•Promenera - 7 Km/h 40 minuter 217kcal
•Crosstrainer - Tuff 55 minuter 478kcal
•Styrketräning - Medel 30 minuter 163kcal
•Core - 15 minuter 90kcal
•Stretching - 10 minuter 27kcal


Dagens kalorikoll
Energibehov 1712 Kcal
Kaloriunderskott - 700 Kcal
Träning + 975 Kcal
Mat - 765 Kcal
Kvar att äta 1222 Kcal


Funderingar: 
Inte mkt, grubblar mest på vad jag kan förbättra och hur jag ska lägga min kost, hur mkt jag ska äta och vad jag egentligen gör fel. Kanske måste dra på hårdare tempo på träningen? 

.........Jag vill jogga.........

Stegräknaren har fått jobba dagen lång

2011-06-27 - 20:52:00
Eftersom jag ville se hur mkt jag gör av med under en dag, inklusive träning, för nåt "fel" gör jag eftersom jag inte går ner så mkt i vikt. (Jaja, cm går jag ner men det går trööögt!) Och jag känner på mig att jag kommer stå på denna 62a ett bra tag om jag inte gör nåt radikalt! 

Änsålänge är den på ynka 20.912 steg = 821 kcal
Sen kan man räkna plus på styrketräningen vilket låg på ca 164kcal = 984 kcal. Det är inte så mkt som jag gör av med, enligt stegräknaren då. Sen vet jag inte hur bra den funka på crossen heller. 

Men om jag gör av med kanske 1000 kcal, när kvällen kommit, så ligger jag på intag som är precis så jag ska hålla min vikt och det är ju inte bra. Men vad ska man lita på egentligen, för det tar ju energi bara av att stå stilla, sitta ner osv (kanske inte mkt men du hajjar nog). 

Ja, jag börjar fundera igen, men det ska man göra så jag inte fastnar inte nåt mönster igen som kommer bli svår att ta sig ur. Ska jag äta ännu mindre kcal kanske? 
Mkt mindre portioner? 

OM det skulle stämma, att jag gör av med ca 1000 kcal och med 500 i underskott, blir det väldigt lite att äta upp! Vilket de flesta härinne kommer skrika till om. ;)

Nu är visserligen inte räknaren inställd på min vikt, jag vet inte hur man gör, men det kan inte vara sådan stor skillnad eftersom jag är varken fet eller smal - mullig, brukar de inte vara inställda på "normal vikt" ??

Seg, sjuk?

2011-06-27 - 14:51:00
•Promenad 40min - Check!
•Styrketräning 30min - Check!
•Crosstrainer 50min - Check!
•Core 15 min - Check!

Och lunch på det, äpple och kycklingsoppa. Knapra några cashew också. :) Det är ju sjukt vad ett äpple innehåller mkt kolhydrater! Bajs också, haha, jaja. :)

Kände mig seg på träningen idag, inte så värst peppad. Men så är det ibland och styrketräningen kändes skittrist, gjorde bara 30min men gav mage och rygg ordentligt med träning. 

Imorn ska jag använda lite vikter för magen tror jag, börjar bli starkare i den och kan göra många magövningar nu. I början kunde jag knappt göra 10st och nu 30 på raken, sen sammanlagt 150 som max. (Core passen på 45min räknar jag inte, lär vara mer ;))

Känns bra!
Lite trist nu bara för det finns inte mkt grupp pass under juli, jag är glad att pilates och spinning är kvar på fredagar iaf! :) Core är bara på kvällarna när jag inte kan, runt 17 (!) då äter man väl midddag?! Så jag kör en egen variant där, ibland 15min ibland 30. 

Nu är det bara 34dgr kvar på min utmaning, BARA! Kämpa!

Morgonpromenad 1 -Check!

2011-06-27 - 09:48:00
Sådär, har jag fått i mig ägg och vatten, kaffet drack jag imorse då vi gick upp relativt tidigt, 07.00. 

Precis varit ute och promenerat i solen, det var skööönt att kunna gå i korta shorts och linne igen! Underbart! 
Dock blev jag lite smått uttråkad efter ett tag och jogga lite (ovanligt?!) men bara uppför de backar jag har och då kuta jag livet ur mig, haha. Jag ville se i vilken hastighet jag kunde komma upp i och det sluta på:

21,3km/h
I uppförsbacke, inte illa men snabbare ska vi klara, sen. :)
Sprang för glatta livet! Sköööönt! 

Nu ska jag glo runt på lite bloggar, forum och olika sidor sen är det mer träning som väntar mig. 

•Promenad 40min - Check!
•Styrketräning 40min
•Crosstrainer 50min 
•Core 15 min

Enkel Midsommar tårta

2011-06-26 - 22:35:14
Det måste vara jordgubbar och det måste vara grädde!
Så midsommartårta kommer här med chokladgrädde från arlas, vanlig grädde, vaniljkräm och massa massa jordgubbar. Och så "fingers" chokladkex förståss!
Mmm så gott!

Utmaning Bröllop 35 dgr 26/6 -> 30/7 !!

2011-06-26 - 20:28:08
5timmar på IKEA är något det, men där mellan är det lek och skoj med sonen så han inte tröttnar. Han är riktigt duktig på att gå och shoppa med oss, han gnäller inte alls! Vilken liten kille vi har! 

Jag la in det som 90min shopping, drog av en hel del men för att inte överskatta kcal. ;) 

Det blev förvarningshyllor, ny hylla till sonen och ett par mattor till honom. Nya påslakan till oss, stänger och galgar. Lite nödvändiga saker, i veckan SKA vi bli klara med klädkammarn, det har kommit lite i skym undan nu igen.

Mina mål med 35dagars utmaningen 26/6 -> 30/7:

•Inget godis, snacks eller socker (med undantag för popcorn)
•Mer fokus på måltiderna
•Mindre portioner
•Mindre kolhydrater
•Ingen snabbmat

•Fortsatt bra träning
•Underskott i kcal behov -700
•Dricka mkt vatten
•Föra matdagbok på helgerna

Tror det får vara det och kan säga vad jag har ätit idag:

Frukost: Ägg och kaffe
Mellis: Ett äpple
Lunch: Ceasar sallad m. halv skiva rågbröd
Middag: Tonfiskröra m. majonnäs, purjolök, halv avokado och 2 ägg.

Dryck: 3 koppar kaffe och 1½ liter vatten.
(Dålig på att dricka vatten på helgen men det ska ändras)

Dagens kalorikoll
Energibehov 1712 Kcal
Kaloriunderskott - 700 Kcal
Träning + 245 Kcal
Mat - 914 Kcal
Kvar att äta 343 Kcal


Totalt intag
Fett: 47 g Protein: 71 g Kolhydrater: 48 g -914 kcal

Funbeat!

2011-06-25 - 20:23:00
Har jag hittat till nu, lite rolig sida. La in min prov-joggrunda den 14e och såg detta:

5,5km
Snitthastighet: 11,79 km/h
5:05 min/km


Tyckte det såg rätt vackert ut.
Längtar till jag kan springa igen!

På't igen!

2011-06-25 - 20:21:00
Min nästa utmaning är till 30e Juli 2011 - det är då vi ska på bröllop och jag ska vara fin i en klänning. Jag ska trivas i mig själv och inte fundera på om mitt arsle (ursäkta talesättet) ser ut som en ladugårdsdörr eller inte. 

Jag vill känna mig fin och trivas i mig själv. 
Så imorn, startar jag min nästa utmaning på 35dgr för att komma i så bra form jag bara kan, på denna korta tid. Nu är det inte mjäk som tillåts utan nu är det hårdkörning som gäller (Därför är utmaningen också kort). 

Det blir inget unna sig på helgerna mer än popcorn, mörk choklad och lite nötter. Inge glass, godis, pizza, chips eller nåt åt det hållet (har varit det 1gång i veckan nu, ibland 2 :S).

Jag har bett min man om hjälp för att stå emot och jag tror han är på min sida, det gäller att vara hård om jag ska klara detta. Träning i all form som formar kroppen på bästa möjliga sätt.

Nu gäller det, denna månad sätts jag på prov!

Nu får vi se hur stark jag egentligen är på att stå emot det goda, jag har ju för 17 hela livet på mig sen att unna mig 1 dag i veckan till gottis. ;)

Pepp pepp!

Utmaning Midsommar avslutad - 70dgrs utmaning!

2011-06-24 - 08:19:00
70 dgr före midsommar satte jag upp ett delmål, att gå ner till ett visst kg och mått, kan säga redan nu att jag inte lyckades med vad jag ville uppnå men här har ni resultaten efter 70 dgr:

Vikt: 62,1kg - 65,8 Totalt: -3,7kg

Byst: 88 - 94 Totalt: -6cm
Under byst: 76 - 81 Totalt: -5cm
Över byst: 86,5 - 88 Totalt: -1,5cm

Midja: 74 - 76,5 Totalt: -2,5cm
Ba: 92 - 96,5 Totalt: -5,5cm
Höft: 96,5 - 99 Totalt: -2,5cm
Stuss: 97 - 100 Totalt: -3cm

Arm: 27 - 28 Totalt -1cm
Lår: 56 - 59 Totalt: -3cm
Vad: 36 - 35 Totalt: +1cm

Minus 30cm på min kropp!

Mina konkreta mål var:

Vikt: 60kg - EJ uppnått! +2,1kg kvar.
Midja: 72cm - EJ uppnått! +2cm kvar.
Ballerina: 92 cm -UPPNÅTT!
Höft: 96cm - EJ uppnått! +0,5cm kvar.


Helt besviken är jag inte, jag har ändå gått ner ganska mkt på 70 dgr men nu startar nästa utmaning som jag postar senare i min blogg! ;)

Imorn gäller det!

2011-06-23 - 20:18:00
Midsommar imorn och då har mina 70dgr runnit ut. Då får jag svart på vitt hur jag har presterat och hur mkt jag lyckats gå ner. Kanske inte skulle ha tränat så hårt denna vecka, eftersom musklerna är toksvullna.. Känns det som, haha, benen känns som bly men det är NAJS! :D

Hemkommen från spinningen och kors i taket, det blev inget mer än det. Kan vara att jag lova min make att inte komma hem lika sent som igår och att jag har utvecklat träningsvärk under dagen som gått. Succesivt har den kommit och nu sitter den i fram lår och rumpa! YES! :D

Det var "min" tränare som hade passet och han är rätt hård, han gillar mkt stående och mkt fart i sina pass, ska gå jäkla fort hela tiden och stå och nöta på.. Haha, ja det är jag kass på, helst efter passet igår - body pump! Det ska man inte köra dagen före ett spinningpass -Check!

Ställde lite frågor om hur man skulle ligga i % puls, eftersom det var ett pulspass och han tyckte att det var bra om man låg på lite över 80% som minst och gärna in på rött. Anledningen han var att klockan inte riktigt vet VAD man tränar och spinning är inte lika effektiv som jogging osv. Så då ska man gärna ligga lite högre för att få ut maximalt. 

Jag ställde också frågan om när man vet att man har bra kondis och hans svar var: När du gör 5km på under 25min då har du BRA kondition!
Så gissa var mitt nästa mål är när min häl är bra? ;)

Imorn mäter jag och kommer lägga in målet och sedan det jag har åstadkommit. Jag vet att jag inte har nått det mål jag ville nå men jag vet att jag har tappat ett par cm iaf !! :)

OT
Nu när jag kom hem satt (sitter) maken med jordnötsringar i soffan framför en bra film, jag gick in, tog mig EN ring och sa: Mmm va gott!
Fortsatte sen in i köket, tog mig ett kokt ägg med lite kaviar på och min shake. Jag är nöjd, mätt och ännu mer nöjd över mitt beslut att inte äta mer ringar! :)

Totalt intag
Fett: 35 g Protein: 98 g Kolhydrater: 52 g 932 kcal

Dagens kalorikoll
Energibehov 1712 Kcal
Kaloriunderskott - 500 Kcal
Träning + 540 Kcal
Mat - 932 Kcal
Kvar att äta 820 Kcal


Bättre matdag!

Träningsnarkoman?! - Dag 1 av 70!

2011-06-23 - 08:59:16
Ögonen, kroppen är trött och jag ville inte kliva upp idag. Att det är grått och dystert ute med regn som smattrar kan ge sin del också, det är så skönt att ligga under täcket då. 
Men det tyckte inte barnen, de ville upp och när jag hörde deras magar kurra var det bara att tvinga sig upp och stå som en zombie vid spisen för att göra lite gröt.

Jag var toktrött igår när jag la mig, sådär skönt trött men det tog lång tid innan jag somna riktigt ordentligt. Men kroppen var nog fortfarande uppe i varv. 

Sist jag gjorde body pump (för 3år sedan) så hade jag helvetisk träningsvärk i hela kroppen så jag inte ens kunde gå! Idag... Tja, kroppen är lite trött som sagt och har små känningar här och där men ingen direkt träningsvärk. FAN! 
Får köra på mkt hårdare nästa gång helt enkelt! 

Men det var skönt att komma iväg, jag behövde det verkligen. Och på vägen hem funderade jag på om jag möjligtvis kunde ha blivit en träningsnarkoman... Och efter att ha gått igenom lite "symptom" i huvudet fick jag gott erkänna det. 

Ja, jag har blivit en träningsnarkoman.
För om jag inte tränar faller hela dagen, jag blir grinig och är inte direkt trevlig att umgås med. Får jag träna är jag positiv och har världens energi hela dagen. 
Men ärligt talat, det är inte så konstigt att jag har blivit det med tanke på hur jag HAR mått innan träningen. Mkt problem med depressioner om jag ska vara ärlig och med träningen är de som bortblåsta. :) 

Usch vad tiden går fort, imorn är det dags, kommer jag ha nått mitt mål? Tveksamt!

Vi har ingen mjölk hemma....
Sitter och väntar på att lilla affärn i området ska öppna så jag kan få i mig lite kaffe. Vägrar att dricka utan, är inte samma sak! 

Men godmorgon på er, om ni orkat läsa igenom mitt svammel! ;) 
Puss puss

Core & Body Pump

2011-06-22 - 21:58:00
Blev det på kväller för mig. 
Jag kunde inte leva med mitt ätande idag så jag gav mig ner till gymmet och körde:

•Core 45min
•Body Pump 55min

Jag ville hinna med lite flås också men klockan slog nio efter detta så jag ville hellre hem ärligt talat. Men jag känner mig bättre nu, jag mår bättre och nu är jag tom lite trött. 

Det var första ggn jag körde body pump men det var skoj, det ska jag göra igen, men med lite tyngre vikter då. ;) 
Nu skulle jag testa och få in övningarna, måste dock säga att jag är ganska stark för jag orka mer än de andra och jag var den enda som var ny. ;p (Man får räcka upp en hand om man är ny, haha)

Sköööööönt!
Imorn äre spinning, sen får det (väl) bli bra! ;)

Dagens kalorikoll
Energibehov 1712 Kcal
Kaloriunderskott - 500 Kcal
Träning + 714 Kcal
Mat - 1406 Kcal
Kvar att äta 520 Kcal

Wops & där drog vi ur kurs

2011-06-22 - 17:54:00
Jag kan inte säga att jag kan skylla på ngn demon, eller nåt hetsmonster, för de låg och kura med ena ögat öppet bara. Jag kan dock skylla på mig själv, att jag inte är smart nog att sköta maten när vardagen ändras. 
Frukost fick jag till men lunchen var ju inte nån höjdare, keso mellanmål och en halv muffin - vad är det till lunch!?

Sen åt jag lunch kl 15, rester, vilket innehöll fajitabröd och kyckling med massa krydda. Blev inte mätt (det var bara en halv) och jag tog en nektarin. 
Fortfarande inte belåten och det klia och sved i magen, hemskt suuuug bara efter NÅT. Tog en MINI bit mörk choklad, brukar hjälpa men icke. Klunka vatten.. Inte det heller..

Åt en sillbit.. Tog en till och det sluta med 5st. Sen gick jag ut med barnen, lekte och mitt humör skönk ordentligt. Maken kom hem, jag gick in och laga mat - Pasta, bacon och i med ett ägg, röra om. Klart! Käka 1dl av det, men på det käka jag 3 knäcke mackor.. suck igen. 

Och nu sitter jag här och funderar på vad 17 jag höll på med idag, inte hade jag mitt sunda förnuft med mig iaf och fortfarande har jag suget.

Suuuuuuuuuuuuuuuck!
Om jag inte hade haft förbud hade en joggrunda varit den perfekta terapin just nu, jävla skit!

Men, förutom detta, så har dagen varit mysig med sonen och dottern. :) 
Imorgon ska vi baka tårta!


OUCH!

Totalt intag
Fett: 54 g Protein: 70 g Kolhydrater: 162 g 1406 kcal

Sjukgymnast & laserbehandling

2011-06-22 - 14:53:00
Nu har jag varit på mötet och det gick bra. Jag fick en laserbehandling som skulle påskynda läkningen, det är ju bra. Sonen fick leta assistent och höja och sänka britsen, tack och lov för en förstående sjukgymnast och inte en grinig en. ;) 

Men hon sa inget mer än att det var troligtvis en vanlig inflammation bara, överansträngd helt enkelt. Jag skulle ta det lugnt nu men får gärna köra spinning, cross och sånt som jag inte får ont av men själva joggingen ska jag avvakta med. 
Ska komma in för fler behandlingar av laser så jag kan vara på fötterna för jogging fortare men när jag väl börjar springa igen sen så är det korta sträckor i taget.

Hon rekommendera mig också att ta kontakt med löplabbet (hette så?) för att se hur jag springer och om jag skulle behöva några extra inlägg i skorna. Det får jag ta tag i senare när jag ska börja jogga igen. Det känns långt borta nu, men hon sa att eftersom "knarret" i hälen redan har försvunnit så lutar det mot en bra och snabb läkning men man kan aldrig veta. Kan ta få veckor till månader.. Blah! 

Men övningar skulle jag börja med, lyfta hälen från golvet och ner igen (tå). 15st per dag och sen när det har läkt lite mer så blir det lite mer avancerade sådana, tex ett ben i taget på ett trappsteg eller liknande. 

Vi kom precis hem, har inte hunnit träna nåt men maken ska träna ikväll så då har jag tid att träna hemma, då sover barna också. Mer lugn och ro. :) 

Vi tog en fika nere på byn, keso mellanmål till mamma och risi-frutti till Isaac och sen ett vaniljhjärta och så valde han en hallonmuffin till mamma, som jag inte ens orka äta upp. Haha, men där har ni min lunch, ingen hejdare men det var mysigt!

Hemma med sonen

2011-06-22 - 08:55:00
Änsålänge är han hyffsat lugn men snart kommer det krypa i brallan på han, han är inte så sjuk längre, igår var han hängig men idag pigg som en nötkärna. Ungar är lustiga :) 
Men det är bra att han får vila sig lite. Han blev dock tokförbannad på mig när jag sa att han inte skulle gå till dagis idag, gorma och skrek och ville inte vara hemma med mamma. Han hade ju gjort fina teckningar till fröknarna.. Min lille :) 

Sen var det bråk med dottern om kläder...igen. 
Vi prata om det igår att hon skulle ha på sig samma kläder som då och det var inga problem. Men imorse så blåneka hon att hon nånsin hade sagt ngt sånt och ville prompt ha kjol!
Men tillslut gick hon med på att ha samma som igår. Lilla stumpan, alldeles för lik mamma!! ;)

Träningen kommer väl bli nån form av hemma träning, det var länge sen jag gjorde jillians tex, jag kanske skulle ta och prova på den i 25min. Lite extra armhävningar och situps kanske.

11.30 är det sjukgymnasten, sonen får följa med. Han brukar vara duktig hos läkarn. Får vi se vad de säger! 

Snart är det fredag och jag ska måtta mig för att se hur mkt jag har gått ner sen 70dgr tillbaka, jag har inte tjyvkikat och det ska bli spännande, nåt måste ju ha hänt !! ;)

Dag 3 av 70 !!!!

2011-06-21 - 20:33:36
Fett: 66 g Protein: 80 g Kolhydrater: 50 g -1117 kcal

Motion
•Crosstrainer - Tuff 50 minuter 430kcal
•Situps - 10 minuter 87kcal
•Styrketräning - Tuff 25 minuter 217kcal
•Stretching - 10 minuter 27kcal


Dagens kalorikoll
Energibehov 1712 Kcal
Kaloriunderskott - 500 Kcal
Träning + 766 Kcal
Mat - 1117 Kcal
Kvar att äta 861 Kcal


Har ätit lite bättre idag, tom om man räknar kolisar, för det är mindre än igår. 

Var det inte dag 8 nyss??? Tiden går minst sagt fort, men men. Och sonen börjar bli sjuk, verkar inte bättre. Men hoppas att han kryar på sig till midsommar. Nu får han vara hemma med mamma och jag får se till att komma iväg på kvällarna för att träna!

Rätt nöjd med dagen faktiskt, men jag har ont i gommen. Hoppas på att det är pollen (har inte tagit min medicin på ett par dgr) och inte en förkylning. Dock brukar jag och sonen bli sjuka samtidigt.

Min snygga jacka jag kan ha igen, kan precis stänga den, några cm till och den sitter perfekt! :D Fick den av samma person som jag fick den turkosa av, denna köpte hon på NK för ett X antal år sedan, älskar den! Så kvinnlig! :)

Örhängen

2011-06-21 - 14:18:33
Framtida örhänge designer? ;)
Min dotter kom hem och gav mig en present och tårarna kom på en gång. Hon hade gjort ett par jätte fina örhängen åt mamma. :') Snuttan!

Jag har lyckats med det svåra

2011-06-21 - 14:01:06
Jag fick inget pass idag med tränaren, han tyckte att vi skulle vänta tills min häl hade läkt ordentligt för det var tråkigt att slösa bort denna tid (gratis timme) med att få en halverad träning. Vilket jag höll med om. 

Han gav mig lite tips om vad jag kunde göra för att stärka mina muskler just runt hälen men skulle vänta och se hur illa det var enligt sjukgymnasten. Sen tipsa han om en ny springstil, att landa på fotdynan och inte hälen, man får grym träningsvärk i vaderna första ggr men det ska tydligen vara bättre.
Han hade problem med smalbenen innan men efter ändrad springstil så försvann det. Kan vara värt att testa, men efter jag läkt och börja med korta sträckor.
(Kan knappt bärga mig...Aaaah

Han tyckte det var skittråkigt, som han uttryckte sig, att jag fått en skada. "Men när man kör så hårt som du gör kan man nästan förvänta sig att nåt händer!" Och "Ja, dig kan man ju inte hålla härifrån, du är här sjukt mkt!
Var hans kommentar sen. Heehee...

Tanita testet visa nåt superbra! Och nu kommer vi till rubriken, jag har lyckats med det svåra - att bränna fett, gå ner i vikt och bygga muskler samtidigt

När jag fråga honom om hur jag skulle göra förut sa han att det var väldigt svårt att lyckas med det, men tji fick han, moahah! Jag lyckades!

Jag har gått ner 1,5kg i fett, -1,6 i procent och ökat muskelmassa med lite över 1 procent! Och det är på 3veckor, han tyckte jag hade jobbat på sjukt bra och var riktigt imponerad! :D 


Jag däremot sa nåt som: "Inte mer?! Då får jag jobba på hårdare då!" och han bara skratta åt mig och sa att jag borde vara glad för det är en stor prestation! 

Jag är glad, jag är glad över att kroppen äntligen tycks lyssna på MIG! ;)

Dagens kalorikoll
Energibehov 1712 Kcal
Kaloriunderskott - 500 Kcal
Träning + 766 Kcal
Mat - 766 Kcal
Kvar att äta 1212 Kcal


Tyckte det var kul, mat och träning där ;) 
Åt en stor lunch på 556 kcal!! Ojoj!

Lunchen innehöll: 
2ägg, 75g tonfisk, 4 tunna skivor rökt skinka, 4 skivor ost och 2msk majonnäs. Att det kunde bli så mkt! Har lite kvar men orkar inte.. haha. Gott var det och nödvändigt känner jag :)

Bara majonnäsen på 2msk innehåller ju 200 kcal (ca)!!! O.O

Jag trodde det skulle smaka bättre

2011-06-21 - 09:28:51
Jag är ju nån cm mindre här och där och på vissa ställen har jag exakta måtten som jag hade 2006 - min "smala" period i mitt liv. Min första sunda period. 

Jag trodde det skulle kännas mer, smaka lite bättre att ha nått hit, haha, vad är det för fel på mig? Eller så är det bara bra, eftersom jag inte har "nöjt mig" med detta och där har vi en bov som får flera att gå tillbaka i gamla fotspår, även för mig förr.
Men det känns inte lika bra som det gjorde då.. Varför inte? Usch, jag är för sträng mot mig själv tror jag, fast ändå inte...:P 

Mitt mål är att till nästa sommar bli vältränad, har jag sagt det? Om inte så har jag sagt det nu, och nu fick jag press på mig, iiih. Haha nerå, jag vill bli vältränad och har satt mitt största mål till dess, tycker det är lagom!

Idag är det PT pass kl 10.30!
Får se vad vi hittar på, men jag måste ju säga att jag har en skada och så får vi se vad han hittar på då. Han får utmana mig helt enkelt, ska bli roligt och intressant! :)
Och ett tanita test innan, jag tror att jag ska ta det denna månad iaf, annars blir det väl nästa. Skulle vara intressant och se vad jag väger i fettmassa nu, hoppas på att ha tappat lite procent av det, även om det är trögt!

Idag ska jag äta nåt innan träning tänkte jag och hoppas på att inte få mina illamående och yrsel när jag tränar, får vi se om det är blodsockret eller inte.

Hoppas ni får en fin dag! :)
(Kolla inlägg "kolla mått 2006" för att se bild, rolla ner ett snäpp)
Kul grej:

Sjukgymnast & Funderingar över träning/kost

2011-06-20 - 21:15:22
Sådär, då var det bokat. Onsdag kl 11.30 sitter jag hos sjukgymnasten och så får vi se vad de säger om min häl. om de säger att jag ska fundera på att sluta jogga vill jag ge dem en snyting.. hehehe... Kommer jag självklart inte göra!

Det kommer att kännas väldigt sorgligt, för inget är som löpning, inget får mig att må så bra! Men klart de inte säger så, va!? Eller hur!? O.O

Ont i benen idag. Tog i ganska mkt på spinningen trots allt. 
Har kollat runt lite på google om mitt illamående när jag tränar och att jag ibland tappar fokus, det blir lite snurrigt - det kan tydligen vara akut sockerbrist?! Eh?
Vadå, så förr när jag träna gick denna frukost bra men nu är den inte tillräcklig längre? 

Jag äter alltid 2 ägg och en rågmacka ca 1½-2timmar innan träning. Kanske är för stort glapp? Jag har aldrig tränat i hela mitt liv så när träningen börjar ta vid vet jag inte riktigt hur jag ska göra? Jag vet att jag måste ta i mer nu för att få samma resultat i träningen, vilket är kanon, men då måste jag antagligen äta mer.. Hur kunde jag missa det? 

Ja, om det nu är det... 
Annars är det mjölksyra. Haha, trodde jag inte, det är ju ganska kul för aldrig har jag tränat så hårt förr. Nu ska jag bara försöka att inte bränna ut kroppen. 

JAG VILL JOGGAAAA!!!!!

Illamående

2011-06-20 - 14:53:34
Numera får jag ett sånt illamående efter att jag har tränat eller under ett pass kan det också förekomma. 
Det hindrar mig lite i att prestera mera men inte stoppar det mig helt. ;) Det är inte någon mysig känsla men det kanske är för att jag tar i mer nu än förut? 
Eller är det nån kemisk reaktion i kroppen som händer? Nån som vet? Ash, får väl googla lite. 

Spinningen var najs idag, jag tog i massor men jag har verkligen svårt för att cykla fort som fan och stå samtidigt. Mina lår skriker rakt ut och tillslut ger de vika. Haha, så jäkla klen! 
Men det ska fixas! 

Det blev ett medelhårt styrkepass, 130situps och innan allt körde vi lite cross på 30min. Men jag lyckades inte skrämma henne, hon körde i sitt eget tempo vilket jag manade henne att göra hela tiden och inte i mitt. Hon var duktig. :) 

Men det blir inte samma fokus riktigt, från min sida, folk ska ju prata så himla mkt, haha. Jag har blivit en enstöring i min träning tror jag.. :P 

Lunchen i magen, 1 kopp kaffe på väg ner och snart kommer dotran hem. Tvätten väntar!


Spinning - Tuff 45 minuter 513kcal
Situps - 5 minuter 43kcal
Stretching - 10 minuter 27kcal
Styrketräning - Medel 30 minuter 163kcal
Crosstrainer - Tuff 27 minuter 235kcal

Skithäl!

2011-06-20 - 09:49:00
Känningar i hälen igen, eftersom jag har slutat att smörja in den varje dag med smärtstillande och vad det nu är i den där gelen så börjar den kännas igen.. Igår började den gnälla och ha sig, jag som tänkte jogga i går men det fick jag ställa in.. :( 

Börjar tröttna på detta, kan inte gå runt att ha ont i en liten sena hela tiden. Har nån tips och trix hur man kan göra?

Idag blir det dock spinning och lite lugn styrketräning. Jag vill inte ta ut mig för mkt idag för imorn är det PT pass som väntar mig och jag vill ha lite kraft till det också. 
Det är också tanita test som jag sagt innan, och det skrämmer mig men änsålänge har tanita testet varit "snällt" mot mig och gett mig trevliga överraskningar. Hoppas på samma sak denna gång! 

Idag får jag sällskap nere på gymmet, och jag känner väl lite sisådär över det. Det babblas så mkt, MEN det är också väldigt trevligt. Men jag har ju blivit sån, tränar jag så TRÄNAR jag. Babbla kan man göra efter till en kopp kaffe. ;) 

Skulle vilja hitta nån härifrån kanske som man skulle kunna köra med ibland, stenhårt och pressa varandra. Nån som vill lika mkt eller varför inte mer? 
Men det lär vara svårt att hitta ;) 

Attans, glömde äta min macka.. Nu är den ju mindre god.... Rostat rågbröd ska ätas direkt!

Kolla mått 2006

2011-06-19 - 17:59:56
För ganska exakt 5år sedan var jag i den mest toppform som jag nånsin varit, det var den våren som jag också träffade min man! Ja, toppform är väl att ta i men läs också "SOM JAG" har varit. ;) 

Då tränade jag inte mer än att ta långe promenader. Och åt enligt GI. Nu tränar jag massor, äter mest enligt GI men inte strikt kost. Jag är nu exakt lika stor i mått som jag var då, på vissa ställen är jag dock mindre nu.
Jag vägde 1kg mindre DÅ än vad jag gör NU, så nåt är annorlunda (förutom åldern då ;)).

På 3 ställen har jag gått ner över 10cm!
Sammanlagt har jag gått ner 56cm sen 10e Januari!

Det är bara att fortsätta kämpa för än är jag inte i mål! ;)
5år sedan:

Dag 5 av 70 !!

2011-06-19 - 11:00:00
Midsommar nalkas, sommarvädret håller avstånd men så är det varje år. Jag klaga igår på att det var så vackert väder med sol på kvällen för min man och han svara:

"Älskling, du vet att du säger sådär varje sommar va?! Så det är inget nytt!

Ja, jag vet. Men man får väl klaga för det? ;))
Dagen såg bra ut, trots att jag känner mig svullen, ordentligt svullen men måtten sa ändå minus. :) 

Jag har nått 1 av 3 delmål fram till midsommar. 2kg och 2cm kvar på resterande. Motiverad är jag och nu kör vi på ordentligt!

På tisdag är det också tanita test igen och ett riktigt PT pass, han ska ge mig allt jag tål (och lite till), läskigt, spännande och grymt roligt.

Ibland blir det turbulens

2011-06-18 - 11:09:29
Men först och främst, det heter väl turbulens? Haha :D 
Säg till så ändrar jag eller så kan ni bara skratta gott åt mig, det bjuder jag på isf. ;) 

Dagen har varit underbar, grymt trött imorse och nu är jag trött igen. Shopping med dottern i några timmar och spinningen blev inte av, men det gör inget. :) 
Det är ett litet monster som sitter och gnager i min mage, i mitt sinne. Han peppar mig till att äta och brer på mitt sockersug, han skriker till ibland och då får jag ryta tillbaka och så tystnar han en aning, sjunker ihop, muttrar och trycker på den ömma knappen.

Jag har dock ätit citron-maräng-paj idag, och en mini biscotti. Det var verkligen den minsta jag sett men otroligt god var den! 
Först åt jag dock lunch, sen fika jag med dottern och när vi kom hem kom vi på att sonen hade sommarfest på dagis så vi fira det med en fika i byn. 

Jag har inte tokångest, jag gjorde ett val. Dock var det ett val som det lilla monstret i mig trigga men samtidigt åt jag inte för mkt. Det gnor, gror och bubblar ordentligt. Om jag inte hade en sådan kontroll över mitt eget ätande, mitt mål och att jag faktiskt är stark nog att stå emot så hade det gått illa.

Det finns dagar jag tappar kontrollen och äter ordentligt, men jag vill inte kalla det för hetsätande för jag klarar ändå att hålla det i lagom tempo och lagom mängd, åt gången. 
Det är nåt jag har lärt mig genom åren av kämpande på att inte sänka muren, man finner sina egna knep helt enkelt och att lita på sig själv. 

Framför allt, att INTE vara elak mot sig själv - Det triggar bara!

Men jag är stolt - INGEN LATTE IDAG! ;)

Men dottern fick kläder på tusen lappen.. jag vill också! Haha :D Och jag fick en ny mjölkkanna, eller ny och ny, har aldrig ägt nån men alltid saknat en vid fika bjudningar :D
Den är av märket Green Gate, som jag ÄLSKAR! :))

Hitta också en fin klänning som jag tänkte "DEN kan jag ha på bröllopet!" men den var för stor runt bröstkorgen. :(


Dagens kalorikoll
Energibehov 1712 Kcal
Kaloriunderskott - 500 Kcal
Träning + 337 Kcal
Mat - 1462 Kcal
Kvar att äta 87 Kcal

Dagen har varit som i ett flygplan, ibland blir det turbulens! - Bild 1

Dagen har varit som i ett flygplan, ibland blir det turbulens! - Bild 2

Dagen har varit som i ett flygplan, ibland blir det turbulens! - Bild 3

Ögonlocken vill inte..

2011-06-17 - 07:36:00
Eller kroppen för den delen. 
Men min dotter kom hem idag 07.15 för skolan är stängd o hennes pappa ska jobba etc. Tvinga mig upp efter en natt i sonens säng.. Usch, jag vet, så ska man inte göra..

Saken är den att han kommer och lägger sig i vår säng varje natt och igår beklaga min man om att han var så jäklarns trött att han nästan försovit sig varje morgon denna vecka. Och det är inte vanligt när det gäller hnm. 
Så när sonen kom in i vårt rum inatt gick jag in med hnm och la mig bredvid, för jag vet att han kommer tillbaka till oss eller börjar gallskrika och väcker hela huset.
Sonen har dock lite nattskräck så det är ju det som väcker honom på nätterna. Då vill han självklart till mamma och pappa. Men det har lugnat sig lite, och han fyller ju 4 i aug. VI orkar inte mer, haha, för han sover tvärs över oss och de nätter när han väl sover i sin säng är man så grymt utvilad!!

Jag offra mig för min makes skull, stackarn måste ju få sova om han är trött. Så idag mår ryggen piss, jag vill bara sova men jag är inte på dåligt humör iaf! ;) 
Men jag fick springa på toa denna morgon ganska illa kvickt och satt där i säkert 5minuter och kissa.. Så är det om man dricker en halvliter innan läggdags. 

Vi ska ta tag i sonens vanor på semestern, då har vi mer tid och inga jobb att vara pigga och alerta till. 

Idag har jag TRÄNINGSVÄRK i armarna!
Det är ganska häftigt faktiskt, det har jag inte ofta. Axlarna är kvar och benen liite lite känningar. 

Kanske skippar spinningen idag och bara är med dottern, får se vad hon vill osv. :) 
Det är ju inte dåligt att låta musklerna få vila lite, även om fredagspassen är de roligaste. Jag gillar henne, hon är en grym instruktör faktiskt. Går på hennes spinning, pilates och core vanligtvis. 

Godmorgon, nu blire frukost för barnen!

God efterlängtad lunch

2011-06-16 - 14:36:58
Fläskfilé, stor sallad, lite vitlökssmör och några få halverade färskpotatisar. Japp, det är rester men sååå gott! Mmmm....
Kan hända att jag åt lite för fort men var så hungrig och så gott.. Men ajja baja! ;) 

Jag körde extremt hårt på indoor walking idag, kände det när passet var över för jag ville bara spy och min kropp skrek på mig, musklerna ömma, skaka och hade nån konstig känsla. Men det var UNDERBART! För jag kunde ta i mer än vad jag kunnat förut och jag kunde dra på en hårdare växel OCH hänga på ledaren!! :D

Innan hade jag kört ett hårt styrkepass på 40min och jag testa att ta 22kg i rodd men nej, det var för tungt för min kropp. Så jag testa 20kg och visst gick det! Men jag klara bara att göra 4, så det bler 4x3 och sen 8x2 på 18kg. 
Axlar blev det frivikter idag på 6kg, en helt annan övning eftersom mina axlar fick jobba mkt igår. 

Bröst, ländrygg, 100 situps åt olika håll och sen en som jag inte kommer ihåg vad den heter.. Jag skippar lårcurl eftersom det tar väldigt mkt på min häl och jag vill inte riskera ngt.
Och ja, armhävningar! :p

Jag körde på som tusan idag, det var som att jag inte fick nog. Men nån gång måste man sluta och hoppa in i duschen. Imorn blir det inte mer än spinning och för att få min styrketräning 3ggr i veckan fick jag lov att köra den idag. :) 

Ojoj babblar mkt träning idag känner jag. Nu har magen vilat lite också, lite mer god mat får plats och sen kaffe på det! :)

Dag 8 av 70 !!

2011-06-16 - 10:35:00
Ja, nu är det inte lång tid kvar. Men jag tror jag kommer nå mitt mål i måtten iaf, jag har goda aningar och jag känner att min kropp vill gå samma väg som jag. 

Mer och mer kläder passar, mer och mer gillar jag att titta mig själv i spegeln och kan inte bestämma mig för vad jag ska ha på mig. Det är roligt, men jag har nog blivit lite av en spegel apa... *generad

Men det får man väl ändå, se på sig själv med ett leende och äntligen vara stolt över sig själv, börja tycka om sig själv och inte längre gömma sig och skämmas. (Lång mening det blev ;))

8dgr kvar!!! 
Idag blir det Indoor walking och styrketräning IGEN för imorn är skolan stängd så då är dottern hemma. Hon ska dock få gå till barnpassningen på gymmet imorn (det tycker hon är kul) för mamma ska på spinning-puls pass! :D 
Sen efter det ska vi åka och shoppa kläder åt tösan, bara vi två! <3

Jag är positiv, hemskt positiv - så det nästan är läskigt och jag önskar er alla positiv energi och samma grymma GO som jag känner nu!

Träningsvärk

2011-06-16 - 08:02:30
Vakna först av sonen: "Huuungrig mamma, jag vill ha yoghurt!" Och han kutar iväg och dukar fram yoghurten. Jag tvingar mig upp och känner av min grymma träningsvärk i axlarna. Och då är det muskeln på axeln som leder till nacken. Den jag inte vill ha träningsvärk i.. Men enligt styrketräningen så kanske den är stor men den är fan inte stark.

Igår drog jag på ordentligt som sagt. I rodd blev det 18kg och innan hade jag tagit 14kg. Jag skulle kunna ta 20kg om jag inte gör 2x15 på 14kg innan kände jag. :p

Men i axlar så tar jag inte så mkt, det är de nya maskinerna som inte är så roliga, de är ju så mkt tyngre. Jag vet inte vad det är med mig, men jag vill kunna lyfta tungt och utmana mig själv hela tiden. 
Jag tar 2kg i axlar och gav mig fan på att klara 4kg 8ggr. Körde visserligen 2x15 innan där också. Men på 4kg, när jag kom till 3 var det som att muskeln inte ville längre och armen ville inte lyftas. Bara att låta armen falla... Prova igen... Igen.. Igen.. Samma sak... Tillslut blev jag så förbannad att jag ställde mig upp och gick därifrån, måste ju förfan klara med än två!!! 

Jag gick tillbaka, andades, och tog i utav helvete och klarade 5st! HAHA. Yeees! ;) Så, då var jag nöjd och kunde gå vidare och idag har vi resultatet - Grym träningsvärk!

Funderar på om jag ska ta en vilodag idag. Önskar det vore fint väder så man kunde ha tagit en lååång promenad i solen men det är mulet och trist. Kanske går till gymmet och kör lite cross ändå, jag har bokat indoor walking men vet inte om jag ska avboka den. Har kört rätt hårt nu i veckan. 

Äsch, nästa vecka får bli lite lugnare helt enkelt!

Morgonsvammel, kaffe skål!

Han peta mig i ryggen

2011-06-15 - 20:30:30
Eller kanske ska säga magen? 
Syftar på suget som man ibland har, som många här vet vad jag talar om ;) Men jag har också hemska veckan så jag skyller på den MEN jag har inte ätit nåt, eller nu ljög jag... Jag tog en bit mörk choklad, men det får jag göra. Inget dåligt har jag ätit iaf :) 

Det som inte är så bra är väl min 4e kopp kaffe, men om vi räknar att jag bara dricker hälften varje gång så är det 2koppar, dricker aldrig upp mitt kaffe av nån anledning. 

Idag var det spinning 45min och ett tungt styrkepass 40min med lite situps på det. Ska snart göra lite benövningar tänkte jag så jag kommer upp på 1000 kcal brända ;) Haha, ville gärna nå det idag.

Träffade en vän som jag inte träffat på ca 1½månad och hon nämnde att jag såg så mkt smalare ut nu. Och att nu är jag väl skitglad när det äntligen har hänt nåt!

Underbara vän ;)
Nej, lite benövningar var det!


•Spinning - Tuff 45 minuter 518kcal
•Styrketräning - Tuff 40 minuter 351kcal
•Stretching - 10 minuter 27kcal
•Situps - 10 minuter 88kcal
•Armhävningar - 5 minuter 44kcal

Dagens kalorikoll
Energibehov 1724 Kcal
Kaloriunderskott - 500 Kcal
Träning + 1028 Kcal
Mat - 756 Kcal
Kvar att äta 1496 Kcal

Det kanske ser lite ut med jag åt massor, tyckte jag och min mage. MÄTT!
  • Frukost: 2ägg och kaffe (mitt rågbröd var slut så, köpa nytt imorn)
  • Lunch: STOR tonfisksallad med dressing, kaffe
  • Mellis: Nektarin
  • Middag: Fläskfilé, stor sallad och några få ugnsstekta färskpotatisar *Mums
  • Kaffe... och kaffe..

Lyrisk

2011-06-14 - 20:31:12
Tänk att när man väl har börjat jogga och kommit in i det så är man som fast. Det är som att kroppen är gjord för att springa för aldrig under nåt annat har jag mått så bra som jag gör när jag springer. 

Spinning, crosstrainer, styrketräning, simning - inget är som löpning!

Ni misstänker nog rätt, jag har joggat. Vädret var(är) så underbart, lite kyligt, lite dystert nästintill regn med svalkande vindar. Det bara KLIADE i kroppen och benen skrek efter spring. 

Så jag gav vika.. Jag chansa, men jag tog det lugnt. Körde min runda (fast åt andra hållet nu, vad lite varitation gör ;)) på 5,5km och tänkte på varje steg jag tog. Ibland drömde jag mig bort och märkte hur jag dunsa ner hälen i marken och ändra genast joggsteg.

Nåt har förbättrats, för jag slog mitt rekord på 5,5km med 4min !!!

Helt otroligt och nu tog jag det LUGNT och hejda mig själv då o då, "lugna steg, varsam med hälen, andas, luuuuugn" haha som att lugna en unghäst. ;) 

5,5km på 28min! WOHO! :D
När min häl är bra, då ni ska ni minsann få se ;))

Gammalt linne

2011-06-14 - 08:38:05
Som jag använt kanske 1 gång i mitt liv. Den var på rea för.... 8år sen tror jag att det var. Köpte den i impuls, den var ju fin, diskret och somrig! Men jag såg ut som en korv i den, så jag använde den bara en gång.

Nu hitta jag den i källaren och tänkte, detta ska bli en utmaning, att komma i denna och INTE se ut som en korv i den. Jag tog på mig den nu, idag, och den sitter inte helt tokigt, eller? 

Dock kommer jag få tampas med mina breda axlar för evigt..
Gammalt linne *Pic - Bild 1
Gammalt linne *Pic - Bild 3

Fruktansvärt trött

2011-06-14 - 08:01:32
Men jag får skylla mig själv, jag satt uppe och SPELA igår. Ja, ni läste rätt, jag satt och spelade. Det spelet jag har nämnt tidigare som jag hade slutat med. Det är inget seriöst spelande direkt utan mer lek och få tiden att gå...
Visst gick tiden.. Alldeles för fort!

Gick och la mig vid 00.05 men sen kom sonen in, och han sov inte lugnt utan vred och vände sig i 1timma för att sen börja skrika och klaga. Min make försökte fråga vad det var och han hade ont i benen. Han har hemskt växtvärk ibland och jag minns hur det var för jag var likadan, det gör ONT !!
Men maken bara låg där, fluffig av sömnen och bara titta på hnm så jag blev förbannad "Men ligg inte bara där utan gör nåt!" fräste jag.. Oops! 

Jag hade en såndär natt där jag inte kunde sova alls, allt yra i huvudet och det var inte mindre stressigt av spelandet. Gick upp och gav min son lite smärtstillande och tog min allergimedicin - den blir jag väldigt trött av - sen sov vi gott hela natten. Men nu är jag fortf fruktansvärt trött. Ögonen vill inte vara med idag! 

Undrar vad jag ska träna idag, kanske ska simma? Eller bara en jätte lång promenad i solen och få mig lite bränna på köpet? Det blev ingen solning igår, var för länge på gymmet och sen var det ju kallt ute. Solen sken men det blåste allt. Burr!

Mmmm Kaffe.. Men jag sörjer, min choklad är slut! :( Ja, den sockerfria iaf, måste söka upp den här i sthlm. :) Mjam! Det fina var att den trigga inte sötsuget alls!

Men godmorgon, nu ska jag sluta skriva i nattmössan!

Dag 13 av 70 !!!

2011-06-13 - 19:44:39
Det är snart midsommar, det är snart slut på min utmaning och hur står det till med mina mål och hur långt har jag kommit egentligen? Jag har lite kvar, men jag hoppas innerligt att jag når det på de 12 dagarna som är kvar.

Jag har 2,5 cm i midja, 1cm i ballerina och 2,7kg kvar att tappa. Kommer jag lyckas, kommer jag klara av detta? 

Inte fanken vet jag men jag ska göra ALLT i min makt för att lyckas. Jag ska iaf nå det med måtten, sen gör mig inte vikten så mkt. Och når jag det till midsommar så är jag 1cm mindre än vad jag nånsin har varit! (Sen puberteten då)

•Crosstrainer - Tuff 30 minuter 263kcal
•Spinning - Tuff 43 minuter 495kcal
•Styrketräning - Tuff 20 minuter 176kcal
•Situps - 5 minuter 44kcal
•Stretching - 10 minuter 27kcal

Träning 1005 kcal

Ljusare tider

2011-06-13 - 19:31:26
Är det denna vecka. Varför? Jag har ingen tårta att göra, eller 5 (!) och kan ägna min lediga tid till att träna! 

Underbart ska det bli, och det känns så skönt att få träna ordentligt igen (Ja, fortf inge jogg för min del eller nåt som påverkar hälen men..).

Naaaaaajs! 
Jag mår bra, mycket bra. Jag är full av energi och mitt tålamod, jävlar-anamma och motivationen är tillbaka till max!
jag har stått emot latte ca 4ggr denna vecka, jag har stått emot att äta bakelser ungefär lika många ggr, familjen har ätit glass men jag köpte mig en mellanmål keso istället och jag har klarat alla utmaningar jag satt upp för mig själv helt jävla galant!

Jag är stolt över mig själv och jag behövde detta, bevisa detta för mig själv för att få mig själv att förstå att jag är så jävla envis och tålmodig med min resa till mitt mål att jag aldrig nånsin kommer ge upp! 

Att stå emot frestelser när jag är svag bevisar att jag hade fel, jag var inte svag utan bara starkare än innan!

Nu händer det nåt igen

2011-06-13 - 09:46:14
Hade ju gått upp förut men nu har jag gått ner det igen. :) Känns mkt bättre som ni nog förstår, eftersom jag också gick upp nån cm på måtten. Men nu har jag gått ner MER än jag gick upp på måtten. 

Allt detta är träningens förtjänst och att bara äta lagom :) (Men att leva gott på helgen, det är väl därför jag är såpass ostabil i vikten också men denna helg skötte jag mig mkt bättre och ska fortsätta med det)

•Vikt: 62,7kg = -2,1kg.
•Byst: 90 +-0
•Under byst: 78 -2
•Midja: 74,5 -1,5
•Ba: 93 -1
•Höft: 97 -1
•Stuss: 97 -1
•Arm: 26,5 +0.5 (muskler hoppas jag ;))
•Lår: 55,5 -0,5
•Vad: 36 +-0

Sen den 5e Juni, nöjdare nu som sagt :)
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sen dra mig till gymmet, efter det ska jag sola och skaffa mig en finare bränna på benen. Nu kan man ju börja bry sig om sånt också ;)

Utekväll lördag

2011-06-12 - 20:36:39
Var in till stan med min kära vän Erica, det var mkt trevligt. I sommarvärmen, en öl på djurgården men tyvärr avslutade vi det på Patricia, eftersom hon aldrig varit där. Men inte igen va?! ;)

Shopping

2011-06-10 - 20:08:56
Jag har ätit bra idag, eller jag känner iaf det. Jag sa nej till glass idag i Täby och min stora utmaning när jag kom dit var att INTE köpa en latte. Jag klara det med glans :) 

Köpte mig ett par nya skor, ett par shorts, tubtopp och en ny bh med borttagbara axelband. Den satt super och kosta bara 99:- första ggn nånsin att en sån satt bra, kan det vara för att 10cm har försvunnit runt om?! ;) 

Min son fick kläder för 800:- och vi har då 200:- kvar till skor. :) Jag och dottern ska åka och shoppa nästa helg, nu är hon hos sin far. Och min make fick ett par badbyxor och några t-shirts. :)
Bilder kommer!

Toknöjd

2011-06-10 - 14:50:00
•Spinning - Tuff 41 minuter 472kcal
•Crosstrainer - Medel 25 minuter 151kcal
•Styrketräning - Tuff 30 minuter 263kcal
•Stretching 10 minuter 27kcal


Träning + 913 Kcal

Så najs att träna igen och så KUL det var på spinningen, med pulsräkning och allt. Fick jag via mail hur mkt jag förbränt under klassens gång. Den sa att jag hade tagit i för mkt, låg på rött nästan hela tiden. Men det skulle jag inte bry mig om idag, första ggn, för det justerar man senare. :) 

Tokigt nöjd, nu ska resten av dagen mysas med familjen!

Music Cake With Drapes

2011-06-09 - 22:28:52
Njuter av en bit  70% choklad till kaffet!!
Gud så god chokladen är, mmm extas! Utan socker också, ta mej tusan. Med kaffe i! 

Reflekterar över dagen som både har varit hektisk och lugn, mysig dag. Lite svordomar här och där, lite saker flög i diskhon i köket och mys ute med barnen. 
Riktigt blandade känslor, är väl därför det är så skönt nu att sitta ner, njuta av en kopp kaffe och himmelsk mörk choklad och inse att det ligger bakom mig nu. 

Tårtan höll på bli katastrof.. Ok nu tog jag i, jag gillar det, har ni märkt det än? Men jag erkänner alltid ;) 
Men mitt notblad som jag gjorde gick i bitar, som jag misstänkte. Gjorde ett nytt mindre men det hann torka PÅ 30 MIN och jag svor över att den nya pastan var så förbannat dålig och ett jävla bajshål. Ursäkta ordvalen men så sa jag, vet inte vart jag fått det ifrån men det är helt klart mitt nya svärord, tydligen. 

Så det var bara att tänka om igen, snabbt så jag knåda, kavla och la till volangerna på tårtan direkt och måla dit lite krusseduller (läs noter). Stressa som ett as och var redan försenad, tur att VI skulle leverera tårtan! Men bara sen med 15min, det var rätt bra jobbat ändå. 

Åker dit, sitter och biter mig i läppen och tankarna på att tårtan skulle kollapsa i bilen dansade i mitt huvud och att jobb förgäves. Men jag vet att tårtorna håller bättre än var man tror.. 
Öppnar bagage luckan och den är HEL! *lättnads suck

Jag tar tårtan, maken tar barna och så går vi in. Denna tårta är inte lätt kan jag lova, 3 liter grädde, tårtbotten, pasta för 1,5kg ca... Tur att jag har styrketränat ;) 

"Får man tjuvkika?" Säger mamman glatt och när jag öppnar slår hon händerna för mun och ord som: "Herreguuuud!" Kommer ur hennes mun, in kommer en vän till studenten och vill kika, hon gör samma sak, tappar hakan, sätter händerna för munnen och mumlar "Herregud vad fin!" Båda stirrandes på tårtan. Men kort efter en stor varm tacksam famn från mamman. 

Man tackar! :)) 
De var toknöjda och studentbarnet som jag sett en gång i mitt liv sa att jag hade lyckats få tårtan att bli väldigt mkt henne. Och det är nåt betyg som är bra! ;) Tycker jag!

Men, bomben släpptes och de ropa på mig:
"Här har ni Micaela som gjort den fantastiska tårtan!

Och där står jag, framför 40pers och försöker se hemma ut, ler stort, möter blickar fast jag hellre vill gå och gömma mig men som tur var det över fort. Pust.

Så är det om man är en eremit, men vafan, jag ser tjuren i vitögat gång på gång och vägrar vika. Det som inte dödar en gör en starkare ;) 

Mmm bara en liten chokladbit till, jag tränar imorn! ;)

Tårtorna fyllda

2011-06-09 - 12:26:44
Och jag kommer inte hinna träna.. Blä! Jag måste städa köket, nu är det bombnedslag igen.. Urk. 

Diska... Men jag har varit duktig för jag diska INNAN också, la ner massa i maskinen och städa undan. Annars blir det att jag skjuter till med armen/händerna i ilska om att det är för trångt o så går nåt i bitar. Been there done that ;) 

PUST, många bilder ;P Hahaha.

Det vita är marsanpulver som jag har i min bärmix. Jag har det lite lyx o beställt hem ett naturell mousse PULVER så det är bara att blanda med grädde och önskad smak ;)
I detta fallet är det samma som förra veckan, då det var önskat även i denna tårta. Bilder visar lite hur allt går till, för den som är intresserad. Och det var roligt för mig att göra nåt annat medans jag fyllde och höll på... :)

Frukost på balkongen

2011-06-09 - 09:43:34
Hur mysigt som helst, hur skönt som helst och hur gott som helst :)Konstigt talesätt det där egentligen, "hur som helst". 

Kaffe, rågmacka och ett stekt ägg på med lite örtsalt och basilika. Sedan jag gjorde en maträtt med torkad basilika i är jag som frälst, vilken ört, vilka goda maträtter man kan göra bara det är lite basilika i !!! ;)

Försöker planera dagen samtidigt som jag gör grimaser när jag tänker på all mousse jag måste vispa. Jag vill ha en kitchen aid!! Står ddär och vispar liter efter liter (idag ska jag vispa 3liter) med min jäkla handvisp.. BLAH! Aja i-landsprblem indeed!

Men jag ska ta mig till att vispa moussen, fylla tårtan (den måste stå kallt MINST 1timme) och sen kan jag gå och träna lite. Vill gärna få in träning idag, vilket jag borde hinna. Allt är nästintill klart och förberett efter det (moussen). Och lyssna på detta, jag tog i så mkt i måndags att jag fick träningsvärk i axlarna!! I nån muskel jag inte visste att jag hade ;)

Balkongen ligger i skuggan för tillfället och vindarna är svala och uppfriskande. Solen är stekhet men molnen tar sig inåt. Det känns i luften att regn är påväg men om det kommer nåt får vi vänta och se.

Morn morn!

Edit/Ps: Vägde mig imorse och nu har jag gått ner de 2 kg jag gick upp förra veckan, så vatten var det troligtvis men nu känns det bättre igen ;)

SummerCake & lugnet före stormen

2011-06-08 - 21:05:07
Mot nästa storm nu då, hemkommen från sommarfesten i skolan och tro om jag är världens stoltaste mor!! *Nicka*
Min dotter sjöng kaprifol helt solo inför alla, hon öppna hela sommarpjäsen med sin sång. Så fin, så rar och vacker - min lilla tös! 

Jag blir så imponerad av vad hon klarar av, vad hon tar sig till och hur bra hon lyckas. Hon är en blyg liten tjej men attans vad hon kan när hon vill. Min vackra vackra tussilago! :`)


Tårtorna blev mkt uppskattade:
"Godaste tårtan jag nånsin ätit" - "Underbara tårtor" - "Vackra tårtor" - "Hur tror du vi ska lyckas överträffa det där nu?!"

Några av fraserna. :) 
Det är trevligt att veta vad de tycker och att de uppskattar dem, men jag gillar det fortfarande inte - att folk ger mig komplimanger om nåt jag gjort. Det blir som.. taggar utåt och jag kan inte säga tack. JAG ser bristerna, JAG ser att jag kan bättre eller JAG är inte nöjd. Ja, fånigt men fånigare vore det om jag sa:

"Ja, men du skulle se mina andra tårtor, det där är bara snabbtårtor!" Haha. ;) 

Så jag piper fram - "Tack!" Med ett stort leende och hoppas att de inte ser att det är falskt. Inte för att jag inte är glad att de gillar den utan för att jag helt enkelt inte kan ta emot sånt.


Såååå, imorn... Kommer det vara 40pers som tittar på MIG, samtidigt när tårtan exponeras.. Ja, behöver jag säga mer? 

Gulp! 
Men skoj ska det bli att göra den, ser fram emot det. Nu ska det läggas ner hjärta och själ!

Stök

2011-06-08 - 13:00:51
Det värsta med hemmabaket är att det blir så fruktansvärt stökigt, och ändå så har jag städat undan 2 gånger redan. 
Usch, jag gillar det inte men jag är också expert på att lägga ifrån mig saker lite här o där när jag håller på. Jag är som i nån trans och tänker inte alls på mer än det jag håller på med.

Stackars barn som tex kommer och ska fråga eller prata med mamma, inte mkt går in i min hjärna när jag jobbar med nåt skapande. "mm mm" får barnen höra och sen hör jag: "Mamma, får jag det?" Eller så har jag sagt ja till nåt som att de får ta sockerpastan och äta den.. Haha. Stackars barn! :) 

Men nu är nästan 3 tårtor klara, ska bara på en liten lapp med Glad Sommar på och spritsa en kantbård. Måste också ha mer florsocker... Det här blir bara dyrare och dyrare ;) Grr!

Stök:

Cake drapings

2011-06-08 - 09:02:03
Sitter och väntar på att butikerna ska öppna, måste ha mer grädde, mjöl och vaniljsocker. Typiskt när man räknar som en optimist, då får man bakslag och en smäll på käften ;)

Och så har jag inga pengar, typ. 
Men såg att skatten kommer imorn, typiskt.. Skulle ha kommit IDAG tycker jag, hade passat perfekt. Jag får skramla ihop nåt helt enkelt för jag måste handla och baka till imorn också.

De fråga om jag ville ha pengar i förskott, nej nej det behövs inte! Egentligen behövs det, men va tusan, det är så pinsamt :S Vi känner ju folket, min mans chef (!) men ändå.. 

Ikväll är det sommarfest på dotterns skola, jag ska komma med 3st tårtor och det bjuds även på bullar. Jag ska inte äta nåt, det ska vara min utmaning idag. Jag är inte speciellt förtjust i mina egna tårtor (fått för mkt av dem efter ett par år) men bullarna kommer bli svårt att motstå men NEJ! 
Jag har långt kvar tack vare uppgången så inget för mig!

Jag kommer säkerligen få göra om mitt notblad också, den är för hård trots att den ligger i kylen. Ny pasta och jag är inte van vid hur den fungerar.. Bajs. Aja, jag har redan listat ut hur jag ska göra - 10cm i taget och så får jag lägga den som "tyg-varianten" på tårtan. 

Visar vad jag menar med bild: "Cake drapings"
Den är inte min, jag googla !

Noter - Braindead?!

2011-06-07 - 23:30:44
Försök inte att tyda dem, de är helt påhittade.. Men nu är jag bra hjärndöd efter tiden att sitta stirrandes ned, måla streck och not-liknande saker. Haha... Yajks.
Får vi se om bladet håller, den är bara 50cm lång... Om den går sönder blir jag tokarg! ;)
Exempel på hur det ska ligga.. Prova hit och dit, upp o ner.. Tills man når det man vill haaaaa..
Japp japp...
Godnatt!

Anemon

2011-06-07 - 09:18:24
Enklare variant av en modellerad anemon i socker, när tiden eller när inte pengarna vill läggas ner på ett par mer avancerade sådana. :) Och provmodellerade noter, allt till musiktårtan på torsdag. Mer kommer.
Nu ska jag ta mig till gymmet, tjing!

Mors dag i bilder

2011-06-05 - 22:17:55
Jag har en underbar make, en som jag älskar mer än nåt annat. Denna dag var det middag i stan, fika, lugnt och stilla satt vi och pratade, tittade på andra människor utanför fönstret. Sen blev det bio och vår första 3D sen flera år tillbaka. Vi förstår inte varför det är så hajpat?! Gamla kanske ;)
Underbar dag, tack älskling!

Fokus på annat

2011-06-05 - 22:13:32
Jag fokuserar på detta just nu:

Jag har fått mer tårtjobb att göra. Till onsdag är det dotterns sommarfest i skolan som jag ska göra två st tårtor till, de kommer vara 40-45bit/tårta. Och detta gör jag gratis. Men jag vet att det uppskattas, min dotter blir superglad och kanske så får man mer kunder?! ;) 

Självklart tänker jag på att kunna sälja lite mer tårtor, super med lite extra pengar vid sidan av!

Till torsdag har jag en till studenttårta att göra men denna kommer inte vara som den sist, utan temat är musik och jag har bestämt att det ska bli rätt så elegant. Men noter, anemoner och lite murgröna. Den kom till mig idag, har fnurlat på den länge nu men äntligen kom inspirationen som jag väntat på :)) !!

Nu måste jag dock lista ut vilken färg jag ska ha på anemonerna, ville ha mörkblå men då måste jag köpa ny pulverfärg och.. Allt kostar redan skjortan. ;)

Rosa och blåa blommor är till skolfesten. 
Den ljusare blomman är bara ett test till en enklare anemon, gjord på några sekunder.. ;p

Sen min skiss för caketoppern till studenttårtan, inte ge betyg för min konstnärliga ådra nu, vore inte rättvist ;)

Motgångar gör en starkare?

2011-06-05 - 07:04:00
Uppe med tuppen!
Kanske inte riktigt, men det kändes som det iaf. Vakna av att sonen väckte oss, efter att ha sovit i vår säng, igen. Och han peka på en fin blöt fläck, i vår säng, suck. 
Det var ju varmt igår, underbart, men det betyder också mkt vatten, det märktes. Blah.. Aja, mer tvätt, underbart! 

Det var några dagar sedan jag skrev nåt här, men jag har varit lite smått nere för jag har tydligen gått upp 2kg. 
Gillar det inte. Vilket säkert kan misstänkas.

Jag kämpa som ett jävla djur för att gå ner de där 2kg och så efter en helg då jag bara levde och åt så PANG 2kg. Det var ju inga rejäla mängder jag åt utan det hamna runt det dagsintag jag ska ha om jag vill stå still i vikt. Åt fanders med det, stämmer inte alls, inte på mig iaf. 

Det är väl så när man alltid har ätit lite, kroppen är väl inte van men den är definitivt van med att samla på fettet när det väl serveras. 6e Januari började jag min nya resa och jag börjar inse att mitt mål är nog längre bort än vad jag trodde.
Jag kommer inte ens ha st 38 i Juli som jag ville och verkligen trodde på att jag skulle uppnå, min kropp är gammal och funkar tydligen inte längre. 

Men nu ska vi inte vara pessimister, eller vadå?!
Min häl är lite bättre också, men den får ju smärtstillande 3ggr om dagen så jag vet egentligen inte.

Var och tränade med maken i fredags, det var spännande och han lärde mig lite frivikter. Men mest var det att jag ville ha sällskap ner dit första ggn av ngn som kunde, där har vi hurtbullar och muskelbyggare så det är liiite läskigt ;) 
Och när jag gled i min träningssko så gnällde hälsenan en aning, men jag bad den att hålla käft och så hördes det inget mer efter det.

Men det var intressant och verkar vara roligt, jag ska ner dit och träna nästa gång. 

Jag måste träna... Nu var det i tisdags sist. :/ 
I fredags var vi också och bada, blev mkt simma och hoppa, studsa, simma med dottern på ryggen, akrobatiska övningar, simma efter ring, lära dottern dyka... Det var full rulle och underbart att röra på sig igen. Hälen sa inte ett skit och jag funderar på om jag ska börja simma. 

Dottern kan nu simma 75meter i sträck, 6år gammal. Hon är fantastisk tycker mamma :) !!! 
I höst blir det karate och kanske simning för hennes del, om hon vill dvs. 

Godmorgon, puss och kram!

Idag var det 5år sen jag och min make blev tillsammans! :) <3

BoobCake

2011-06-01 - 19:47:27
Dagens tårta, student i all ära och ett udda val. Men är man grabb så?! ;)
Blåbärmousse -och hallon/blåbär/röda vinbär/svarta vinbär/jordgubbs mousse - en riktigt blandning alltså men ojoj så god!

Babbel

2011-06-01 - 15:02:00
Det blir inge Megan Fox på tårtan, utan det blir en tuttårta istället, men det kanske jag sa? 
Jag vet inte, hela dagen är upp och ner och sönderstressad.. Men nu måste moussen stå i kylen för att hårdna till, innan dess går det inte att täcka den och definitivt inte att bygga och forma till. 

Jag har precis ätit en bit mousse med kaka.. Asgod mousse gjorde jag på blandade bär: Jordgubb, hallon, svarta+röda vinbär o blåbär. Mums! 

Skithäl men tänker ta det lugnt, jag måste, hur mkt jag än vill träna. Styrketräning på överkropp får det bli imorgon, en hård och lång sådan. Ska prova cykla lite, det är ju inget som belastar hälsenan men vi får se.

Hälseneinflammation

2011-06-01 - 12:57:00
Det är upp och ner och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Fick beskedet av läkaren att det är en inflammation/överansträngning och att det är noll träning i form av kondition, dvs jogging, zumba, cross... You name it!
OM jag ska ta en promenad ska det vara i lugnt tempo och ingen PW... Jag trodde ärligt att jag skulle börja gråta när hon sa det. Träningen betyder så mkt för mig, inte bara min fysiska kondition utan också mitt psykiska välmående. 

Försökte med allt, men hon sa nej till allt. Spinning fråga jag inte om, kanske kanske? Åååh... Styrketräning till max då!

Det kan ta veckor.
Sen när värken har gått över och jag inte längre behöver den antiinflammatoriska salvan så måste jag uppsöka sjukgymnast.

Bajs, helvete, skit.... Och ännu mera fula ord som jag inte ens vill säga högt.
RSS 2.0