Lussebullar m. Mandelmassa

2011-11-24 - 09:50:27


Jag och min son har bakat, det är hans snygga konstverk i mitten med strössel på. Nu ska jag bara ge fan i att äta dem varje dag. x)
Recept kommer!

Bowee & Zote goes WILD

2011-11-17 - 10:38:17

Morgonspring The Movie

2011-11-15 - 10:42:36

Morgonspring i benen

2011-11-15 - 10:33:59

Hemma med 2 monster

2011-11-14 - 08:54:58
Helgen har det varit full rulle. Kalas, karate, karateläger, fika, fars dag, sysselsättning för hunden, städning.. Ja en del och sen har jag säkert glömt hälften.

Vi var iväg med Bowee till en klubb i väsby där de har en massa hinder i lördags, tunnlar och massa roligt. Det var både miljöträning, möte hund träning och lite nya erfarenheter i att gå balansgång, gå i tunnlar och sedan slalom. Ni skulle ha sett honom, för var tunnlarna jätte läskiga men efter att ha slängt in godis längre och längre (tur att vi har en hund som älskar mat;)) och med husse eller matte på andra sidan var det senare full fart genom dem. För när man kom ut på andra sidan fick man höra hur duktig man var OCH fick godis!

Vi provade balansgång och det var jätteläskigt först, han försökte ställa sig på bakbenen och ta godiset. Det gick matte med på några ggr men sen var det dags att iaf stå på brädan. Uppförsbacken gick bra, det var lite läskigt, när det var plant - inga problem alls - men i nedförsbacken var det inte speciellt roligt men han följde godiset och klara att ta sig ner. :)

Sen prova vi slalom, först gick det inte alls bra men när matte sen tog fram klickern gick det super för att vara första ggn. Och vad han älskar att prestera och få beröm, det verkligen lyser om hunden. :)
Agility är nåt vi ska göra sen, åh så roligt!

Igår kunde han inte alls slappna för 5öre. Hit och dit, fläng och släng. Kissa inne 2ggr! Jag försökte lugna ner hnm men till ganska mkt förjäves. Tänkte att han skulle vila efter lördagen men det var ju omöjligt så han fick lite vardagsträning och träna apport / byta leksak / dragkamp.
Men inte blev det bättre.. Så jag gav han inget mer efter det och idag ska han inte få mer än det han brukar, mindre t.o.m. så får vi se hur han är imorn. Han behöver ju vila, även om han inte vet om det själv. ;)

Vi träffade på Bowees bror också som bor i grannområdet!
Så söt han var, och väldigt lik Bowee men större och fluffigare i pälsen. Jag hoppas att Bowee växer på sig nu efter maskarna och problem med fodret, han är ju så liten och vinterpäls behöver han till vintern som kommer nu. Usch vad jag älskar vår hund, hur jobbig han än må vara i omgångar men han är verkligen speciell. :)

Min dotter fick en knapp för att hon var så duktig på karatelägret, hon var på halloweenkalas igår och bilder kommer snart. Sonen är sjukis idag så jag är hemma med 2 monster, hoppas på att dagen blir lite lugnare än vanligt men inte troligt. ;)


Anders Hallgren

2011-11-10 - 09:08:43
Föreläsningen var jätte rolig och intressant. Det var inte så mkt onfo som jag hade hoppats på men som ny hundägare så vill man ha allt på samma gång, och det går ju inte. Så jag får hejda min törst lite och ta vara på den informationen som jag fick, vilken var kanon!

Det är inte så svårt egentligen att förstå sig på hundar, det enda vi behöver göra är att tänka logiskt och icke mänskligt. Haha, lätt va?! ;)

Tex. Du vill att ditt barn ska sluta med ngt och det hjälper inte när du ber snällt, så du skriker till och barnet slutar. När det gäller en hund har det mostatt effekt och du triggar hunden ännu mer, om den tex skäller.

Ja, kort förklarat. :)

Rolig gammal gubbe, börja så charmigt som att han slog ihop händerna och sa lite försynt:

"Ja, jag ska då prata om hundar!"
:D

Men jag glömde att anmäla mig till kurser... Åååååh skit också. Jaja, jag får glo igenom på internet och ringa dem helt enkelt. Men man fick förtur till att anmäla sig till kurser efter föreläsningen, det var ju kanon!

Men jätte trevligt var det, verkligen!
Sen fick vi med oss en kasse med mat och schampoo hem. :)


Bowee har vuxit över natten igen och ser plötsligt så himla stor ut!!

Kramas

2011-11-09 - 11:40:38

Stickat

2011-11-09 - 11:23:22
Jag har vågat på mig stickat!!!
Har alltid känt mig så stor i stickat, men det förstorar ju kroppen, det är så tjockt! Men nu våga jag mig på det, för det ser helt ok ut! :)

Föreläsning

2011-11-09 - 09:13:57
Iväll ska jag på föreläsning om ledarskap och lärarskap, ang hundar då!
Jag vann biljetter till hnm via facebook, inte dåligt va!! ;)

Så ikväll ska jag lära mig mer om hur jag kan bli en bra hundägare, jag behöver all information jag kan få, för jag vill bli den bästa för Bowee. :)

Anders Hallgren

Det ska bli intressant, jag har inga förväntningar men det är för att jag aldrig har varit på nåt sånt förut. Men jag är nyfiken på vad han kan ha att säga och vad han kan lära mig.

Så idag ska jag till bibblan för att skriva ut biljetterna, tänk att vi inte har nån skrivare år 2011!! Eller ok, vi har, men den fjantar sig med patronerna hela tiden och jag orkar inte köpa nya! :P Sen är det att gå ut med Zote, sen sysselsätta Bowee..

....sist men inte minst så tänkte jag städa lite idag. Tråk! ;)

Kloka ord i mörkret

2011-11-08 - 22:49:45

Eller kanske bara fumliga..
Missförstå mig rätt nu..

..Jag tycker om mig själv. Finns vissa saker jag skulle förbättra och måste jobba på, men ingen är perfekt!

Som en vis man sa:

"Strävan efter en påhittad perfektion som endast existerar i folks medvetande och inget vi egentligen kan ta på." ;)

Eller en vis kvinna, när saker och ting inte är som det borde vara:

Vi vet inget annat, och vi vet inte hur det egentligen ska vara, vi har bara en påhittad bild på hur det ska vara. Vi måste släppa taget om den bilden.

Godnatt!

Pepp!

2011-11-08 - 22:09:01

Breakdown / Självömkan

2011-11-08 - 21:49:08
Det är konstigt hur man kan bli ledsen över ingenting egentligen. Men alltid är det nåt som har triggat det eller så är det en själv som är så förbannat överkänslig. Analyserar sönder dittan och datten, nåt är fel fast det inte är fel. Svårt att se att en annan kanske mår dåligt och vänder det till att man själv är så jävla kass att andra tröttnat på en fast när det i själva verket är nåt helt annat.

Låter lite som en narcissist, dock kan en narc inte se det jag egentligen ser. Det jag har är jävligt dålig självkänsla och det är inte så konstigt eftersom jag är ganska patetisk som människa. Haha, ojoj, nu tycker hon synd om sig själv. Nej, så är inte fallet. Fallet är att det är ren och klar sanning, fakta!

Jag har inget jobb, de jobb jag har haft har ja inte skött som jag ska för min jävla hjärna har kollapsat och stängt av, PANG! Tillbaka på ruta ett igen, vartenda jävla gång, men så är det. Men samtidigt så är jag här och ger mig för fan inte och det ska jag ha cred för.

Ger jag mig själv den cred jag behöver?
Nej. Eftersom jag håller inte måttet, jag håller inte normen. Det kan inte vara så mkt fel på en människa att hon inte klarar av att arbeta som alla andra, det vi är skapta för, jävla myror!

Jag är inte skapt för det, jag kräks på det, jag dör hellre.
Men om jag inte jobbar kommer jag dö, och om jag vore ensam med barnen hade de varit utan mamma på ett soc-hem nånstans eftersom mamma minsann inte vill arbeta. Och det vill jag inte, egentligen.

Egentligen vill jag jobba men jag vet inte med vad. Jag skulle kunna ta nåt arbete, ICA, vad som, men efter 6mån skulle jag behöva byta för att inte gå sönder av tristess!!!!

Haha.
Ja, det är inte lätt att som jag. Jag är inte ensam heller. Jag ser mig inte som unik. Jag ser mig inte som speciell. Jag ser mig själv som jävligt jobbig eller kanske tom "bortskämd" som min mor så fint kallade mig. jag har ju ingen att se upp till, inga arbetande föräldrar, eller morföräldrar.

Men nu ska jag fan skita i alla mina tankar om ditten och datten, jag ska träna, plugga och njuta av att komma ut i livet. Det är för kort för att tjuras bort. Det är för kort för att deppas bort. Det är där ute på alla arbetsplatser det finns människor som kommer att inspirera en dag. För varje människa vi möter lär vi oss nåt nytt.

Nej, jag är inte deppad. Jag är förbannad.
Över mkt och ingenting.
Men det har jag inte tid med att vara heller.

Lägg det åt sidan.
Ödsla inte energi.


Skitkväll. Nu ska jag se walking dead, kommer allt bli så mkt bättre, för inte är jag en människoätandestinkande zombie iaf ;)

"Plattan"

2011-11-08 - 11:33:11

Bowee 4mån - 2a försöket! :)http://www.youtube.com/watch?v=Sn1bRqyVoYk

Sovmorgon

2011-11-05 - 15:10:34
Till klockan 11.00

Det är inte illa, jisses så trött jag var. Så blir det om jag håller mig vaken till klockan 01 3dgr i rad. Jag är inte 20 länge.. Buhu. Hahaha. Det är inte åldern utan allt annat, barn, hund, hem, räkningar, make... ;)

Idag är maken och sonen till täby igen, sonen ska få ett nytt spel eftersom han har fått 10 stjärnor. Vi kör det systemet här hemma, försöker bryta hans "negativa" beteende och bara fokusera på det positiva och för varje 10e stjärna (som har samlats under en vecka) får han nåt litet. Nu är det inget dyrt spel eftersom det är till playstation2, så rika är vi inte. ;)

Jag har passat på att ensamträna Bowee och samtidigt tagit en fika men Erica, idag klarade han ca 50min. Det är 5min mer än förut, 45min har han varit ensam hemma några ggr och nu ökar jag med 5min några ggr. Jag vet att han inte klarar 60min än, det råka bli så länge en gång av misstag och då låg det sönderrivna tidningar (vart han nu lyckats få tag på dem?).

Långsamt fram, han är ju trots allt sjukt duktig redan för sin unga ålder. :)

Nu ska vi träna lite, vardagslydnad. Det behöver han, igår var jag lat och vi bara vila och hade vanliga promenader. Tyckte dock att det behövdes efter han miljöträning/passivitet.

Jag vill kräkas!!!

2011-11-04 - 09:14:11
Varning för känsliga!

Fyfan vad äckligt, jag trodde det var ett skämt och jag vill inte vara med om det igen. Jag och djur i kroppar, jag pallar det inte. Det är fan det vidrigaste jag vet. Jag hatar fästingar, knott, mygg ALLT som kan förekomma i våra kroppar. Som sticker in nåt i min kropp för att suga blod, nåt främmande äckligt.

Men detta tog fan priset.
Min hund har mask, trots att han var avmaskad som han skulle (känns inte som att de hade direkt koll där vi köpte han tyvärr). Och det var som en spagetti press imorse.......AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH! Jag dör, jag vill kräkas, det var en mardröm... Fyfan vad vidrigt!

Ner mot apoteket, nu ska vi ta död på äckliga jävlarna!!!!
...det är inte vara mysigt med hund...

*Ryser*


Vänner

2011-11-03 - 23:11:03
Jag har funderat länge på att skriva ett inlägg om mina vänner, för de är verkligen några få goda själar som alltid finns där när jag väl behöver dem. Det finns faktiskt inte ord nog att berskiva dessa själar och deras varma hjärtan. Jag trodde jag visste vad vänskap var men de förbluffar mig varje gång, gång på gång.

Oväntade saker, för att jag en gång lättat mitt hjärta, talat om mina små innersta tankar och rädslor. Kommer de där med kloka råd, konkreta lösningar och förstående, varma blickar. Eller finner ett sätt att liva upp stämningen, en liten invit till ett gott skratt och glömma det gråa och trista.

Jag är glad att dessa människor finns i mitt liv, och jag hoppas att jag är en lika god och sann vän tillbaka.
Vad skulle jag göra utan er?! :)

Så vad jag vill med inlägget är att tacka er för allt, och visa er min tacksamhet. Ni är för fina! <3

Halloween

2011-11-02 - 21:44:47
Vi fira det inte så speciellt mkt men barnen fick bli målade och maten var lite extra "äcklig" med grön spagetti, kött och blodig tomatsås! ;)

 
Kan tillägga att Bowee mår bättre nu och även jag efter lite träning!! ;) Hygea

Höstpicknick

2011-11-02 - 14:35:43

Kunde jag ha varit mer stressad? Kunde jag ha varit mer tråkig som mamma, matte och dagmatte? Nej, jag skulle inte tro det. Jisses, vad arg jag kände mig och stressad.. Mitt humör växlade så det måste ha varit ett skämt, tycker synd om mina små, alla 3, som har mig till mor idag. :S

Vi var först ner och skulle gå ut med Zote, som tyckte att min son och Bowee var mkt mer intressant än att kissa. Och Bowee tyckte inte alls om att matte var långt ifrån hnm och skällde som tusan, som om det inte stressade mig mer denna dag. O.o

Tillslut blev vi klara iaf och Zote fick gå in, han titta ynkligt på mig och gav mig hjärteont.

Sen bar det av mot sjön, det var mkt nytt för Bowee, mkt dra i kopplet och inte alls lyssna på matte. Barnen prata nonstop, försöka ha koll på sonen som kutar åt ena hållet och samtidigt fostra Bowee att inte dra i koppel, etc etc... ett tag blev jag så tokig på alla att jag röt ordentligt så tom hunden satte sig och titta "under lugg" på mig. Ojoj då..

Sen titta vi på änderna som var väldigt intressanta. Mötte massa hundar på vägen och Bowee var väldigt duktig, lite grymtningar ibland bara. När vi väl var framme kom fikat fram och det var frid och fröjd. Bowee kunde inte riktigt slappan av men vi satt där i iaf 30min minst. Mkt änder, en elak svan som fräste om vartannat, människor och hundar som gick förbi. Han är ju fasligt duktig trots allt.


Sen på hemvägen gick det lite bättre, men han fick sina ryck, precis som barnen. Alla trötta och en stressad mamma gör det inte bättre... På vägen hem blev jag trött på Bowees slitande i kopplet så jag släppte honom och som en blixt (efter ett varsågod) sköt han iväg mot änderna, säkert 30m bort. Jag ropa på honom och han KOM TILLBAKA!!! Fatta min förvåning och vad stolt jag var, mkt godis, beröm och kärlek! <3
Det trodde jag inte!

Hemma igen, barnen dricker varm choklad och jag sitter med mitt älskade kaffe. <3
Pust... Njuta av de få lugna minutrarna!Höstlov

2011-11-02 - 09:07:26
Nu har vi det på riktigt, för nu är sonen också hemma, inte bara dottern. Hur jag ska få allt att gå ihop är lite.....krångligt men det löser sig alltid och blir alltid ett bra eller dåligt resultat. ;) Oavsett, så går dagen och imorn är det en ny dag. Haha.

Dagen har börjat med att sonen har sprungit runt i trapphuset helt näck, skrikandes och troligtvis väckt alla grannar. (Det är inte första ggn heller, grannarna måste undra vad vi har för barn egentligen! :S) Kastat saker omkring, vält det ena och det andra, smygit in i Bowees bur medans mamma råka slumra till och satt o lekta med hnm... Han VET att han inte får det.Och medans sonen sprang runt i trapphuset var jag ute med Bowee som har problem med magen idag, gick till fönstret som var öppet för att kolla vad sonen gjorde och där satt min dotter och kolla på tv. Hon sa att sonen har gått ut och att dörren står öppen..............VARFÖR säger du inget till mig? Varför stänger du inte dörren? "Öööööh vet inte!"

Ibland undrar jag vad som finns under hennes vackra blonda hår.... Missförstå mig rätt.... O.o

Bowee har svårt att tömma sekretet, tror det kallas (varning för känsliga) analsäcksinflammation. Så imorse spendera vi tiden ute med att han fick tömma, och det var en hel del. Hoppas han lyckades helt nu bara.. Annars får jag lära mig hjälpa hnm med det och det behöver vi inte gå in på hur man gör nu. ;)

Kommer in och han äter inte. Magen kurrar av bara tusan men han vill inte äta. Ger honom i handen, han tuggar men som i slow-motion och spottar sen ut den hel igen. Tillslut efter en omgång till ute, åt han halva sin mat men inte mer. Nu ligger han och sover och ser allmänt ynklig ut!

Får se hur det bli när han vaknar.

Så min morgon, var...underbar...idag har vi tänkt picknick vid sjön, ska bli intressant o se hur det blir!
Kaffe skål!

Dagens träning

2011-11-01 - 12:35:52
Har inte varit mkt nytt.
Träna att man kan byta leksak, släppa ena och ta den andra... Det går väl inte så bra, han försöker ta den andra samtidigt som han har den första i munnen - vägrar släppa helt enkelt. Haha. Men inte ger vi upp, ska tränas på detta! :)

Mkt vardagslydnad, lite "Sitt, gå 2-3m från hnm, kom, belöna". Träna på att stanna kvar helt enkelt och jag försöker att komma ihåg att inte använda stanna. Han är duktig, 3/5 ggr sitter han faktsikt kvar. :)

Öva på att vara lugn även om jag går iväg. Band fast honom i ett staket och gick 5meter ifrån, det gick jätte jätte bra, tills jag gick åt andra hållet!!! Och då börjades det skälla, först ynkligt och gällt sen dovt och mörkt och DÅ upptäckte han EKOT! Hahahaha... han stod och skällde på sig själv i kanske 3min, det var ganska roligt, kanske inte för grannarna med för matte. :D
Jag kan ju inte gå till hnm förns han blir tyst! Men så fort han blev tyst så belönade jag genom att klicka, men ibland funkar inte klickern som jag vill och han börjar skälla igen innan jag ens hunnit ta ett steg mot hnm... Hur gör man då? Jag stod iaf kvar tills han blev tyst igen.

Han är rolig och får nya egenskaper för varje dag. ^.^


   
Storöra Bowee Bambi Piraya
 


Lugnande signaler

2011-11-01 - 08:10:58

Jag är en hemsk mamma på morgonen, ok kanske inte HEMSK men jag är inte sån jag VILL vara med mina barn på morgonen. Jag vill ha en mysig morgon, mysa i soffan, ta det lugnt och njuta av tiden tillsammans.. Men min son vill inte göra det jag vill göra. På honom är det full rulle från klockan 06 och det är som att han har proppar i öronen. Han hör inte och svarar inte...
Det är väldigt frustrerande tidigt på morgonen när stubinen är väldigt kort.

När jag går i upp varv, börjar stressa och höjer rösten åt barnen så kommer min lilla Bowee och sätter sig vid mina fötter och gäspar. Han tittar på mig och fortsätter jag så följer han efter mig och gäspar, gäspar och gäspar.. Min lilla hund försöker lugna sin matte tror jag och jag kan väl tacka honom för det, han har hjälpt mig varva ner på mornarna nu och påminner mig om när jag börjar gå upp i varv. Det är lätt att jag omslukas av det och inte tänker.

Han är så go :)

RSS 2.0