Nya smaker?!

2010-10-27 - 10:30:30
Denna var faktiskt god måste jag säga, smakar inte mkt cream cheese alls men gott om tonfisk. Hade förväntat mig nåt bättre men, jag älskar tonfisk så jag är nöjd. ;o)

Hitta den av en slump bredvid kaviaren som min son tjatat så mkt om.

Fint hjärta va? ;o)













Neee, denna var riktigt trist.. Hade förväntat mig mkt mer smak av kardemumma ärligt talat.. Här fick jag verklgen leta efter just den smaken.

Inget jag rekommenderar att köpa, om man inte gillar risifrutti i all allmänhet såklart, då är den som alla andra: God!

Men som vintersmak med kardemumma?

Nej!
Alldeles för trist!















Men godmorgon... fresten. ;o)

Att vara mamma

2010-10-27 - 10:09:40
Är tufft ibland. Helst när man har en underbar son som har kommit in i en period då man ska slåss hela tiden... Det spelar ingen roll hur jag än gör, sätter honom på "time-out", försöker prata pedagogiskt, bli arg eller förklara att mamma blir ledsen,- allt han gör är att skratta mig rakt i ansiktet och tycker det är skit kul! O.o

Jag blir ledsen, såklart. Det tar på mamma hjärtat och jag vill inte bli arg på min son men ibland rinner det helt enkelt över när han gång på gång slåss. Det är inte bara mig, utan stora syster och pappa också. Men inte ger vi upp, samma visa varje dag men en dag ska det väl ge sig!

Värst är det när han är uttråkad, vet inte riktigt vad han ska göra med sina myror i brallan och ger en hurring istället. "Kramas istället, berätta vad du vill göra!" Försöker jag..
Ja, 3 åriga pojkar är inte att leka med. Dottern slogs inte, hon var en go 3åring, dock hamna hon där som 4åring istället och trotsa mig till max, ville inte ha med mig att göra. Det är svårt när man inte når fram till sina barn och att det tar så mkt på krafterna! Matt, ledsen och arg - fast det är det sista man vill vara.

Inte lätt att vara mamma jämt.
Tips och trix? Ge mig någon!

Min mini pro

2010-10-27 - 10:01:10
Köpte en NY mobil... Kanske inte var ny?
Batteriet syyyger iaf, laddar den på morgonen och den varnar för lågt batteri på kvällen.. På morgonen efter så har den dött.. Åååååh, blir sur ärligt talat!

Och så hittar jag inte kvittot, vart fan har jag lagt det?!?!? Helvete.. *Sur på mig själv!

Nörd

2010-10-27 - 09:45:31
Som den World of Warcraft nörd jag är så har jag nu bokat nya expansion Cataclysm som kommer ut den 7 December, det är bara ett måste! :o))
Nu, sen.. Ska jag bara fixa bättre grafikkort också! O.o

Smiiiil

2010-10-27 - 09:44:12

Don't walk behind me, I may not lead. Don't walk in front of me, I may not follow. Just walk beside me and hold my hand.




Mys i höstmörkret

2010-10-25 - 09:58:43
Eller är det vinter nu? Snö har ju landat.. Men är borta igen. Aja :o)

Ja, självklart skar jag en pumpa till dagens ära men det blev ingen avancerad denna gång utan bara gröpte ur snabbt och skar ut snabb. Hade lite at göra den morgonen men härligt blev det.

Detta möttes barna av när de kom hem till oss (och resten av alla som bor här i huset):



Lite suddig fick den bli, är inte blixten på suger min kamera ;o)

Häxtårta, var önskemålet.

2010-10-24 - 13:41:16
Min dotter ville ha en häxtårta som mamma skulle samla ihop lite snabbt ;o) Vi sökte på google men hittade inga roliga bilder så jag bestämde mig för att gå efter egen fantasi och efter att ha stått å slabbat i köket på morgonen (ja ja ibland planerar jag inte så bra ;o)) i 2½ timma så blev det såhär:

Både kiteln och häxan är tårtor, det som är modellerat är huvudet, mössa och hennes armar. Fylld med hallonmousse och vaniljmousse.



 






Jag ville ha lite mer detaljer men det hann jag helt enkelt inte med.

Finns också i min Tårtblogg.

Halloween Kalas!

2010-10-24 - 13:23:31
Var det ju igår och det var jätte roligt! :o)

8 st flickor som rusar runt och tjoar, ljudnivån är på topp och på kvällen ville öronen gå och ta semester.. Haha. Däcka i soffan med barnen framför bompa efter middagen och det var såååå skönt.
Men min dotter blev super nöjd med alla presenter och tårta.
Det roligaste var nog barnens reaktion på tårtan som jag hade gjort "Wooooow!" I en hel kör! :o)
Bilder kommer lite senare :o)

Halloween Kalas imorn

2010-10-22 - 09:30:32

Japp, och jag har mkt att stå i men jag vet inte vart jag ska börja. Med tårtan kanske?! Min dotter klänning har jag redan köpt, den är jätte fin och inte alls farligt dyr.
Hon ville vara vampyr och sen häxa, sen går det så, fram o tillbaka. Alltid ett velande.. ;o) Så jag hitta den perfekta klänningen som man kunde vara både ock i, enligt mig iaf!!

Idag bär det iväg till täby!



Den har en hårdplats vajer längst ner som håller ut klänningen, ni ser om ni tittar noga ;o) Sen så står kragen upp av sig själv, den kan även ligga på axlarna om man väljer det.


Det var bäddat fört, lycka!

2010-10-22 - 09:13:28




Ser det SNÖAR!

2010-10-22 - 08:57:44

Och så var det vinter! ;o)






Dagen Igår

2010-10-21 - 09:02:18
Eller så kan man vara mer korrekt och skriva, gårdagen...

Gick ner och skulle handla med Isaac och allt gick frid o fröjd, som det brukar vara. Men sen fick han nån knäpp o gjorde hyss efter hyss efter hyss..... Och lyssna inte på vad mamma sa. Väl inne i butiken var det lugnt och fint, han fick ju åka bilen, lite små trots men inte så farligt. Men sen glömde jag att köpa påsar och de före vägra släppa förbi mig när jag skulle köpa 3 st påsar!!!!! och min son stod längst ner vid rullbandet, alla såg det.. Men han var snäll o go. Stod där och vänta på att påsarna kom och hjälpte mig packa. :o)
Men sen börja det igen... han skulle köra på alla med cykeln o en galen mamma springer efter med 3 tunga kassar och blöjor och försöker stoppa honom.....

Sen kom maken, men hann inte åka med för jag hade paket att hämta, och han skulle hämta tjejen och jag bestämde mig för att ta isaac. Utan kassar borde det gå bra tyckte jag..
Och samma visa igen med att köra på folk men denna gång hade han sikte på en liten hund som gick framför... men hann stoppa honom, tack gode "gud". Väl i nästa kö tvärstrejka han och kråma på golvet, ställde sig framför folk, klängde på dem och rätt som det var kuta han ur butiken med mamma hack i häl... Som tur va var damen bakom oss snäll o sa att vi kunde få tillbaka vår pplats i kön, hon såg att min son var väldigt uttråkad. *ååh tack snälla goa damen*

Så det bar hem.. och han skulle köra rakt i i bilvägen hela tiden, stanna mitt i vägen o vägra röra sig så jag fick släpa hnm o cykeln o bilförarna glodde..
Jisses!!!!!!!

Han brukar INTE vara så!! Förvånad

När vi kom hem.. Var jag helt färdig, så jag dank ner på köksgolvet lutandes mot skåpen och andades. Att det kan vara så rogivande att sitta på köksgolvet, måste vara en kvinnogrej?!



Halloween OOooOOoo

2010-10-20 - 09:40:05

Kalas ska vi ha på lördag, det glömmer jag bort i små stunder!! Idag ska vi åka och handla det som behövs till Neas tårta, funderar på om jag ska göra en stor kittel.. (hur stavs det?!)..med en häxa som står bredvid och rör om. Alltså, allt ska vara tårta förutom häxans armar och huvud...

Lite mecka men det kan bli skoj!! Det är ju det som är kul, att Skapa något.
Jag rita en kladd av det och min dotter blev förtjust, "JAA, den vill jag ha mamma!"

Måste börja fundera på lekar och sen hur jag ska pynta. Tänkte hänga upp ett spöke också, lite spindelnär kanske och skära några pumpor. Mina pumpor från förra året blev ju läckra! Måste hitta nå roliga bilder på internet som jag kan avända.
Sen köpa grön saft, svart duk kanske... "LÄSKIG musik mamma, MÅSTE ha Lääääskig musik!!"
Herregud, hon vill verkligen skrämma iväg kompisarna, haha. Jag har alltid sagt det, vi skulle passa bättre in i Amerika! ;o)

Ååååh jag ÄLSKAR Halloween, jäkla sverige, börja fira Halloween meeeeeeeeer!!!! Det är ju såå långt till julafton och vi behöver verkligen nåt som piffar upp mörkret innan 1 advent ;o)

Pumporna jag skar förra året:



Kolla lien på väggen ;o)

Uäk!

2010-10-20 - 09:19:43
Sjuk, tokförkyld och så är jag magsjuk. Urk!

Inte alls roligt, skulle på möte idag, men men bara ringa å ställa in... Byrån är färdigmålad, nu ska hallspegeln slipas klar och målas. Känner att jag inte orkar dock, får jag skita i det idag? Snäääääälla?! ;o)

Vet inte, får se vad mitt inre säger om det. Kanske står där om några minuter för att jag har så jävla tråkigt och vill sysselsätta mig själv. Men, känner jag att jag orkar så orkar jag ju. ;o)

Uff.. Ont i magen. :o(


Omfg, so beautiful!

2010-10-19 - 09:53:36

Rysningar!!!!!!!!!!!
Måste ses fullscreen!!








Renoverar

2010-10-19 - 09:46:08
Japp, jag är i full fart igen och slipar och målar oooooooooooooch donar. När ska jag ge mig!? Aldrig, säger jag bara. Det är billigt att köpa nåt fint i ful träfärg och det blir supervackert och nytt när man målat om det!!

I söndags fick vi en fin bordsspegel av min mans mamma, såå vacker men i mörkt trä. Somliga tycker att jag förstör den men jag tycker att jag gör den mkt finare och användbar i vårt hem. Annars passar den inte in och det är tråkigt!

Men nu sitter jag här igen, men en kopp kaffe och tända ljus. Myyyyyyyys på hög nivå. Dock lite sjukis, men inte så farligt, bara att kämpa på för nu ska jag fortsätta måla vår hallbyrå! :o))

Tjingeling - bilder kommmer sen.

Pumpa

2010-10-18 - 09:59:11
Och tända ljus på morgonen!
Hur mysigt som helst, funderade på att dra ner persiennerna också men lät det va, lika mysigt för det! :o)




Kärlek

2010-10-18 - 08:04:53

Igår när jag natta min son sa han till mig:

"Jag älskar dig mamma!"

Och mitt mamma hjärta brast, min älskade lilla plutt!


Pysslat

2010-10-14 - 11:03:32
Min dotter har ju fyllt 6 år nu och hon ska självklart få ha ett kalas, som jag nämnt tidigare. Och nu har jag försökt vara duktig med att komma ihåg att fixa inbj och vi gjorde det i måndags tillsammans.
Men, det fanns inga med Halloween tema så vi bestämde oss för att göra några själva. :o)

Ja, hon vill ha Halloween tema och allt ska vara LÄSKIGT men jag kan ju inte göra det helt som hon vill, för skrämma kompisarna vill vi inte. (har jag talat om att hon vill färga sitt hår svart redan? Kommer väl bli en såndär goth unge i tonåren ;o))

Här är vårat resultat, Nea fick skriva lite i dem själv. :o))

  


Morgonritual

2010-10-14 - 09:11:52
Har du ngn morgonritual? Nåt som du gör varje morgon, i nästan samma ordning etc?

Min morgonritual går till ungefär såhär:

Larmet ringer på mobilen kl 06.25 men jag snosar till klockan 07.00-07.10 och då har sonen tittat på bompa bredvid mig i 10 min ca. (Tv i sovrummet, javisst!)
Tvingar upp ögonen och mig själv sittandes och sonen tjuter: " till Nea nu mamma!" Och vi går och väcker storasyster, tar efter sin mor och är morgontrött. ;o)
För barnen till kök, tar fram skålar, håller i yoggi och müsli. Får också höra "RUSSIN MAMMA!!!" Jaja..
Barnen har fått sin frukost, jag går och kissar.

Kollar till barnen igen, bråk, som varje morgon.
Går in i badrum, borstar ur håret med fingrarna och lägger på nytt smink.
Går ut till köket innan jag är klar, bråk igen.
Och så blir det så, flera försök för att göra mig klar men avbryts av bråk.

Ungarna har ätit klart, dottern blir ivägskjutsad med butter min för att hon inte får ha kjol eller klänning, utan gårdagens byxor. Sonen kutar efter, skrattar som en tok då han vet att mamma kommer efter.
Mamma utbrister lite stressat: "Nej Isaac, jag tänker INTE springa efter dig idag, ska du till dagis så kommer du NU!"
Ibland funkar det, vilket det gjorde imorse. Bråk när han ska sätta på sig kläderna, slingrar som en orm och jag upprepar det jag sagt innan, han skärper sig.
Upptäcker att jag har glömt att klä på mig, gör det snabbt efter sonen har ytterkläder på sig.

Bråk vid dörren. Om vem som ska öppna, vareviga dag. Och det slutar med att JAG öppnar och barnen hänger läpp.

Så därför kommer jag till skola och dagis och ser ut som "hej kom och hjälp mig" ibland! ;o) För vissa mornar så tar vi alla sovmorgon lite väl länge och..ja...

But i kinda love it!

Snuuuuus

2010-10-13 - 20:45:46
Jag har inte snusat alls idag, och det börjar kännas nu mot kvällen då man inte har nåt att sysselsätta sig med. det vattnas i munnen och sugs på läppen.. MnamMnam snus!
Cookiemonster, fast Snusmonster.. hahaha.

Kollar smått på bonde söker fru, helt oavsiktligt, jag lovar!
Men herregud, jisses, omfg (ohmyfreakin'god) ...........det är ju bara för pinsamt! De sitter helt tysta, och säger typ.. "Ja..mm.. jaha..mm..." Och suckar lite. Haha. Bönderna har väl ändå gjort sig beredda på vad de ska prata omm med varje tjej, eller?
Och en som kom in o fråga om han kunde prata engelska.. "Oj nu blev jag ställd, oj min eng är rätt kass.. oj vad ställd jag blev!"

Hahaha, som om engelska skulle vara ett främmande språk?
Jisses.. Jag Skäms och jag Garvar här där jag sitter.. Och så skäms jag lite till!


Wooooaaaaaaaaah

6,6 km Känns kort

2010-10-13 - 12:10:56

Nu börjar promenaden kännas kort och att det går för fort, på en timme har jag gått 6.6 km. Nästa gång ska jag gå lite längre, kanske vara ute 2 timmar eller iaf 1½timme.

Men nu är det avklarat, mina 6,6 km och jag hoppas o ber att jag gick av bullen jag åt igår plus lite till annars är det ju lönlöst. ;o) Jag ska promenera imorn igen, och på fredag! Idag är det verkligen vackert höstväder om än lite kalla vindar.



Promenad

2010-10-13 - 09:23:14

Idag är det dags igen, ska gå 6.6 km idag har jag bestämt! :o)

Håll tummarna att jag inte blir för hungrig ;o) Och sen, får ni ställa er på knä och be så att jag blir av med sockerberoendet, för det är ju sjukt vad jobbigt det är, men kämpa kämpa!

Vill ner 6 kg, inte så mkt men tillräckligt mkt!

Tjingeling!


Tog livet av sig live

2010-10-12 - 20:39:24
Jag såg det precis, det är för hemskt.. Och att det på forumet höll på som de gjorde. Fattar inte hur eller vad folk tänker med ibland, människor kan vara så äckliga!

Men fy sjutton, det värsta jag sett.. *tår
Vila i frid! Hemskt hemskt.. saknar ord.

https://www.flashback.org/t1322408

OBS - Starka bilder - ses ej om du är känslig!
http://www.liveleak.com/view?i=5e3_1286805999



10/10/10

2010-10-12 - 10:30:05

Det datumet klingar inte illa och just under det datumet fyllde min älskade dotter 6 år :o) <3

Det blev ingen tårta till dagens ära, men det blev kladdkaka till frukost på sängen och sen massa bullar, kakor och muffins som hon själv beställde. Hon ville inte ha en tårta, den skulle hon spara till sitt barnkalas om 2 veckor. Och då ska det vara Halloween tema, med svarta inbjudningar med spöken i. Hon ska vara häxa och lillebror ska vara ett lejon.
Nu ska pappa Krille vara superman och mamma får vara vad hon vill. Haha, tack! ^.^

Men gud så tiden går fort, helt sinnes... snyftarns också!!!
Vart tog september vägen och nu har halva oktober sprungit iväg.. Jisses. Och min dotter, hon har vuxit upp fortare än illa kvickt. Mammas älskade tjej!

Tårtan ska iaf vara en häxtårta, och hon har tittat på så många med mig men kan inte bestämma sig så tillslut sa hon "Mamma, du får göra vad du vill, för den kommer bli fin men bara den är läskig!!!"

Sötnos :o)

Oops

2010-10-12 - 10:01:51

I did it again!

Har varit borta ett tag, någa dar, en vecka eller så.. Fullt upp och sen när man har tid över så väljer jag att hellre däcka i soffan än att sitta här och anstränga mina stackars trötta fingrar och för att inte tala om hjärnan! Hohojaja... ;o)

Förra veckan var jag riktigt duktig, på torsdagen var jag ut ich gick 6.8 km. Jag ville nå 7 km strecket men jag blev så hungrig att jag skippa det. Jag gick i skogen denna gång och underbart var det, blött men man blir så till ro av skogen. :o)




In every living forest there is someone that is consumed by darkness

 


Fyndat!

2010-10-06 - 14:40:56

Jag har fyndat på Hej & Hå barnaffär, eller loppis rättare sagt. Ibland har de riktigt fina saker och billiga också. Så idag gick jag förbi där på min promenad och fyndade lite ytterkläder till min dotter och ett par oanvända skor till min son. :o)

Min dotter nya jacka är antagligen stulen i skolan, så det får bli en ny-begagnad!




Reima - 110:-

  
FIX täckbyxor 65:-


 
Eagle (Din Sko) oanvända 190:-

Jag är nöjd :o)



Snygg idag... (?)

2010-10-06 - 14:07:52
...eller bara överdrivet kåta killar?
Så var jag extra snygg idag eller är det inte på grund av mig. Eller är det för att jag har ägglossning just nu så killarnas blickar och gester dras mot mig? Ja, det är framforskat tydligen, att killar känner av när tjejer är fruktbara. Tydligen nån doft, signal eller nåt vi sänder ut som bara grabbarna (läs djuren) känner av!!

Åt frukost på fiket innan mina ärenden och vad stöter jag på, en kille som synar mig uppifrån o -ner och klär av mig med blicken i princip. Visa att jag såg vad han gjorde och han titta bort. Men jag såg i ögonvrån att han satt och tittade på mig då o då. Trevligt för hnm under frukosten då ;o)

 


Senare var jag på loppis och gjorde några riktigt bra fynd(!) som jag lägger upp senare, sen bestämde jag mig för att promenera den långa 6.6km sträckan, för att vara exakt (eniro), hem. Jag har väl gått sisådär i 5-10min så åker det en bil förbi, jag såg i ögonvrån att de titta extra, stannar till och knackar på rutan. Första jag tänker på, "jaha, nu har jag tappat nåt eller vägbeskriving" men icke, där inne sitter byggkillar mellan 20-25 och gör en runkgest... Och jag blev full av skratt!!
Ni kanske tycker det är äckligt och visst är det vidrigt men det är löjligt! Hahaha, herregud!

När jag gått en bit till, njutit av friska luften, svurit över att jag tog mina skor med (liten) klack och inte ett par mer bekväma så åker det en motorcyklist förbi. Han fastnar tydligen med blicken på mig för länge och kör lite väl nära bilen framför. ^.^

Hahaha, ja vad ska man säga.. ;o)

Fick ett par fina bilder på vägen hem! :o)







Elf hunter

2010-10-05 - 11:21:59

Hihi.. Mooore fantasy. :o>
Tror det är min första ritade "helbild" fakstiskt. (Med bakgrund m.m.)

Mer fantasy

2010-10-05 - 09:51:15

Ja, ofc. ;o)

Night Elf Priest!


Ritat, lyxig frukost!

2010-10-05 - 09:31:38

Jag har ätit en lyxig frukost nu bestående av kaffe, plättar, halv fralla och äggröra! Mmmm gott, inte för att jag fick i mig allt men var sugen och så åt jag lite av allting. Hihi. Mums!
*Surpla mer kaffe*

    



Jag har ritat igen. Det mesta är ju bara på flumm men n u försökte jag på mig ett porträtt, att skissa ett denna gång. Det blev inte så bra, enligt mig, det ska vara av min dotter men det mer påminner om henne bara. (Nu vet ju inte alla hur hon ser ut irl men men.. ;o)) 
Jaja, mer övning så blir det ju bättre. Har köpt bättre pennor och sudd nu så de är inte lika klena bilderna iaf, men jag tycker det är så läskigt att måla/skugga för mörkt.. Hehe. .oS <- Oh, i'm a one eyed smiley, argh, i'm a pirate!!!
Haha, skämt åsido..

Och, jag kanske skulle lägga ner mer tid på detta.. Än bara ett par timmar!?! :o/ Är ju trots allt ny på detta..
(Ps. Bilden ser faktiskt finare ut irl.. :oP..)

 

Ny mobil :oD

2010-10-03 - 13:33:54

ÄNTLIGEN!!!
Helt underbart att ha en ny mobil, äntligen äntligen! :oD Det är ingen Iphone men de är ju så förbannat dyra i månaden och jag tycker inte att det är värt det. Så mkt har jag inte mobilen till för faktiskt. Men det blev en liten android, man kan ha mkt musik på den, liten, schysst, touchscreen och åtkomst till internet om man behöver det! :o)

Jag är jätte nöjd och jag fick lov att lita blint på försäljaren. Sa som det var, att jag har inte en susning om nåt ang mobiler och sist blev jag så förbannat missnöjd och hoppades att han kunde erbjuda en bra men inte för dyr telefon! :o)

Älskar tangentbordet ;o))




Frukost vid sjön

2010-10-03 - 13:27:02

Igår vad vi på vuxenkalas och jag tog mig några glas vin. Det var väldigt gott och mkt trevligt, god mat också. Man dricker inte så mkt nu när man har familj, inte jag iaf. Det händer bara om vi är bortbjudna och det bjuds på förfriskningar, som det så fint kallas. ;o)
Vi är inte sådana som gärna dricker ett glas vin hemma på kvällen. Då dricker vi hellre vanlig, hederlig päroncider eller coca cola. Haha. Om vi inte har nåt att fira dvs.

Idag åt vi frukost nere vid sjön. Det var kallt och jag svor över att ha glömt vantarna hemma.. Men trots det var det oerhört mysigt. :o) Isaac mata även änderna med "gammalt" bröd.

Efter frukost blev det såklart också fika och vår utsikt var härlig!




  

Dog

2010-10-03 - 13:10:29
Mitt intresse för att blogga kan man säga, det dog efter jag tittade på tjejerna som höll i programmet. Det var väl "gulligt" att foto tjejen fick träffa sin idol men jag förstår mig inte riktigt på programmet..
Är det detta bloggandet går ut på?
Att bli kändis? Att pluta med munnen och gå runt med en liten mini hund som man inte ser o lätt trampar på?

Jag hade inte riktigt några förväntningar på programmet heller och jag satt bara där med stora ögon och undrade vad 17 det var för nåt. Och så skratta jag till och från också, haha, ja åt dem, inte med dem. Men, tjejerna är tydligen "kändisar" inom bloggvärlden.. inte för mig men tydligt för andra.
Alla har olika intressen och det är väl roligt att de får ha programmet, sålänge de och sina små "fans" är glada så lämnar vi det där.

Måste dock säga, det var mer Kenzas program än Tyras. Och kamera mannen eller han/hon bakom kameravinklar etc måste ha nåt speciellt för henne. ;o) (om jag inte blandar ihop dem nu, har inte koll riktigt på vem som var vem, men hon med ljusare hår ;o))
RSS 2.0