Vacker

2011-09-29 - 12:17:06

Minst sagt fullt upp

2011-09-28 - 09:32:15







Bowee & Erox

2011-09-27 - 09:20:07
Och så Baylies såklart, Fröken B!
mkt bus nu här hemma med 2 valpar, jisses, vad har jag gett mig in på? ;)

Erox är en ny jourhund som vännen tagit hand om, liten tjockis med häng-öron och knorr svans, haha så charmig!

Han blev vår, trots allt!

2011-09-26 - 09:55:10

Det bara kändes rätt och han passar så bra in hos oss, med sin speciella personlighet och bus. Det kommer bli mkt jobb framför oss men det har vi räknat med. Vi har planerat långsiktigt och familjen känns nu mer hel med honom här på nåt sätt. Det känns rätt. :)

Snart när han är i mogen ålder kommer det bli valpkurs, det ska bli riktigt roligt. Äntligen har vi gjort vårt val och vi ska göra vårt främsta för att vi alla ska trivas ihop på bästa sätt. :)

Vi har döpt om hnm då vi inte tyckte att Theo riktigt passade. Men det roliga är, att hans jourmatte tänkte döpa hnm till Bowee först, så på ett sätt är det verkligen hans namn. (Det visste inte vi) Måste säga att han lyssnar bättre på det namnet än Theo, men jag kanske bara får för mig. ;)

Ikväll ska vi åka till HundarUtanHem för att skriva på papper, betala och sen är han vår! <3



Bowee 2011-07-19 - Här med Fröken B i hasorna! ^^

American Chocolate Coffee Cake - Recept

2011-09-23 - 10:05:10
Det är inte helt mitt recept, men jag har blandat 2st amerikanska recept och frostingen blev också en mix på ett grundrecept, sen efter eget huvud. Jätte god blev den, verkligen en syndar-tårta! :)

Botten

150g smör
5dl mjöl
5dl socker
1tsk salt
1tsk bikarbonat
1tsk bakpulver
1,5msk mjölk
1,5 msk starkt kaffe
3ägg
2dl kakao
1msk vaniljsocker

Blanda torra ingredienserna och blöta var för sig. Blanda ihop allt, dela smeten i 2st formar. Jag hade en 6tum och en 8tum. (För jag ville ha en liten tårta och äger bara 1 6tum) Annars går det bra med 2st 8tum (ca 20cm).

Mitten av ugnen i ca 20-30min. 175 grader.

Frosting

150g smör
1,5dl grädde
2tsk vaniljsocker
2,5dl kakao
5-6dl florsocker
1msk starkt kaffe
100g philadelphia

Vispa ihop allt till en jämn smet.

Bottnarna delade jag i två, så det blev 4st bottnar. Varva med frostingen och avsluta även med ett lager på och runt om tårtan. In i kylen för att den ska ev få blir lite fastare.


Såld

2011-09-23 - 09:53:54

Min man blev helt såld på den lilla valpen när han såg honom igår. Jag förstod att det skulle hända, men vem blir inte det på en valp. Synd att han är en sådan stark ras i jakt, jag vet inte hur det skulle gå att ha honom utan just det i livet.

Imorse träffade vi på ett gammalt par som hade 2st Laika hundar, Theo hälsade glatt och de på honom (människorna då, hundarna var inte med). De påstod att deras hundar var värdelösa när det kom till just jakt. Så ja, det är väl egentligen också individuellt.

Han är iaf vacker, lite mager just nu men vacker!

Gos!

2011-09-22 - 11:01:48

Jag blir mer o mer kär, men man kan inte bli annat i en valp. Hans personlighet börjar komma fram o han har världens energi, gosingen! Underbar valp! <3

Men han släpper mig inte ^.^

Nykomlingen

2011-09-21 - 21:50:43
Så söt att man bara vill gosa med han hela tiden, lille plutten.

Det är min vänninas jourhund som hon hämtade idag, så han söker fortfarande ett hem. Men hoppa inte på't utan att tänka för han är en jakthund. Laika/Karelsk björnhund, hur fin som helst. :)
Finns att kontakta www.hundarutanhem.se om du läser detta och känner dig intresserad.

Jag kommer vara hans dagmatte ett tag framöver och det ska bli riktigt spännande. Han är inte rumsren och har aldrig gått i koppel. Stackarn är nytt på allt, men bra att han lär sig det och var katter och barn är från början. Kommer han bli en fin hund tillslut. :)

Här har ni lilla Theo!

Planer kring hundköp

2011-09-21 - 08:15:09
Vi har i några år pratat om att köpa en hund, vi älskar hundar men har aldrig haft en egen. Då och då är vi hundvakt till min svägerskas 2, några veckor om året. En greyhound och en kungspudel, jätte goa båda två. Just nu är jag dagmatte åt min väninnas lilla hund "B" och det är jätte roligt, hon är en dvärgpinscher. Sen kommer hon ha en liten jourhund hemma som jag kommer få ta hand om på dagarna, denna lilla är bara 8-9veckor om jag inte fått det om bakfoten. Så då är det 2hundar, och en valp att fostra.

Det är bra test nu i början att vara dagmatte för att verkligen känna på hur det är att ha hund. Det är mer jobb än vad man kan tycka från början. Det är som när man skaffar barn för första ggn, man vet på ett ungefär vad man ger sig in på men inte till 100%. Barnet kan få kolik och vips så blir det mkt jobbigare. Samma med en hundvalp, det är också individuellt.

Vi har ansökt själva om att vara jourfamilj till hundar på www.hundarutanhem.se Men än har vi inte fått nåt svar, vem vet, de kanske tycker att vi inte har tillräckligt med erfarenhet. Men jag känner att man måste börja nånstans, alla är vi oerfarna i början.

Vi vill inte göra fel, vi vill inte gå igenom att vi måste sälja hunden efter ett par månader för att "det var inte hunden för oss". Jag kan bli arg på andra som gör så. Vi måste tänka långt fram, nu måste vi hitta dagmatte till sommaren då jag ska troligtvis sommarjobba.
Sen är det skola till hösten igen och jag kommer vara hemma (distans). Och sen när jag väl får ett arbete får det antingen bli dagmatte eller hunddagis, beroende på vad hunden klarar av. Men förhoppningsvis så ser de till att bygga en hundgård på makens firma.

Vi har bestämt oss för att vi gärna vill ha en hund, det är så vi vill utöka vår familj.
Men det är verkligen en djungel och det är svårt att hitta hunden som passar oss, det finns en oändligt många raser. Vi önskar att den vill vara fysisk aktiv, gilla tricks, andra hundar och att den kan släppas lös. Snäll med barn och människor, en trygg hund.

Jag kommer gärna gå på olika kurser för att se vad som är roligt och sen kanske det utvecklas till agility eller freestyle, det skulle vara enormt roligt. Ha en vän att jobba med.
När vi väl bestämt oss för vilken hund det blir, blir det att läsa mkt info om just den rasen. Jag vill veta vad jag ger mig in på och hur jag på bästa möjliga sätt ger den en bra fostran.

Som sagt, en riktigt djungel, lätt är det inte!

En hund som verkligen är vacker är Tollaren. Men nu ska vi inte bara gå på utseende! :)

Kommentar från Patrik

2011-09-19 - 21:44:43
"Intressant skrivning där om att vara stark.
Det får vissa att tycka det låter lätt. Men dom som vart där vet hur svårt det igentligen är. Jag fick mig några bra tankeställare av det där. Jag har aldrig ansett mig stark. För mig vart det rutin och ren vilja. Men alla ser vi olika på saker och ting. Dock undrar jag ibland om folk förstår hur "starka" dom igentligen är när dom går igenom diverse saker, och lyckas ta sig upp på bannan igen.?
Att aldrig våga ge upp. 

Vilket fall som helst gilla ja det inlägget. Skrivit det själv? eller norpat det från nån poetisk filur?"


Jag hade glömt själv att jag hade skrivit det och lagt ut det på bloggen om jag ska vara ärlig. Men man kan inte minnas alla inlägg. :)

Jag tror inte att folk inser hur starka de egentligen är, inte på det sättet, men jag hoppas att det kommer en dag då alla inser det. Alla hanterar vi saker på olika sätt men inget sätt är dåligt bara det hjälper just dig.  Jag har inte norpat det från en poetisk filur, isf får jag vara anklagad till att vara denna filur, det kommer rakt från mitt eget hjärta. :)

Kul att du gilla det och att mina ord lämna en tankeställare!

Länk till inlägget

Hej & Hå

2011-09-19 - 10:48:02
Jag har tänkt att blogga mkt i helgen men det blev inte av.. Jag är väldigt dålig när det gäller det, helgerna har jag oftast fullt upp med barn och make. :)

I lördags skulle vi dock på 30års fest som inte blev av, paret var sjuka, mkt tråkigt. Men vi tog tid för varandra istället. Satt hemma själva, titta på en bra film och åt pizza. Haha, japp PIZZA, det var ju "bra". Men ibland får man väl unna sig?! ;)
Barnen hos faster dör de alltid har extremt roligt så de inte vill sova och kommer hem tröttare än tröttast. Men det är det värt, eftersom de älskar att vara hos kusinerna. Önskar de bodde lite närmare dock så kunde de vara där lite oftare. ;)

Äntligen ska jag få ha mitt kalas i helgen som kommer. Inte för presenternas skull utan för att jag älskar att bjuda på hembakat och ha en massa folk i hemmet. Det är så trevligt, jag verkligen trivs då. :) Det kommer bakas chocolate chip cookies, very cherry chocolate cake och smörgåstårta. Sen blir det lite vin och öl. Mkt trevligt! :)

Jag ska strax lägga in receptet på tårtan jag gjorde förra veckan, det var en del som var intresserade. :)
Allmänt babbel, men det är skönt också. Nu är jag mkt bättre och ska få träna ikväll!

Jag är också officiellt dagmatte till lilla fröken B, det är väldigt roligt. Dock är det jätte trist väder, regn och rusk, det gillar hon inte. Men vi får gå fler korta idag!



Micas Höstgratäng

2011-09-16 - 11:01:44

Hitta på den igår, riktigt gott, tyvärr tog jag ingen bild.
På hösten blir det mkt äpplen och då är det bra att passa på att ha det i sin matlagning. God och len fiskgryta.


Tilllagningstid: 45 min 225c

Antal kcalorier: 272 / portion (6portioner)

 

Ingredienser:

800,0 gram Torsk

1,0 dl (ovispad) Vispgrädde 40% fett

1,0 dl Crème fraiche 34% fett

2,0 mellan Äpple m skal

10,0 cm Purjolök

1,0 st Lök gul röd

20,0 gram Räkor

3,0 msk Räkost

1,0 gram Vitpeppar

1,0 gram Svartpeppar

2,0 krm citronpeppar

1,0 gram Gurkmeja

1,0 tsk (Klippt) Dill

2,0 krm Örtsalt

3,0 tsk Olivolja


Serveringstips:

Ris, potatis, bulgur, eller en härlig rotgrönsaksblandning.


Gör så här:

1. Smörj en ugnspanna med Olivolja. Salta med örtsalt. Lägg i fisken, krydda med lite vitpeppar och örtsalt efter smak. Ställ in i ugnen med ugnsfolie över i ca 15min.


2. Under tiden fisken är i ugnen skala räkorna, skär äpplen i små fyrkanter (Helst ska det vara fasta och syrliga äppen, ej mjöliga), skär purjolöken en gång (cirklar) och den röda löken i klyftor. Lägg i en stekpanna med lite olivolja och fräs.


3. Ta ut fisken ur ugnen och häll över skyn ner i stekpannan med äpplena, (ställ tillbaka fisken i ugnen). Låt det puttra lite och tillsätt sedan citronpeppar och extra peppar. Tillsätt grädden, creme fraichen och räkosten, rör om. Ha i nåt stänk med gurmeja och dillen.


4. Häll sedan röran över fisken och in i ugnen i ca 15-20min. Fisken ska dela sig fint när den är klar.


5. Smaklig måltid! :)

Chocolate Coffee Cake

2011-09-13 - 19:54:31
Det är min 27års dag som skrivet innan och det fira vi med denna tårta. Jätte god men man behöver inte så stor bit. ;) Det är 2st amerikanska recept som blev till ett och ett frosting recept som jag ändrade och la till lite på.

Återkommer med receptet på tårtan. Jättegod!





Baka baka liten KAKA

2011-09-13 - 11:53:53

De doftar ljuvligt! Kunde inte riktigt bestämma min OM jag skulle baka nåt idag eller inte. Och OM jag skulle det ville jag prova nåt nytt men PANK som jag är så får jag ta det som vi har hemma.

Det blev nåt amerikansk recept, eller 2st faktiskt som jag satte ihop till ett. Haha, och sen smaksatte jag bottnarna med kaffe. Ovanligt? Noooooo...! Chokladkaka på amerikanskt vis och sen blir det lite frosting på det, har dock ingen aning hur jag ska dekorera dem sen.. Hmm.



Vadå? Jag fyller ju år, då FÅR jag smaka.. Häähää..


Numnum...


Meh, måste jag städa?
Jag fyller ju år... Ju... Jaja.


Kaffe :D




Händelserikt år

2011-09-13 - 09:09:04
Jag blev nyttig, börja träna, ska börja skolan, ska övningsköra (fick i present), kanske bli fosterhem åt en hund som är avlivningshotad, hjälper lilla älskade systeryster att komma ut i världen. Min dotter har börjat ettan och framtiden ser ljus ut. :)

Det tog tid men snart är också jag vuxen!
Det har verkligen varit ett stort år, detta mellan 26-27, jag har vuxit som människa på många plan och jag växer fortfarande. Det är inte bara tack vare mig utan alla jag mött, gamla som nya. Så jag vill tacka alla, för att ni funnits där med era ord!

Idag ska jag nog lyxa till dagen med något hembakat, men vad?
Nåt chokladigt brukar gå hem... ;)

Grattis till mig :)

13e September 1984

2011-09-12 - 22:22:06
Imorn fyller jag år, 27år gammal/ung blir jag. Det är löjligt vad tiden går fort ibland, vissa år har det dock gått väldigt långsamt. Som när jag var tonåring och som alla andra, längtade att bli vuxen och komma hemifrån... Kan säga nu också att jag tycker fortfarande att det gick för långsamt.

Men jag kom därifrån tillslut och åren efter det har rusat iväg.
Några veckor efter att jag hade, brutal sanning, blivit utkastad hemifrån av mig arga mamma som var så trött på sin trotsiga 19åring, 4 dagar före jul, så blev jag gravid.

Chocken var stor, minns det än idag när jag pratade med min väninna om att jag spydde på mornarna, i tron om att det var magsjuka. Hon övertala mig dock om att köpa ett grav.test. Sagt och gjort, det sluta med att jag satt på toaletten, med ett stort PLUS i handen. Det tog ett tag innan jag kom tillbaka till verkligheten, stirrandes på det lilla plusset, fullt medveten om vad det innebar. Det var nu februari.

Min dotter som kom till är nu 7år gammal och har börjat skolan. Mitt vuxenliv började snabbt och ivrigt med en liten tjej i famnen. Hon var min lilla ängel, en gåva från ovan i all misär, hon visa mig att hoppet fanns kvar. Kanske låter klyschigt, men jag vet, utan henne hade mitt liv inte funnits idag, definitivt inte sett likadant ut. Jag visste dock sen jag var liten att jag skulle bli en ung mamma.

Mitt liv har varit rikt sen den dagen, sen den dagen jag fick veta att hon fanns i min mage starta mitt liv på allvar och ända sen dess har det bara blivit ännu rikare. Min son är nu 4år gammal, stor och lång, stolt kille med ett leende och ögon som kan få vem som helst att smälta. En make som står där i vått och torrt, han skulle säkert bestiga berg för min, vår skull, han är min klippa.

Så även om mitt liv inte starta så bra, så skulle jag inte kunna ha det bättre nu.
Jag är lycklig att fylla 27 år imorn med min familj, att ha mina små i mitt liv och make. Alla steg, och misstag har lett mig hit, alla val jag gjort i livet har tagit mig just till denna punkten då jag sitter och skriver detta.

Och jag är glad, för alla val jag gjorde, bra som dåliga. För annars hade jag inte haft min familj. Annars hade jag inte varit den jag är idag.

Dock ska detta år bli det bästa av alla. Ett nytt liv, nya stora kliv ut i världen och tid för utveckling och att lägga rädslan åt sidan. Nu är det min tur att leva, uppleva, utvecklas och hitta mig själv till fullo. Detta är mitt år då jag bryter mig ifrån att "bara vara" mamma och hemmafru, nu äntligen ska jag börja skolan!

Allt har en mening, det tror jag stenhårt på!
All in!



Han börjar bli stor..

2011-09-09 - 12:31:35
..Pojken min! <3

Flyttar

2011-09-08 - 21:16:01
Jag flyttar min hälsolivsstilsblogg till en annan, för den som är intresserad att följa den där. Så håller jag träning/livet/tårtor på 3 olika bloggar. Det lär bli lite att sköta men då blir det inte så snurrigt. ;)

Träningsbloggen hittar ni här:
http://hygea.blogg.se

Tårtbloggen vet ni väl vart den finns vid det här laget? ;)

Världens bästa ursäkt

2011-09-08 - 09:19:29
Snart, ska jag gå och lägga mig. Mår inte alls prima, och ja jag ska gnälla lite. GNÄLL! 
och på toa har jag inte fått gå på ett par dagar, ursäkta om du är känslig men det stör mig otroligt mkt. 

Jag skulle inte äta glass igår men jag gjorde det ändå. Sköööönt för halsen, dock smaka det inget så kändes lite lönlöst. Hm. Men jag hade världens bästa ursäkt! Täntkte ju ta hallon och grädde först men klockan var redan 21.30 när jag bad maken att vispa åt mig (jag är ju sååå sjuk;)) så då tyckte jag att det var försent och glass låter ju inget. Haha. 

Värdo dock, eftersom det inte smaka nåt, men som sagt, guld för halsen. Idag ska jag bara vila, nu blir det soffan och en mysig film och filt. Kanske lite ingefärste with a touch of lemon!

Tänker inte föra nån matdagbok idag, orkar inte. Så ere med det!

Gröt

2011-09-07 - 18:18:00
Det är inte bara viruset som får mig att må lite udda nu, det är väldigt mkt runtomkring, vääääldigt mkt. Lillasyster som behöver stöd, och jag vill vara där till 200%. Jag vet hur det är att inte ha ngn, att stå själv och det önskar jag inte henne, hon har ju mig för bövelen!

Extremt mkt just nu.
Sen kommer skolan igång om en månad, kanske en annan stor grej också.. Det kommer bli mkt och jag ska göra vad jag kan för att hålla i alla tåtar och samtidigt styrka mig själv genom kost och träning. 

Jag ser inte fram emot framtiden just nu, den ser dyster ut, men jag fokuserar på det positiva, min syster, som jag gör allt för. Jag fokuserar på träning och min hälsa, jag fokuserar på att efter denna dystra framtid så kommer det att skina ännu klarare, det vet jag!!

Idag har det inte varit så bra matväg, jag får en tendens att vara sugen på ALLT när jag är sjuk, det är som att kroppen KRÄVER det och tar inte ett nej. Inte helt hopplöst, jag har inte vräkt i mig godis eller ostbågar (även fast jag var väldigt sugen på just ostbågar) och ikväll ska jag inte äta glass. Tänkte ta lite hallon och grädde faktiskt. Tyck synd om mig fika!

Kaffeskål!

Nu vet jag varför..

2011-09-07 - 09:17:00
..Det slog till inatt, attackera mig och min hals. Det jäkla viruset gnager på min kropp, äter upp mig inifrån, nu kan jag bara hoppas på att mina riddare kallat immunförsvar, står givakt och kastar viruset i magsyran så han smälter och dör. 

Mår piss!
Så jag tycker synd om mig själv idag och äter en skål med yoghurt naturell och musli, tog också en hårdmacka med leverpastej. Så synd om mig tycker jag, lyxar till det med extra kolhydrater. ;) 

Snart blir det kaffe.
Dock är dagen lång, ska hjälpa lillasyster med något stort i hennes liv, visserligen i bådas men mest hennes. Och sen blir det tandläkarn med dottern. Jag får knapra Ipren helt enkelt!

Nu ska jag njuta av min musli!
(Lite sur, vill ju träna, ovanligt va)

Känsla

2011-09-06 - 22:56:23
"If there was a way out, I would take it in a heartbeat. But there isn't, so I haveto face it, alone."




Vilken fitnessprofil har jag?

2011-09-06 - 14:52:55
Trekkern - oberoende och disciplinerad

Teknik skrämmer inte en trekker - hela tiden hårt och monotont arbete.
Dessutom är du oberoende och ställer höga krav på dig själv.

Personlighet: Du är pålitlig och insiktsfull. Logisk och detaljorienterad som du är, trivs du bäst i en välstrukturerad arbetsmiljö där du alltid utför dina arbetsuppgifter med största omsorg.

Fitness
Trekkern föredrar den frihet det innebär att träna ensam framför lagsportens sociala sida. Du har stor självdisciplin och kräver många timmars träning av dig själv. För att komma i god form ska du göra långa cykelturer, helst i uppförslut. Om du ska styrketräna krävs fasta program inom t ex bodybuilding så att du hela tiden kan följa din utveckling, dina framsteg och resultat. Vad angår smidighet trivs du bäst med övningar hemma på golvet.

Peak
Trekkern är en verklig nattuggla och har därför också sin energihöjdpunkt sent på kvällen. Du kan lika gärna strunta i att försöka komma upp på morgonen för att löpträna. Försök i stället planera in dina träningspass på kvällen när det inte är smockfullt på gymmet.

Träningsmöjligheter

KONDITION: Karate, landsvägscykling, långdistanslöpning, simning
STYRKA: Viktträning i gym eller hemma
SMIDIGHET: Stretchövningar, yoga, pilates - kan göras hemma

Intressant och stämmer rätt bra. Haha. Kul
http://aktivtraning.se/tester/testa-dig-sjalv/test-hitta-din-fitnessprofil

När motivationen tryter

2011-09-06 - 14:04:40
Jag äter bra och det är inget fel i VAD jag äter, jag står emot mina synders rop och tar ett glas vatten, en näve hallon, vad det nu kan vara. 

Jag kommer ner till gymmet utan problem, det är fortfarande jätte roligt att gå ner dit men när jag väl står där, ombytt i stora salen med alla svettiga människor så tryter det. Motivationen. 

Det rinner av mig, på nåt sätt. 
Crosstrainern är ju bara pisstråkig, jogga är jag fortfarande rädd för, trappmaskinen - hell no! Styrketräning med alla maskiner.. Usch vad tråkigt, har jag gjort i 6mån nu! 

Hantlar och utfall, åååh jaja ok då! 
Nya styrkeövningarna TRX - Visst fine, jag gör väl dom då. *mutter mutter* 

Ska jag kanske gå nån klass, där kan man inte lata sig?! 
Åååååh jag vill inte, så trååååkigt, bara body pump och skit indoor walking, hur trist som helst!!!! 
Men jag tar väl Body pumpen då... Nej, jo, nej, jo och så slutar det med att jag tvingar mig själv till att ta den nedrans body pumpen. 

Och när jag står där, lite av å an känsla. Kör stenhårt bara för att, svetten nästan stänker och lungorna piper ut små ljud när jag tar i. Fyyy faaaan vad tuuuugnt, lite till!!!!!!!! 

Och efter, så jävla nöjd så det finns inte. Men motivationen är fortfarande bortblåst, tills jag sitter här igen och längtar tillbaka till gymmet.

Spinning på kväller

2011-09-05 - 21:46:06
Jäklar vilken energi jag hade på spinningen idag och min puls låg nästintill på 90% som minimum hela tiden för att öka till 95% när spurtarna kom. Idag var hjärtat med och galopperade, fy fasiken säger jag bara, var så jävla skönt! :D

Jag var trött men energin sprudla, underbart!
Kanske värt det att vila under dagen ibland, snacka om att skaffa sig sprattel i benen. ;) 

Idag har jag fått i mig lite väl mkt fett, haha, men min lunch innehöll rätt mkt av det. 

Totalt intag
Fett: 75 g Protein: 59 g Kolhydrater: 30 g 1075 kcal

Dagens kalorikoll
Energibehov 1701 Kcal
Kaloriunderskott - 500 Kcal
Träning + 546 Kcal
Mat - 1075 Kcal
Kvar att äta 672 Kcal


Lite protein men inte så mkt, några gram bara från minimum. Det får duga helt enkelt, som vanligt. 

Har precis avnjutit lite hallon, mums.

Lunch!

2011-09-05 - 12:13:38
Tänk att jag kan få till det så, jag kanske lär mig trots allt!

Tonfiskröra på creme fraiche och majonnäs, kryddad med röd lök och citronpeppar. Mache sallad till.

Stekta färska champinjoner, purjo 2 klyftor vitlök och tomat, smör.

Fett: 29 g Protein: 23 g Kolhydrater: 4 g 383 kcal

Kan man nästan tro att det är LCHF nu? Inte så insatt i det där. ;) Men gott är det och kände att min kropp "var sugen på nåt fett". Mkt kalorier blev det, för mig är det mkt, men det tanke på att jag bara äter 2-3ggr per dag är det egentligen ganska lagom.

Gott iaf!

Härlig fett- och proteinrik lunch :P - Bild 1

Blåmärken av träning?

2011-09-05 - 10:18:00
Kan man få blåmärken av att träna hårt? 
Jag har nämligen massa små blåmärken över mina överarmar och sen har jag två stora på båda armarna på samma ställe. Kan inte minnas att jag slagit mig så mkt och hårt?! 

Helgens intag var bra och jag är stolt över mig själv. Igår var jag så sjukt sugen på glass men jag tog ingen! :D

Inget syndande i helgen utan det blev istället lite grönsaker att dippa, räkcocktail och hallon med grädde på fredagen. Och den grädden var bara nödvändig för mitt fettintag skulle bli bra. Gott också! 

Sen har vi varit på kalas, smakade 2 tsk av tårtan hon hade gjort, det var jätte god, choklad, rom och maräng. Men jag blev faktiskt nöjd, kanske jag inte måste äta värsta tårtbitarna! ;)

Maken har ätit pizza 2ggr (!) veckan som var men jag åt sallad båda gångerna. Och det är fan starkt jobbat, pizza var en av mina största synder, tillsammans med choklad. Haha.

Totalt intag Fredag
Fett: 51 g Protein: 73 g Kolhydrater: 66 g 1048 kcal

Totalt intag Lördag
Fett: 67 g Protein: 47 g Kolhydrater: 63 g 1061 kcal

Totalt intag Söndag
Fett: 64 g Protein: 88 g Kolhydrater: 43 g 1107 kcal

Lite lite protein på lördagen, men det fick bli så helt enkelt :)

Övrigt så står jag fortfarande still i vikt och mått. Det är väl bra, det går ju inte uppåt iaf. 2veckor sen jag kom tillbaka till vardagen, jag kanske inte ska förvänta mig några mirakel men jag hoppas att jag gått ner iaf 1kg när utmaningen är slut, då ska jag vara nere på 60kg. Vore nåt!

Om jag sköter mig borde det gå bra!

Rawr

2011-09-04 - 18:22:00
Härligt att vara lika kär 5år senare <3

Hallon m. grädde blev det trots allt

2011-09-02 - 22:18:00
Det är inte så onyttigt, ja i måttlig mängd och det är ju GOTT! 
Varför har jag inte ätit det förr? :) 

Magen klagar lite, men jag var ju så sugen, så inställd på det. Jag får ta smällen strax!
Hoppas bara att magskiten försvinner innan måndag, ska faktiskt träna dåååååå!!! ;D

Totalt intag
Fett: 51 g Protein: 73 g Kolhydrater: 66 g 1048 kcal

Dagens kalorikoll
Energibehov 1701 Kcal
Kaloriunderskott - 500 Kcal
Träning + 961 Kcal
Mat - 1048 Kcal
Kvar att äta 1114 Kcal


Mysa till film..

2011-09-02 - 15:40:00
..Men så blir det inte. Ja, inte med min planerade grädde och hallon till, som jag har längtat efter. Nåt jag verkligen har råd med och bara är bra för att få upp mitt fett intag idag. 

Min lunch var verkligen katastrof

Gul paprika
Tomat
Röd lök 
Dressing
Protein shake

Inte den bästa lunchen men jag kom hem sent och hann inte äta nåt bättre innan barnen skulle hämtas. Sen gick vi ner och fikade i byn, för att sonen var så duktig på BVC. Maken tog äppelpaj, dottern kladdkaka m. grädde och sonen en dammsugare. Mamma tog en kopp kaffe och kanske 5g 70% choklad. :) 

Handla, hem o laga mat. Kyckling i fajitabröd med lite ost och tomat men innan jag hann sätta igång fick jag så ont i magen! 

Och ja, jag är magsjuk. Det har bevisats flera ggr redan på bara 2timmar. SUCK! SUCK SUCK SUCK! 

Jag har alltid varit duktig på att äta ändå, kanske jag tar mina hallon sen... Men popcorn tänker jag avstå, behöver inte nåt laxerande nu. ;) 

Och ang träning och övertränad, skulle inte tro det. Idag gick det skitbra på spinningen och min puls gick fint uppåt i spurtarna! :)

Övertränad?

2011-09-02 - 09:00:43
Hur känns det om man har tränat för mkt? 
Tränarna säger att: om man inte kan prestera så mkt som man har kunnat och inte får upp pulsen ordentligt, så är man övertränad och behöver vila. 

Funderar på om jag kan ha gått för hårt ut efter semestern. Jag tog dock en extra dags vila denna vecka och igår var det ganska lugnt med bara 30min jogg och 60min promenad.

Jag vill inte överträna med tanke på att man bryter ner musklerna och att kroppen inte mår bra av det. Det är så mkt som man måste tänka på när man tränar, varför kan man inte bara köra gärnet och kroppen får anpassa sig?! ;) Bah!

Jag får se hur det går på mina pass idag, i spinning-puls passet kommer jag att märka hur alert mitt hjärta är efter dessa två veckor. Kanske jag måste ta nån extra dags vila - men jag vilar alltid på helgerna - Lör+Sön.

Jag tror att jag var för ivrig att komma igång, för ivrig att se resultat igen men man ser inte resultat utan vila. *Påminna sig själv*

Men idag står det på schemat:

•Pilates 10.00 45min
•Styrka 11.00 30-40min
•Spinning-puls 12.00 45min
•Stretch emellan och sen ytterligare 20min


Egentligen är det inget konstigt att jag kör såhär, men det har ju varit semester och då har jag inte tränat lika hårt. Bara mest kondition i form av jogg och promenad, nån spinning.

Pepp på er, Godmorgon och Kör så det ryker!

Väldoftande fett-kolhydrats-drypande pizzor!!

2011-09-01 - 22:00:00
Precis kommit hem efter prommis med vännen, det var mkt trevligt. 60min blev det ganska exakt och nu känns det lite bättre. Jag har haft turen att få umgås med 2 vänner idag, det är inte ofta det händer. ;) 

30min jogg och 60min promenad. 
Jag höll mig från gymmet, det måste vara rekord, har inte varit borta från gymmet såhär mkt på... Ja sen jag börja (förutom semester). Men det positiva är att jag tränar oavsett!

Sitter och dricker ingefärste, gott gott.
Middagen blev inte den bästa men det var det eller pizza. Svärmor bjöd på middag efter vi hjälpt henne shoppa på Bauhaus, snällt. Men det blev pizza som vanligt, maken, sonen och svärmor sitter med väldoftande fett-kolhydrats-drypande pizzor!!! 

Jag tog en kebabsallad med vitlöksdressing. Det var gott, inte lika gott men gott. x) 

Dagens kalorikoll
Energibehov 1701 Kcal
Kaloriunderskott - 500 Kcal
Träning + 650 Kcal
Mat - 1083 Kcal
Kvar att äta 768 Kcal


Totalt intag
Fett: 70 g Protein: 62 g Kolhydrater: 48 g 1083 kcal

Himlen öppnade sig!!!

2011-09-01 - 12:59:00
1min efter att jag klivit ur lghtn och jag fick springa i regnet. Ganska skönt, jag blev inte lika svettig, kändes inte direkt nödvändigt att duscha men.. Haha. 

Sen när jag var hemma igen så sluta det regna.....
Nu öser det igen.

30min ca... give or take var jag ute och sprang. 
Gick inge bra alls, men istället för att hålla ut hela vägen körde jag hårda intervaller, kuta fort och sen långsam jogg. Nån gång gick jag tom. Vad är det för latskalle jag blivit? ARGH!

Skulle vilja ha nån att träna med känner jag, nån som vill lika mkt som jag. Nån som jag kan puscha i svåra stunder och nån som kan puscha mig. Jajaj.. Det är bara en fas, jag kommer ur den!

Bevis på att jag ska vinna över rädslan!

2011-09-01 - 11:10:47
Jag är skraj, och jag vet inte ens varför jag är det för jag älskar ju att springa. Kan vara att det gick så sjukt dåligt sist jag sprang på morgonen. Jaja, ett hinder vi lätt kommer över idag! 

Så, bildbevis. Nu ska bara skorna på och mobilen laddas lite, så den inte dör mitt i en låt, katastrof! ;))

Ps, tror faktiskt att den där spegeln är en sån som gör att jag ser smalare ut... Hmmm. xD

Taggad!

2011-09-01 - 09:57:37
Jag ska minsann klara detta och andra ska minsann klara detta. Vi är starka tillsammans, utan tvekan. 

Jag har precis fått i mig mina ägg för dagen, det blev en tidig morgon för oss så en hårdmacka blev det runt 07 snåret. Det var ett måste, för att jag skulle orka hela vägen hem. 

Vi var ner till BVC på 4års kontroll, jag och sonen, och han var ju så duktig!! Vi misstänker dock att han kanske har lite fel på synen så den ska kollas extra i oktober.
Mammas stora kille <3

Nu ska jag få i mig mitt kaffe, kolla runt lite på intärnät och sen dra mig ner till gymmet. Av ngn anledning så har jag inte lika mkt träningsvärk idag, skönt. ;) 
Idag blir det bara kondition, dock måste jag jobba på mina intervaller och snabba sådana, måste chocka hjärtat lite. Men vågar jag mig ut och jogga på banan? ;)

RSS 2.0