Gillar det inte

2011-04-29 - 13:14:47
Sonen har ju varit sjuk och hans feber steg med rekordfart igen, blev matt osv osv... Vi var rädda att han skulle få ett anfall igen men mamma var snabb och såg tendenserna till det och fort in med en supp och kall handduk, ja som sagt. Febern har varit envis som få och stigit efter bara 4tim till nästan 40 grader igen, men jag är nog änu envisare och med en son trött på tempen... Haha 

Igår var han feberfri men plötsligt från ingenstans gick den upp till 39.6 och fort i med alvedon igen!! 

Han har fått ny medicin för sin astma nu också, jag klaga igen på den flytande och äntligen kom de med förslag på inhalator!! Han fick medicinen efter vi köpt den på direkten och efter 10-15min så sa Isaac:

"Mamma, medicinen är jätte bra, jag kan andas nu mamma!" 

Åååh min lille plutt!! Stackare, måste ha varit jobbigt :o/

Men nu mår vi bättre :)
Och vi har bakat bullar!!!

Dubbelpass?!

2011-04-29 - 09:18:46
Jag blir så väldans trött om jag inte får träna, det är som att kroppen återgår till det vanliga (vanliga jag) och sjunker ihop i soffan och kan somna till bompa med barnen. 
När jag tränar däremot kan jag lätt hålla mig vaken till 22.00 och har inge problem med svaghet i kroppen eller liknande. 

Träningen ger mig så mkt, inte bara en starkare och sundare kropp, kanske smalare en dag om några månader men den ger mig ett starkare Jag. Min psyke är inte lika skört, jag är piggare och gladare. Jag har skrivit det förr men det tåls att skriva ner det igen! 

Träning ger så mkt mer än vad man tror, det gäller att bara härda ut den första tiden då kroppen säger emot med all sin kraft för detta är den inte van vid och vill inte alls veta av. Men när det väl släpper är det som en frihet att gå och träna, även om det bara är en joggingtur på 20min. :) 

Igår blev det ganska mkt träning på raken för min del, jag skulle boka Zumban kl 20.00 men såg då att Indoor walking startade 18.30 och lätt skulle hinnas med. Så jag lät fingrarna bestämma och klickade i båda (bokar på nätet, populärt gym ;)).
Så jag hade alltså 2 träningar med 45min vila emellan.

IW så tog jag i ordentligt, i slutet hade jag mjölksyra i både armar och ben - störtskönt ;) 
Efter passet satte jag mig i omklädsrummet och funderade... Sen lär jag benen bära mig mot gymmet där jag gick uphill på gångband ca 30min, efter situps och sen styrka för armar ock axlar

Sen var det dags för Zumban i 55min
Det var skoj, jag var helt slut i benen efter detta men jag gick hem med ett grymt stort leende på läpparna!

Men jag kände det på vägen hem, benen ville verkligen inte gå mer, då har man tränat!

Trött, bitter, sur, synder... Joggat!

2011-04-27 - 22:42:34
Lyckades Med att äta fel igen, det är nåt med att vardagen inte är sig lik och allt kommer ur balans, Trodde jag var starkare än så men så fel jag hade. Får kämpa på helt enkelt, inte mer med det att göra.

Träningssvacka är det inte utan mat, det gäller mat. Jag vill ha för mkt av det igen och för mkt av det goda. 

Blir så trött, att jag bara vill lägga mig ner och inte vakna förns det är över. Suck!

Ikväll blir det löpning, jävla hårt jag ska pressa denna ..........................kropp.


Blev på lite bättre humör när jag var ute o sprang, och efter också. En liten spira tändes med hopp och jag kan ta på det igen, åter igen ligger det i min hand och sprider värme. 

Eller nåt.. :>

Allvarligt, nu känns det mkt bättre och jag hoppas att känslan håller i tills imorn. Då blir det Swat, indoor walking och zumba som sagt. Najsigt!! 

Joggingturens resultat:

5,5km på 32-33min!!
Sug på den ni ;) och backarna var det bara att pina sig upp för, inte ens djävulsbacken fick jag stanna och gå. Och till råga på allt så är den i slutet av rundan då man är extra trött.

Men har man syndat då får man lida! 
Moahahaha! 


Godnatt

Hemmaträning

2011-04-27 - 15:43:00
Får det stå på listan. Hemma med sonen som fick skyhög feber igår, bara sådär. Det är inte första ggn han får det men första ggn gick det inte riktigt lika bra som gångerna efter.

Min stackars man blir som en liten hök när det blir så, tankar och minnen kommer upp då Isaac fick sin långa feberkramp och resa till astrids med ambulans. Även då var min stackars man som hjälplös, han är så svag när det gäller hans son.
Tur att mamma är där och kan vara stark, göra det som krävs och analysera av situationen snabbt! ;) 

Det har nog lutat åt en kramp igår om jag inte hade noterat tendenserna av hans mående och feber. Så vi lyckades hejda det denna gång, men den är aggressiv och ökar i kraft efter bara 4timmar med alvedon. Har inget val än att ge medicin igen.

Minnena har skärrat oss såklart och dagen jag satt i den där ambulansen var en mardröm. Över 2timmar lång kramp och medicinerna hjälpte inte, men han vakna 6timmar efter precis när pappa klev innanför dörren till hans rum och han lyste som en sol och utbrast: "Pappa!" :) 

Då var tankarna om hjärnskada som bortblåsta! 
Lite OT kanske men mina tankar om gårdagen, natten och morgonen.

Nu har jag tränat i 3månader!

2011-04-26 - 14:16:02

2månader hemma, 1 månad varav på gymmet... Och mina resultat???
Okej då, här har ni i cm:

Midja: 76,5cm  -6,5
Lovehandles: 96,5cm  -7,5
Höft: 99cm  -4
Under byst: 81cm  -4
Byst: 94cm  -6

Vikt: -2kg

Hemkommen från träning, eller ja det var nån timma sen. Har suttit på balkongen och njutit av solen och en kopp kaffe :))

Jag har nåt i halsen känns det som, det lixom krampar lite. Haha, så är känslan. Inte svida, inte ont, krampaktigt. Det kom under träningen, jag kanske spände halsen på nåt konstigt sätt??? Inte omöjligt.

Idag blev det helt klart tuffare träning, tyngre styrketräning och lite mer övningar. Jag körde det jag skulle, sen la jag till lite med hantlar. Jag är så anti maskiner, det bli ju så ojämnt, haha. Men jag gör dem också, oja, tills jag inte orkar mer. Men det känns som att även andra muskler, mindre, får arbeta när man har hantlar - sen kanske det bara är i mitt huvud.

Styrka i ca 40min, crossen 35 min och en intensiv uppvärmning. Har märkt att jag behöver mer och mer intensiv sådan för att bli varm och inte behöva stå i 15min. Så jag joggar lite som uppvärmning. :)
Ikväll blir det som vanligt Zumba också, det var en vecka sedan nu och ska bli skoj!


Det är lite kämpigt att komma igång nu igen efter långledigt, men när jag stod där och svettades så trivdes jag som fisken o vattnet. För att inte tala om sen när jag åter igen satt i bastun med ett leende på läpparna. Det här är terapi!

Gud vad gott man har levt nu under denna helg, det är ju så att det är skämmigt! Om man jämför med hur jag brukar äta, kan inte förstå att man så lätt hamnar tillbaka i samma spår. Men jag är jävligt glad att jag har styrkan att säga STOPP och fortsätta att träna. Men jag mår ju bra av det, så varför skulle jag sluta? Det vore ju bara dumt! ;)

Jag rockar!

2011-04-25 - 20:33:52
Oh yes!
Får man säga så? Ja men vafan orka vara svensk och inte våga säga så om sig själv! ;)

I Rock!
Jag kan springa 5km på 30min
! (Och det har jag nått på 1månad :))
Jag har nu nått mitt mål, nu ska jag bara göra om det igen och igen och igen! Nu sprang jag inte heller på ett band utan ute i naturen och upptäckte att det är fan så mkt lättare. Mina 30min kändes som att de var ca 15min. I kroppen kändes det som att jag sprungit såklart men det var nästan så att tiden stod still när jag sprang / springer. Det är underbart!

Att man kan tycka så mkt om att springa?!
Jag testade spinning i fredags och jag vete tusan om jag tycker att det är värst skoj. Lite roligt vill man att det ska vara, som att styrketräna är skoj, cross, indoor walking, jogga, zumba.. Men spinning? Najj fan jag vet inte.. Haha, men jag tänkte att jag testar på det ett par gånger, för det kan vara latmasken som talar ;) Ni förstår, den svidande känslan jag får i låren och den fina hårlinjen mellan brännande och mjölksyra är jäklarns tunn och fin.. Jag kunde inte heller köra i det tempot som ledaren ville att alla skulle köra, om jag hade gjort det hade mjölksyran varit där och det är aldrig kul.

Så det kändes mindre bra men det som känns bra är att jag har koll på min kropp och vad den klarar av! :)

Idag har det inte blivit någon träning mer än rota i jord, springa efter ungar, handla och lite vardagliga sysslor. Men allt kan inte bestå av träning och denna påsk har jag ätit gott och levt gott!

Imorgon börjar allvaret igen, jag har en liten utmaning till mig själv till midsommar - Se hur långt jag kommit med träning och hälsosam livstil, om jag lyckats ta mig ner till den storlek i kläder jag vill ha och om jag kan springa milen utan att stanna.

Vi får se, men skam den som ger sig! ;)

Hemskt dålig!

2011-04-25 - 20:23:21
Har jag minsann varit på att uppdatera min blogg, det var nåt drabbel där sist som kanske tömde mig på lust o ork att blogga? Haha nej inte vet jag, men så blir det ibland. Man hamnar i en torka eller finner att andra saker lockar mer; Tv, Film, Kopp kaffe på balkongen, sova, träning.. Ja nåt sånt.

Det är underbart vilket väder vi har!
Det har slutat i grillning, frukost vid sjön med familjen och en massa massa promenader. Jag har också Äntligen köpt mig en blomlåda som nu hänger vackert på vår balkong med jord och frön i sig. Jag har bara tänkt att köpa en sådan i ca 5år. Haha.. Jisses, vi har bott här i 5år snart.. Iiiisch.

Jag har också rensat ogräs framför vår port och sått några frön, det blev lite över och jag tänkte att dela med sig bör man göra och tar blommorna sig så tänk, kanske några mungipor höjs och glada tankar skänks för att de ser de vackra blommorna?
Haha, man kan ju hoppas. Jag hoppas fröna tar sig, har aldrig sått nåt i hela mitt liv förr men mina solrosor tog sig ju, de står 30cm höga i vårt köksfönster och suger sig fast på rutan som om livet hängde på det. Lustiga 'små' blommor. Hoppas de får de vackra gula blommorna sen också, vill inte bara ha en grön stjälk..

Jaja, detta kommer väl bevisa om jag har gröna fingrar eller inte. Sått vid graven, i min blomlåda och rabatten utanför porten. Nåt ska väl ta? Annars är det jäklarns illa ;))

Solrosor

2011-04-16 - 16:02:01

Vi var iväg en sväng igen till kyrkan, efter att ha varit där och gjort det rent och fint. Slängt lite gammalt och tagit bort torkade blad på min makes mormors grav.


Jag tyckte dock att det såg lite trist ut, men knoppar har kommit upp ur jorden under vinterkransen, det var ju mysigt. Tror det är krokus, men vi får se!
Så vi bestämde oss att ta våra solroser, som jag och barnen planterat hemma, till mormors grav. Planterade dem vid sidan av stenen, får vi se om de tar sig eller inte. De är väl 10cm höga redan, hoppas det blir nån solros av nån av de 10st. :)


Skulle ju vara fint!
Måndag får vi pengar och då ska jag köpa lite blommor med FÄRG på. Nu står det bara höstblommor där som är så grå o trista på sommarn ;)


Nog om det, det blev ytterligare en prommis på ca 30min. Känns bra att vara ute nu när solen lyser och sonen är nöööjd. nu ska vi vila lite innan vi blir bjudna på middag, underbart. :)

Soligt & varmt

2011-04-16 - 16:01:04

Har precis varit på en nästan 2timmars promenad med sonen, ja han har cyklat och jag knallat. Han älskar att cykla på den nya cykeln och hänger mer än gärna med på långa promenader med mamma :)


Nu har vi varit hemma en sväng för toa beök, lunch och lite glass till sonen. Nu sitter han o vilar lite framför datorn med Karlsson på taket och mamma i solen på balkongen med en kopp kaffe.


Min lunch var riktigt god!
Laxsallad blev det till mig med liite mild vitlöksdressing, gud så gott. Nu är jag nöjd, värme, god mat och kaffe!

Looove <3

2011-04-15 - 09:17:34
Min vårjacka, finns bara en som denna! Den är egendesignad och egensydd, inte av mig utan en nära bekant och jag fick den!!! Hon hade den när hon var ung, och jag blev kär så fort jag såg den! <3

Dummingkänslor & Träning

2011-04-14 - 14:36:13
...Ja över imorse, över bråket och allt.
Men jag valde att bli arg och får ta konsekvenserna av mitt handlande!

Usch skulle vilja ge mig själv en rejäl snyting!
....


Jag är dock nöjd över min träning idag. Jag fick in det jag ville nu på dagen och jag är faktiskt lite trött nu. Skulle  vara mysigt att gå ut i solen men jag sitter hellre hääär och luktar på mitt tangentbord... Haha.
Samla lite krafter innan barna ska hämtas om 30min.

Det blev styrka i 40min, ca 50 situps på bosun (sjukt svag i magen) och sen indoor walking i 45min. Där måste de verkligen skaffa bättre luftkonditionering, det är ett jätte litet rum men massa cyklar och svettandes, varma människor PLUS solen som ligger på. Och till detta? 2 små bordsfläktar som de satt upp i taket.

Sjukt varmt var det och jag trodde att jag skulle rinna bort. Fanns inte nån mening med at torka bort svetten som rann för det kom nya droppar lika fort! I sommar lär man inte ens kunna vistas i det där rummet, hoppas de fixar det, bra träning och flås!
Annars får jag väl cykla då.. Fundera på att göra det nästa vecka.

Styrkan består av:

Ländrygg
Rodd
Lårcurl
Axel lyft
Bröstpress
Benpress - men den skippa jag idag eftersom jag skulle köra IW.
Sen en som jag inte minns vad den/det heter... ;p

Ikväll blire som sagt Zumba!

Klädkammarn

2011-04-14 - 09:19:52

 

Han är ju så fin så fin när han arbetar ;))
Man kan se lite hur vi har tänkt, dock är det slut på plank på jobbet så vi får vänta lite med att fortsätta och på måndag blir det en tur till ikea för att köpa lådor, och nåt att hänga jackor/galgar på. Det kommer bli fint.

 

Nu har vi mest slängt in saker för att de inte ska stå i dotterns rum, kommer bli mer ordning snaaart ;)
Mer hyllor ska det bli!

Bråkstuga

2011-04-14 - 09:12:29

Idag har jag lyxat till min frukost med en macka, 2 ägg och kaffe. Mackan är det majjo och ost på, mumma. Jag anser att jag får äta macka när jag tränar samma morgon, eftersom jag behöver kolisarna på dagen. Aktivt val som ngn kallar det ;)


Morgonen starta väl inte sådär jätte bra, "bråk" med dottern om hennes kläder, hon skulle minsann inte ha byxor och trotsa i en halvtimme, skrek och nästan svor.....6år gammal.
Mamma blev lite arg och skrek till så sonen blev rädd och gömde sig under köksbordet. Ajaj illa det där, men lite kramar så var det bra sen. Viktigt att säga förlåt om man varit arg på varann eller skrämt ngn!

Men dan blir nog bättre nu, vi blev alla sams, kramades och pussades. Usch, jag mår dock dåligt men men..

Klockan 12.00 har jag indoor walking och innan dess tänkte jag väl hinna med lite styrka på ca 40min. Sen blire nog en promenad i solen, om den inte gömmer sig senare.Ikväll blir det Zumba igen, skoj skoj! :)

Renovering av klädkammarn

2011-04-11 - 14:24:03

Den är inte så stor men jag är duktig på att packa saker ;))Jepp, det är barnens mått. Lite svidigt att ta bort men. *skrivit ned

Lite saker i hallen....


Massa saker i dotterns rum, stackarn men hon e tapper ;)


Grått! Ville ha ljus turkos, men maken sa Nej!
Han måste ju få ett ord med i leken! ;)


Ställning!


Grått + vitt.. *surar... hahah ;)

Träning & bikt

2011-04-11 - 10:05:49

Veckans:

Måndag
: Får se om jag hinner träna nåt, klädkammarn ska målas och skräp ska slängas. Satsar på Jillians!


Tisdag
: Styrka 40min + mage, Crosstrainer 30min, Zumba 55min.


Onsdag
: Jogga 7km (ej band, utomhus) Jillians.


Torsdag
: Styrka 40min + mage, Indoor Walking 45min, Zumba 55min.


Fredag
: Styrka 40min + mage, Jogga 5km eller mer (band).


Helgernas syndigaste helg, ja hittills iaf sen jag börja bli nyttig. Men sånt får man ha, tillbaka på fötter nu efter sjukdom!

Fredag. hemmagjord pizza, visserligen inte HELT onyttig ;))
lördag: Alkohol, lite snacks, choklad.. <- mjölkchoklad!!!! O.o
Söndag: Choklad...........kebabtallrik.

Hahha, jag hade verkligen ingen disciplin i helgen, helt sjukt ju! Men, jag får stå för det och jobba hårt dessa veckor som kommer för att hamna på minus. +-0 är inget jag strävar efter, bara att kämpa på! ;)

Ja jisses... ångest kastar vi åt helvete, för det är bara onödigt. Jag valde att stoppa i mig skiten, nu får jag stå för det och göra det bästa va det. Kan inte göra så mkt annat ;)
Don't judge me....It is funny!

Tjejkväll / Sexparty

2011-04-09 - 20:52:00

Det är så, kommer väl alltid vara så att när tjejer ses är det genom ett sexparty.

Haha, njae för mig spelar det egentligen ingen roll om det är sexparty eller partylite (ljus), bara man ses nån gång ibland och har roligt. Men dock är det svårt att få tjejerna till en partylite visning, jag försökte en gång men inte många nappa, 2st tror jag. Så visst, sexparty är det som gäller kanske?

Nej, vad som, kommer aldrig förstå mig på tjejer ;))

PICS! (Dålig kvalité då de tagits med mob.kamera)
Värdinnan (med vitt) fick äran...

 

Vad ska man säga? Alkohol, snack och skratt. Det är alltid kul! ;)

Walk-in-closet?!

2011-04-09 - 09:53:00

Idag börja dagen med att rensa vår klädkammare, det ska bli en walk-in-closet!! Ska bli såå najs och äntligen fick vi tummen ur och börja rensa. Men det är inte nådigt kan jag lova, det var ju grejjer så man inte såg golvet och upp till nästan 2m. Haha, hela hallen är full med saker vi ska slänga och panta (säkert pant för 2-300kr) och sen är dotterns rum fullt med vad vi ska spara och frågan är...hur i helvete har vi fått plats med allt detta i lilla klädkammaren?


....Ibland är man riktigt bra på att packa saker ;)


det var jag som gnällde imorse om att vi har så lite utrymme hemma när jag rota i garderoben efter stödhjulen. Frusta och stöna och gnällde... Men vi prata lugnt om att fixa klädkammarn sen, tror ni min man ville göra sin fru nöjd?
Ja, absolut! Haha, han har sina trix ;)


Så, nu är maken iväg och hämtar ställningsmaterial - ja ni läste rätt - vi gör vår egen variant och billigare sådan men det kommer bli grymt, ovanligt och snyggt. :)

Ikväll ska jag också iväg på tjejkväll, riktigt najs! så det kommer bli några öl, nån cider och kanske nån breezer. så kolhydrater - välkomna! ...säger jag ;)


Och sist men inte minst....
Sonen cykla för första ggn på en vanlig cykel idag också och det gick suuper, han är ju bara för duktig. :)) *stoltKanske inte så flashigt
Men jag tror att hon gillar skor..! *tänkar-fejs ;)

Matig Omelett

2011-04-07 - 17:57:00

Kanske inte innehåller mkt men jag blev mätt på en halv sådan och orkar inte en tugga till!!! Haha.


2 ägg
1 msk fiberhusk
½-1 msk linfrön
Lite mjölk/creme fraiche/keso
5 skivor rostbiff
1½ msk zuccini
1½ msk purjolök
1 msk röd paprika
2 msk riven ost


Hacka - Blanda, stek - Voila. ^^


Proppmätt.. Uuuuuh. ;))


Än har maken inte fått komma hem, så blir det när det är storm ute. Alla väderskyddstak måste kollas, kunder ringer och är oroliga "Kommer det rasa!!!???"
Han måste dubbelkolla så de sitter som de ska, mkt pengar åt helvete om de blåser bort. :/


Men snart är det Zumba, ska bli kul att dansa, fast nu är jag väldigt trött faktiskt men det är nog med latmasken som har hittat ett kikhål efter sjukan ;)

Start igen!

2011-04-07 - 14:58:00

Kom hem sent idag, ska snart iväg och hämta lilleman på dagis men har hunnit skriva lite i bloggen, ätit lunch och dricker nu kaffe. Underbart! :)


Det blev lugna puckar idag, medel styrka, promenad, lite crosstrainer och mage. Allt som allt runt 600 kcal borta. Jag tog det lugnt!!! Tom min vän tyckte att det var väldigt lugnt för att vara jag :P Sådeså!


Ikväll blir det Zumba också, ska inte se det som en träning idag utan mer som SKOJ! :))


Imorn ska jag bara styrketräna smått, sen vila under helgen. Men det känns underbart att vara igång smått igen! I feel good! :)

Mmmarabou vad gott

2011-04-07 - 09:36:14
Hitta dessa... Shweizernöt, fiiiii satan, måste provas till lördagsfikat. ;D
Schweizernöt har varit en av mina stora synder i livet. Fniss.
LÄNK

Lyrisk

2011-04-07 - 07:45:41

Smått lyrisk idag, trots att det regnar, katten kom in som en blöt liten iller -en söt sådan såklart- eftersom det regnar ute, haha stackarn. Men jag är glad för igår fick jag komma iväg på en promenad på nästan 7,5km i lagom tempo. Första 20min var tunga men sen kom kroppen igång och jag fylldes med liv och energi!!

Så det bar iväg mot 7,5km. Jag gick tills jag kände att det var nog och det var underbart!
Kändes fint att vara ute och röra på sig igen och idag ska jag ta mig ytterligare en promenad, men det blir nog på gå bandet idag eftersom jag äger inga vattentäta skor eller jacka för den delen.
Sen får det bli lätt styrka, allt ska vara lätt nu i början så kroppen inte överanstränger sig.

Ikväll blir det också Zumba, där kan jag också justera hur hårt jag vill träna och svettas. Skoj att få dansa! :)


Underbart att jag nästan är helt frisk nu, lite snuvig bara men det är nästan helt borta också. Nästa vecka ska jag ta mig en tur och jogga ute, kanske i spåret, ska gå den först så jag hittar och ser hur många backar den innehåller. ;)

Jepp, nu mår jag bra igen, i kropp och själ. :))

Men nu vill jag ha grönt gräs att sitta i!!!

Det gäller att bjuda på sig själv, blir roligast så

2011-04-06 - 20:50:55
Fest Hos 'Erajka' 26/3 ;))

Start - grymt skönt!

2011-04-06 - 14:27:06

Äntligen har jag haft orken till att röra på mig. Det starta med ett besök från vännen, kolla lite bilder från festen sist, snacka skit, åt lunch och sen bar det ut på en promenad.
Först var det lite jobbigt och kroppen tog emot litet men efter 20min vandring så kände jag genast hur kroppen kom åter till livet och blodet rusa underbart i kroppen. Hela jag fylldes med livet och energi igen! :)


Hon skulle vika av och gå hemåt, jag bestämde mig för att fortsätta gå och jag gick hela vägen i lugn takt. Sammanlagt blev det 7,5km och det var alldeles lagom känner jag. Ibland öka jag takten lite för att sedan ta det lite lugnare. Lagom! :)


Dock känner jag i knäna att de har tagit stryk av joggingen, måste köpa band nu eller tejp. Dåliga knän sen födsel är inte lätt att handskas med när man vill springa. Men det löser sig också. :)


Mår mkt bättre och är nöjd över dagen!!
Vad jag älskar att röra på mig!I skrivandets anda

2011-04-05 - 21:51:53
Fick sådan lust att skriva något men ärligt talat så vet jag faktiskt inte vad jag vill skriva. Ska vi ta nåt riktigt drömmande och fumligt så vi hamnar bland rosa fluffiga moln... Eller ska vi kanske ta nåt vasst, svart och så hårt att vi skär oss på orden?

Varför inte nåt mitt emellan dessa två?

Nej jag vet ärligt talat inte vad jag ska filosifera om ikväll, nu när skrivlusten kom till fingertopparna. Det är nästan så att tungan vill vara med på ett hörn och sjunga ut orden som egentligen inte finns.

Vad är det för "känsla" egentligen? Vad ska detta ge? Vad ska min text ge idag? Eller är det så att i grund och botten suktar jag bara efter kärlek, eller varför inte godis?
Klart det kan vara grunden till att man söker efter annat att göra. Eller varför inte en snus! Det var länge sen jag snusade nu, gud det skulle vara såå gott...eller skulle det?

Det är inte så att jag kommer må illa efter 3månaders uppehåll nu, eller att min läpp skulle skrika av smärta och kroppen skulle få en sådan nikotin kick att fotfästet skulle upphöra och rätt som det är ligger man där vid sidan av datastolen, stirrar tomt och dreglar som de gör i Max reklamen? Eller var det McDonalds, kanske tom Burger King? Ja, så bra koll har jag på tv, reklamer och vad nu dessa hamburgare kommer ifrån eller vad de skulle vara bra på.

Det är verkligen jobbigt för en människa att försöka vara nyttig dessa dagar med hamburgare, pizzor och kebaber överallt. Vart är salladen, husmanskosten eller bara lite nyttig mat som inte innehåller minst 1500 kcal per portion?!
Världen säger att vi ska vara nyttiga, men var är maten så vi kan bli nyttiga? Kika in på närmaste café så ska du se att du hittar dig en sallad för runt 100 lappen. Det är skam, när man kan hitta en fet pizza för 70 lappen, inte undra på att vi bara blir fetare och fetare.

En helg var vi ut och jag försökte verkligen fundera ut vart man kan finna ett ställe man kan äta på där de inte serverar burgare eller pizza, men det är nästan lönlöst - om du inte sätter dig på ett fik. Och salladen där är inte ens värd pengarna. Barnen vill äta ute, alla vill mysa med tanken men tanken äcklar mig då det mesta att välja på är dessa hamburger kedjor eller varför inte välja nån av de 14 pizza ställen våra lilla kommun har?
Jag har inte alltid lust att sätta min familj på en dyr resturang bara för att vi ska få i oss lite mat, då hamnar vi på över 5-700 lappen och det har inte medelsvensson råd med.

Sallad, grönsaker, äpplen, päron och varför inte lite jordgubbar?
Det vill jag odla den dagen jag sitter i vår villa ute på landet, kanske jaga bort lite kaniner, rådjur och troligtvis kråkor som vill äta upp min jordgubbar, de fulingarna!

Körsbär, jag vill ha körsbärsträd! :)


Förkylning+Magsjuk?!

2011-04-05 - 14:09:13
Det är tydligen det nya som går nu.
Det börjar som en förkylning för att sedan sprida sig ner mot magen och ge en illamående. Folk har tydligen också spytt av det. Jag är dock inte så känslig, så spy slapp jag iaf. Men jag har mått skit i magen sen i lördags och har varit matt och sovit bort hela helgen i princip.

Men det är ju bra jobbat, 2 influensor på 3månader! Jisses, starkt jobbat men det blir väl så när man tränar. Nåt ont måste komma ur det och det är att man är mer mottaglig för "sjukdomar". Och i onsdags så tog jag i så benen domna, klart att kroppen inte orkar hålla borta virus som attackerar då.
Så blir helt enkelt och jag har varit jätte sur för det. ;)


Jag har nu gått ner 2,2kg pga detta men jag vet, jag vet... Kommer gå upp det lika fort igen. Men det var trevligt att se en annan siffra på vågen, om bara för några dagar! ^^
Mår bättre gör jag men inte helt frisk ännu, igår mådde jag lite illa och idag har bara en attack kommit men fortfarande täppt. Sådär jobbigt långt bak i näsan så man inte kan bota det med nässpray eller snyta ut knappt... Så slutar med näsblod. Haha.

Det är en prövning att börja träna igen efter att man har varit sjuk. Att bara komma igång igen men jag känner snarare att jag knappt kan bärga mig, just nu iaf. Längtar tills jag får gå tillbaka till gymmet igen, fruktansvärt rastlös just nu när man är mitt emellan sjuk och frisk.
Men jag måste ta det lugnt första veckan iaf, så kroppen kommer in i träningen igen och får återhämta sig som den ska.

Idag blev jag så uttråkad att jag synda.. Mmm.. Åt kanske 10st brända mandlar. Haha, gör mig inget, ärligt!


Mkt mutter nu..

2011-04-01 - 09:11:21
..hörs det från vår lght!
Och det är jag som muttrar, och jag kan inte sluta muttra och min make blir galen på  mitt mutter och och och... jag är sjuk... och jag är så sur!

Vad ska jag göra nu? Jag är ju inte dundersjuk!
Bara sådär lite svid i svaljet och ganska förkyld.. Snoret rinner, inte så täppt men nyser och har mig. Så vad ska man göra då? Kan inte träna, då lär jag bli dundersjuk men får man gå på en promenad kanske?

Det känns inte bra att bara sitta på mitt lata arsle nu när jag har kommit igång.. Men jag tog väl i för mkt i onsdags, misstänkte väl det eftersom mina ben blev stumma. Men jag orka ju!!!! Äh, skitkropp. Ja, jag känner så nu, skitkropp!
Men å andra sidan har den blivit mkt bättre, förr blev jag sjuk bara jag simma en längd.. Japp det stämmer. Så bättre har den blivit, stolt över kroppen och så... Men den svek mig nu. Morr! ;)

Men det är väl dags att ta det lite lugnt, ta mobilen och gå ut i det muliga tövädret, lyssna på musik och för en gångs skull ta en Lugn promenad?!

I helgen blire strikt, jag är nära mitt mål nu - I can almost touch it!!"C" - Hoppas du får en underbar helg med dina söta små!! :)RSS 2.0