Show av bloggerskor?

2010-09-30 - 20:13:42
Ja, tydlligen ska det vara en show som ett par bloggerskor gör. Och den har premiär ikväll, såg det på framsidan av blogg.se

Nu är det inget jag normalt tittar på men jag måste ju kolla vad 17 det är för nåt. Haha, tycker det verkar lite lustigt men vem vet, det kanske är underhållande. ;o)

Och sidan till där det sänds hittar ni HÄR!
Nu gör jag "reklam" men vad tusan.. ;o)

Snyggt

2010-09-30 - 13:56:16
De har lagt lite möda på hur de fyller en snusdosa nu ser jag ;o)
Förr var de bara nedslängda.. Men min andra tanke var - Kosta detta ngt och var det värt det isf?

Men trevligt var det att öppna snusdosan!
(JA, jag är snusare, tjejer kan också snusa.. sådeså! Äckligt? Rökare då? De stinker, det gör inte jag ;o))



SL Konduktörer/Chaufförer

2010-09-30 - 13:04:08
Åkte buss idag till mitt möte och hade ingen remsa eller pengar att lägga ut, så tur och retur tyckte jag att jag kunde betala med mobilen. Så in dit åkte jag för en som kosta 30 kronor och det var inte mer med det! Sen när jag skulle hem (gjorde samma sak) så var det fel!
Jag skulle betala för 45 kronor.... Jaha!

Så jag tog fram busshäftet (har en stämpling kvar) för att han skulle få sina sista "pengar" fört, det var en konduktör som gav mig tipset att "har du en remsa kan vi stämpla resten där" men det gick INTE för denna tjuriga faan.
"De går inte att kombinera på det sättet!"

Vafan det är ju samma pengar, de är båda köpta av SL, jäkla skämt..!!

Sa att jag fått höra det av en annan på samma jobb som hnm men nej, det var fel. Så han gav mig info't om att jag kan gå och köpa en biljett eller så får jag köpa en ny via mobilen.
SÅ jag köpte en NY via mobilen för 45 kronor....  
Visst jag åker inte så ofta och all info om just mobil skiten finns inte kvar på buss stationerna. Men nu är de väl glada på SL för nu fick de mer pengar än vad de skulle ha. Jävla snåla jävel...

Resan skulle kosta 60kr men nu kosta sen 105kr. Dra åt pipsvängen!

*klaga*



Foton på morgonkvisten

2010-09-30 - 09:28:02

Mornarna är absolut vackrast att ta kort under tycker jag, eller när det börjar bli skymning ute en sommarkväll. Imorse var det frost här, rätt mkt också men det har sagt på aftonbladet att det ska komma MER snö än vad det gjorde förra året. Och det ska inte bli så mkt varmare heller.
De har haft fel förut, får väl se hur det blir denna vinter.

"Ledsen Sverige men nu kommer snön!"
Ungefär så löd rubriken, alltså kommer snön snart. Hua! 

   
   
 

   

 

  

 

 

Fattiga Riddare

2010-09-30 - 09:12:01

Äter jag här till frukost, jag älskar det trots att det egentligen inte är nåt speciellt. Ta vitt bröd, skär i relativt tunna skivor. Blanda till ägg, lite socker, salt, mjölk, mjöl och i med lite kanel. Vispa ihop, i detta ska du sedan doppa brödet i, skiva för skiva. Tryck lite extra på dem så de suger åt sig ordentligt.
Stek i stekpanna med smör liten stund på vardera sida. Inte för länge för man vill ha dem lite mjuka. :o)

Sen kan man blanda till kanel och socker om man vill ha lite extra.
Super gott men det var första ggn för min man att smaka det och kan väl säga att han såg lite lustig ut när han satt där och åt. Första fick han i sig, andra tugga han vääääldigt långsamt. Haha.

"Det är som en blandning av tomtegröt (risgrynsgröt) och tjock ugnspannkaka, de två saker jag avskyt mest."
Var hans förklaring. ;o)



Min är att det är en blandning av det godaste!
(Kolla vad mysigt jag har det med mina blommor :o)))
    

   

 

 

Rosor

2010-09-29 - 21:18:15
Jag fick rosor av min man idag, för det är min namnsdag. Hade jag helt glömt bort, han är så underbar, lite blommor kan göra en kvinna fånigt lycklig. Den som inte håller med mig om det är det nåt fel på! Haha, nej skoja.
Det var en mysig överraskning, min älskling! <3

Inte ofta jag gör kvällsinlägg, men orsaken till det är att jag är en trött mamma som bara såsar i soffan och knappar runt på tvn.. Ja, de 2 ggr i månaden jag får ha kontrollen eller rättare sagt SNOR DEN ifrån min man. Vad är det med män och Tv kontroller?! Haha.

Gnajt :o)


I'm still a sucker for it

2010-09-29 - 14:05:04










Min Fluff fluff

2010-09-29 - 13:14:46
Sugen på nåt... Men usch, det är bara för att min mens (ja det heter MENS!) ;o) precis är slut och det där suget sitter i fortf, men inte lika starkt dock. Det är skönt!

Har precis ätit lite "scrambled eggs" och mmm vad gott det var. Länge sen jag åt det och jag förstår inte varför jag sluta.. aah, vänta lite, lathet.. orka inte steka det. Hahaha, ibland är man bra lat - tar typ 1min. ^.^

Har precis klivit ur badet (frusen igen) där jag hade massa skum, musik och tända ljus. Mys!


Kolla min FLUFF FLUFF <3 (hade inte hjärta att kasta ner hnm för att bädda sängen ^.^)
Min misse, han heter Lucifer men är min fluff fluff :o) fluffig o go :o)



 

Vinter is coming

2010-09-29 - 11:20:56

Och kolla vad jag hitta i kameran! ;o)
Taget utanför vårt köksfönster, det var ju inte liiiite snö förra året!


 

Just det

2010-09-29 - 10:01:19

Tack för de kommentarerna jag fick ang lockigt eller rakt, iaf 2st som svara ^.^ hihi.
Fick iaf svar på att jag är fin i både -ock och det är ju bra ;o)

Lite gojs

2010-09-29 - 09:58:00
Var ju å hälsade på Yo igår och förutom allt renoveringsstök ;o) så var börjar hon få det riktigt fint hemma, det börjar bli ljust och fint. Och jäklar vad hon är duktig på att fynda saker, ni skulle ha sett hennes spegel, sååå vacker och jag är sååå avis. :oD

Men som en data inbiten människa som hon är så satt hon mestadels på detta viset:
Och sen ville hon inte vara med på bild för hon var inte sminkad, oh no! ;o)



Imorse tog jag ett par fina höstbilder med Isaac i löven, det ligger rätt mkt utanför dagis och vår lek på morgonen är att få det regna löv över oss innan vi går in. Så jag tog lite foton på när han kasta upp dem i luften. :o)

Det var dagg imorse som glimma så fint i solen och jag försökte fånga det på bild, inte så lätt dock när man inte har en ordentlig kamera men nu har jag iaf köpt Yo's "gamla" kamera och den har iaf 8 istället för min mobil som har 5 megapixlar. ^.^




 

Frukost

2010-09-29 - 09:04:02
Sitter och äter ett jätte gott mörkt bröd som de "bakar" på Ica men russin, honung och... det försvannn ur huvet, hm, vad 17.. Såndär nöt man äter under julen som ser ut som en hjärna..
Den smet.. Aja gott är det iaf och med kaffe till såklart, MÅSTE ha kaffe på morgonen för annars blir jag ingen människa.
Vad blir hon då? Jo, ett monster helt enkelt och inte med horn i pannan utan gröna slemmiga snigelögon.. mun med tänder som en "critter" (har ni inte sett googla upp) de är sylvassa som rakblad, sen klor som.. Haha, jaja.

Critters, haha att jag kom och tänka på dem. Gammal B skräckis men Leonardo DiCaprio vad faktiskt med i en av dem, om det inte var i den första t.o.m. men han var rätt ung då. Och minns att vi fick leta i filmen för att hitta vart han var med nånstans. Såg den när jag var runt.. 15 ?!

Imorse hade vi en urmysig morgon. Båda barnen kom och la sig i vår säng och min son kröp nära mamma och så skulle jag hålla om hnm. Det är det bästa som finns, vakna av att barnen ligger nära. Det blir varmt om hjärtat! Det var så mysigt att vi ville inte gå upp och bestämde att mysa lite till för att äta frukostmackan påväg till skola och dagis. Men det var det värt. :o)

Här sitter jag på morgonen ^.^

  

Klar för dagen

2010-09-28 - 11:19:37
Haha, ja det tog en stund men nu är jag klar. Jag bestämde mig för att dra ut mina lockar och platta det lite varsamt (sliter ju så förbaskat på håret) och jag blev rätt nöjd. Känns som jag idag! :o)

Vad tycker ni, lockar eller rakt? ;o)
(Fast, den med lockar är snart ett år gammal, har lite längre hår nu, annars kan ni se headern, de är nya ^.^)


 

Försöker slita mig

2010-09-28 - 09:52:56

...från datorn. Jag måste duscha nu och komma iväg.
ska bli skönt med en dusch då jag sitter och fryser (som vanligt). Nu är hösten här och snart kommer vintern och det känner jag ända in i benmärgen. Jag blir så kall!! Det är mysigt, supermysigt med höst men fy så jag blir frusen!

Fick lite blommor när jag hämta dottern hos mormor, kina lyktor eller vad de kallas. Mkt höstigt. :o)

Hälsa på Yo

2010-09-28 - 09:06:25


Gooood morgon på er, jaha jag har inte den blekaste om vad jag ska babbla om såhär tidigt på morgonen. Det är en väldigt fin höst morgon här hos oss. blå himmel, skinande sol och härliga färger på träden! :o)
Jag glömde kameran hemma idag, eller mobilen rättare sagt, hehe. Så det blev inga bilder men häng inte läpp för jag ska ut snart igen, kan jag bjussa på lite bilder.

Jag tycker en blogg är mkt roligare med bilder i också, som när ett barn letar efter en bra bok, är det inte bilder i kastas den iväg. ;o)
Och ja, idag ska jag hälsa på Yoanna, länk via bild.                                       
Hon har ju gjort om så mkt hemma så man blir nyfiken!! Och jag tror nästan att jag kommer bli lite avis, för på bloggen såg det riktigt fiiint ut!!! ;o)

Tar med mig ett par hemmagjorda bullar så hoppas vi att hon bjussar på kaffe :o))





Föresten, kolla vad min Aloe Vera blomma börjar bli stor. Den var ju så mini förut ^.^






Ny Design !!!

2010-09-27 - 22:16:55

And I just LOVE it!
Hon har underbara designer och jag har faktiskt väntat på att denna ska komma att bli klar, hon hade den sist jag kolla men man kunde inte ladda hem den då men nu är den min och jag är tok nöjd! :oD

Försökte göra lite annat, men jag orkar inte hålla på så det fick bli helt och hållet hennes design och jag klagar inte! Länk till henne finns i menyn om ni är intresserade. :o)

Blev klar i tid, klockan blev inte för mkt. Satt på laptopen först men gav med mig sen då jag verkligen behövde photoshop. ;o)

Blogg Renovering

2010-09-27 - 18:32:10

Japp, ikväll gäller det. Det blir renovering i bloggen. Den har varit utan header några timmar nu för jag satt o fiffla men hade egentligen inte tid fört, så mitt i allt sprang jag och hämta sonen på dagis. ^.^

Men ikväll ska jag försöak fixa allt, kan ta lite tid men en kopp kaffe och några timmar på nacken ska vi nog kunna skrapa fram nåt fiffigt. ;o)

Tjing!


Gammal Novell

2010-09-27 - 11:30:32


Jag hitta en gammal novell jag skrev när jag var runt 14 vårar,  jag vann tydligen en tävling med den. Men ha inte för stora förhoppningar, jag var inte så gammal men så pjåkig är den inte. Relativt kort men den fick inte vara lång. Enjoy! ^.^



Kärleken besegrar allt!

Marie var påväg ner till stranden för att ta sitt morgondopp när teleefonen ringde.
-"Marie.."
-"Heej, det är Robert!"
-"Hej! Det var länge sedan, vart har du varit alla dessa år?"
-"Ditt minne är lika dåligt som alltid hör jag, i New York. För att hjälpa till med de nya ritningarna av huset."
-"Ja, just det.. Hur blev det?"
-"Jo, det blev ganska okej. Lite konstig form och lite sterilt bara.."
-"Jaha.. Var är du nånstans?"
-"Jag är på flyplatsen påvär hem nu."
-"Jaha, vad trevligt! Då kanske man kan få träffa dig?"
-"Ja självklart, men jag har något att berätta..."
-"Vad då för nåt?"
-"För ett år sedan träffade jag någon..."
-"Jaha.." sa Marie dystert.
-"hon heter Sonja och vi ska gifta oss om två dagar, jag tänkte att du kanske ville komma på bröllopet, jag vet att det är kort notis men.."

Marie försökte svälja klumpen i halsen och låta glad.
-"Ja, självklart vill jag det. Jag vet inte vad jag ska säga..."
-"Du behöver inte säga så mycket, men ett grattis vore inte så himla dumt."
-"Oj förlåt! Jag blev bara så väldigt överraskad, grattis."
Det blev tyst en stund i telefonen..
-"Du, jag måste lägga på nu, annars missar jag flyget."
-"Ja, okej.. Men du kan väl ringa när du kommer hem?"
-"Ja självklart, men.."
-"Ja vet, du måste med flyget. Det var roligt att du ringde!"
-"Ja, det var roligt att höra din röst igen. Men jag ringer dig sedan!"
-"Okej, hej så länge..."
-"Hej hej.."

Marie satte sig ner och hämtade andan. Hon hade helt tappat lusten för att ta sitt morgondopp. Hon kunde inte fatta vad som hänt och att hennes enda stora kärlek skulle gifta sig med en annan kvinna. Hennes ögon fylldes med tårar och hon kunde inte sluta gråta. Tårarna rann som i en oändlig historia tills hon räta på sig och bestämde sig för att det var nog och försökte acceptera situationen.. Men det var för svårt.
Hon tog upp telefonen och ringde sin mamma för att berätta det glada nyheten.

-"Bill.."
-"Hej pappa, det är Marie, är mamma där?"
Bill hörde sin lilla ögonsten snyfta och frågade;
-"Men hur är det fatt? Mår du inte bra?" Frågade han oroligt.
-"Jodå, lite snuvig bara.. Är mamma där?"
-"Ja, vänta lite.."
-"Miriam här.."
-"Hej mamma, det är Marie.." Sa hon med gråten i halsen.
-"Nämen, har det hänt nåt?" sa hon oroligt.
-"Du vet, Robert, han.."

Marie började gråta igen, hon kunde inte gömma sorgen för sin mamma. Hon grät högt och förtvivlat och berättade allt som hade hänt. Hennes mamma försökte trösta men det var inte lätt att lugna Marie som var helt förstörd.
-"Gumman, nu får du sansa dig. Ta dig i kragen och acceptera situationen!" 
-"Jag har försökt men det går inte, jag kan inte glömma att.." Hennes mamma avbröt och sa;
-"Då måste du anstränga dig hårdare i sådana fall. Och sluta gråta nu.."
-"Men..."
-"Inga men, och gör som jag säger. Du får inte visa att du är sårad inför honom för då har han vunnit!"
-"Vadå, vunnit?"
-"Tänk först, fråga sedan."

Maries mamma var lite gammalmodig av sig och kunde vara väldigt sträng. Det enda man kunde göra var att lyda. Hon lade på telefonen som ett stort frågetecken och förstod inte var hennes mor menade med vad hon hade sagt. Hon gick ut på verandan och satte sig ner och funderade på vad hon skulle kunna göra för att hindra bröllopet. Hon visste att det var inte speciellt snällt mot varken Sonja eller Robert.. Men egot och den starka kärleken till robert tog över och hon kunde inte tänka på något annat.
Marie gick ut på stranden och såg sig omkring. Hon hade drömt om att en vacker dag skulle hon och Robert gifta sig på denna strand. När hon gick där så tyckte hon sig se Robert stå där med öppna armar mot henne, för ett ögonblick glömde hon bort den hemska nyheten och sprang emot honom. Tills hon insåg att hon såg i syne.. Hon vaknade upp från sin dröm och insåg att det började bli mörkt och kunde inte förstå hur dagen hade passerat så fort..
I badrummet stod hon och granska sig själv innan hon tvätta av sig sminket och alla tårar när hon hörde att det ringde på dörren. Hon torkade bort tårarna snabbt och fixa till sminket med en näsduk innan hon gick till dörren. När hon stod där bad hon till gud att det var Robert och öppnade dörren..

-"God dag, jag kommer för att berätta lite om jehovas vittnen. Är du intresserad?"
-"Nej tack!"
-"Tack för att du tog dig tid att..."
Marie slängde igen dörren och bad gud att fara åt helevete för att det inte var Robert. Hon gick till sitt rum och kastade sig i sängen och somnade tungt.
På morgonen vaknade hon av att telefonen ringde, hon tog tag i den och slängde den ifrån sig och somnade om. Vid tio- tiden vaknade hon dåsig, satte sig upp och kollade på klockan och stönade;
-"Så tidigt...."
Hon la märke till att telefonen låg på golvet och la upp den på nattdukdbordet. När hon stod i köket för att göra sig en kopp te ringde telefonen igen.
-"Marie."
-"God morgon, det är Robert!"
-"Hej, är du framme än?"
-"Ja, flyget blev försenat men nu är jag hemma igen."
-"Är du fortfarande på flygplatsen?"
-"Nej.."
Det ringer på dörren.
-"Vänta lite, det ringer på dörren.."
Hon la ifrån sig telefonen och gick för att öppna.
-"Överraskning!"
-"Men du var ju i..."
-"Telefonen? Ja, jag vet men får jag inte komma in?"
-"Jo, kom in bara. Jag måste gå och lägga på telefonen."
Marie gick in till köket när hon plötsligt kom på den hemska nyheten och frös till. Hon la på telefonen och gick ut till Robert i vardagsrummet. Hon var alldeles blek i ansiktet men han märkte inget och pratade på. Efter en stund märkte att han att Marie var ovanligt tyst vilket inte var likt henne.
-"Har det hänt något?" Frågade han bekymrat.
-"Va, nej, det är ingenting. Jag är bara lite trött, det blev sent igår."
-"Okej, är det säkert att det inte är något? För du vet att du kan prata med mig om allt."
-"Ja, det är inget. Jag ska bara gå och koka lite te, vill du ha?"
-"Ja tack, gärna!"

Marie gick till köket och tog fram vattenkokaren. Hon kunde höra hur han gick runt i hennes hus för att tillslut sätta sig ner i hennes soffa, hon föreställde sig hur de skulle vara att bo ihop med honom och att han skulle vara hennes. Tanken skänkte henne ett leende och hon insåg hur underbart det skulle ha varit.
Hon tog några vaniljbullar, la dem på ett fat tillsammans med te kopparna på en bricka, gick in till Robert med ett stort leende på läpparna med tanken om att det var hon som skulle få gifta sig med honom. Han tittade upp på henne och sa;
-"Jag hade nästan glömt bort vilket vackert leende du har."
Marie visste inte vad hon skulle säga, komplimanger var inte något hon fick varje dag. Men efter en stund så kom ett litet "tack".
De satt och pratade hela morgonen om vad de gjort och vad som hade hänt. Det blev tyst en stund och de satt bara och tittade på varandra.. Robert lös upp och sade;
-"Ska vi gå på bio ikväll?"
-"Jag vet inte, jag har inte så mycket pengar för tillfället och jag måste spara vartenda liten krona för att klara mig den här månaden.."
-"Men jag skulle gärna ha gått annars!" Tillade hon snabbt.
-"Det är helt okej, men du behöver inte oroa dig. Jag bjuder, se det som en träff!" Han log stort och väntade på ett svarr. Marie var väldigt tveksam först men tackade sedan ja. De gick tillsammans ut på verandan och beundrade havet.
-"Du har verkligen en vacker utsikt här. Här skulle jag kunna tänka mig att bo, precis nere vid havet."
Marie tittade på honom och log.
-"Vad är klockan?" Undrade hon.
-"Ska du till jobbet idag?"
-"Nej, men jag vill veta vad klockan är!"
-"Det får du inte veta!" Sa Robert med bus i blicken.

Han började reta henne lite smått och hon slog honom lekfullt på bröstkorgen. Det gjorde inte ont men han tog tag i Maries armar för att hålla fast dem så hon inte kunde slå honom något mer. Hon stannade upp och slutade kämpa för att få loss sina armar, han var ju så mycket starkare än henne. Hon tittade in i hans ögon och drunknade i dem för några sekunder, han bröt inte blicken utan böjde sig fram och kysste henne.
Kyssen var så varm, ödmjuk och kärleksfull att hon kände att hennes knän gav vika och hela världen snurra.. Men när den var över, såg de på varannn men ångest i blicken och sa båda två att detta hade aldrig hänt.

-"Men vi ska väl fortfarande gå på bio ikväll!?" Sa Robert undrande.
-"Ja, det här hnde ju aldrig." sa Marie och log.
Han log tillbaka och kramade om henne hårt.
-"Du är verkligen en förstående människa, det är därför jag alltid har älskat dig."
Marie tittade förundrande på honom och upprepade det han sa;
-"Har du alltid älskat mig?" Frågan ställdes med en skrovlig men glad ton.
-"Ja, det har jag! Men du har alltid avvisat mig om jag har försökt att fråga dig om du ville gå ut med mig."
Robert tittade ner i marken med sorgsen blick och tillade;
-"Du har aldrig tyckt om mig på det sättet, så det var lika bra att glömma dig. det var då jag träffade Sonja och friade till henne."
-"Var det bara för att göra mig avundsjuk?" sa Marie med ilsken röst.
-"Vad menar du med avundsjuk? Du tyckte inte om mig mer än en vän. Jag gjorde det för att kunna glömma dig, men det gick ändå inte för här står jag nu och inser att jag fortfarande är förälskad i dig."
Marie stod som fastklistrad och visste inte vad hon skulle säga, hennes mun var som förseglad. Men hon tittade sen på honom och log.
-"Fortfarande förälskad..?"
Robert svarade inte på frågan utan böjde sig fram och viskade i hennes öra;
-"Jag älskar dig, Marie."

Hon fick lov att hämta andan, detta måste vara en dröm.. Gick in i varadagsrummet och satte sig ner i fotöljen med Robert precis bakom sig. Han satte sig ner på knä framför henne, hon tittade beundrande på honom och böjde sig fram och kysste honom.
-"Var det verkligen ett misstag att kyssa mig." Sa hon med ett leeende.
-"Nej, det var det verkligen inte."
Han lyfte upp Marie och bar henne bort mot sovrummet. Hon knäppte upp hans skjorta och kysste honom ömt.
-"Jag älskar dig, Robert." Viskade hon i hans öra när han la ner henne på sängen.


The End!

Vacker himmel

2010-09-27 - 09:46:47


Imorse när vi klev ut så var det himlen det första jag la märke till. Den hade en härligt sken och molnen var så i sånt härligt mönster. Fin höstmorgon idag! :o)












Bröllopstårtan

2010-09-27 - 09:16:22


Nu har jag lyckats få tag i en bild på fejs av några bekanta på bröllopstårtan jag gjorde! Men jag måste säga att jag är missnöjd med hur de ställde upp den, trots att jag förklara. Saken är den att med en våningstårta som denna så måste den ställas upp på ett visst sätt när blommorna ligger som de gör, för annars syns de helt enkelt inte.
Sen så ser det stökigt och ogenomtänkt ut.. Men vad ska jag göra? Ja, jag kanske är en pedant perfektionist men jag vill att min tanke och design ska finnas hela vägen ut.

Men som sagt, de sa att de var jätte nöjda med tårtan vilket är himla bra och gud så glad jag blir och jag kan inte göra nåt åt att det blev såhär, jag kan ju inte spola tillbaka tiden..

Jag mår dåligt, fjantigt kanske.

Tanken var att blommorna ska ligga så det blir en linje i mitten av alla tårtor, om ni förstår.. Så de två översta ligger nästintill rätt men inte den understa, alldeles felvriden.
MEN ska sluta, de som ställde upp den tyckte att det inte betydde nåt och hade kanske fullt upp med annat.. *Andas andas* xo)

Edit: Måste lägga till att dessa tårtor är täckta med smörkräm och det var inte det lättaste att få jämt kan jag lova. Fick lov att ta till en linjal (diskad såklart, och nyköpt också) för att kunna få tårtan så slät som möjligt uppepå. Hur kan de välja att täcka tårtor på detta sättet i Amerika (!!!?), mkt lättare med sockerpasta!!! ;o)







Choooooklaaaad

2010-09-26 - 12:25:41

Måste klaga, jag har glömt hur förbannat sugen man blir på choklad när man har mens. Iaf jag, det är helt sjukt O.o det är verkligen som en drog för mig och allt blir så mkt bättre. Haha. Jag hade ju mens med spiral men det var små små blödningar och inga sug efter choklad och efter 2½ år med den hade jag glömt bort begäret och inte ätit nån choklad alls, nästan.. Nu.. jisses.. ser jag choklad så attackerar jag. haha... :o>
(byta prev. medel)

Chokladgalen.. igen. skit.

....och nu, måste jag få nåt vettigt gjort.. typ, diska eller klä på mig. ^.^
(springer till köket o smyger i mig en bit choklad...mm..njuuut)

Mmmmm let me drown i your sweet sweet toxic sweetness... hahaha.








Inget att göra helg...

2010-09-26 - 11:30:55

...blev en fullspäckad helg men bröllopstårta till i lördags, barnen sova hos mormor/farmor, bio i fredags, fika efter att ha levererat tårtan hos barnens mormor och idag kommer vi åka till barnens djungel. :o)

Hade tänkt uppdatera bloggen lite tidigare med att tex lägga in lite biler på tårtgörat, kallor och höstfest som vi hade i vår lilla by. Men det blev inte så, det blev inte ens några bilder och höstfesten hann jag inte ens gå på.. det blev lite körigt med tårtan jag gjorde till igår. Inget gick direkt fel, absolut inte. Bara det att jag hade i huvudet hela tiden att den skulle täckas med sockerpasta... men den skulle täckas med smörkräm!

Det är väl av vana som jag hela tiden vad inställd på pasta..
Men, jag gjorde smörkräm och fick den inte helvit och det störde mig nåt enormt och jag vill inte lämna över en tårta som jag är besviken över. Så jag far ner till C&D och som tur var hade de vit smörkräm hemma!!!!

Det var lätt att täcka tårtorna med det (tog längre tid men..) men att få det helt slätt på tårtorna var inte det lättaste. Så tillslut gav jag upp och sprang och hämta mig dotters nya linjal, diska den och drog över tårtan och vips det blev så mkt bättre!! Phew!
Sen gäller det att lägga dit dekoren som man vill ha den från början, eftersom jag hann inte ha dem i kylen tillräckligt länge så smöret stelna helt men det gick bra, inte flytta för då blir det färg och kladd efter..

Nu har jag inga bilder att bjuda på. Jag hoppas att de skickar mig några, eftersom jag inte ens hann fota tårtan. :o/

Vi såg "Trollkarlens lärling" på bio i fredags, och den var bra men den saknade "det där" lite grann, men den är absolut värd att se, men jag är jag, magi, overkligt, en annan värld och så har du mig i ett fast grepp! ;o)

Detta kan ni få njuta av: (hahahaha)


The Joneses

2010-09-24 - 09:58:19

Är en film vi såg i torsdags, och jajaja, vi älskar film och hyr gärna varje dag! :o)

The Joneses är en familj, men inte en vanlig familj utan en ihopsatt familj som ska sälja allt de bär, har i hemmet och använder. från smycken, skor, möbler, parfym till de lyxiga bilarna.
Det är en underhållande film och skulle inte bli chockad om det hände i verkliga livet ochjag kände att jag tyckte synd om människan för egentligen så är det så, folk ska bara ha och åter ha!

Men en underhållande film och se den :o)



Fredag o mkt att göra

2010-09-24 - 09:54:06

Japp, har rätt mkt att göra idag och så sitter jag här, som vanligt så måste jag kolla olika forum, sidor innan jag börjar med det viktiga i vardagen. Haha, jäkla internet och förstöra mitt liv. ;o) Ähum... hehe.

Efter detta inlägg ska jag modellera kallor (det är en blomma, för de som inte vet) och det ska bli ett helt gäng och då menar jag runt 50 st! Om inte mer, får räkna lite mer noggrant senare. Jag ska göra en bröllopstårta till min barndomsväns mamma till imorgon, och de vill ha en svävande ställning, 3 våningstårta men kallor och murgröna på. :o)

Sen efter kallorna måste jag ner och handla grädde för att blanda ihop ca 9 liter mousse O.o Hehe.

~

Igår titta vi på film igen, Legion, heter filmen. Med änglar och Gud som tappat hoppet på människan. Det är egentligen en jäkla bra story och den kunde ha gjorts mkt bättre absolut. Men, jag är såld på änglar och allt som har med fantasy, övernaturligt och det som inte finns i vår värld. Så, jag tyckte om den men måste ändå erkänna att den var på gränsen till en B film men den klara sig precis, enligt mig då (inte enligt min man). ;o) Men snälla, änglar.. Vad tror ni, klart jag är såld!



Nån dag...

2010-09-23 - 14:14:50

...här framöver, ska jag ta mig an och göra om sidan igen...
Men först måste jag få till en header i PS.. Varför är man inte proffs i det för? Argh! ;o)

Bara så ni vet att det kan bli stökigt sen.. :oP

Sonen hemma <3

2010-09-23 - 13:52:39

Idag har det bara varit jag och sonen. Supermysigt!
Vi började dagen med en frukost nere på fiket och sen ville han åka tåg så vi tog turen till Täby. Under tiden var det klättre på stenar, gå i stigar, plaska händer i poolen med fontänerna i täby och bara ta det lugnt och i hans takt. Det är underbart när man inte har någa tider att passa och kan bara hänga med sitt barn i alla upptåg. :o)
Vi lekte en bra stund på mattan (eller ja min son, jag är nog lite för stor ;o)) i täby och han jaga fiskar, grodor och bollar. Men sen när fiskarna hade kommit för många ggr sa han missnöjt "nej mamma, inte fiskar, tråkigt!" Och så ville han springa in och titta på kläder och gömma sig. ^.^

Jag passade på att använda mitt presentkort jag hade fått och köpte en fin kofta. När vi gick mot kassan titta jag bort i en sekund och han var borta! Nej, jag fick ingen panik, varför skulle jag få det??
Gick runt och ropa på hnm i kanske en minut, ingen Isaac.. Gick runt, runt och letade men det är så mkt kläder och ahn kan gömma sig varsom!
Tillslut hörde jag ett litet frågande "Mamma..?!" Och jag fann hnm, då släppte min fasad och lättheten brast i mig och tåren kom. Han hade också blivit lite skrämd och krama mig hårt, efter det gick han inte långt ifrån mig. :o) Men vi var bara ifrån varann kanske 2 min men det känns länge.

Sen strosa vi runt lite, han fick prova ett par monstertofflor som han ville att tomten skulle ge hnm i julklapp. Och vilket passar utmärkt för han älskar att leka monster. :o) Sötnos.

Gick lugnt mot tåget och han fick en biljett av konduktörn och var så stolt! Gick och åt korv, sen bar det iväg hem för lite vila. Hela resan tog inte lång tid men den var lugn, harmonisk och på hans villkor. Det är underbart att glömma stress och alla måsten och bara njuta av varann. <3
Min älskade fina son! <3

   

  

Fina med dagen-efter-kalas

2010-09-20 - 13:45:33


Är att det finns så mkt gott o nybakat hemma. Man kan äta gott och lägga på sig de där extra kg. Men vad gör det, livet ska vara gott att leva! ;o)

Saknar mina barn, Nea kommer hem imorn och Isaac tänker jag hämta tidigare från dagis! :o)
Idag ska vi köpa overaller åt dem. På stadium, 699:- Perfa!



DIDRIKSONS K FAIRMONT COVERAL AMAZON/DARK RUCCOLA
http://www.stadium.se/mode/juniorklader/ytterplagg/113099/didriksons-k-fairmont-coveral

Tjat om SD - åter igen

2010-09-20 - 13:14:34


Alla tjatar om det, och att det är rasistisk etc etc. Men snälla, lägg ner! Det kommer bli jäkligt jobbigt om det blir omröstning, varför? För att SD kommer antagligen bara få MER röster!
Sluta tjata om det, lär att leva med det för detta är fakta.

Skäms Sverige.. Jäkla skitsnack, alla har åsikter och alla får stå för vad de tycker. Eller vänta, tydligen är det inte så, DÅ säger jag pga av det: Skäms sverige!

Ja, jag tyckte att SD lät riktigt omogna där de stod i sin lokal, eller snarare de som "hejade". Och det var jäkligt onödigt att klanka ner på Sossarnas Mona sahlin, men vafan gör hon då? Hon är inte bättre själv, och Vänstern och MP. Haha, kändes så löjligt då de satt där som små tonåringar och kasta skit och smutsa ner Sd mer och mer. Riktigt onödigt av alla partier, väx upp!

Gilla läget och gör det bästa av situationen!

Bilder

2010-09-20 - 10:05:51


Hitta lite bilder på datorn som vi tagit, med en mobil, så de är inte fy skam. Gillar dem. :o)



















Morgonen efter kalas och valvaka

2010-09-20 - 09:25:04

Jag är rätt utvilad, trots att jag hörde alla politiker i huvet när jag slog igen ögonlocken igår. Haha, men fy vilket babbel och jag blev så tokigt förbannad på de barnsliga politiker som satt och kalla SD för rasister. Och helt Vänstern, snälla nån - grow up. -.-

Detta parti är en av dem nu för att tydligt vill tillräckligt många av svenska folket detta. Det får ju de acceptera och göra det bästa av situstionen, de styr inget i Sverige men de har nåt att säga till om. Jag tror inte på att de är rasister, det är bara nåt de har snurrat till själva för att få det att låta så vidrigt det bara går - för att skrämma folk eller för att vinna röster åt dem - vem vet.

Men fy, usch.. Vuxna människor, politiker som ska vara så sakliga och inte klanka ner på någon (ja inte rakt ut iaf ;o)) och beter sig på detta sättet, jag tycker det är pinsamt och jag skäms över våra politiker!

~ ~ ~

Oh well, jag har bakat en massa till igår. Det skulle ju vara fika i lördags men ingen kunde så det blev förflyttat såklart. Vilket inte gjorde nåt för min del, bordet var ju inte klart och definitivt inte städningen av lght'n. :op
Har lite bilder att bjuda på! :o)

Jag har fått min dotters Kitty klar, den är målad på väggen såklart och stolen står där för att visa hur stor hon är. Bild nr 2 fick jag av min dotter när jag fyllde år, hon har ritat av mig (hon är 6år). Och den vackra regnbågen vi såg påväg hem från skolan. :o)



   




Köksbordet Före:
(Btw, visst är det snyggt med CocaCola glasen i finskåpen? ;o) Min man ställde dom där och tyckte det var så fint, haha, så fort vi fått lite finglas är de VÄCK! Och ja, de ska också målas vita!)


Köksbordet Efter:
(Skulle aldrig för mitt liv hinna måla stolarna så jag körde panikvarianten och köpte överdrag på Ellos ^.^ (Som var lite för små men skitsamma..))




Och så har vi lite bakat :oD
Det blev Kanelbullar, Mockarutor, Chocholate Chip Cookies fast med ljus choklad ist. för vit och Bondkakor:


                                                                                    

 

 

SD Valvaka 21.10

2010-09-19 - 21:12:12

 
Nu blir jag faktiskt irriterad, Sverige ska vara så jäkla demokratiskt och vilket betyder att folk ska få tänka och tycka som de vill, yttrandefrihet etcetc. Men ändå sitter varje parti och rent ut sagt snackar skit om Sverigedemokraterna som om de vore smuts och inte har samma yttrandefrihet som alla andra.
Jag röstade inte på SD men de har lika stor rätt att tala om vad de står för utan att få en massa skit från alla andra partier, det känns barnsligt och de säger emot vad vi i sverige står för.

"De är rasister" "Det är förödande om de kommer in i riksdan" "Ett tragiskt kapitel i Sverige om de kommer in" Ingen vågar erkänna eller säga att de faktiskt kan tillföra nåt i Sverige. 

Funderar om alla verkligen har satt sig in i vad de står för eller bara har fastnat för en punkt och vridit på den så de blir rasistiska?!

Väldigt omoget av alla partier. Alla har yttrandefrihet men tydligt är det bara ett stort skämt!
Sen finns det dom som påstår att de kastar skit bara för att de ska få komma in, omvänd psykologi, vuxna funkar som barn - Du får inte trycka på denna knapp!! - Då kliar det i fingrarna och knappen trycks ned.





Valvaka

2010-09-19 - 19:51:53


Nu är det valvaka och för första gången känner jag mig riktigt spänd.. Snart får vi reda på resultatet, och jag hoppas hoppas att Moderaterna får sitta i 4 år till.

Jag har fjärilar i magen och väntar nervöst!!!!

Torsdag redan!

2010-09-16 - 09:24:21


Veckan går fort när man vill ha mkt gjort! Inte bra , inte bra..
Ska göra tårta nu på morgonen till att börja med, den hämtas ikväll.. Sitter och drar mig. Hihi, men efter detta inlägg ska jag sätta igång. Ju fortare jag är klar med den desto fortare är jag klar med allt annat!! :o>

Jag hade en jätte mysko dröm inatt.. Nåt om förföljd, men jag vet inte om det var jag som blev det eller om det var jag som förföljde ngn eller kanske tom att vi föröljde varann utan att veta om att den andra var efter en.. Haha, ja den var lite kuslig och mysko. ^.^

Idag ska jag hinna med att göra klart tårtan, slipa klart bordet och sen iaf grundmåla. Och detta ska göras under 6timmar, för sen ska barn hämtas och efter det är det kört att forts. Sen om jag kanske bakar lite ikväll, får se, kanske blir att måla när barnen sover istället.


Hahaha måste säga, den där katten jag la in igår, fyfan vad bra!! hahahaahah, skrattar så fort jag ser den och kan se mig själv i den. x)) Klockrent!

Morgonens låt, till min kära man! <3
Söt vid också! ^.^



Trött som få O..o

2010-09-15 - 20:40:25

Är extremt trött.. Ujuj. Vill sova, funderar på att göra det faktiskt men hjärnan håller mig vaken med att tänka på vad jag ska göra innan lördagen är kommen...

Fika, ska vi ha, för lilla mig.. Hujedamig. x)
Men jag måste hinna baka och jag har ett par önskemål: Kanlebullar, mockarutor och bondkakor. Och Självklart att jag ska göra det själv! vad tror ni om mig.. hihi. Sen så vill min man att jag ska göra smörgårdstårta, det får vi se..

Till imorgon har jag en beställning på en tårta som ska ut, visserligen en enklare bildtårta men dekor måste göras och den nedrans moussen måste vispas. Haha, men det är faktiskt inte kul att vispa mousse med elvisp, bortskämd på jobbet med Kitchen aid, you knoooow... :o>

Och sen till råga på allt så slipar jag nu vårat köksbord!!! Och det SKA vara klart innan lördag! O.o
Hur ska jag hinna, hur.. Försöker planera mina dagar till max men nu ikväll är jag verkligen helt slutkörd, inte för att jag gjort mkt,
diskat den enorma högen, bara slipat köksbord, bakat morgonbullar, städat lite, möte, ner till C&D, köpt grejer till tårta, sprungit till Järnia för att köpa med slippapper. Cyklat hem, slipa mera, sprungit till dagis (lite sen o.o) och hämta sonen, gå ner och handla. Möta mannen, handla, sonen kissar på sig i affären (helt mitt fel, gick inte på toa med hnm på dagis :( ) mannen får åka hem med hnm och jag handlar vidare. Tack o lov hade jag vagn att köra hem de tunga kassarna på och på vägen hämta dottern i skolan.
Hemma o plocka ur kassar, mannen pikar "jag är VRÅLhungrig" och jag hämtar andan och kokar spagetti samtidigt som jag gör några rosor till tårtan och lite annan dekor. Spagettin börjar bli färdig, steka bacon, slabba ihop med lite ägg och VIPS! Carbonara!!
Dottern tycker inte om det.. sonen härjar vilt efter han har ätit, är social med min man. Barnen leker, mannen sköljer disken, sonen kommer och myser och ber mig komma och titta på bompa med hnm.
Jag faller pladask ner i soffan, slumrar till och maken bankar en kudde i huvudet på mig och tycker det är skitkul. x)
Slumrar till igen, klockan slår 18.45 och min man sticker på träning, dags att vakna till!! Kollar mer på bompa, om nån sångfågel.. Klockan slår 19.12 och dags att borsta tänderna, dottern vrålar - vill inte sova men kommer rätt snabbt ändå.
På med blöja, leta efter vovve (mjukisdjur) till sonen, får hnm i säng, går till dotterns rum, ber att sonen ligger kvar i sängen, läser en kort saga för henne. Nattar.
Sätter mig framför en avslagen dator utanför sonens rum och stirrar in i skärmen.. Spela? Nej fy, för trött.. Och kors i taket, sonen somnar UTAN att gå upp en enda gång! SKÖNT! TACK!

Blir rastlös, tar ett äpple.. Flippar på tvn.. Tråkigt.. Går o gör en macka och en kopp kaffe. Slår mig ner i soffan, flippar på tvn.. Mythbusters.. sätter på laptopen och här har ni mig.

Så, inte så mkt. Borde inte vara trött! O.o



Renoverad barnstol

2010-09-15 - 10:20:49


Jag har varit duktig, jag har slipat vår gamla barnstol (som är ca 20 år gammal) i 6tim (!!!) och målat den vit. :o) Blev tiktigt fin, men snacka om att lacken satt stenhårt efter alla dessa år!
Det är en gammal tripp trapp stol som min lilla bror fick när han var liten, häftigt att de håller så länge, så om de är lika bra nu som då så rekommenderar jag varmt att köpa en. de är värda de där 1800-2000:- eller vad de nu kan kosta. :o)




                                                                                            Före:




Efter Slipning:
(Blev snygg då måste jag säga)




Färdig:
(Passa även på att sänka trappstegen, han har blivit stor vår kille :ó))

Godmorgon jag har bakat

2010-09-15 - 10:01:25

Japp, jag har bakat. Vi är så fattiga nu ;o) att jag fick baka bröd, inte mig emot, och det fina är ju att det går så fort. 20min in i ugn och 10min till sen är de klara!
Så, jag hann baka och sen springa till affärn för att köpa lite mjölk till kaffet medans de svalna. Jag får mina ryck ibland av att vilja baka, det är roligt men det som kan få mig att tveka är allt stök som blir och allt kladd! Uäck! x)

Och eftersom vi inte hade ngn mjölk, fil eller honing så fick jag blanda ihop nåt nytt med vatten. De blev helt ok, men som alla snabb bullar så blir de rätt kompakta. :o)

Ingredienser:

2 msk Keso
2 dl vatten
5-6 dl mjöl
4 tsk bakpulver
Lite ljus sirap
Örtsalt (hade inget vanligt salt men gick lika bra x))
Pistagenötter

Blanda ihop alla torra, häll sedan i Sirap, vatten och Keso. Jag hackade också pistagenötter och hade i och på bullarna, och glöm inte att pensla dem med vispat ägg. :o)

250 grader i 7-10 min, mitten av ugnen.

Jag proppa i mig 2 st och nu är jag MÄTT! O.o




Moahahhah

2010-09-14 - 20:06:51

Nu har det varit dött ett tag här igen, men jag, som vanligt, har tappat intresset till att blogga. ;o)
Vet inte vad jag ska säga.. Hmm...

igår fyllde jag 26 år gammal, oh yes, nu är det bara 4år kvar till jag blir 30 år och sen blir jag inte äldre (Ja jag kommer inte dö, tvitvitvi ta i trä, utan jag kommer bara inte åldras efter det ;o)).
Men det var en vanlig vardag men med extra god middag och extra mkt mys från familjen. Min man firade mig i lördags då han gav mig present 1200:- på H&M för att köpa fina kläder (vilket också var från flera familjemedlemmar, tacktack <3) och sen bar det ut till stan för middag och utgång. Det var ett tag sen han och jag var ut tillsammans och det var väldigt trevligt. Mötte hans vänner, och gjorde sällskap med dem. Enda tjejen i ett killgäng, ja inte är det en olustig känsla då jag alltid förr bara umgicks med killar (vänner!). ;o)



Min man fick ett fint ragg också, 3 tjejer som var extremt långa och fick bli kallade så fint som shemales av killpacket, en av dem ragga på andra födelsedagsbarnet (han fyller år på samma dag som jag) och en på min man. När vi skulle ge oss av bestämde den ena för att ge allt och de putta bort mig lite fint (vi var påväg ut, hem) och viska i hans öra "Jag vill ha dig!"
Han öka takten rätt rejält och kom och gömde sig nära mig. Hahahaha, ja jag tyckte och tycker att det är skitkul. Jag är inte alls sur utan sitter i denna stund och småskrattar. Haha, fyfan. Ja, deras självfötroende var det inget fel på iaf. ;o)
Kan väl säga att jag också  fick "ragg", av en 40-50 åring mc knutte som såg mig förbipassera och klämde orden "Tjena stumpan!" Haha, tack men nej tack! xD

Men under shoppingen blev jag väldigt besviken, H&M som brukar ha allt hade bara skitkläder. Antingen var det idrottskläder lookalike, eller massa volanger och kläder som hänger som en påse över en. Nej tack! Usch, sikket mode det är nu, märks att det var länge sen jag shoppade.
MEN jag hitta ett par fina jeans iaf med 100:- rabatt, inte fel alls. :o)

Så nu har jag babblat på. ;o)

Tjingeling!
RSS 2.0