Dagens

2011-05-31 - 22:18:37
Dagens träning och mat: Inte mkt men..

Protein: 99g
Kolisar: 25g
Fett: 35g

Energibehov: 1724 Kcal
Kaloriunderskott: - 500 Kcal
Träning + 1077 Kcal
Mat: - 822 Kcal
Kvar att äta: 1479 Kcal

Jaja, jag var nöjd så! (ÄR)
Det blev promenad 70min, zumba 45 och senare Box 45. Inte för att jag egentligen har motivationen, men den kommer...

Dag 26 av 70

2011-05-31 - 22:17:07
Det var ju så långt till midsommar när jag starta min egna utmaning men nu är det bara 26 dgr kvar

Jag ska tappa 2-3cm till och 3kg till på dessa dagar, det är nog bäst att jag lägger på ett kol och kanske ser över mina helger, hur jag äter osv. Jag är rätt säker på att det skulle gå snabbare om jag inte "misskötte" mig då.

Men hur ska jag lägga upp det, det går ju så segt och jag vet att unnar jag mig inte på helgen går det utför under veckan. Men kanske det har ändrats, var länge sen jag prova det nu.
Om jag bara skulle kunna hålla mig till popcorn? Det är inte så farligt att äta en del av. Jag ska definitivt inte äta mer Polly, för där `måste` man äta upp hela påsen. ;) 

26dgr kvar... Den 21a har jag också tanita test. Jag känner att jag inte vill det, det har inte hänt nåt på 1½vecka nu. Står still och jag vet att det är helgernas fel. Nu måste jag nog planera lite, skriva schema!

Nåt hemskt sker

2011-05-31 - 22:15:53
Det kom till mig, som en uppenbarelse från ovan.... Hah, nej förlåt, tror jag är lite snurrig efter allt tränande idag. ;) Men det kom till mig, ett minne som jag totalt förträngt - VARFÖR jag sluta jogga en gång i tiden.

Jag har skrivit så mkt om att jag älskar jogging och jag har alltid gjort det, jag kanske inte är bäst men det är roligt. Jag joggade mkt när jag var mindre, snabbast i klassen, jag var grym på friidrott och hoppade höjdhopp lika högt som grabbarna. Och uthålligast. Det fanns en fin framtid för mig som löperska ;)

Men så kom problemet, vilket blev röntgat och kollat men inte kunde de finna ett varför. Jag fick problem med mina hälsenor, det gjorde fruktansvärt ont och tillslut leta det sig ner i hälen och jag kunde inte ens gå på foten. Jag var envis och försökte springa men det kändes som om nåt hade gått sönder eller att jag sprang på ett köttsår.

Nu har det kommit tillbaka, nu kommer det krypandes tillbaka och förstör min glädje med löpningen åter igen. Jag funderade på om det kanske kan vara hälseneinflammation? Det var inget de kollade när jag var yngre.

Imorn ska jag ner till läkaren och kolla upp vad det kan vara, för nu är jag vuxen och kan stå för vad jag känner, tycker och tänker! 

Dramatisk rubrik va?! ;)

Myrofobisk promenad

2011-05-31 - 12:49:49
Myrofobisk.. Haha?!
Japp, jag klara att gå, en promenad utan att springa. Ok ok, nu ljög jag.. Men jag promenerade i skogen och ibland blir det så att jag får ta en spurt då och då... MYROR

Haha, jag klarar inte att gå förbi en myrstack. Minns i höstas då jag skulle förbi samma som idag och jag närma mig men sen såg jag hur det KRYLLADE på marken så jag skutta tillbaka. 
Denna gång försökte jag gå förbi den igen, tänkte att nu får jag skärpa mig, det är bara myror (läs pissmyror) och jag närma mig för att sen få panik av kryllet på marken och jag spurta iväg nån halv kilometer tills jag kände mig trygg. 

Haha, nu är det spurt istället för skutt. ;)
Och det finns ju en del myrstackar i skogen ;) ....Konstig fobi? Kanske jag tycker att du har som är rädd för en enstaka lite spindel, här är det MILJONER små kryp. Isch! 

Men, 7,50km iaf. Det var skönt att bara gå idag kände jag och jag blev bra slut ändå, fast på ett annat sätt. :) 

Nu ska jag mata min mun med lite chiliconcarne från gårdagen, gott!

Vädernäsa?

2011-05-31 - 09:46:00
Det är lite roligt, jag har en väldigt känslig näsa, inte så att den blöder men för väderförändringar. Det låter ju helt sjukt jag vet men förr hade jag även en väderhöft, hahaha. Men höften har "läkt" och blivit bättre så det har försvunnit. Tack o lov för det gjorde ont! 

Men det har varit roligt för det har stämt också, det kan vara kallt och jävligt, rätt som det är får jag tokont i näsan - nästa dag är det vackert väder. 

Det kan vara varmt, soligt och 20grader - får ont i näsan och nästa dag blir det 10grader och regn. 

Jag tycker att det är rätt kul faktiskt och jag har testat min näsa nu sista 4-5ggr och det har stämt, vädret har ändrats efter varje gång. ^^

Mii is a weirdo! ;)

Övrigt då? 
Jag tänkte jag skulle dra ner till gymmet och slita lite, kanske lite cross, styrka. Funderade på indoor walking men jag vill inte köra så hårt för jag ska springa milen imorn igen. :) 

Sen blir det hem och fortsätta på studenttårtan jag har till imorn, med en modellerad Megan Fox. O.o

Pyssel

2011-05-30 - 23:46:11
Jag har en studenttårta till på onsdag och vad han ville ha var rätt roligt.
Först var det en helkroppstårta med Megan Fox, men det kunde han inte få för 20bit, det går bara inte. Och nu ska det istället vara en modelleras Megan Fox!
Ja men sjääälvklart kan jag ordna det!
Ehe... Det var lite klurigare än vad jag hade tänkt mig men nu sitter hin under min fläkt här hemma, med vit klänning (ja jag är ledsen men hon är inte naken!), dock är hon fortfarande flintis och ser allmänt knäpp ut men med lite hår kan man nog ana vem det kan vara.
Hoppas jag! :S

Så nu är det sängen, blir mer pyssla imorn.
Även till nästa vecka har jag en 2våningstårta med tema musik! (Har du tips så varsågod ;)) Sen ska jag göra en till skolavslutningen för dottern. Sisårdär 50 pers eller nåt. Men, det bli roligt och jag får en ursäkt att äta tårta. Haha! ;)

1mil avklarad

2011-05-30 - 14:21:34
Och mina knän eller smalben sa inget, i början var de lite stela och kunde gnälla lite men det visste jag att det skulle gå över. Sen för att inte tala om de först 30min då jag stod på bandet och ville bara kliva av. 
Allt mal i mitt huvud, jag ville inte, jag orka inte, det var sååå tråkigt, ville bara sitta ner och stirra ut i tomma intet.. Kasta lite sten kanske jag skulle orka med, och puta med läpparna som en trotsig, gnällig liten 3åring.

Men jag är starkare än så, det är tur att jag har en envis vilja och vägrar ge mig. Det är fan tur att jag tvingar mig själv att stå kvar när allt annat vill tvärtom.

Men jag kuta min mil, 10km på 64 minuter.
Ganska exakt faktiskt, kan vara att jag kutade sista halvkilometern ordentligt, jag ville ju FRAM! (inte för att man kommer nånvart men....) Benen skaka som asplöv när jag väl nått mitt mål, dock rätt skönt, var länge sen.

Jag gjorde det och jag orka inte ens vara glad. Där har vi kruxet, jag orkar inte vara glad. Jag var inte stolt i bastun, jag bara är just nu. Hoppas det släpper snart, gillar det inte. Jag vägrade dock att ge mig även efter löpningen och gav armar och axlar ett tungt styrkepass, och lite situps.

Men jag är trött och mina ben är trötta, skulle vilja sova nu men det går icke. Kanske man kan lura sonen till att se på film senare ;) 

Men jag VET att jag ska vara stolt, och jag är det egentligen innerst inne. Det är bara denna jäkla surtant som tagit över mig just nu. Fnys fnys!

För mkt kolisar

2011-05-29 - 23:16:57
Har resulterat i spänd/svälld mage. 
Usch, jag har verkligen inte saknat detta men idag var jag duktig trots allt (inte för att helgen var speciellt bra, måste jobba på det där!) och tog en sallad medans maken, svärmor och sonen åt hamburgare och kebab. *Klapp på axeln

Kan ju säga att jag var grymt sugen på deras mat och inte min egen, inte alls! Min var inte ens god när jag kände dofterna av deras.. Men jag åt mitt och sen till kvälls var jag sugen på gott men maken hade köpt jordgubbar till mig <3 så åt upp nästan alla. 

Imorn blir det att springa 1 mil, det är mitt första mål när jag kommer till gymmet. Nu får det vara nog.

Förra veckan var inte bra träningsmässigt. 

•Måndag: Vilodag innan vårruset
•Tisdag: Medel styrka, magövningar och vårruset 5km
•Onsdag: Jogg ute 6km
•Torsdag: Tuff styrka, magövningar, lite kondition
•Fredag: Hemma med sonen
•Lördag: Liten promenad i lugnt tempo
•Söndag: Liten promenad i lugnt tempo

Baaaah... Känns inte bra.
Men ibland kommer livet och verkligheten emellan.

Jävlar

2011-05-29 - 19:45:00
Jag hinner inte springa idag, dagen blev för hektisk med mors dag frukost (underbara make <3), kalas, karate träning, shoppa nya byxor till sonen eftersom han var dyblöt efter vattenlek på kalaset. Sen hem, handla mat - över till svärmor och äta, ge blommor, socialisera sig lite. 

Sen kom vi hem, kl 19.00 - Natta sonen, sjunga i 30min, maken går iväg till gymmet och jag sitter nu här. Maken kommer hem om ca 45min. Bah! 

Känner att jag helt kommit av mig med min träning denna vecka men styrketräningen har jag gjort, inge kondition direkt... Och sonen ledig i fredags. Fläsket samlas igen och magen strejkar! Hehe

Imorn måste jag komma igång igen, imorn får det bli 1mil på bandet helt enkelt, och som man säger:

PÅ´T IGEN BA!!!!!

Lady Gaga vs. Madonna

2011-05-29 - 00:38:28
Hörde på radion att Lady Gaga ska tydligen jämföras med Madonna som ung.
Vad tycker ni om det?
Ärligt så var min första tanke, "De måste bra vara dumma i huvet, Madonna är kult och Gaga är en i mängden".
Men samtidigt så tänkte jag att vissa kanske tänkte som jag när Madonna kom. Hon var banbrytande, uppsendeväckande, gjorde inte som alla andra och chockade folket nåt oerhört.
Vad gör Gaga? Samma sak.
Men jag tycker dock inte att det är samma sak, men jag är ett gammalt Madonna fan och allt man kan hoppas med gaga är väl att hon en dag också vaknar som Madonna gjorde och slutar chocka. Tillslut får världen nog, även av Marilyn Manson. ;)
Skulle kunna gå djupare i detta ämne men nu tänker jag hoppa i säng!
Hörde på radion att Lady Gaga ska tydligen jämföras med Madonna som ung.
Vad tycker ni om det?

Ärligt så var min första tanke, "De måste bra vara dumma i huvet, Madonna är kult och Gaga är en i mängden".
Men samtidigt så tänkte jag att vissa kanske tänkte som jag när Madonna kom. Hon var banbrytande, uppsendeväckande, gjorde inte som alla andra och chockade folket nåt oerhört.
Vad gör Gaga? Samma sak.

Men jag tycker dock inte att det är samma sak, men jag är ett gammalt Madonna fan och allt man kan hoppas med gaga är väl att hon en dag också vaknar som Madonna gjorde och slutar chocka. Tillslut får världen nog, även av Marilyn Manson. ;)

Skulle kunna gå djupare i detta ämne men nu tänker jag hoppa i säng!

Nya bilder

2011-05-29 - 00:30:10
Mjaaa... Vad tycks?
Det blev lite smått sådär men det är sent och jag har helt enkelt inte energin att lägga ner på min egen header längre. :P Men känns mer jag, just nu iaf.. Kanske ändrar igen.. Får se :)

Imorn ska jag springa min första mil NÅNSIN!
Jag hoppas på att kunna ta den på 70min max, men det är en jäkla massa backar på min runda, oavsett vilket håll jag springer den. Små dalar. :) Wish me luck!
Godnatt!

Första låten jag gillar, på riktigt, med denna människa:

Fredag - Dagen då synden var ljuv

2011-05-28 - 17:37:39
Rubriken lyder som den gör eftersom jag åt mycket gott med rent samvete. Det är väl både bra och dåligt kan jag tänka mig men idag ska jag ta det lugnt och imorn. :) 

Igår bjöd min make ut mig på middag och bio nämligen. Imorn är det mors dag som alla vet, (hoppas jag ;)) men då är vi bortbjudna på kalas, vilket jag tycker är en sjukt dålig dag! 
Inte bara det att det är mors dag (!) utan också att dottern har karateträning, vilket dom vet (familjemedl). Men men, vi åker dit tidigare så hinns även det med, trist att stressa dock. :)

Så kalas imorn, men oftast brukar det inte vara såå mkt av min smak på deras kalas, som tur är får jag väl säga då ;) 

Men igår åt vi kött, jag tog några pommes, sås, en öl, latte och en stor kaka (som jag inte åt upp, smaka för mkt bikarbonat). Sen på bion blev det popcorn och nästan en hel polly påse :D Haha!
Vi såg Thor i 3D - Det var första ggn jag och min make såg i nya 3D och det var väl bra men vi förstår inte varför det är så hajpat?! 

SÅ bra är det väl inte? 
"2D in selected theatres" - Vi kanske bara har blivit gamla? (Läs 26) Men orka sitta med de jätte glasögonen som bara ramlar ner från näsan? Jag fick ju sitta och hålla i dem. MEN Ja, jag älskar djupet det blev i filmen. 

Och filmen? 
Oh c'mon, i'm a sucker for sci-fi, fantasy and heroes! ;)

Tröttmössa

2011-05-27 - 08:38:00
Det är inte ok att bli så trött över lite pollen/allergi medicin. Man lever ju för sjutton inte men jag vill inte ta nässprayen igen, som kosta mig en förmögenhet, för vem vill blöda nässblod?! 

Sjukt trött denna morgon och det var snudd på att jag inte ens kom upp ur sängen. Min dotter ropa på mig "Mamma, kan du komma, jag måste gå till skolan snart!" 
Där är det illa.. Men hon tog inte illa upp, det var nog bara jag som gjorde det. :/

Min son vill ibland sjunga på kvällarna när han ska sova, antingen det eller saga. Och igår var hans sångval:

"In the club oh oh ohoh, in the the club...."
LÄNK
Min son är 3½ år gammal och inte spelar vi sådan musik hemma O.o

Men oavsett hur trött jag må vara nu så kommer/ska jag piggna på mig. Oavsett hur trist vädret är ute och oavsett hur förbannat tung och stor ja känner mig idag så SKA det bli en bra dag.

Idag ska jag och sonen mysa, bara han och jag. Vi ska ner till fiket och träffa min lillebror på en kaffe, kanske plaska i lite vattenpölar, se lite filmer, äta en glass. 
Fast just nu är jag dundermätt på mina två knäckemackor med leverpastej och gurka... Aja baja, men var sååå sugen - Nu är leverpastejen slut, tack och lov! 

Ikväll ska jag försöka ta mig ner till spinningen, den är 17.30 - lite dum tid, mitt i middagen men jag vill. (Jag vet att benen ska vila men vafann......)

Pöss..
Känner mig ful, så på med smink, fixa håret och kläder som sitter bra. Känns bättre? Japp!  ;)

Som en godisskål för barn

2011-05-26 - 21:39:00
Det är som pippi långstrump och när de gick in i godisbutiken och hon kunde köpa allt om hon ville, alla barnen var som tokiga, för godis är ju det bästa som finns! 

Men för mig är denna godis metafor en helt annan sak, jag ska få ha tränaren för mig själv och han ska puscha mig, få mig att svettas och skrika. (Kanske överdrev en aning)

Jag vet inte vad jag ska välja. Han sa att jag får välja vad jag vill, ett pass eller om jag bara ville ha grym träningsvärk så skulle han se till att ge mig det. Ja, jag har sagt till hnm att jag inte får någon träningsvärk längre, ingen man direkt kan kalla det iaf. :p

Vad ska jag välja? Jag måste ju utnyttja honom till fullo. Kan man säga att han ska utmana mig till max bara, så får han hitta på? Eller ska man ta ett grymt styrkepass, eller kanske få hnm att lära mig fria vikter? 

Iiih, så spännande! 
Måste bestämma mig till den 21 Juni! :D

Näsblod, isch

2011-05-26 - 14:42:00
Äckligt. Lite iaf. Blod har jag inga problem med egentligen, tycker väl det är fascinerande och kan glo på`t ett bra tag.. Jag skulle vilja se det mikroskopiskt, alltså på riktigt och inte bara TV. Det skulle vara nåt, mkt fascinerande!

Men nu kom jag av mig, det är vidrigt för att det kommer ur näsan, slem o grejs. :p Jag har aldrig nånsin blödigt näsblod om jag inte har fått en grymt hård smäll rakt på näsan dvs. 
Men nu så blödde jag, det rann, har aldrig varit med om det.. Läskigt. Men, antingen är det nya medicinen, vilket det troligast är eller så har jag tränat hårt. Men neeee, det är medicinen! 

Skit, den kosta bara 133 spänn!! Morr... 

Var sugen på pizza idag, efter träningen, så jag tillät mig att ha lite majonnäs på lunchen. Om man är sugen på fett hjälper det oftast! :>
Trött, seg och vill inte vara med och leka idag. Men jag körde mitt styrkepass (inte benpressen, benen ska vila) och det sved. Sen körde jag situps i säkert 15min. Olika övningar, åt alla olika håll och kanter. 

Men jag måste erkänna att en träning känns inte komplett utan konditionsträningen, det blir inge svett och flås (ja lite, men inte samma sak). Så jag ställde mig på bandet i 15min och PW.ade.

Benen skulle vila... AAARRRRGGHHH! 
Nu får jag ge mig!! Jisses.. Sluta för bövelen!

I have a dream

2011-05-26 - 14:38:28
Jag har en dröm, betyder det. ;P

Men jag har en dröm som jag vill uppnå, man kan också kalla det som ett mål i livet, i träningen. Jag har alltid älskat att jogga, jag älskar det för man är så fri i det man gör, man kan springa vart som helst och man kan pressa kroppen dit man vill. 

Så jag har en dröm, om att bli en distanslöpare. Jag har en dröm, som jag haft sen barnsben, att bli en grym löpare. Jag vill vara så bra på detta att jag kan springa vårruset (tex) på under 20min. Jag vill kunna springa mil efter mil, lopp efter lopp och bara älska det! 

Min dröm ska bli sann, en dag.. Eller natt. 

En dag ska jag vara så grym att jag själv tappar hakan!
I have a dream - Bild 1

Sprutkö

2011-05-26 - 10:17:16
Så nu äntligen har jag fått komma hem efter att ha stått i kö från kl 08.10 till 09.40 för att min dotter skulle få en spruta. Lilla tjejen, hon var så duktig och sa inte ett pip. "Det gör lite ont mamma, det stack lite!" 
Jag måste säga att killarna var de klena i detta sammanhanget, för de kom tjutandes ut från skolsköterskan eller så var det skrik och panik för att de inte ens ville.
Tjejerna gick lugnt in, lugnt ut och sa samma fras som min dotter gjorde i lugn ton. 

Vad är det som gör att detta vänder senare? Intressant. ;) 

Vräkte i mina ägg, hungrig som en tjur. Men nu sitter jag och låter det lugna sig i magen innan jag tar min grape och choklad-shake. Mmm känns fortfarande lyxigt att få dricka choklad till frukost, lite barnaminnen sådär. 

Idag ska jag knalla ner till gymmet och ta mig ett ordentligt styrkepass. Det ska svida, bränna och skrika i musklerna!
Imorn är min son ledig från dagis, dottern ska få vara hemma om hon vill - dagis är nämligen stängt. 

I övrigt ser vädret lovande ut, inga hårda vindar för tillfället! *Njuta

Infall

2011-05-25 - 17:00:27
Nu fick jag sånt infall av att jag bara vill låta fingrarna smeka över tangenterna i sin egen fart och låta orden spröda. Men som vanligt så har jag inget att skriva ner direkt, inga innersta tankar eller nåt. Tror jag.

Nånstans ligger det tankar som bubblar och som tydligen vill komma ut, men oftast brukar det bli lagom med tjat och bara allmänt drabbel. Men vad gör det, det är min blogg och den som läser kanske inte har nåt bättre för sig att göra. 

Jag önskar att jag hade lite mer fantasi i min text. Det skulle ge så mkt mer, mer tankar, mer intressant. Som att måla en tavla. det är inte många som kan skriva målande men de som gör det har verkligen talang. 

Jag är tyvärr en sån som är väldigt kräsen med vad jag läser, om folk stavar illa rör mig inte i benmärgen - förutom att lilla svenska fröken i mig vill gärna sätta sig och stryka under med röd penna vart stavfelen ligger och skriva det korrekta svaret. Men tyvärr är denna fröken inte bra på grammatik, men vad betyder grammatik numera egentligen, alla skriver o talar som de vill, FETT VA?! ;) 

Men är det texter som inte har komma eller punkt eller och eller för mkt eller eller för mkt och i texten kan jag bli galen men mest galen kan jag bli om det inte finns komma eller punkt hänger du med i vad jag menar och skriver om?
Raden blir lixom för lång och man förstår sig inte på vad människan riktigt skriver om och måste läsa om hela texten och dela upp den själv i huvudet. 

Stora bokstäver då? Ja för tusan, använd antingen caps lock eller den under, - man håller in den under caps och trycker på bokstaven samtidigt så kommer det en stor bokstav! Visst är det härligt!?


Ojoj så jobbigt, eller inte, men det är sånt jag tycker är jobbigt och en naturlig självklarhet. Men det är tur att vi alla är olika va? 

Sen är det grymt jobbigt när man bara skriver allt i en stor klump. Alltså inga "enter slag", inga mellanrum mellan delarna av det man skriver om. Det blir för mkt för ögat att ta in och genast blir jag trött och går vidare till nästa. 

Och nu undrar du säkert vart jag vill komma med denna text och det kan jag säga dig att det vet jag definitivt inte. Ibland så låter jag bara huvudet mala på med vad än det kan förekomma och vad än mina fingrar vill sätta ner på pappret, fast i detta fall bloggen, datorn.

Och ni, mina kära, är de utvalda att läsa mitt eländiga babbel!
Känner ni er träffade av nåt jag har skrivit så gör inte det, jag har inte ngn i åtanke om det jag skriver om utan bara texter i ren allmänhet.

Love 2 you all! ;)
Nu ska jag spara detta utan att ha läst igenom det, för som vanligt, har jag inte så stor koll på vad jag skrivit ned!

Stormig joggrunda

2011-05-25 - 13:25:20
Sprang idag igen ja, det är inget konstigt med det. Ett lopp är ett lopp men det var inte så att jag sprang mer än jag brukar :P

Så jag sprang en runda på 6km ca men det tog mig 37min att kuta den rundan, backar titt som tätt och sen storm på det och i motvind.. Ja, det var tufft men jag stanna inte en enda gång. Väl 30m från min dörr fick jag äntligen medvind och då var det ju pisslätt! 

Haha, jäkla vind! Vad är detta för sommar egentligen? ;)

Jag är nöjd med gårdagen trots allt, jag har smält det mesta och försöker förstå mig på mitt eget tänk. När vi dock var på väg in fick jag grym ångest och ville inte åka och springa. Men så blir jag inför nya saker, press och stress blir ångest och jag vill göra som strutsen - stoppa ner huvudet i sanden.

Men jag tog mig igenom det, jag sprang och jag spurta tok på slutet. Jag gjorde det, nu är det milen som väntar. Nästa utmaning! Innan jag sätter en tid på milen (vilket jag egentligen redan har gjort men....öhm) så vill jag klara att springa den först i lagom tempo och utan att bli sjuk dagarna efter (sist fick jag influensan x)).

Men mums vad gott det är med vanilj protein shake blandat med vatten och kakao. Mitt nya "måste-ha"! :P

Vårruset - Avklarad!

2011-05-24 - 22:06:24
Mmm det var en upplevelse kan jag lova och för ni som undrar så var det mitt första lopp sen jag var 12 :P

Det regna och jag sucka men sen sken solen igen, ibland ska man vara glad för att det blåser mkt - molnen försvinner fortare då ;) Men det var underbart springväder, helt klart! 

Min första tanke var väl.. Hur i hela friden... Sen var det mest maken som stressa och fråga om allt möjligt, han blev tillslut tyst då jag visa han informationsbladet att man ska INTE anmäla sig nånstans. Att ta fruns ord på`t, går int!

Sen börja jag fundera på om jag verkligen skulle ta "jogga fort" högen att springa med, skulle jag verkligen klara det på 30 min, har jag tagit vatten över huvudet?! Öhum.. Ja, vi kan kalla det dåligt självförtroende!
Nu i efterhand är jag mkt besviken över att jag tog just den gruppen, hade hellre ställt mig med den första eller andra.. Folk fattar visst inte sina egna begränsningar och det var att springa om den ena och den andra, kors o tvärs.. Alla var i vägen!!!! Haha, jag sprang väl för fort för dem så jag blev irriterad.. (a)

Men när tanter som lunkar med stor ryggsäck kanske inte ska stå i "springa fort/springa högen" utan de kanske ska stå med strosa högen? Äh vad vet jag, det var mitt första lopp!

Nästa år ska jag ställa mig längst fram helt enkelt! 
Men jag klara 5km på 29min. Och ni skulle ha sett mig, jag var så sur så jag såg ut som en 3åring som inte fått glass. Haha, sån blir jag. Jag ville ha 28an men icke och KASS tyckte jag att jag var /tycker/. Tävlingsmänniska? Nej nej ;) 

Jag hade en plan, den fallera när jag inte hitta 3km skylten, utan 4km dök upp helt plötsligt. Skulle ju öka på ordentligt efter 3... jaja, spurta mot mål sista biten och damn det var najs!

Askul, as irriterande, frustrerande, peppande och grymt härligt! 

Midnattsloppet here I come!

Redo!

2011-05-24 - 15:09:57
Taggad, redo...
Jag är så redo som jag kan bli men vem vet jag kanske störtar vid startlinjen för att jag ska vara så jäkla taggad innan, det lär gå åt energi åt denna kropp nu, virrvarr!!!

Men jag är redo!

Nya maskiner & Påtvingad Tanitatest

2011-05-24 - 14:02:27
Det var roliga maskiner och mkt mkt bättre sådana. Med snören som man drar i typ.. haha. Men det är bättre för nu måste man verkligen ha kontroll på musklerna och nu kan inte höger dra lite extra åt vänster eller tvärtom. :P

Det var mkt intressant och mkt tyngre. Jag klarade 23kg i axellyft på ena maskinen och på denna... 2kg. Hahahahaah! Ja sån skillnad är det :P

Jag körde igenom alla förutom benen, där körde jag mkt lätt bara eftersom jag ska springa sen. Armarna tog jag medel och så många övningar som jag skulle göra. Det har jag till övers men benen får vila till ikväll :) 

Påtvingad tanitatest blev jag väl inte riktigt, men jag sa att vi skulle boka det till nästa månad och det har vi 21 Juni, bra nära slutet av mitt delmål ! :) 
Men han tyckte att det var lika bra att ställa sig på vågen idag också, trots att det bara var 3veckor sedan. "man ser ju verkligen skillnad på dig såhär när man tittar!" 

HAHA TACK
Så vi gick ner och jag ställde mig lydigt... Den visa 62,7kg (Jaaa min våg ljöög inte!) så minus 1kg och så har jag gått ner 1% i fettmassa. På bara 3 veckor. Han tyckte att det var grymt jobbat! ;)

Stolt kände jag mig, riktigt stolt!

Vårruset ikväll!!!

2011-05-24 - 09:18:03
Det ska bli roligt och kroppen min håller på att vakna till liv. Den är inte pigg 05.30 på mornarna och definitivt inte när den är proppad med björkpollen heller... Isch! 

Min frukost bestod av 1 ägg, 1 husman med kaviar och ost (I brist på ägg). Sen en protein shake vanilj som jag hade lite kakao i och det blev faktiskt gott! Jag har bara vatten i min shake men har man mjölk smakar det nog väldigt likt pucko! :P

Gott, kände att jag ville ha lite choklad idag. Vet jag vad jag ska ta när jag blir sugen ;)) 

Ikväll är det VÅRRUSET!
Den ska jag springa på minimum 30min, gärna under!!!
Jag vakna på fel sida men det ska jag ändra på! 10.30 ska jag på möte för nya maskiner men kommer ta det lugnt, tror jag. :P Jo, det måste jag, vill ha massa energi till kvällen. :)

Får vi se vad "min" tränare anser om hur min träning har varit, han lär fråga om mina mål och egna utmaningar. Dock har jag inget nytt att komma med, men jag har fanken skött mig träning ;))
Excited!!

HATAR pollen

2011-05-24 - 07:01:45
Hatar hatar hatar hatar... kan inte skriva det nog men för att inte fylla hela blogginlägget med det så stannar jag där med mitt hatar... Uuuuh!

Vaknar varje morgon med täppt näsa, rinniga ögon och ett allmänt tillstånd som är bara piss. Och så ska man träna på detta, det är helt sjukt var jag inte är på topp. FÖR DEN JÄVLA POLLENS SKULL!

Sen att min son ville gå upp 05.30 gjorde väl inte min morgon sådär på jätte skinande humör, helst inte när man mår som jag gör. Ville bara sova bort all misär.. Men icke, han gallskrek så fort jag försökte få honom att lägga sig igen. Zzzz....

Ingen bra start på dagen, ingen bra start på löpardagen men skam den som ger sig och om jag bli sjuk så får jag vara det imorn. Idag har jag inte tid! 

Idag har jag en tid med tränarn också, ska få lära mig lite nya maskiner. Igår vilade jag lite, och jag känner mig samtidigt lat pga det men ändå inte - förbättring!
Jag vill jogga... Jag vill må bra och jogga! 

Men inget hjälper, inte ipren eller alvedon = Pollen! 
GAAAAH! Hata björkpollen!!!

Vårruset 24/5 2011

2011-05-23 - 22:19:46Imorn, ska jag kuta loppet och det ska bli en rolig upplevelse!
Min hals fular sig och näsan men det är nog bara pollenallergin som gör sig fint påmind, skitsak. Men det ska inte få stoppa mig och jag ska göra mig mentalt redo för att slå mitt rekord en gång för alla. För visst är det lättare att slå ett rekord i ett lopp med hundratals andra än själv under träning!

Härligt, wish me luck! ;)
Ska försöka få lite bilder att visa upp sen!

Träning i kcal

2011-05-23 - 19:01:53
Förra veckan:
Vecka 20:
Måndag: 1168 kcal
Tisdag: 1100 kcal
Onsdag: 1055 kcal
Torsdag: 423 kcal
Fredag: 1106 kcal
Lördag: 527 kcal 
Söndag: 494 kcal 

Totalt: 5873 kcal

Inte illa!
Imorn är det vårruset och jag är laddad!! Ska bli sååå roligt, hihihihih. Undrar om jag har slagit huvet eller nåt, blir så trevligt positivt överraskad av att jag kan tycka att det är roligt. Men detta är jag egentligen, en som älskar att röra på sig och springa mkt, jag har hittat hem. :)

Småsjuk

2011-05-23 - 09:40:37
Mmmm inte blev jag av med det, jävla stämband. Men så hade jag det (även utan träning) varje vår/sommar när jag var yngre, stämbandsinflammation som sluta med att jag tappa rösten i en vecka. Det var ganska kul då, man slapp snacka i skolan ;) Men nu känns det inte som att jag vill ha det igen med barn och JAG SKA SPRINGA IMORN!!!!! 

Får dricka en massa ingefärste, äta vitlök och jaga upp en whiskey ;)) Känner mig inte alls pigg men nu är det också björkpollen som är min största fiende. Bara det får mig att känna mig sjuk hela början av sommaren, pissigt! 

Men nåt gott ska jag också komma med
På en vecka, från förra måndagen har jag gått ner 2cm på "lovehandles" men som jag kallar ballerinakjolen ;) Och -1,5cm i midjan. Där gick det fort men efter denna helg lär det stå stilla ett tag, jisses... :D Nu har jag gått ner 10cm runt bröskorgen, 10cm runt kjolen och snart 10cm runt midjan. ;) (Helt sjukt ju, låter jätte mkt men jag kände mig inte alls stor när jag börja, bara ohälsosam!)

Tror jag tog den där mannen på för stort allvar, ja om att jorden skulle gå under alltså ;)) Hahaha. *JK

Men nu har jag inte så långt kvar till mitt delmål som ska nås till midsommar. 3cm till i midja och 2cm till på kjolen! 
Det klarar jag på 1månad!! 


You Can Do It!

Stämbanden tog stryk

2011-05-22 - 20:03:32
Idag har jag shoppat lite, men inte så mkt egentligen. Jag gillar mest att prova kläder och alla olika storlekar. :P (Tänk att man kan tycka om sånt!!!!!)

Idag kom jag i ett par 36or i byxor - stretch så det var inte så konstigt. Men det är kul för jag hade inte ens kommit i dessa byxor i en 38 förr så :)
Jag är inte en 36a, inte ens en 38a än. Men jag är nånstans emellan 38-40 när det gäller byxor och S/M när det gäller tröjor. Det är ju trevligt! Köpte för första ggn en kofta i storlek S.. Haha! ;)
Köpte träningstoppar på HM, glömt att de faktiskt har träningskläder, billigare också - perfekt! Sen blev det 4 (4 för 99kr på stadium) t-shirtar till sonen. :)

Mina stämband har tagit stryk av min löpning i fredags, jag fattar inte varför min kropp reagerar som den gör på träning ibland. Om jag tar i lite för mkt så blir jag sjuk.. Så nu är jag HES!
I fredags blev jag inte ens trött heller, inte vad jag kände av (inte mer än vanligt alltså). Men så är det, tar jag i lite mer än vad kroppen är van vid så blir jag småsjuk eller dundersjuk. Nu försöker jag bara ta det lugnt innan vårruset på tisdag, det får jag inte missa!! 

Nån annan som blir likadan? 
Jag trodde det hade försvunnit men tji... 

I helgen har jag ätit som om jorden skulle gå under också, haha men jag har inte ätit över min kalorigräns (alltså dagligt intag 1700) och det är ju bra.. ehum. *asg
Här är vi påväg hem, trött trött trött.. Shopping tar på krafterna ;))

Pink Rose Cake

2011-05-20 - 14:39:15
Svärmors tårta nr 2, hon ville ta med en till jobbet!
Enjoy:

Fantastisk löpträning

2011-05-20 - 14:36:08
Måste väl säga det faktiskt eftersom det gick så jäkla bra i nästintill en timme! :) 

Bestämde mig för att köra distans och se hur långt jag orkar ( på bandet) och det gick som smör, helt sjukt. Jag blev inte andfådd alls nästan, var några ggr som jag drömt mig bort och glömt att andas då blev det jobbigt ;)

Men 53min nonstop på bandet och sen sa vänster knä och höger smalben ifrån. Funderade på om jag skulle fortsätta ändå men bestämde mig för att lyssna på kroppen. Men det var ju sååå härligt att bara stå där, jogga fram och tycka det är underbart. Ingen stress, inga rekord att klå eller nåt. 
Pulsen var hela tiden runt 168-171, jäklar säger jag bara vad min kropp har anpassat sig! 

Kan inte låta bli att tänka tillbaka på första turen då, som jag sprang nån km intervall dessutom och sen ramla på hallgolvet och trodde att jag skulle dö av andnöd. Haha.

Underbart, jag mår underbart! :)) 
Så det blev ingen styrka idag, men jag brände ju 700 på det där jäkla bandet. Give or take. Sen var det pilates och core. Jag har fått mitt goa idag :)

Fundering

2011-05-19 - 09:39:36
Måste skaffa mig lite nya bilder tror jag.. Till headern, de börjar bli trista nu och gamla. :P
Ja, kanske.. ska se vad jag kan finna och om jag finner tid att leka i photoshop, var ett tag sen nu :o
Fan vad jag saknar den där tiden, när jag jobba på Cake&Design.... :/
Fejksmile !!

Fasiken

2011-05-19 - 09:33:17
Så TRÖTT jag är idag!
Kroppen och ögonen vill inte riktigt vara med. Kan det ha med pollen att göra eller kanske att jag la mig 30min senare igår? Eller kanske både ock... ;)

Just nu känner jag att det ska bli skönt att det är en relativt lugn dag, iaf med träning. Nu på morgonen orkar jag inte ens en promenad, hungrig är jag också och väntar på mitt kaffe. 
Men det blir Indoor walking kl 12.00 i 45min men sen tänker jag bege mig hemåt. 

Jag har en tårta att fixa till imorn också, så baka botten nu på morgonen och sen knåpa ihop den ikväll. Den ska hämtas imorn bitti nämligen. Om jag har orken ikväll så får det bli en promenix eller jogg då. 

Nu måste jag hasa mig in i köket, ta mig lite kaffe och fixa mina ägg!
Eller nej det går ju inte, jag får göra mig en smoothie med lite extra protein i och en halv grape.. Mumma! Äggen måste jag ha till botten juuu....

Seg dag

2011-05-18 - 21:30:00
Och jag har fått strida mot mina egna tankar, de har inte varit så farliga men de vill gääärna gnälla lite, bara liiite. Men NEJ här ska inte gnällas, här ska vi se det positiva i allt och kämpa på!

Fick nån knäpp idag när jag var påväg ner till spinningen att: Varför tränar jag för, detta kommer ta evigheter innan jag når mitt mål, kanske ÅR och träning hjälper knappast, om jag nu når mitt mål!

Eeeeeh va?! 
Ibland undrar jag hur mina tankar och min hjärna är funtad.. Men jag putta bort det snabbt och insåg vad träningen har gett mig! 

Det går ju sakta men säkert men det är för att jag äter också nästan allt, men med måtta och med sunt förnuft. Jag går inte direkt på nån diet utan har koll på vad jag stoppar i mig, unnar mig på helgen och tränar i veckorna. Det tar lite längre tid men jag tror på`t! :) 

Spinningen gick bra iaf och styrketräningen. Tur att jag ska träffa tränarn nästa vecka och få nya maskiner och övningar för detta börjar bli trist ;) Armarna älskar jag att träna!!! Men det är magen, benen och ryggen som är så jäääklarns trist ;p

Mat:
Fett: 31 g Protein: 111 g Kolhydrater: 50 g -961 kcal

Morgonrunda

2011-05-18 - 10:18:48
Det var skönt och jag klara mina 5,5km på 30min. Inte illa pinkat på bara en husman kl 07.30 och lite kaffe såklart. Men det var trögt i benen kan jag lova. Jag vet inte vad det är med mina ben nuförtiden, antingen är det som att gå igenom gyttja eller så får jag nästintill mjölksyra väldigt fort. 

Kanske har för höga förhoppningar på min kropp? :p
Men jag blev glad att jag klara att springa hela biten imorse, jag är inte morgonmänniska men jag tänkte att jag skulle bryta ännu en rutin ;) 

Men nu ska jag dricka upp min proteinshake och sen ska jag ner och handla. Spinningen är inte förns 12.30 och jag borde inte sitta framför datorn tills dess. Det är inte bra... Hehe.

Snart dags, woho!

2011-05-18 - 08:17:30
Kolla vad jag fick hem på posten igår!!!
Och jag kan inte bli mer taggad, hoppas bara att jag inte blir för taggad... För om jag blir det brukar jag bli sjuk. Haha, ja iaf förr i tiden ;) 

Roooligt!
Ser verkligen fram emot att springa loppet. Nu snart ska jag ge mig ut och jogga lite :)

Dag 39 av 70 - 1månad kvar

2011-05-18 - 08:16:07
Ojoj, tiden går verkligen fort. Helst när man räknar ner till något! 

Jag har varit rätt stolt över mig själv som har hållit en positiv anda och det har slutat med att jag mår bättre i övrigt. Inte så konstigt, och du borde prova på det! :) 

Vägde mig idag, smygvägde.. Och den visade på -0,7 men jag vågar inte hoppas och tror bara att vågen har fått en knäpp. Visar den det på fredag så kan jag väl hålla med då ;) 

Idag väntar mig spinning och styrketräning. Jag tänkte att jag skulle komma ut på en morgonjogg eller promenad efter jag lämnat sonen på dagis. Kan vara trevligt! Solen skiner!

Jag har fått en till beställning på tårta, av svärmor. Hon vill ta med en till jobbet. Hon ville inte besvära mig först och pratade med kondis men de tar 500 spänn för en 18bit :O! Jag trodde hon skämta först men icke! De är ju inte ens speciella... :> 

Idag sa jag till mig själv i spegeln när jag stigit upp:
"Fan vad du är bra, va stolt!"

Yoga

2011-05-17 - 22:12:00
Händelserik vecka, i fredags var det pilates och idag yoga! Skulle ha kört zumba egentligen men danspartnern kunde inte komma och nästa partner som ville hänka på gillar inte zumba... Sååå..

Det var 75min lång idag men kan ärligt säga att den inte kändes som det men jag har verkliga problem med smidighet och kramper.... Haha. 

Kramp i foten så fort jag ska spänna ut fotryggen längs golvet (gammal skitsak, inget nytt) och kramp i höften då den ska sträckas ut (också gammal skitsak med ischias efter dottern). Jaaaa och så har man ingen smidighet i kroppen. Guuuud jag känner mig verkligen som en 70åring nu xD 

Men men, yoga ska jag faktiskt försöka få in en dag i veckan. Jag blev grymt snurrig och mosig måste jag erkänna, och efter en liten stund när passet var slut fick jag en sådan energi kick att jag stod och körde gärnet på crossen i 20min och brände 300kcal. Haha, det brukar iaf ta mig ca 25min. ;) 

Men jag ser fram emot mina fredagar nu då det är pilates! :))
Imorn blir det iaf spinning och styrka!

Godnatt sötnosar, se till att vara snälla mot er själva nu, imorn ger ni er själva en ordentlig komplimang! :)

I övrigt:

Fett: 39 g Protein: 103 g Kolhydrater: 51 g -985 kcal
Träning: 1100 kcal

Rensa källare

2011-05-17 - 14:07:32
Hahahha... Ja, det VAR inte sån ordning där nere...
Psst.. Julgran i vita paketet.. Iiiih!
Hittade Mimmi som min dotter tjatat om (sett på bild) o en massa vhs, vi äger ju en tv med vhs-spelare i fortfarande - perfekt för barnen och Isaac som tjatat om en gitarr! Guldgruva ;)

Den till höger är allt som ska slängas, MASSOR med barnkläder och leksaker. Herregud vad man samlar på sig under åren!
Bättre :)
Före och efter ;p
Snart försvinner röda hyllan SKÖNT, en vän ska hämta den och om inte... Hivas den!
Men är inte klar än, tog en lunch/kaffe paus nu. För snart ska det slängas också! Pust!
Men SKÖÖÖÖNT är det!!!

Hålla mig borta från gymmet..

2011-05-17 - 09:57:55
Frukost: 2 kokta ägg, proteinshake med 1dl mjölk+1dl vatten och 5st jordgubbar. Kaffe med lite mjölk.

Jag är proppmätt... De där äggen sätter sig som ett lock.. Bara för att de är kokta, kan äta 3 st i röra men aldrig kokta, blööh. 

Nu ska jag dricka upp sista shaken och sen bege mig ner till källaren där jag kommer att spendera de närmsta 5tim med att rensa, lyfta och bära grejjer. Nu ska det rensas och slängas saker! 

Jag ska hålla mig från gymmet idag nämligen, känner att min kropp inte orkar med ett konditionspass idag så det får bli att lyfta skrot ;) Nåt måste jag göra, annars går jag sönder inombords! 

Så städa i 5tim - jag lär bränna skit där nere. ;) 

Ikväll blir det dock zumba, skoj!

Veckans utmaning

2011-05-17 - 09:40:46
Är bara positivt tänkande! 
Och det ska göras också, jag ska vända på allt negativt till nåt positivt. Får vi se hur bra det går! :D

Igår kom jag i mina jeans som jag inte kunnat ha sen i sept -10 då jag köpte dem. I vintras gick de inte att knäppa, i mars-april gick de att knäppa men alldeles för mkt bull över kanten. Idag sitter de snyggt så jag kan ha en `tajt` tröja över. :D

*glad glad*

Igår på spinningen så gick det mkt bättre än förra ggn, det var en helt annan ledare och hennes tempo var lättare att följa. Det var 2 nya tjejer som satt bakom mig och de garva, stöna och sucka. Det var ju bara andra ggn för mig också.. Men det tog ca 15min sen klev de av och lämna. Haha :P

Jag skulle aldrig få för mig att lämna mitt i ett pass. Det är nog svensken i mig som inte vill göra bort sig ;) Bara om det är akut eller så ;)

Dagens träning

2011-05-16 - 21:40:00
Idag blev det: 

•40 situps
•25min jogging på morgonen
•30min styrka på gymmet
•45min spinning

Jag satt och flina i bastun på gymmet :D Om inte det gills som att jag är stolt så vete tusan. 

3 bra saker:
Jag är grym som tränar
Jag har ätit riktigt bra idag (Nyttigt)
Jag kommer i mina jeans

Mat:

Fett: 43 g Protein: 99 g Kolhydrater: 48 g 1015 kcal

Lite mindre bra kanske men det får duga!

Helgens

2011-05-16 - 10:34:41
Min grymt stiliga make (han är även grymt svår att ta kort på, har massa miner för sig;)) och hans snygga fru ;)
Partydrink and The Cake
Och så lite ego... Eller ganska mkt. ;p
Klänningen till dagens ära, snyggare IRL! Och hårsmycke, som egentligen är ett halsband men saknar man spännen får man hitta på ett eget :)
Puss på er!

Trött som satan..

2011-05-15 - 10:51:01
Men det är smällar man får ta när man har druckigt kvällen innan. Men denna kväll tog jag det lugnare än sist och det var nästan inte ens gott att dricka alkohol. Tror jag har för mkt i bagaget sen förra helgen... ;) 

Men kan ju säga att det är alltid intressant att festa med finska människor, de blir så.....kärvänliga efter 1-2 öl. Haha. 

Tårtan blev en succé och det var som vanligt ett hett samtalsämne med mig i centrum för de närmsta 5 minuterna efter. Ibland ångrar jag att jag kan göra sådana tårtor, jag tycker inte riktigt om när alla blickar och frågor är åt mitt håll men jag tror jag skötte det ok. ^^
Jag har en hemsk ovana att börja stamma i stressade situationer, vilket är extremt pinsamt men jag klara mig från det också. 

Jag kände mig rätt så snygg i min outfit som jag hittade, en svart tajt kontorsklänning. Ja, jag gillar de klänningarna och det fina var att den börjar bli lite lös i tyget runt magen, fniss ;) 

Vi har svägerskans 2 döttrar och 2 hundar hos oss så det är full rulle men nu är de blöta i håret efter att ha lekt i regnet och tittar på Lucky Luke :) 
Maken, han ligger och dåsar i sängen, han är ju såååå sjuk ;)

Positivt vs. Negativt tänkande

2011-05-15 - 10:39:00
Jag själv är rätt trött på mig själv och hur jag ibland tänker. Det är så jäkla negativt att man kan spy på sig själv. Man glömmer bort hur det är att leva och ser livet i ett tunnelseende. 

Jag vet självklart att jag kommer må bättre när jag har nått min målvikt, eller de cm jag vill ha. Jag kommer att hitta kläder igen och trivas i mig själv, självklart är det viktigt. Men är det så viktigt att vi ska glömma bort oss själva här och nu? 

Varför ska det gå så fort jämt, att tappa allt på 3månader är inte sunt och inte logiskt. Man har gått i flera år och lagt på sig sin övervikt och skaffat sig `föråldrade` muskler, det är väl självklart att det inte ger med sig på några månader!

Jag måste skaffa mig ett nytt tänk och jag vet att flera måste göra det. Kan man inte i sin nya livsstil och viktnedgång ha som läxa varje morgon att titta sig själv i spegeln och se de fina sakerna? Och att säga dem högt till sig själv. Sluta fokusera på allt det negativa, du är vacker, alla är vackra som de är, egentligen. :) 

Negativt tänkande kan orsaka stress och viktnedgången uteblir eller tar ännu längre tid. Kan också orsaka ångest och ätstörningar.

Positivt tänkande kan orsaka glädje och öka, låta viktnedgången ha en naturlig gång


Så kom igen nu, ha som läxa att lära dig se dina vackra sidor varje morgon! 

Idag är mina: Jag är snygg i rakt hår, och jag känner mig fin trots gårdagens smink på mig och min tshirt sitter snyggt istället för alldeles för tajt. Mina armar har fått en snygg form som jag börjar bli stolt över!

Framförallt, jag är grymt jävla stolt över mig själv som har tränat och ätit så bra sen januari. Jag är sjukt stolt att jag klarat att gå ner detta som jag har gjort och att jag inte bara var en hycklare, som jag varit så många ggr förr.

Glöm aldrig vad du har uppnått tills nu och glöm aldrig att vara stolt!

Svärmors 60års tårta

2011-05-14 - 15:02:35
Ja det är inte speciellt städat när jag är i farten och ska göra tårta. Jag försöker verkligen att hålla det snyggt och någerlunda städat men ändock blir det stökigt.. Det är väl när jag kommer in i det jag göt som jag glömmer allt annat och sen svär jag över att jag inte har ngn arbetsyta. Haha ;) 

Men det blev en tårta tillslut och inget stress med den heller, planerade den bra så det fanns inte tid till stress. Skönt men inte vanligt. 

Såpp, här har ni i bilder:

Mitt första lopp

2011-05-13 - 23:26:14
Sprang jag som 6åring, jag var skitstolt och jag tyckte det var skitkul. Minns det än idag, men var också nervös :D Han som står bredvid TROR jag var min första pojkvän.. Haha han var söt, såg ut som en baby. x)


Tårta fylld & funderingar..

2011-05-13 - 21:14:14
Det är skönt för nu är tårtan fylld, det värsta och tråkigaste:

1. Baka sockerkaksbotten
2. Vispa eländig grädde/mousse med en visp som bara stänker
3. Fylla den förbannade tårtan
4. Och man får inte glömma att innan man ska fylla tårtan ska man täcka formen med plast SEN i med botten o mousse.. Vilket jag oftast kommer på EFTER att jag glömt. Men fredag den 13e i all ära så glömde jag inte det idag :D

Dricker kaffe och har precis fyllt i vad jag ätit idag, när det kommer till vad jag stoppar i mig har jag tydligen ett jäkla minne för det kan jag minnas, men jag kan inte minnas att jag skulle ringa ett viktigt samtal idag. ARGH!

Men iaf, jag såg att jag ätit friskt idag... Haha OOoooop. Snart uppe i 1500 kcal.. Mitt dagsintag ska ligga högst på 1200 och då är jag i underskott på 500 kcal. Så jag har ätit upp 300 av träningen, är det så man räknar??? :P

Men jag är så nöjd med dagens träning, det var riktigt skönt och att jag orka är underbart. Jag kan känna att min kropp verkligen har blivit starkare och att jag inte är svagast på passen gör mig ännu gladare :D *Känner mig som världens svagaste, kanske för att jag har varit extremt svag*

Musklerna kommer kanske igen nu! Jag står still, idag var den på 63,7kg precis som förra veckan. Men det är skönt att jag står still iaf, får se det som nåt gott. Det är inte uppåt!!! Trots mens... onda ting!


Så, 60år partaj imorn och jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig. Drog fram en gammal trasa jag hade när jag tog studenten, vit och fin. Broderad sak som är rätt avslöjande... Men med rätt underkläder och strumpbyxor? Kanske, måste prova. Maken tyckte den var fin men man såg ju faktiskt TROSORNA! Haha, min underbara.

Jajaj, nu ska jag färga in pastan (vilket jag hoppas att jag har köpt tillräckligt av), den ska bli ljuuuusblå, ljus himmelsblå :) Och sen ska jag göra lite spetskanter!

Träningsvärken kommer redan krypandes..

2011-05-13 - 14:17:00
...Det var meningen att jag skulle köra lite pilates idag, vilket jag gjorde!!! :D Och jag gillar det, väldigt mkt! Även om jag flera ggr fick säga till mig själv att det är luuuugn träning och aaaandas och Inte titta på andra, utan göra sin egen grej! Men att kunna slappna av på order kommer väl så småningom, men jag gillar träningsformen :) 

Innan pilates var det dötid så det fick bli uppvärmning på Crossen. Och efter pilates så fick jag ny energi, körde mitt styrkepass men skippa benen och tog mig en svängom på bandet. Länge sen jag jogga nu, 1 vecka ?! typ.. Och det var jobbigt men sköönt, 10km/h och sen öka jag till 11.. 

Sen såg jag att klockan skulle slå 12.30 (kom till gymmet 09.30) och ett Core pass skulle börja och jag hoppa på det. SEN... gav jag mig och kände mig jäklarns nöjd med mig själv! 

Och ännu en gång satt jag med ett leende i bastun! 


11:10 Pilates - 55 minuter 166kcal
14:17 Löpning - 45minuter 527kcal
14:18 Core - 30 minuter 184kcal
23:17 Styrketräning - Tuff 20 minuter 178kcal
23:17 Crosstrainer - Tuff 25 minuter 223kcal
23:18 Stretching - 15 minuter 42kcal
=1320

Sugen på glass?

2011-05-12 - 10:52:02
Jag var hungrig men har redan ätit frukost, min 65min långa promenad på morgonen drog nu ur ägget o den lilla mackan jag åt ganska fort. Så jag blanda mig en smoothie som jag bestämde mig för att den skulle få förbli kall och lite tjock. :) 

Som sorbé :P

» 0,5 dl Jordgubbar frysta 
» 1,0 dl Björnbär frysta 
» 5,0 gram Ingefära 
» 1,0 tsk Citronjuice färskpressad 
» ½  Apelsin 

Supergott och nyttigt! ;) 
Mumsar!

Tant sur ....att det ska vara så knepigt

2011-05-11 - 19:53:42
Att träna och försöka äta bra samtidigt så kroppen inte äter upp musklerna istället för fettet. "Ät bara tillräckligt med kcal per dag så ska du se att det ordnar sig!" 

Men sen ska man tänka på snabba/långsamma kolhydrater, du ska äta tillräckligt med protein/kolhydrater/fett per dag och sen ska du äta allt du behöver. Du får inte äta 500 kcal en dag för det är definitivt inte bra för kroppen om du tränar och kolhydrater är big nono på kvällen, ta det på morgonen istället. 

Svält finns, svält finns inte. På ett sätt finns det iaf, oavsett vad folk säger eftersom tillslut äter kroppen på muskler istället för fett. Det kallar jag svält. 

Jag är lite anti idag, efter mkt om och men. Trött på`t är jag och idag fick jag lusten att bara skita i träningen. Men det kan jag inte, för den ger mig så mkt mer. 

Blir så trött bara, så jäkla trött. Ena stunden har jag gått ner och andra är jag tillbaka på samma jävla bana, vad är det för kropp jag föddes i?! 

Ger mig, för ikväll. 
*Gurglar kaffe*

Ps. Nu vill jag ha en fet jävla bakelse att tjocka i mig!!
Upp o ner och sen ut igen..

Herbalife test och annat tjim

2011-05-11 - 15:50:00
Denna dag har rusat iväg, men det kanske blir så när man har en del att uträtta. Har varit till gamla jobbet och fixat lite grejjer till tårtan jag ska göra, sen var det möte för att se hur jag äter typ... Herbalife, det var gratis med ett tanita test igen. Men det måste vara nåt fel på hennes för den visa inte samma som den andra och mer OCH mindre på vissa saker. 

Hennes räkningar var lite mer "ungefär såhär ligger du" och den på gymmet är mer "såhär är det och det är ganska precis". Så jag tror mer på gymmets, även om vissa saker var bättre på hennes. ;) 

Sen var det att man skulle köpa shakes o grejjer men de var mkt dyrare än vanliga protein shakes, så om jag ska köpa sådana så blir det den billigare. Här tänker vi med plånboken!!!

Hon räkna ut att jag får i mig ca 80g protein per dag, men skulle behöva lite mer än 90. Så helt fel ligger jag inte iaf. Men på det hon hörde så tyckte hon att jag skulle rasa i vikt.. Men ICKE!!! Säger ju det, min kropp är knäpp!

Och kroppen mår bra, det är inte för mkt fett o för lite muskler, men om hon mätt i januari så vet jag att det hade blivit annorlunda. ;) 

Sen gick jag hem från henne vilket tog mig 45-50min. 
Det har varit mkt knallande idag, så lite träning har jag fått trots allt. Men jag känner mig inte nöjd ändå och negativa tankar kommer på en gång. Men får se om jag joggar lite sen eller om jag vilar.. Jag fick lite ont i smalbenet för jag hade fel skor på mig, så kanske ska vila... 

Imorn ska jag iaf köra indoor walking och ett grymt tungt styrkepass ;)) Sen kanske jag.. Jag vet inte. Känns som att jag inte gör tillräckligt, blir så trött på detta.

Den som sa't gillar ja'

2011-05-11 - 09:27:22
Nån sa:

"1cm kan man räkna som 1kg, så 1cm är inte lite !!"


Och då säger jag, då har jag gått ner runt 10kg snart ;)) Haha! Usch vad tjock jag måste ha varit.... Nej, det var jag inte. Rund och go, men jag kan inte vara annat än stolt hur jag än formar min kropp - antingen äter jag skitgott eller så tränar jag skitbra! ;)

Ägg & tårtgöra

2011-05-11 - 09:24:04
Är gott, ägg måste jag ha till frukost annars blir jag vilse på morgonen och står å stirrar tomt in i kylskåpet med en nästans skräckslagen handgest över munnen... Haha :P

Men nästan, vet inte vad jag ska äta till frukost om jag inte har ägg hemma. Men nu har jag det tack och lov! *Mumsar kokt ägg för omväxlings skull*

Till lördag ska jag göra en tårta, till min svärmor som fyller 60år. Jag hoppas verkligen att jag lyckas med vad jag har tänkt att göra, kan försöka måla upp bilden för er: 

Täckningen kommer vara ljus ljus blå, det kommer vara 1-2bilder på henne från när hon var ung, jätte vackra bilder. Ska försöka få till lite spets, jag är hemsk i spritsning men jag kanske får till det i pasta och sen är hennes favoritblomma liljekonvaljer. Blommorna kommer jag antingen spritsa dit men det lutar åt att jag gör ett par för hand som ska ligga intill fotot. 

Den är jätte fin i mitt huvud, nu ska jag bara få ner allt på en tårta. Så idag ska jag iväg till mitt gamla jobb och köpa mig lite oblat (man skriver ut bilden på ätbart papper) och det är att byta buss och skit, så det kommer att ta lite tid. 

Träningen kommer bli lidande idag men ska se om jag kommer iväg på en joggingtur ikväll. 
I övrigt, jag väger mer ju mer jag tränar.. Musklerna som samlar på sig vatten? Så fort jag inte tränat ett par dagar sjunker vikten snabbt igen...?! :P 

Slängde jag in lite sådär bara... :D


Ha en underbar dag i solen!

Klänningen

2011-05-10 - 10:10:41
Jag älskar denna klänning, men en dag ska jag våga bära den utan större fusk :p
Jag vågade att ha den på 30års festen i lördags, oftast är det inget fel på kläder framifrån på mig.. Det är bakifrån man inte vill se mig... Hahahaha. Så ni får inte se det! ;)

Dag 48 av 70 - Dagarna rusar!

2011-05-09 - 19:57:00
Känner verkligen att de gör det. Vad har jag hunnit med hittills? Ja, bara gått ner 3,3kg.. Jävla fjant! Känner jag! 

Men jag har 47 dagar kvar till att nå mitt mål och bara för att jag var lite pessimist här ovan betyder inte att jag ger upp ;) 
Aldrig i livet, vad skulle jag tro om mig själv då och hur skulle jag kunna sitta stilla i soffan som jag Äntligen kan göra nu, utan träning? 

Förr kunde jag inte sitta still för 5öre, OM det inte var en bra film, typ fantasy. Då är jag fast. Men inte annars, måste alltid ha nåt att göra. Men, sen dagen jag börja träna har jag kunnat sitta i soffan och glo på en serie om jag så önskar. (Laptopen dyker ju upp i knät om det bara är tråk ;))

Idag har jag hunnit med styrketräning på 30min, lite rask gång i uphill på gåband och sen efter det blev det indoor walking i 45min där jag Tyvärr fick mjölksyra i låren.. SUCK! 
Men jag sluta inte för det, jag körde på så mkt jag kunde ändå, men det var svårt, det var det. Inte så roligt som det brukar vara heller men antingen så är det helgens bravader som gör sig påmind att kroppen inte är återhämtad... Eller så är det... Jag vet inte. :P

Jag har rört på mig mkt idag i övrigt också, ute och lekt med sonen (dottern springer ju på annat håll med vänner), lekt i sandlådan, cyklat, städat, hängt tvätt, diskat, torkat.. 

Men det känns bra, lite extra rörelse sådär. Kommer det bli mkt nu framöver när det är finare väder. Äääälskar värmen! Idag gick jag med korta shorts och linne!!! :D
(De shortsen fick jag inte ens över höften i januari...:S)

Nog om skitsnack, nu ska jag se till så att min lilla prinsessa kommer i säng!

Dagens:

Fett: 77 g Protein: 49 g Kolhydrater: 56 g 1130 kcal


» 3,0 st Ägg stekt 323 Kcal
» 2,0 msk Ost hårdost 28% fett 44 Kcal
» 1,0 msk Snabbkaffe pulver 12 Kcal
» 1,0 dl Mellanmjölk 1,5% fett berik med D-vitamin 48 Kcal
» 48,0 gram Hårt bröd råg 15,5% fibrer Wasa husman 170 Kcal
» 1,0 msk Leverpastej bredbar ca 10% fett 24 Kcal
» 4,0 msk Béarnaisesås 241 Kcal
» 100,0 gram Ost Schnitzel 268 Kcal

Nu satte jag press på mig själv..

2011-05-08 - 15:59:00
Genom att skriva upp mina mål till Midsommar, vete tusan hur jag ska hinna men jag ska tydligen köra gärnet! ;) 

Midja: 72cm •NU: 76cm
Lovehandles: 92cm •NU: 96cm

Vikt: 60kg •NU: 63,7kg

Jaa, det är väl bara att fortsätta som jag gör så kanske jag iaf är nästan i mål då, det är inte sååå långt kvar. Men det vore trevligt om jag som max låg 1cm över målet. :P

Mäkta stolt

2011-05-07 - 11:15:10
"Shit vad nice! Du är bra stolt nu va? Heja heja och superbra jobbat!!"

Jag är grymt stolt om jag ska vara ärlig!!! Och ärlig får man vara och stolt får jag vara! Haha, jag trodde inte att jag hade så mkt självdisciplin i mig och att jag uppnått allt jag har satt upp åt mig, delmål som utmaningar.
Det är härligt, det har gått trögt men det kommer sakta men säkert!
Snart kan jag säkert shoppa med ett brett leende på läpparna igen ;))
Tack!


30års fest!

2011-05-07 - 09:01:00
Det ska bli roligt, men jag undrar vad de bjuder på för mat, jag ska ju köra hårt nu. Dock är väl alkohol inte att köra "hårt" men vafaaaan... ;P 

Äsch, jag fortsätter som jag har gjort men att vara bättre under helger bara, jag har ju oftast syndat som en gris! Sant, inget att förneka! 

Men det ska bli roligt och jag funderar på att kanske våga dra på mig en tajt klänning, framifrån börjar det se riktigt snyggt ut och från sidan men... Kollar man bakifrån däremot..................Uh!
Förstår inte varför jag ska ha den där extra höften, arslet ser ut som en ladugårdsdörr... O.o Skit! 

Om jag ändå haft en snygg och bra kofta, men det har jag inte... Jaja, det löser sig! 

Igår träna jag ordentligt igen och idag har jag lite träningsvärk! Tjoho! Blev styrka, cross och mage. På måndag ska jag jogga igen, då borde kroppen vara redo för det :D

Puss!

Tanita test nr2

2011-05-06 - 17:03:00
7/4 -11

•Vikt: 65,2kg (Dock gick jag sen upp till 65,5kg igen
•Fett i kg: 22,2
•Fett i %: 34
•Vatten i kg: 31 (Kroppens totala mängd)
•BMI: 23,7

6/5 -11

•Vikt: 63,7kg
•Fett i kg: 21,4kg
•Fett i %: 33,6
•Vatten i kg: 31 
•BMI: 23,1

Men jag har gått ner 1,8kg - Mitt bästa hittills på snart 4månader. ;)

Lägger till måtten: 

•Midja: 76cm -7
•Lovehandles: 96cm -8
•Höft: 99cm -5
•Under byst: 80 cm -6
•Byst: 91cm -9

Träningsresultat i bilder - Nu är jag vågad, mkt vågad!

2011-05-05 - 14:58:46
Sätter mitt liv på spel och hela min.... Äh här har ni, sanningen i vitögat. *burr*

Promenad i blåst, regn & hagel..

2011-05-04 - 12:54:09
Så snoret rann och kroppen blev kall, vad är detta för skitvår? *mummlar bittert* Fy vad förbannad jag blev på vägen hem, det var så kallt, så blåsigt att jag nästan svor högt och spottade... 

Men jag gick hela vägen hem, 7km.. Jävla... Ja, bussen var lockande men jag tog den inte, nu får vi se hur min förkylning blir dock, ingefärste ska jag intaga om en liten stund, behövde ta mig hem och sätta på mig varma kläder innan jag ger mig ut igen.. Suck! 

Och lunch, kaffe, vatten och blogg såklart. 
Äggröra och 3 lax skivor blidde det till lunch.. Jag är helt slut, haha.. Jävla skitförkylning. Skitkropp.. Skitimmunförsvar.. skitdag! 

Jävla skit... skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit ..............

Skönt!

Bröllopsdag

2011-05-03 - 09:43:49
3 år sen jag gifte mig med världens underbaraste man, visst kan han vara lite svår ibland men det är även jag ;) Och det gör det hela lite mer spännande och inte så självklart. Älskar honom som få, och jag är lycklig som får spendera mitt liv med honom! <3

Kvällsmål & info om vårt viktiga goa vatten

2011-05-02 - 22:04:59
10st pistagenötter och en massa vatten, MAASSSSAAAA vatten. :P jag är inte hungrig egentligen, bara sugen, eftersom jag har varit så dålig i helgen har suget kommit tillbaka. 

Men nu härdar vi ut och dricker en massa gott vatten!


Vatten är livsviktigt. Det påverkar alla våra organ och såväl vår fysiska som psykiska prestationsförmåga. Ja, du kan faktiskt både bli mer effektiv på jobbet och få bättre träningsresultat genom att dricka mer vatten. Här får du redan på hur. LÄNKEn vätskebrist på så lite som en procent av kroppsvikten försämrar prestationsförmågan – och när du hunnit bli törstig är vätskebristen redan ett faktum. Det låter dramatiskt, men är enkelt att förebygga: låt vattenflaskan bli din bästa vän! 

Det allra bästa är om du kan dricka ungefär ett glas vatten i timmen under hela dagen, det vill säga också på arbetet och sedan du kommit hem. Det hjälper dig att hålla orken på topp, eftersom en bra vätskebalans är viktigt för såväl koncentrationsförmåga som energinivå. 

Dessutom kommer du på det sättet till träningen med en god vätskebalans i kroppen, vilket gör att du orkar ta i mer och därmed får bättre träningsresultat. Generellt sett behöver du inte dricka något under ett träningspass som inte varar längre än 20-30 minuter. 

Tränar du konditionsträning i 30-60 minuter i varmt väder, en varm lokal eller om du tränar mycket intensivt bör du dock försöka få i dig ett par klunkar vatten varje kvart. Vid styrketräning kan du normalt sett klara dig på lite mindre vätska, det beror på hur hårt du tränar och hur varmt det är i gymmet. 

Vattnet ersätter inte bara den vätska du förlorar genom svettning och avdunstning, utan har också till uppgift att kyla ner kroppen så att den inte blir överhettad. 

Dessutom bidrar en god vätskebalans till att minska risken för att du drabbas av kramp. För vanliga motionärer är vanligt vatten alltid det bästa alternativt. Det är bara om du tränar flera timmar i sträck eller på elitnivå som det kan vara befogat med en sportdryck under träningen. 

Viktigt att tänka på 
Du förlorar vätska på fler sätt än genom svettning. Bara genom utandningsluften försvinner 0,3-0,6 liter vatten varje dag, genom huden 0,3-0,5 liter och genom urin och avföring 1,4-1,8 liter. 

Beroende på faktorer som lufttemperatur, luftfuktighet och individuella förutsättningar, som antalet svettkörtlar och svettkapacitet, kan svettproduktionen därtill variera mellan 0,25 liter per timme upp till två-tre liter per timme! 

Det säger sig själv att det är viktigt att hålla reda på sitt vätskeintag och se till att få i sig rejält med vatten. Men hur göra man det, om törsten inte är någon bra mätare på kroppens vätskebehov? ”Ett glas vatten i timme” är en bra grundregel. 

Dessutom kan du se vilken färg urinen har när du kissar. Är vätskebalansen god är den genomskinlig och klar; är vätskebalansen dålig är den gul (observera dock att vissa mediciner och kosttillskott samt vissa livsmedel också kan påverka urinens färg). 

Kan man svettas i kyla? 
Jo, du gör av med en hel del också i kallt väder – när du tränar i skidspåret eller simtränar i badhuset, till exempel. 

Kroppen blir ju fortfarande varm inuti genom musklernas arbete och vätska avdunstar från kroppen utan att du för den skull känner dig särskilt varm. Du bör därför se till att ha druckit ordentligt före, och helst också under, sådana aktiviteter.

Dag 55 av 70

2011-05-02 - 22:01:44
Jag räknar nedåt, om nån undrar, så jag har 55/54 dagar kvar! :) 

Träning:

•Uppvärmning 13min 'uphill' på gåband
Styrketräning av hela kroppen 30min
•Mage/Situps på Bosuboll 5min/60st
Crosstrainer 40min
•Cooldown på cross 5min

Ca i kcal: 806

Har lite svårt att andas dock, antingen pollen eller en inkommande förkylning. (Hoppas inte på det sistnämnda)

Vikt denna vecka: -0,7

Skånkat och så..

2011-05-02 - 15:02:00
Har rensat en massa här hemma, burit en massa skit och flängt i trapphuset ner till källarn, upp igen, ner, upp.. Men massa grejjer att ställa bort. Äntligen fick jag arslet ur och gjorde det jag skulle ha gjort för länge sen.. OOops. Tror jag tränar lite för mkt, för länge så det går ut över annat MEN ingen skada skedd. :) 

Fick väl lite extra motion där också, det är ju trevligt ;) 

Räknat alla våra mynt som blev ca 1500:- och det är kanon! Kan vi nu sätta in det på banken och betala våra gotlandsbiljetter 'gratis'. :))

Sitter och knaprar på mina cashew till mellis, gott gott.
Lunchen bestod av 2ägg och lax. Mumma!! 

Min nya plan är rätt enkel, äta mindre portioner men oftare. Man får ju prova sig fram, det är ett val för livet jag gör, inte några veckor!

Stök på bilderna, men så ser det inte ut nu längre. Pust!

Tror jag ska ha mig lite kaffe faktiskt, eftersom jag varit så duktig! ;))
RSS 2.0