Återkommer

2011-01-31 - 13:59:47
Oj "C", jag återkommer med svar på din kommentar!! Har inte glömt.. ;o)

Idag ska jag gå ner och köpa mig en våg, mitt "lönekonto" tillåter mig att göra det ;o) Haha. Undrar jag.. Vad jag kan väga.. Hmm var ett tag sen.

Mm kaffe är förbannat gott må jag säga, och mitt snus! Mkt gott, som godis! (Jag har ju slutat snusa så...)

INNEHÅLL


 Källa

 

Vatten Aromer Vitamin B6 (pyridoxin) Selen (antioxidant)
Växtfiber (av te och kakao) Salmiak Vitamin B8  (biotin)  Magnesium 

Smakförstärkare (koksalt)

 Vitamin B1 (tiamin) Vitamin B9 (folsyra)   Zink
Fuktighetsbevarande medel (E 1520)  Vitamain B2 (riboflan)

 Vitamin B12 (kobalamin)

Ginseng 
Surhetsreglerandemedel (E 500)   Vitamin B3 (niacin) Vitamin C (antioxidant)  Koffein 
 Konserveringsmedel (E 202)  Vitamin B5 (pantotensyra)  Vitamin E (antioxidant)  Bio X20 (växtextrakt)

 

 

 

Tillsatta näringsvärden per prilla och i % av rekommenderat dagligt intag per prilla RPD:

 

Ämne Mängd/prilla RDI/prilla Ämne Mängd/prilla RDI/prilla Ämne Mängd/prilla RDI/prilla
Biotin 9,8μg 19,5% Tiamin 49μg 4,4% Pantotensyra 162μg 2,7%
B12 0,16μg 6,5% Niacin 650 mg 4,1% Zink 243μg 2,4%
Vitamin C 4,9μg 6,1% Riboflavin 56μg 4,0% Magnesium 4,7μg 1,3%
Folsyra 9,8μg 4,9% B6 52μg 3,7% Selen 0,7μg 1,2%

40 års partaj

2011-01-31 - 12:50:14

Var på det i helgen och visst var det mkt trevligt, en massa finnar som drack tonvis med alkohol är väl alltid trevligt? Sen så var alla, utom kanske 2, utklädda, eller klädde sig rockigt. Jag var nog den som stod ut mest med min annorlunda version av rock. ;o)
De flesta hade det vanliga, rock t-shirt, jeans, svart... Lite sånt.

Så kommer jag.. Korsett, svart kort kjol, nätstrumpbyxor, svarta höga skor.. Haha. Men jäklar vad komplimanger jag fick, av tjejer och killar. Snygg klänning fick jag höra. ;p

Och jag gjorde tårtan och jag fann såklart var jag skulle göra tillslut. Den fick symbolisera ett känt rocktecken, ingen direkt inriktning men ja, here it is!! (och lite annat, som mina egen gjorda tatueringar...Dock tog jag kort på dem i slutet av kvällen, så lite avskavda.. haha men men)

 

 
  


  

 

 

 

 

 

J.M shred dag 6

2011-01-31 - 12:35:08
Sitter här med mitt citronvatten, sallad och blöta hår och funderar på om jag fuskade denna träning?! Det känns inte lika jobbigt och så tror jag att musklerna har vilat lite för mkt under helgen.  ;o)
Dock denna gång fick jag ont i ljumsken, klaga :(, men jag körde på ändå såklart!!

Men det är som sagt inte lika jobbigt längre och imorn kör jag på ännu hårdare, om inte annat får jag väl köra lite extra på egen hand. Nästa måndag börjar del 2 i denna träning, blir hårdare, jobbigare helt enkelt.

Kan inte säga att nåt har ändrats, inga cm mindre eller så men däremot så har jag en bättre "stadga" i rygg och mage. Och sen så mår jag bättre helt enkelt.
Men det tar tid och helst när kroppen inte har en aning vad jag håller på med, den håller väl i fettet som om det vore diamanter, för muskler, vad är det för nå alien liknande saker? !!

Haha..

Så jag kan inte säga att det var jobbigt idag, men skönt absolut! ;o)
Har också beställt nya hantlar, woho :D

J.M shred Dag 5

2011-01-28 - 12:32:13
Ojoj kan ni fatta att jag har nu tränat 5 dgr i sträck!!! Helt underbart och jag känner mig såå stolt!! :D

Idag var det sååå kul att träna och jag körde på mer som jag sa, men det gjorde inget och det blev bara roligare och roligare. Jag klarar mer och min uthållighet har absolut förbättrats. Jag ser så mkt fram emot nästa vecka då det är dags att träna igen, nu i helgen tar jag paus (om inte maken går ut med barnen o låter mig vara ifred i 45min ;p) för jag vill inte träna med hela familjen hemma.

Om jag hade haft möjlighet att stänga in mig nånstans så visst men nu bor vi i en lght så... ;o)

Riktigt trevligt var det idag och jag känner mig mkt piggare och på bättre humör än imorse!!!


RockTema

2011-01-28 - 09:17:24

Kaffet är slut, och det känns inte bra.

Jag är trött som få idag.. Att sova 5timmar brukar inte få mig så trött annars, men kanske är för att jag behöver mer sömn nu efter träning?! Aja.. Trött iaf.

Måste iväg och köpa kaffe nu, innan jag slänger mig in i ännu ett pass. Sen måste jag även börja med tårtan som ska till imorn, rocktema tårtan! Har fortfarande inte bestämt mig...suck... Men fantasin kommer väl när jag völ sitter där och pysslar.

Hoppas att jag fortfarande kan modellera :o/

Man ska klä ut sig lite smått till imorn, lite extra rockig, älskar att klä ut mig. ;p Men jag tänkte köra det lugnt, köpe en massa gnuggisar och täcka mina armar med dem, haha. Skoj, får vi se hur jag ser ut i en massa tatueringar. Jag tänkte först gå som goth, så jäkla skoj ju, ja den snygga stilen!!

Men jag orkar nog inte, eller så är det bara tröttmössan som talar.


Bakslag?

2011-01-28 - 09:05:50
Igår några timmar efter träningen hade jag lite mindre bakslag, eller jag kände mig inte alls peppad utan bara besviken. Min mage, av ngn anledning, är som uppsvullen och har varit det sen i måndags - så jag kände att det var skit eftersom jag bara kände min fetare. ;p

Idag känns det bättre, det börjar äntligen lägga sig och oavsett hur mkt jag vill hitta på ursäkter (undermedvetet) till att få sluta med det jag gör så kommer jag inte göra det!!
Men här har ni människan med världens sämsta motion och musklerna har förtvinat för länge sen, haha, ja förutom kanske "bära-barn-musklerna" då.


Idag blire sista träningen för denna vecka och jag ska ge extra mkt idag eftersom jag tog en liten macka igår kväll, var såå hungrig av nån anledning. Min man var inte snäll heller, hade sagt till hnm att det är en jobbig dag och att jag är sugen på aaaalllttttttt så har han hyrt film och köpt chips.......................

Visst, jag är inte såå förtjust i chips men är man sugen på ALLT är man sugen på chips! Morr!!
"Men jag ska börja vara nyttig på söndag!"

Mmm.. Så därför måste han vara elak mot mig. Fnys. ;)
Men chips åt jag inget!

O.o

2011-01-27 - 23:04:51
Jag är så ofattbart otroligt sjukt jäkla rastlös att jag vet inte vart jag ska ta vägen eller göra av myrorna som kryper under min hud i benen.. Usch det där var ju äckligt!

J.M shred Dag 4

2011-01-27 - 11:05:20
Jag ville verkligen träna idag, hade sådan enorm drivkraft men sen mitt i träningen så kom den... LATMASKEN!... Men jag bad den dra åt helvete och körde på hårdare än vad jag gjort innan, fan heller, den ska inte få komma och ta mig igen. Den har haft mig i sitt våld alltför länge nu!!!

Som sagt, jag körde på lite mer denna gång eftersom gårdagen gick så smort men fan så jobbigt!! Men måste jag säga att mot slutet så blir jag chockad att det redan är slut, det som kändes som en evighet förut känns inte så längre.
Så det blir bättre och bättre, men jag blir fortf enormt slut i musklerna och torr i halsen, så nån gång när det är byte o några sek över så halsar jag en klunk och kör vidare! ;p

Inget har hänt ännu, men det tror jag inte att ni förväntar er heller. ;o)
Har visserligen ingen våg hemma men... Det har bara gått 4dar, lugna ner er nu!! (Skyllerpåattdetärnisomärstressadefastdetärjag) Mwahah.

Imorn kör vi på 5e dagen, sen är det bara 5dgr kvar av Del 1. Och i helgen får jag viiila, ååh najs! Neeeej, det betyder inte att jag ska äta en massa skit, tänkte på popcorn men dock ska jag dricka på lördag. 40års partaj jue, så då lär man få i sig en del skit bara av alkoholen men det tränar vi bort sen.

Man måste ju få leva ;o)


Kan andra så kan jag

2011-01-27 - 09:08:49

Snart ska jag göra mitt 4e pass av J.Ms shred och ärligt talat så är de det enda jag går och väntar på under dagarna. Undrar när det ska bli kväll så det snart är morgon igen, haha.
Säger inte att jag är träningsfreak, det är mer att har jag satt ett mål blir jag extremt fokuserad, annars kan jag tappa hela tråden och det är inte bra. ;o)

Jag ska härda ut detta experiment, helt klart. Ska se om det hon säger stämmer, att man faktiskt går ner i vikt efter 30 dagar och kommit mer i form. Alla människor är ju olika, så får se om det stämmer på mig. ;o)

Vore då jäkla najs om det gav resultat efter så kort tid, får man ännu mer boost från det!

Nu sitter jag och smälter min frukost, dricker lite kaffe och förbereder mig för pass nr4!!
Jag är peppad!!


Jag lär ju knappast se ut sådär.. Hoho.
Men en tanke for igenom mitt huvud igår, då jag har så brått med allt så börjar jag tveka lite, trots att jag tycker att detta är skitkul!!! :o

Men iaf, tanken bestod av helt enkelt - kan andra så kan jag!

Vissa har ju enormt mkt mer än vad jag har att tappa, jag har ett fåtal kg för att jag själv ska må bra, så visst fan klarar jag det. Annars är jag en för jävla mesig människa. ;o)

Gamla bilder

2011-01-26 - 14:17:20

Kollade igenom bilder på datorn igår och fann lite gamla bilder på mig själv och min syster. Vi hade tråkigt på en fest så vi gick på toaletten och fota oss själva, haha, ja det var roligare. Ganska grå fest va?! ;o)


Gillar bilderna på oss tillsammans! :o)





J.M shred Dag 3

2011-01-26 - 12:04:06

Imorse steg jag upp med mindre träningsvärk, så det hade lagt sig lite under natten och det var en sådan skön känsla!! Den är inte alls lika jävlig idag!

Precis gjort mitt 3e pass och det kändes lättare på nåt sätt! Det sitter säkert inte i musklerna eller lungorna, utan snarare i huvudet men det gör mig inget. Mot slutet av träningen fick jag en rush och ville träna mer, känner nästan för att gå ut och jogga!
Men nu ska jag inte överanstränga min stackars otränade kropp. Haha.

Börjar bli kul och jag har ju aldrig nånsin tränat (såsom jag gör nu), så är riktigt spänd på hur detta kommer se ut om 1-2 månader! :o)

Lunch som vanligt och än en gång rekommenderar jag detta varmt till den som inte orkar gå ner till gymmet, det är kul och man får en rejäl boost av hennes snack under videon!

Bestämt mig!

2011-01-25 - 22:34:30
Jag ska färga mitt hår igen, ljusare ska det bli!!! Inte tokblont men lite ljusa slingor.. Japp, faktiskt så ska jag det, så de så... ;o)

Å med det säger jag Godnatt!

Oj aj iiih & Ny bil!

2011-01-25 - 22:18:39
Nu har vi köpt bilen och min make är nostalgisk, haha. Så söt!
Den är fin, jätte fin och den är riktigt härlig att åka i, måste jag säga. :o) Barnen kan sätta sig själva i bilen nu och det är ett stort plus att slippa lyfta upp min älskade 3åriga 20kg's klump till son. Hehe.

Barnen gillar bilen också och tyckte det var jätte roligt att få följa med. Efter fira vi med att äta på Burger King och barnen blev ännu mer lyriska, på en tisdag!!!! Ojoj stort det där ;o)
Och nej, jag åt inte hamburgare utan jag beställde deras sallad som var helt ok att äta. Var inte ens sugen på burgare och pommes, jag är fast besluten att vara och förbli nyttig.

Klart jag äter nåt gott på helgerna, som i lördags åt jag en semla, haha bra jobbat! Men jag halvera den.. ;P Men sen fick jag inte äta mer och inget mer onyttigt kom ner i min mage. Så jag får välja en sak att äta varje helg sen är det stopp! Nu i helgen blire nog popcorn, mjam !!


Jag har en sådan enorm jävla träningsvärk så det inte är klokt!
Mina lår känns som stora blåmärken och vaderna är på gränsen att krampa (känns det som). Det är helt sjukt vad jag har ont i mina lår, framsida. Men jag ger mig inte för det, ska tränas imorn också - då jag kommer ha ännu ondare. Men nån dag måste detta ge med sig!!??
Det är fan svårt att komma ur soffan kan jag lova eller när jag ska sätta mig på toaletten.. HAhahaha jisses!

Ge mig ett positivt svar ngn... ;p

Sötnos

2011-01-25 - 12:09:54
Kom bara att tänka på den söta saken ^.^


J.M shred Dag 2

2011-01-25 - 11:27:09
Jag klara det!!!

Jag är så jävla bra
, haha. Världens träningsvärk och jag orka hänga på som vanligt idag. Känner mig riktigt nöjd med mig själv och nu är det ju bara 28 dgr kvar. Haha. Visserligen kommer jag fortsätta med denna typ av träning efter 30 dgr också, tänkte tom börja springa när våren behagar sig för att hälsa på.

Men jag är fortfarande peppad, det bränner i lårmusklerna bara jag sitter här i min skööööna stol. Men jag måste erkänna att jag är riktigt överraskad av hur många armhävningar jag klarar av (ävenomdetärfuskstilenpåknänamendetbehöverviintedraupp..). Hahahaha xD

Nej jag är nöjd och det är viktigt!!! (Sen skiter jag i vad andra tycker, fnys på er isf, om ni tycker motsatsen ;o))

Och jäklar vad det går åt vatten nu. Snart är det lunch - Lax, tomat och en massa broccoli! :D


Kommentar Ny bil

2011-01-25 - 09:36:17
"Permission to speak freely? :D

Fransmän och bilar är ingen bra kombo!

Det är som tyska och poesi, vissa saker blir inte bra tillsammans!

Risken finns att ni får se vilken otrolig skillnad det är på tysk bilkonst gentemot den franska långt ifrån lika bra diton.
VW, Skoda, Opel, Toyota och till och med Kia är bättre val likaså Volvo. Kostnaden är självklart en faktor och säkert lite dyrare, men jag vågar påstå att om man väljer att ha bil så vill man ha en som fungerar.

Lycka till med bilköpet, och hoppas att jag inte var allt för negativ om ni nu valt denna, men efter åren som jag jobbade i en verkstad så fick jag lära mig en hel del om vad som håller och vad som inte gör det."


Jag vet.
Har jag bara lust att skriva meeeeen måste skydda vår ensak lite.. ;p Haha, nerå. Men jag vet, jag vet.. Men, vår gamla bil är underbar men går snart på sista versen och det finns inte mkt bilar under 80.000 där vi har vårt tak.

Och vi fick det vi hoppades på för vår bil (den är verkligen inte värd nåt längre, tycker synd om vår vackra gamla dam ;o)) och min man vill inte chansa. Jag vill titta på fler, skeptisk men han är som ett barn i en leksaksaffär och blir tokförälskad så fort han får köra en nyare bil. Haha.

Nästa gång ska jag nog åka och köpa en bil själv, men först måste jag se till att ta körkort först! D;

Men sharanen är den bästa bilen vi nånsin ägt och vi har ändå haft 3-4 bilar redan, haha.

Svar Morgondrabbel

2011-01-25 - 09:26:53
"Hmm, personligen tycker jag att det är närpå arrogant att tro att djur skiljer sig från oss känslomässigt. Hundar som sitter hos sina döda bussar och mattar hur länge som helst, pingviner som lever som par hela sina liv och ofta dör strax efter sin partner som många andra djur också gör.

Inte många påstår att djur inte kan känna ilska, men att andra känslor skulle vara för avancerade? Jag köper inte det.

Som du säger kanske man ska ha cred för att man låter sin moral vägleda en, men samtidigt så börjar man undra om man inte kunde vara lyckligare om man var mer "ego"?

Man gör så många val annorlunda bara för att man tänker på andras väl istället för sin egen lycka.
Man "tvingar" andra att acceptera ens regler som oftast handlar om att sätta begränsningar för varandra. Är det hänsyn eller bara mänskliga avundsjukan?

Skulle vara intressant att veta hur det vore att leva som ett djur.
Tror att människan som art skulle må bättre med reglerna från djurriket, men det är ju bara spekulationer! :)"


Ärligt talat så tror jag inte på att alla människor tänker på att djur har känslor, det är som med allt annnat, det bara passerar. Sen finns det människor som tänker lite längre men vad jag har upptäckt är det inte många. jag kan inte förstå hur man kan gå ute och inte tillåta sig själv känna vinden mot ansiktet, höra träden raspla eller känna hur snön kramar sig under fötterna.

Det jag menar med detta är att folk ser inte det de har runtom sig, samma sak tror jag det är med att tro och tänka på känslor hos djur eller andra människor för den delen. Man springer runt i hysterisk stress för att hinna med ett tåg till jobbet, stressar alla runtom en för att man själv inte kan stanna upp och hämta andan - leva.

Men det är klart att vi måste tänka på andra, hur skulle världen se ut om alla vore ego?! ;o)
Det vore fruktansvärt, det är jag helt säker på. Reglerna du pratar om tror jag är både ock, att man både vill visa hänsyn men också att människan är otroligt sjukligt avundsjuk i de flesta avseenden. Det nån annan har vill man själv ha, det man har är man aldrig nöjd med - vill ha mer mer mer !!

Det är svårt att försöka ta hand om sig själv på bästa sätt, vara ego, men samtidigt inte trampa andra på tårna. Men samtidigt så håller jag med dig med att man borde vara mer ego och leva efter egen pipa, men hur bra mår man då egentligen? Hur sund är man som människa då? 
Det har funnits de i mitt liv som har gjort just detta och det finns inget annat i världen än dem själva, helt allvarligt tror de att allt kretsar runt om dem och tillslut har de inga vänner kvar. Narcissism tror jag det kallas. ;o)  

Oj, skulle kunna fortsätta men nu avslutar jag det. ;o)

Vin på en måndag!

2011-01-25 - 09:05:22
Igar hade jag en väldigt trevlig kväll hos min vän. Satt och tjöta om allt mellan himmel och jord, skratta och drack vin. Japp vi drack vin en måndag! Haha, men hon är ledig idag och jobbade hela helgen så det var hennes ursäkt, att måndagen var hennes "helg". Vad är min då? Hmm...
Jo, jag.. Tar tillfället i akt och lever lite. ;o)

Ser ni vackra Onico? ;o) haha!
Det är ju jäkla najs att bara sitta och snacka i mjukisar och dricka lite vin, inga måsten och bara vara, ha det trevligt! Riktigt najs, tack för en trevlig kväll!!

För övrigt så har de en skitsnygg soffa, jisses så avis jag är! :D



     

Träningsvärk!

2011-01-25 - 07:48:16

Ska jag träna i det här?! Jag skrattar när jag sätter mig ner för det tar emot i varje muskel i min kropp.. Hahaha. Hur ska jag orka göra benlyft eller armhävningar.. Oh herregud detta kommer att bli intressant idag! x)

Men jag ska ge allt jag kan ge, jag vet att värmer man upp musklerna igen så blir det lättare - förr älskade jag att träna när jag hade träningsvärk tom men då jogga jag bort det, nu ska jag... Ja..
Självklart att jag stretcha, jag gjorde tom mer än vad hon sa på dvd'n!!!

Så otränad är jag men det är bra med värk, då vet vi att jag använde kroppen ordentligt iaf och inte var ngn latmask ;o)



Jillian Michael's 30 Days Shred

2011-01-24 - 11:01:55

Dag 1 avklarad, första ggn med denna träning!

Måste ju dock rekommendera den för de, som jag, som inte har råd att köpa gymkort/svårt att komma iväg till gym eller behöver nån som puschar en. Det gör hon, påminner en om varför i hela friden man låter sin kropp våndas i brännande smärta. Haha.

De flesta har skrattat åt mig när jag sagt att jag ska köra detta, men ärligt talat, det är träning!
Iaf för min del som måste komma igång, sist jag var i form som jag var nöjd med var när jag träffa min man för 5 år sen och dit ska jag igen. Nu jävlar får det vara nog! ;D

Jag tror på denna träning, med rätt diet såklart, som med all träning!!

*pust*

Nyttig!?!

2011-01-24 - 09:23:33

Yeees jag har bestämt mig på riktigt nu att nu jävlar ska det kommas i form!! Ska sluta äta som om jag skulle dö imorgon och må bra över min kropp istället.. Haha, lät som att jag var värsta svullot där. xD 

Nej nej, men jag har ett par cm jag vill tappa - går inte på vikt, tycker det är en skitsak.

Mmm... Har redan hållt på i 2 veckor och känner mig mer och mer peppad för varje dag. Och det är så skönt kan jag lova, att inte känna sig sådär lat och höra latmasken viska i örat på en (som gympaläraren i högstadiet alltd sa). ;op Men jag har redan gått ner ett par och det peppar ännu mer såklart! 

Jag ska köra stenhårt i 30 dgr nu hade jag tänkt, oavsett hur fjantigt de må låta så ska jag följa Jillian michaels 30 days shred - tycker det låter askul ärligt talat. Och om nåt så är det en jäkla utmaning, det var inte igår jag var ett träningsfreak direkt. ;o) 

Så jag utmanar mig själv!!!


Jag har läst på olika forum som privatpersoner har skrivit i, att det är ett helvete men också har jag läst att de faktiskt får resultat. Nu vet jag inte deras diet eller så men jag följer min egen diet och den har redan funkat så med lite träning tror jag att den funkar ännu bättre. ;o)


Så dag 1 startar idag!

Leka med nya Cam

2011-01-19 - 11:10:52
Hahahhaha ojojooj jag har sååå tråkigt, nu ska jag göra nån nytta istället, men först måste man göra klassikern som tjej - ta kort på sig i cam. Hahaha. Men, här har ni "3 olika miner". Ojoj vad fjortis jag känner mig nu men det tycker jag man kan få vara ibland! ;o)

Snabb Novell

2011-01-19 - 10:01:36

Ett vrål hörs genom de långa tomma kalla korridorerna. Mörkt, dystert och kallt. Sinnesförvirring, ångest och den oumbärliga smärtan.. Smärta men endock ingenting där. människor. Massor med människor. Vitklädda. vad vill de, vad gör de?


De tar på mig. Håller mig fast. Allt är suddigt. Ser dem, känner dem men på avstånd. Allt är i ett töcken, känner hur jag sliter mig loss. har ingen kontroll över mitt agerande. hela mitt inre skriker för att komma bort, långt bort. hemska människor, de vill mig illa. Ser mig själv springa i den mörka långa korridoren, töcken, slow motion, jagad av gestalter i vitt.


Någon sliter tag i mitt nattlinne, mitt huvud sänks och för ett ögonblick ser jag det bloddränkta linnet, mitt nattlinne. Blod, vad är det för blod. Vad har ni gjort med mig. Vill tala men ut kommer bara ljud, vrål, som ett djur i en jägares fälla. kastas ner på det iskalla golvet, slår hårt i huvudet och känner starka doften av rengöringsmedel. de sitter på mig, håller mig fast. jag är låst, låst i mig själv och i deras grepp.


kan inte förstå vad som händer, det gör ont. ont i min kropp och själ, kan inte ta mig loss från dessa kedjor. blod flyter ut på golvet från mitt huvud. slog i hårt. ser gestalter i vitt komma framför mig, springandes med nåt i hand. hör ännu ett vrål och inser att det är jag som vrålar och tvingar mig upp från golvet, ur deras armar, bort från ondskan springer jag hejdlöst mot dörren och med en smäll slår jag i. låst. faller mot golvet igen, de kommer mot mig. jag orkar inte mer, orkar inte kämpa mer, kom och ta mig. skär mig i stycken, gör vad ni vill.


de sitter på mig, min själ fylls med ilska, hat, avsky och panik. känner hur de aggressivt håller mig om armar och ben, trycker ned mitt huvud mot det kalla golvet. sticker in nåt i armen på mig i ett våldsamt hugg. allt blir mer suddigt tills jag inte har några tankar, känslor och kraft kvar. de bär iväg mig i den långa kalla mörka korridoren. lamporna i taket bländar i mina ögon, svider, tills dess att allt blir mörkt.

 



skålar fallar i golvet i en smäll. min kropp rycker till och jag upptäcker att jag sitter fast. mina armar och ben är fastbundna i sängen. försöker lokalisera vart jag är men ögonen vill inte riktigt se. allt är i ett töcken, som om en dimma låg över mina ögon. paniken börjar sprida sig i kroppen, klarar inte att sitta fast. vet inte vart jag är, vad har hänt, hur kom jag hit.


en liten gestalt närmar sig, säger något men jag hör inget. försöker be om att bli släppt men ut kommer bara små ljud, sludder. mitt ansikte är vått och märker snart att jag gråter. gestalten är en människa, i vitt. börjar inse att jag är inlagd igen, men hur, var och när? känner att kraften börjar lämna mig igen. nej jag vill inte försvinna nu, nej snälla du.. men allt är bara tankar, inget kommer ut. hon hör mig inte. hon står vid min sida, liten, tjock, glasögon. allt jag kan tyda är nålen hon har i min arm.


-Jag tror nog att ni kan låta henne vakna idag.

hör en röst tala. en mörk stämma, bestämd, trygg på nåt sätt. försöker se vem det är, en man, lång i vitt. han kommer mot mig och lägger en hand på mitt huvud. smeker ömt.


-visst kan vi lita på att du inte skadar dig igen, Maria.

jag kan tyda ett leende, varmt, skänker mig trygghet. vill ha hans hand på mig för alltid, alltid höra hans stämma och se hans trygga leende. känner hur mina mungipor dras upp och jag nickar. i samma ögonblick lossar de på mina knutna armar och ben. jag känner mig fri, paniken släpper och lättnaden sköljer över mig som en varm sommarbris.


-kommer du ihåg vad som hänt, Maria?


han pratar igen, med sin ljuva manliga röst. synen börjar bli alltmer klar och jag kan börja urskilja hans ansikte. breda käkar, rak näsa, mörka djupa ögon. mjuka små läppar som med ett leende rör sig av hans stämma av välvilja.



-Maria, du är här för att du försökte ta ditt liv igen för en vecka sedan. och sedan dess har vi behövt hålla dig nedsövd på grund av säkerhetsskäl för personalen och dig själv. du börja inte vakna till förns igår och jag tror att du kan minnas mirjam här som var med dig. vi såg det som ett gott tecken så därför får du vakna idag. men vi kan väl lita på att du sköter dig nu?



såg hur han gestikulerade mot en kort kvinna, tjock med glasögon. ja henne minns jag. min blick hamnar på mannen igen som väntar på ett svar. ur min mun kommer det fortfarande ingenting förutom små ljud så jag nickar och ger honom ett leende. han ser nöjd ut, svarar med ett leende, smeker mitt hår ännu en gång. jag njuter, blundar och suger åt mig hans doft. maskulint, tryggt.

Ny bil

2011-01-19 - 09:43:58
Vi ska köpa en ny bil, vår börjar bli gammal. Hon är 11 år nu snart men ojoj vad nöjda vi har varit med den. :o) Vi kör inte mkt bil så den är välbehållen. En gammal Sharan från 2001, och den är för stor också - vi tänkte ju på fler ungar såklart men nu blir det inte så på ett bra tag.
Med plugg och allt.

Så nu blir det en mindre bil, kombi och en Renault troligtvis. Vi tyckte den var fin men mest är det för att vi får precis vad vi vill för vår bil och vad som ska läggas emellan. Så ingen idé att gnälla!
Det är en 07a också, och inte fy skam så gammal!

http://www.blocket.se/stockholm/Renault_Megane_II_2_0_16V_Tour_Sport_PhII_5_d_31557542.htm?ca=11&w=1

Kladdat en döskalle

2011-01-19 - 09:37:13
Tänkte jag skulle dela med mig av min första döskalle nånsin, hahahhaa. Ja, öva.. Haha.
Det är dock bara en kladd... Och första gången jag har ritat nåt sånt överhuvudtaget, men kul att kladda nåt nytt för att se om det är skoj. ;o)






Kommentar, musik

2011-01-19 - 09:05:07
Skulle aldrig ha sönder något som blev sådär fint om det inte helt enkelt ruttnade! : )

Jag lyssnar i stort sett på all sorts musik som finns, det viktiga med musik för mig är att den antingen får mig att känna något eller får mig att tänka till.

Jag har hittat bra musik ända ifrån Britney Spears till Cradle of Filth, vem som gjort den är extremt sekundärt till allt annat.

Melodier ska få en att känns sig glad/arg, ledsen/glad, upplyft/melankolisk, lugn/sprallig, utvilad/danssugen eller kanske fokuserad.
Musik kan verkligen sätta eller förstärka en känsla på en, och det har alltid varit min typ av terapi.

Texter kan på samma sätt få en att fundera, skratta, reagera osv, man kan bli otroligt styrd av vad ett riktigt bra band vill förmedla.

Så för min del finns det inte någon direkt kvinnlig/manlig typ av musik.
Så länge den är välkomponerad eller välskriven så finns det en stor chans att jag kommer älska den.

Exempel!
http://www.youtube.com/watch?v=vUO6kYLb6As


Kan inte annat än att hålla med helt och hållet.
Tycker denna grabb kan skriva en blogg, jag skulle då vara där och läsa ofta. ;o)

Jäklar vilken begåvning, inte alls illa!

Jag gillar att du läser min blogg och kommenterar Chris, varje mening har en tanke bakom sig. Alltid trevlig läsning.

MorgonDrabbel

2011-01-19 - 08:53:57
Ibland kan livet vara mer komplicerat än vad det är, genom att vi gör det mer komplicerat. Men å andra sidan så blir livet mer intressant då och inte samma gamla gråa trista liv.
Men sen beror det på hur mkt man vill röra till allt och på vilket sätt, det finns mkt som är frestande för en människa, många sådana vägar att ta.

Att man ändå står emot tycker jag man ska ha lite cred för, vi är trots allt djur i vissa avseenden. Jag tycker då att människan är det värsta djuret som finns men såklart även det vackraste, magnifikaste. Men ärligt tycker jag vi är jäkligt äckliga också.

Men vi vet inte om det finns djur som har liknande känslor som oss, de kom ju på helt plätsligt att växter har "känslor" så varför inte djur. Såsom kärlek, hat etc. Eller tankar för den delen. Kanske låter lite space:at att en hund skulle ha tankar o skälla i sitt eget huvud men det är så hur vi hör hunden.

Morgonkvisten kan föra med sig mkt konstiga tankar då  man sitter med en kopp kaffe och försöker vakna.

Jag gillar tydligen att göra mitt liv ganska komplicerat men jag är en väldigt rastlös själ som vill ha saker för sig nästintill hela tiden. Och att göra det mer komplicerat, gör att jag har mer saker att tänka på. Men att handla fysiskt har jag blivit bättre på, det kan ta sån tid att lappa ihop igen.

..Inte för att jag har nån stor aning om vart jag ville komma med detta, det bara ramla ur mig. ;o)


Trött..

Tjej göra!

2011-01-18 - 09:54:58
Och det betyder shoppa, ja iaf ordet tycker jag är ett väldigt starkt tjej ord, eller gay.. Vad som. Skulle min tatuerade maskulina man komma och säga: "Älskling ska vi shoppa idag?!" Skulle jag stå med öppen mun, stirrandes och undra vad fan han sa för nåt.. Hahha. ;o)

Jag är väldigt förälskad i min man idag, bara så ni vet. Han är sådär lite extra snygg just nu, i mina ögon, han är alltid snygg men nu gör det ont i kroppen att titta på honom. Mmmmm... Grr.. RAWR! Haha :D
Vadå, vi har bara varit tillsammans i 5 år nu snart.. Gifta i 3.. Nykär fortf!

Aja nog om det..

Jag ska nog köpa med en webcam, funderat på det. På skoj, alltid velat ha en bara för att ha en, typ. Så nu så.. Ja och kanske en tröja, nej jag vet! En kjol! Svart kjol vill jag ha :D

Intressant, javisst!
Och senare idag blire att åka och titta på en ny bil, idag lever vi lyx. ;o)

Kommentar Tårta

2011-01-18 - 09:50:12

"Oj, en riktig favoritlåt till mig med. Har en tendens att fastna för smått melankolisk musik med grymma kvinnliga sångerskor.

Den låten är lite paradoxal, musiken och tonen i låten drar ner än medan texten säger åt en att kämpa på och bli starkare. Passande på det sättet att tonerna förklarar hur man känner när man behöver intala sig själv att man måste ta sig ur det, men det är svårt att ta med sig styrkan som texten skulle kunna ge en.

Blev nästan lite filosofiskt det här!

Cool text att ha på en tårta, skulle vara kul att veta i vilken sammanhang som tårtan gjordes och vem som fick den"

Nu blev jag faktiskt lite chockad, inte för att vara sån nu men trodde verkligen inte att killar lyssna på sådan sorts musik! Men håller helt med dig, du satte pricken över i't angående låten, igen. Du kan det där du! ;o)

Den gjordes till en tävling jag var med i, temat var musik. Och jag vann folkets och juryns röst. :o) Så jag är rätt stolt över den tårtan men jag minns att jag gjorde ca 5st anikten till henne innan jag blev nöjd med det sjätte. Haha, och de flesta trodde det var opera men det gör mig inget. Det var roligt att folk kunde se mer i den än kanske bara mörk.

Så den står hemma hos mig nu (vilket betyder att det inte är gjord som en riktig tårta, utan är frigolit som bottnar ;o)) på min hylla och samlar damm. Men jag har inte hjärta att hacka den i bitar. ^.^

Kommentar ang. "fruar"

2011-01-18 - 09:42:54

"Jag vet vad min man tycker tex." -Är du säker på detta eller tror du bara det, som ovannämnda fru? ;)

Nästan synd att han inte gillade Lordi, hade sett fram emot att se hur den tårtan hade blivit!
Får väl köra en Iron Maiden tårta med Eddie istället!"


Det är ganska enkelt, min man är en inbiten Metallica njutare, sen barnsben. Varit på alla konserter osv osv, sen gillar han jälvklart slipknot och lite Volbeat. Lite sånt, enkelt, bra musik. ;o)
*Tänker på sin man och njuter lite...* Haha.

Ja, jag hade verkligen sett fram emot att göra den. Hade varit roligt att göra ngt avancerat ;o)
Han gillar det mesta men inte skrik fick jag höra, sååå, ja..

Man ska inte lyssna på fruar!

2011-01-17 - 12:23:18

Har jag lärt mig nu!! Haha, jag trodde dock att sin fru ska veta vad man tycker om, som man. Jag vet vad min man tycker tex. Men det visste inte denna fru.. Haha.

Han gillar inte Lordi, så det blir inte en sådan tårta. Jag fråga hnm nu igen och fråga mer direkt och han börja skratta "Nej nej nej!" .

Det var lite synd tycker jag, hade varit roligt att få skapa ngt sådant. De har ju roliga loggor etc etc, men nu blire annat. Det får bli en mer klassisk rock tema tårta, svart, lite nitar, kanske döskallar, rosor, gitarrer... 

Tjaa, nåt sånt här:



Haha, så kan det gå!!

Svar på kommentar, tårtor

2011-01-17 - 12:12:52
"Helvete... Det där kan du minsann. Jag är grymt imponerad. Vad står det på tårtan med evanescenceliknande sångerskan på? 

Galet, men då vet man vart man ska vända sig om man ska köpa tårta!"


Tack så mkt "C" !! :o))
Texten är tagen från Within Temptation - Pale. Jag tog mkt av min inspiration från dessa låtar och videos, kan vara för att jag lyssna mkt på dem under den tiden.

Javisst, hör av dig så kan jag nog skrapa ihop ngt. ;o)
Klicka mig


Drömmar

2011-01-17 - 12:07:26
Drömde att du stod utanför min dörr, lyckan spred sig in i hjärtat men vakna av sorg, för det kommer aldrig ske.

Lustigt hur drömmar ibland kan kännas så verkliga, nästan så man kan ta på dem och tro att det var på riktigt. Detta var en sådan dröm, kort och intensiv dröm.
Lite läskigt egentligen, för ibland, vissa mornar kan man inte riktigt skilja drömmar från verklighet men tillslut kan man sköljas över med sorg/lycka för att man insåg att det just bara var en dröm.

Plugga?

2011-01-13 - 19:51:38
Funderar starkt på att börja plugga nu, det är tom så jag har kollat runt på utbildningar och CSN. Om jag ska komma nån vart i livet så måste jag ta upp det igen. Jag har inte ett slutbetyg, bara samlat... Dåligt, jag vet, usch på mig men alla har vi våra anledningar för sådant skit. ;o) 

Undersköterska ska jag plugga till igen, det var det jag gick och trots allt så är det inom vården jag vill jobba. Jag har stora drömmar som att plugga till psykolog men om jag kommer så långt får framtiden utvisa. Jag ska iaf bli undersköterska först, kanske jobba inom förlossningen eller bli mentalvårdare. Men det kan man bestämma sig när man pluggar. 

Förlossningar har alltid fascinerat mig, just för att det är så grymt häftigt vad en kvinna kan gå igenom och vilket mirakel det är som kommer till världen. Att kanske få vara med på en sådan resa vore ju lyx.

Att bli psykolog är nåt jag alltid drömt om bara helt enkelt, jag gillar att lyssna till folks problem och hjälpa så gott jag kan. Men jag är ingen ängel för det, om nån skulle missuppfatta mig här. Hah!

Men tänk att kanske bidra med ngt gott till personer som mår dåligt, hjälpa dem att komma på fötter igen och lära sig vara sig själva och inse att de är precis lika jävla bra som alla andra (nu räknar jag inte med psykopater el dylikt i denna mening... eller, ja ni fattar nog vad jag menar!). 

Psykologi/psykiatri och medicin var de ämnena som verkligen intresserade mig i gymnasiet och jag var inte långt ifrån slutbetyg "MVG". Och det är bra för en medelmåttig "G" människa. ;o) 

Men jag ska ta tag i saken och så får vi se om jag kanske sitter vid skolbänken till hösten.


Tårtor jag gjort..

2011-01-13 - 08:51:03

..Som jag gillar mest!


































Bra start på dagen

2011-01-13 - 08:32:57
Är en smoothie :o)
Idag hade jag hallon, banan, yoghurt och vatten. Det jag hade hemma helt enkelt men oh så god den är. *Mumsar* !!!

Tårta dags

2011-01-10 - 19:55:51
Ska göra en tårta, till en rock fantast och inte vilken "rockgrupp" som helst - Lordi.
Han är en gammal finne på 40 år som ska fira sin dag nu i slutet av Januari, så jag tänkte att temat på tårtan skulle bli just Lordi.
Man kanske skulle skulptera detta som en tårta? :
Eller så kanske man skulle göra en enkel tårta men att ha modellerat en av dessa masker och lägga ovanpå, i nåt snyggt...?:
Vad tror ni?

Mitt i prick

2011-01-10 - 19:15:49
"Väggar imploderar. En kraft större än vakum. Jag står och ser på, kraftlös. Och även om jag kunde skulle jag inte ingripa. Dessa fyra väggar med slitna tapeter måste bort. Så jag står tålmodigt och väntar på att dom skall krossa mig. Så jag kan födas på nytt och bygga nya."


"Ett mörker som bara jag ser, men ett mörker jag vill dela med dig. Ett mörker, där jag låter dig se på. Är det dimman som omger mig? Eller är det mitt inre jag ser. Ser du? Jag är inte den du tror jag är, kanske den du vet jag är. Vem är jag?"





Inte skrivet av mig men av en väldigt (enligt mig) "ordbegåvad" människa (NunK, länk finns i min blogg), kände för att visa världen. ;o)

2010/2011

2011-01-03 - 18:45:52
Vad är mitt nyårslöfte?

Mitt nyårslöfte var att inte ha nåt nyårslöfte. Jag bryter det alltid iaf, tillslut. Jag är skit kass på löften, ja mot mig själv iaf. Nån gång skulle jag gå ner till 55 kg - dock lite undervikt för mig, kan bero på det. Nån gång skulle jag aldrig äta godis igen.. Haha. Det var iof naiva tonårsskitlöften..

2010
Hur minns jag året?
Året gick jäkligt fort, alldeles för fort och december månad gick ännu fortare, så fort man ställde upp adventljusstakarna så var det som om ngn spola fram tiden till julafton.

Mitt år har varit lite ångest över diverse saker, såsom jobbet som jag trodde jag kulle få, inte fick. Och i aug blev jag vilsen för att de stängde ner butiken, vad skulle jag göra då? Vara hemma o glo.. kul!
Sommaren 2010 var helt och hållet upp och ner, med underbara soliga dagar som kunde bli svarta och lusten att dränka sig i sjön kom som en iskall vind. Men jag sitter ju här, nu och mår bra.

Men jag är så jävla lycklig så det inte är sant, mitt i all daglig vånda behöver jag bara se åt mina barn och min man och minnas hur bra jag har det. Har en fantastisk man, helt gudomlig! ;o)

2011
Ingen aning vad jag förväntar mig av året, jag ska sköta en del privata ärenden lite bättre kanske. Hoppas på att kanske hitta nåt jag tycker om eller står ut med - jobb.
Men mest önskar jag nog att det ska vara nog med intriger.

Men allra mest av allt förväntar jag mig att året kommer bli det värsta och bästa någonsin.

Varför..

2011-01-03 - 09:40:29
..är det så svårt att komma igång med bloggandet efter uppehåll?
Känner mig sådär lat och bara vill ligga i soffan och pilla mig i naveln.. Fast nee, det låter äckligt. Men ni förstår nog vad jag menar. Ointressant drabbel kommer ut bara, skulle kunna lägga upp bilder på jul och nyår men togs inte många sådana.. Sen så är barna med på typ alla och de vill jag inte lägga ut här.. Dilemma! Haha..
Så vad är ert nyårslöfte?
Gott nytt år!
RSS 2.0