Just Do It!

2011-08-31 - 19:53:04
Måste klara det.. Om inte jag gör det, hur ska då andra klara det? 
Jag menar, jag starta det så jag om någon måste hålla det jag skriver, ellerhur?! 

Mkt press på mig.. Iiih. 
Haha, nej då. Men det vankas utmaningsdags, imorn startar vi. Det kommer visserligen inte vara så stor skillnad för mig. Det är helgerna jag pratar om och våndas om. Jag har så jäkla dålig karaktär på helgerna.

Sen att det kommer vara kalas varje helg gör inte saken bättre, godsaker upp under näsan! Men jag SKA klara det, jag vet att jag kan bara jag vill och vill jag? JAG VILL!

Det är ett test och en utmaning, för att se hur långt jag kommer med strikt kost och träning. :)

Ont i benen har jag, det börjar komma nu. Den där värken när jag har tagit i mkt och flera ggr. Som om skelettet får ont, lite som växtvärk hos barn (jag minns min). 
Och gummisnodd-effekten på benen, mina lår är bra stela nu!

Men jag är nöjd. Det är inte så långa pass med de är grymt intensiva. Jag har kört långa, utdragna pass ett tag nu och det är dags att byta om! 

Dagens ser riktigt bra ut:
Funderar dock på att ta mig en proteinshake.

Totalt intag
Fett: 82 g Protein: 66 g Kolhydrater: 30 g 1109 kcal

Dagens kalorikoll
Energibehov 1701 Kcal
Kaloriunderskott - 500 Kcal
Träning + 643 Kcal
Mat - 1109 Kcal
Kvar att äta 735 Kcal

Crossfit & TRX

2011-08-31 - 14:57:16
Det tar på krafterna kan jag lova. Det jag helst av allt skulle vilja göra nu är att bara sitta och stirra. Haha. 

Jag har fått i mig lunchen och hoppas på mer energi alldeles strax. Det var skönt att träna trots träningsvärk, det fina med det är att värken försvinner. ;) 

Det som hindrar mig från att prestera bättre i Crossfit är faktiskt mitt flås! Jag måste bättra på det. Det är så pinsamt att vara sist och det var jag idag 2 ggr, haha. Det var inte bara jag, en kille också men iaf.. Alla får stå i aktiv vila tills alla är klara och om det tar längre tid så börjar de titta på en... Blah! x) 

"Helt i din egen takt!
PÖH! Skulle inte tro det, jag vill inte vara sist, och alla glor på en om man är sist, fan också, jag måste bli bättre på det där. ;) 

Värmde upp 10min med TRX för att få musklerna riktigt varma innan, det var skönt. Efter Crossfit pina jag kroppen ännu mer och körde 15min TRX till, alla övningar denna gång. 
Jag gjorde hopp till benen inte löd längre och vek sig.. Stolt. Haha. 

Tanita test gjorde jag också.
Det visa att jag har stått stilla sen 1vecka innan semestern! Woho, det känns bra och det är sådant som är realistiskt att satsa på, tyckte även tränarn.

Men jag har faktiskt gått ner 1kg sen dess, men min muskelmassa har minskat och vatten. Så give or take. 

Skitsamma, jag har hela hösten på mig! :D

NU KÖÖÖÖÖR VI!!!

Utmaning "Kom igång" ~ 1 Sept - 1 Okt!

2011-08-31 - 10:17:07
Vad vi vill uppnå:
•Bästa möjliga resultat i både viktminskning, träning, bygga/forma kroppen.

Hur ska vi uppnå detta:
•Äta sunt, rätt och med en varierad kost.
Inga ätardagar mer än nötter, mörk choklad minimum 70% och möjligtvis popcorn. Dock ska detta intas i måttliga mängder. Inte heller läsk eller saft, vill du ta ett glas vin håller du dig till 1 i veckan.

Kost:
•Drick rikligt med vatten, för att hålla sig fräsch och sund ska du helst dricka upp till 2liter per dag. Minimum 1liter per dag.
Tänk på VAD du äter och HUR mkt., ditt mål och varför.

Protein ska intas i minimum 1g/kg/dag.
Kolhydrater max 100g/dag.
Fett minimum 1g/kg/dag.

Varierad kost: Fågel, fisk, nöt, ägg, frukt, nötter och mkt grönt.
Uteslut: Spagetti, ris - allt med snabba kolhydrater. Vi ska hålla ett jämt blodsocker, väldigt viktigt!

Träning:
Minst 4dgr/vecka. Hinner vi inte till gymmet är löparskorna/promenadskorna nära till hands. 
Styrketräning minst 3ggr/vecka är ett måste. Varierad och utmanande träning med ett nytt redskap/en ny övning varannan vecka. Innan eller efter styrketräningen,- alltid kondition. Vi satsar på att bli bra på allt, inte bäst på en sak. Löpning, cykel, crosstrainer, pw - vad än önskar i minimum 30min.

Redskap 1:
•Bröstpress/bänkpress - En vikt i var hand eller på stång, liggande position. 3x12st första veckan så du klarar av men det ska kännas. Andra veckan 1x12st samma kg sen 2x8st så tungt att det är löjligt. 

Stretcha minst 10min efter varje pass! Vi vill inte ha några skador.
Och tänk alltid på att värma upp innan varje styrkepass!

I svåra stunder:
•Ta ett bad, varva ner. Drick te, ta en näve nötter, påminn dig om varför du gör detta. Se till att ha fasta mål och realistiska mål. Drick mkt vatten, ta en promenad, skriv ner känslor och tankar.
Det finns alltid ett sätt att ta sig igenom det.

Viljan är stark, det är du som bestämmer över ditt liv.
Ta kontrollen nu!


Tips mottages!
Skriv gärna vad du lyckas med, dela med dig och var stolt. Om du vill dela med dig av vikt och mått går det utmärkt. Positiv feedback jobbar vi med!

En dag ska dessa bli snygga!

2011-08-31 - 10:12:14
Nästa sommar siktar jag på, då jävlar!
Ytte pytte skillnad.. Inte mkt, men det tar tid!!! 

Maj -10 ~ Aug -10
En dag, ska dessa bli snygga(re?)! - Bild 1

En dag, ska dessa bli snygga(re?)! - Bild 2

Somna hungrig?

2011-08-31 - 08:15:00
Kan man tro att jag gjorde, eftersom mage lät och hade sig. Det var som om jag var hungrig men egentligen luras den bara.

Jag avskyr att ha magkatarr och jag måste verkligen lära mig att se skillnad på hunger och suget i magen. Igår var jag inte hungrig, det vet jag, men så jobbigt ändå att gå och lägga sig i den känslan.

Sömnen var inte den bästa i natt, träningsvärken väckte mig så fort jag skulle byta ställning. Haha. Den är inte mildare idag, sjukt ju! Men jag ska träna vilket som, Crossfit och TRX! 
Jag ska ju ge dessa 2 övningar med bra kost hela höstterminen och så får vi se hur mkt det kommer ge mig. 

Såklart blandar jag det med kondition också. Men som med allt nytt så är det jobbigt i början pga den grymma träningsvärken, men det kommer igång snart! 

Imorgon startar jag min utmaning. Den kommer inte vara snäll, den är helt efter mina behov och träningsformer. Men känner du att du vill testa så är du hjärtligt välkommen, skriv gärna att du hänger på då. :) 

Jag måste boosta mig själv efter semestern, så jag kommer igång ordentligt. Dessa sista 5kg är de svåraste att bli av med. Jag vill att det ska hända nåt nu snarast eftersom det stått stilla sen i Juni. Men dock kan jag inte känna nån ångest eller liknande, jag är snarare bara mer peppad! 
Det är en härlig känsla! :) 

Jag har tagit kontroll över mitt liv, gör det du också!

Duktig!

2011-08-30 - 20:12:00
Trots ingen träning har jag klarat att hålla mig där jag ska, tycker jag är bra jobbat. Tom så jag har ätit upp alla, nästan, kalorier som jag ska. 

Lägger till gårdagens också, missa det igår.


Totalt intag:
Fett: 67 g Protein: 77 g Kolhydrater: 58 g 1143 kcal

Dagens kalorikoll
Energibehov 1701 Kcal
Kaloriunderskott - 500 Kcal
Mat - 1143 Kcal

Kvar att äta 58 Kcal

Gårdagen:

Totalt intag
Fett: 71 g Protein: 79 g Kolhydrater: 66 g 1251 kcal

Dagens kalorikoll
Energibehov 1701 kcal
Kaloriunderskott - 500 kcal
Mat - 1251 kcal
Motion + 497 kcal

Kvar att äta 447 kcal

Ny utmaning?

2011-08-30 - 16:11:00
Den första september ska jag fixa en ny utmaning till mig själv, det ska bli strikt men hälsosamt!

Jag ska föra in hur jag ska träna och äta såklart. Föra dagbok över hur det går och vara lite extra strikt under helgerna. Jag vill bli av med min mage, och så vill jag ha som en liten boost efter semestern. Jag vet att det kommer att funka bara jag sköter mina helger, jag behöver definitivt inte börja med shakes eller liknande. 

Hela september kommer jag köra detta och då kommer jag också skriva ner lite mer exakt vad jag vill.  :) 

Nu ska jag ställa mig vid spisen och fixa lite kyckling, mums!

Latdag..

2011-08-30 - 10:09:00
Känner mig lat, och stel.. Och lat. 

Känner inte för att göra nåt idag, får man göra så? Får jag sitta här och bara vara lat? En dag utan träning, då blir det 3dgr denna vecka.. Hm. Kanske får jogga på söndag då istället? Vila en dag jag inte brukar vila, undrar hur kroppen reagerar på det. 

Jag känner mig kass, men har ingen lust idag, ärligt talat. Så jäkla stel i hela kroppen. Men vem vet, kanske jag får ett ryck och kommer ut på en runda? 

Imorgon ska jag göra mitt 4e tanita test......
Höhö... Efter semestern och allt. Sist gjorde jag det i Juni, precis innan midsommar där. Nu kommer jag få det svart på vitt hur mkt jag lagt på mig under semsetern :S !!

Men som tränarn sa, det är bättre att göra det nu än när du har kommit i form igen, för det är lättare att knäcka denna gångs resultat. 

Haha, ja jo visst... 
Hjälp mig! x)

Träningsvärk överallt!

2011-08-30 - 09:03:35
Ok, kanske inte i tån eller fingrarna men nästintill överallt. Träningen jag gjorde igår träna en hel del massa muskler som jag säkerligen aldrig tränat förr. ;) 

Jag har sådan träningsvärk i magen att det gör ONT när jag nyser, hahaha. Och hela ryggen är stel! :D 

Ska definitivt fortsätta att stärka dessa muskler som fick ta i igår och en sak till, träningsvärken i mina triceps är SJUK, nästan krampaktig. Haha. 

Idag tänkte jag bojkotta gymmet faktiskt och ta mig en joggrunda, men det är några timmar kvar till dess. Men det är fint väder och varför kasta bort det? Svalt med sol, tänk vilket springväder va!? 

Och sen måste jag bli av med min demon som härjar och säger att jag inte orkar springa längre, för det gör jag. Och mitt mål är att bli bra på allt, inte bäst men bra. Så, då finns det inget annat att göra än att dra sig ut!

Funderar på att antingen springa spåret eller på röda banan och köra intervall. Men det kan jag bestämma när jag kommer dit!

Övrigt,
Snart september redan! 
Kan inte förstå vad tiden går fort och snart fyller jag 27år. Blir nästan förbannad av att det är så många kalas nu på hösten, inkl. mitt eget, för inte är det lätt att motstå! ;)

PT-pass ~ TRX och Crossfit!

2011-08-29 - 15:06:30
Första passet, med tränaren, var i ca 20-30min och det var JOBBIGT! Haha, inte mjölksyra jobbigt med det sved och brände i musklerna. Det gör det iof fortf men.. ;) 

TRX - Man hänger i rep och gör övningar kan man säga. Man tränar bara mot sin egen vikt och i intervaller. Det var jobbigt och jag kände mig inte alls stark.
Men summa av kardemumma så fick jag höra att jag är väldigt tränad och att det jag gjorde skulle många inte klara av. Nu hoppas jag att jag han tala sanning och inte bara var snäll. ;) 

Det var dock skönt att höra att jag är tränad, definitivt inte otränad, långt ifrån! Och mitt mål att bli vältränad till nästa sommar var realistiska enligt hnm, men då fråga han: 

Vad är din definition av vältränad?
Och jag visste inte riktigt vad jag skulle svara, fick tänka på den några minuter och jag fick i "läxa" att tänka ut vad det kan vara. 
Men för mig är det ganska enkelt, jag vill bli bra på det mesta. Starkare, uthålligare, bra kondition och sen att kroppen ska se vältränad ut, mer definerade muskler (inte muskelberg;)).

= Mer muskelmassa och mindre fett%. Mer flås.
Enkelt! ;) 

Crossfit!
Stationer, ge allt du har och på en angiven tid.
Jätte roligt, och jätte intensivt. Självklart i den fart man kan bäst men ingen vill väl hamna efter? 
Jag var en av de första som var klar första passet, andra några av de mitt i mellan och tredje en av de sista. Haha, så man får bestämma helt själv hur mkt man vill ge. 

Jag gav allt i början, och sen försökte jag ge allt igen och hålla ut. ;)

Men det är en blandning av styrka, koordination och kondition. Nästan samma grej som på PT-passet! 

Efter dessa två pass så är mina armar inte riktigt med idag och halsen är det som att nån har slipat med slippapper. Precis som det ska vara alltså! 

Jag ska ge Crossfit en chans i några veckor med 2ggr/vecka och så får vi se om det ger nåt mer resultat. Jag kommer dock inte sluta med spinning, jogg eller annan form av kondition. Jag ska också blanda den med min egna styrke/konditionsträning TRX! 

Bilden är TRX!
PT-pass - TRX och Crossfit! - Bild 1

Today is the day..

2011-08-29 - 09:30:51
..I will stand up to the test. Today is the day, I haveto remember that pain is only weakness leaving the body. Today, I will prove that I am strong!

Idag, är det PT-pass 60min. 
Idag gäller det för tusan! Det är lite läskigt men mest roligt, jag undrar vad han kan ha hittat på åt mig. Jag har inte den blekaste. Jag bad om att jag ville göra nåt som jag sen själv kan göra minst 2ggr i veckan och som ger mig mest resultat. 

Vi får se, det ska bli roligt! 

Sen är denna vecka strikt, inga snabba kolhydrater och så få som möjligt. Jag måste ha en boost efter helgen som var, jag tror att jag gick in i semester-mode. Och jag gav mig nästan ångest, men jag lyckades arbeta bort den och får ta konsekvenserna helt enkelt! 

Men denna vecka, eller snarare HELG, som kommer ska jag inte misslyckas för jag är ju så sjukt mkt bättre än så, det vet jag ju! 

Det är jag som bestämmer, vad jag stoppar i mig och vad jag handlar i affären. Nu jävlar!

Circus Cake ~ Baby Tiger

2011-08-28 - 10:29:00
Slabba ihop dessa tårtor igår på 4tim. Därmed är det inte så bra "kvalité" på dem, men så blir det om man måste stressa ihop dem. Men kusinen blev supernöjd och samma med hennes föräldrar, det är det viktigaste.

Det tråkiga med det detta är, när man får ett sånt roligt tema att jobba med och inte kan lägga ner tid på det. Kunde ju ha blivit så mkt roligare och bättre. :)

Circus Cake - För den nyfikne. :) - Bild 1

Circus Cake - För den nyfikne. :) - Bild 2

Circus Cake - För den nyfikne. :) - Bild 3

Sant/Falskt?

2011-08-26 - 09:07:45
Träning som inte gör ordentligt ont gör ingen nytta.

Falskt
All form av motion har en positiv effekt på hälsan och den behöver inte alls göra ont för att ge resultat, snarare tvärtom. Om du tränar kondition ska nivån kännas lätt ansträngande och styrketränar du, så ska det kännas jobbigt men inte outhärdligt. Om din träning gör ont, så är det med stor sannolikhet så att du övningen på fel sätt eller att du tar i för mycket. Minska skaderisken genom att lyssna på din kropp. Ordspråket " för att vara fin får man lida pin" är lika gammalt som det är dåligt.

Träning är effektivt oavsett om du får träningsvärk eller ej.

Sant
Hur mycket träningsvärk vi får är helt individuellt och beror oftast på om kroppen är van vid just den övningen eller inte. Alltså är träningen precis lika effektiv även om du inte får träningsvärk. Träning av nya muskler eller nya träningssätt kan ge träningsvärk till en början, då musklen är ovan vid just denna rörelse. Minskad träningsvärk kan bero på en vältränad och smidig kropp. Tänk även på att stretcha kroppen ordentligt för att hjälpa musklernas reparation på traven.

http://www.motionstipset.se/category.php?cid=7

Få en snygg rumpa på nolltid!

2011-08-26 - 09:03:29
Lär dig ett superenkelt sätt att få in extra träning för att strama upp ben, lår och rumpa under löprundan eller promenaden.
Värm upp i 10–15 minuter och gör 50–100 knäböjningar och/eller utfall. Du kan eventuellt dela upp dem i 10 x 10 repetitioner och sedan gå eller springa vanligt emellanåt.

Övningarna ger dig extra styrka en dag då du annars bara skulle ha tränat konditionen och du kommer också att kunna känna hur löprundan blir tuffare än vanligt.

Om du vet hur snabbt du brukar gå eller springa dina vanliga rundor kan du sätta ett mål att genomföra det på samma tid, även om du gör många knäböjningar och utfall under tiden.
www.iform.se

Orkar inte min frukost...

2011-08-26 - 09:01:53
Jag äter samma frukost varje dag. Den är nyttig, den ger mig jämt blodsocker länge och en bra träningsgrund.

2 ägg - äggröra och ½tsk smör
1 rågbröd med smör, leverpastej och gurka
Stort glas vatten, 2 vitaminer och omega-3
1 kopp kaffe med lite mjölk

Men det börjar ta emot nu, orkar antingen inte alla ägg eller hela mackan. Det beror på vad jag äter först. ;) 

Jag har träningsvärj i bakre låren, främre och i rumpan. Bröstmusklerna och axlarna, sen under skulderbladen och ländryggen. Min kropp reagerar på styrketräningen ganska ordentligt efter uppehållet. ;) 

De där jäkla utfallen känns inte SÅ jobbiga när jag gör dem men dagen efter känns det hur mkt de fick jobba. ;)

Idag ska jag ta mig till gymmet innan 10.00 för då är det Pilates. Jag gillar att göra en massa olika saker på gymmet, för allt stärker kroppen på olika sätt!
Och sen är det roligt att variera sig. 

Efter det är det spinning, men jag vet inte om jag ska köra det med tanke på min träningsvärk. Det blir inge styrka idag iaf, måste vila mig lite innan måndag, vill vara lite rörlig. ;)

Imorgon är det full fart hela förmiddagen med att göra en sent beställd tårta (gaaah FOLK och jag som inte kan säga nej..). Men det ska bli roligt också, hoppas den blir bra, cirkus-tema!

Pöss på er, ni är starkare än vad ni tror, glöm aldrig det!
När musklerna sviker är det viljan som gäller!

Pannkakor, yum!

2011-08-25 - 16:03:00
Rolig rubrik, som om den kommer dra till sig läsare.. Pffft! Haha. ;) 

Jag ska äta 2 pannkakor idag för det är första ggn på flera flera månader som jag känner mig sugen nu när maken gör dem (varje tors). Eller så är det han som lockar mig mer.. Hmmm... ;) 

Träning idag med vännen, och det blev:

•Utfall 40st med 9kgs hantlar
•Jogging 9,5km/h (ca) 45min, 7km
•Core 10min
•Crosstrain 12min

Inte så mkt, men det räckte kände jag. Joggingen var inte alls kul och det bokstavligen droppa svett från mig, benen var tunga och lungorna likaså. Det känns inte alls som det var förr då 8,5 var minimum för att det skulle bli lika jobbigt som idag, och då var det ute och idag på band... Jaja. Det tar sig! 

Imorn blir det spinning och pilates, sen ska jag vila och göra tårta i helgen. Sen förbereda mig på PT-passet på måndag, yajks!

Träningsvärk!

2011-08-25 - 09:02:00
Hur nu det går ihop, lite lustigt hur känslor kan te sig och jag kan känna lite av allt på samma gång. ;) 

Nu spammar jag bloggen hära lite grann, med risk för att bli anmäld så lägger jag in ett inlägg till och skiter i om jag stör nån! (Hoppas ni förstår min ironi, alla gör inte det) Haha. 

Jag ska träna med en väninna idag, vi har inte setts på hela sommaren. Hon har varit svår att få tag på, folk som inte har barn eller folk överhuvudtaget gör så mkt hela tiden tycker jag. Är det bara vi som njuter av vardagen och varandra på helgerna? 
Jag förstår inte hur man orkar ha saker planerar 24/7... O.o 

Men jag är ju inte som andra. ;p
Eller? Kanske har missuppfattat alla andra? Hehe.. 

Drabbel. 
Iaf, skitglad för vännen har jag saknat, jag ska få träna samtidigt (hur bra är inte det!) men fick besked från CSN nu att det blir lite knas med bidraget så det måste också lösas, därmed är jag lite SNE. Tråååååk.

Jag AVSKYR när en säger ditt och den andra säger datt.. Kan de inte ha samma information? Trött jag blir..

Så nu ska jag sätta mig i flera telefonköer, men sen ska det tränas och vet ni vad?! 

Jag har träningsvärk!! :D Haha. 
På tal om det, ska man träna så man får träningsvärk varje gång för att det ska ge maximal effekt?

Grymt besviken på mig själv!

2011-08-24 - 13:55:47
Sitter och svär.. Eller om mina svordomar är det för andra vet jag inte men jag sitter i min ensamhet, med en röra på lax, potatis och chorizokorv med sallad till lunch och mellan varannan tugga spottar jag ut ord som: 
Jävla skit, så pantad, HUR kunde jag glömma, BAJS, FAAAAAN OCKSÅ, vad fan tänker jag med? etcetc....

Jag hade ju bokat ett spinningpass idag klockan 12.00 som jag tydligen helt och hållet glömt bort. Jag var på gymmet när detta skedde, jag körde styrketräning 55min och var helt säker på att spinningen var ikväll... Men när jag klev nedför trappan så såg jag ETT SPINNINGPASS i full sjå... BAJS! Jag missa den älskade spinningen för att jag inte hade hjärnan med idag..

Och inte nog med det, nu kommer jag få en prick.. Har redan en för ett missat core pass, varför jag missa det minns jag inte, men lär ha varit samma där. "VA, var det IDAG!?" Suck på mig.

Jaja, maken ville ju träna ikväll, kanske han kan få göra det och jag få träna imorn, då är det ett annat spinningpass! :P

Men jag fick in: 
•55min tufft styrkepass överkropp
•Situps 120st
•intensiv gång i uppförsbacke 10min 
•jogging 12min
•utfall med 9kg hantlar 30st

Lat med core idag, och utfallen men de vill jag göra på fredag då jag har hela helgen på att vila upp mig. Sist fick jag grym träningsvärk av 40st. ;p

På måndag är det PT pass 1timme
LÄSKIGT! ;)

Våga erkänna misstag och motgångar

2011-08-24 - 09:32:17
Trots att jag hatar att erkänna det... Så ska jag vara ärlig med er, mig själv och våga erkänna det! 

Jag har gått upp i vikt under semestern, inte så ovanligt fenomen kanske men jag trodde verkligen att jag skulle klara av att inte göra det, men valde att unna mig iaf.

Det är inte extremt mkt och jag tror på att jag kommer tappa dessa kg:n ganska så fort, bara jag har kontroll på min kost och träning! 

Totalt 3kg gick jag upp efter en semester på 5veckor! 
Det är inte så farligt..........Det är iaf inte 1kg i veckan, haha, man måste hålla fast vid nåt bra. ;) 

Jag gick upp från 61 till 64... Nu har jag varit igång i ½vecka och har tappat 1,1kg. Men det är ju så, jag vågade tro på att 2kg är mest vatten som samlats i kroppen pga alla kolhydrater som jag har tryckt i mig. Sen den sista 1kg-1½kg blir lite mer kämpigt att få bort. Men jag levde gott och drack gott och det är definitivt inget jag ångrar! :) 

Idag ska jag komma iväg till gymmet, det tar emot lite men ändå så gör det inte det. Det är en snurrig känsla, jag vill dit men.. Ja, snurrigt. 

Hur jag mår just nu
Jag mår bra, kan känna att vissa shorts eller byxor sitter lite tajtare vilket gör mig lite sne, men jag blir absolut inte deprimerad, vilket jag kunde bli förr. 

Jag har lite svårt att komma på vad jag vill göra på gymmet, känner mig lite vilse. Allt känns lite tråkigt och gammalt.. Men jag ska ta kontakt med min tränare så han får visa mig nya övningar.


Viktiga datum:
1 Juni, Jag har satt mitt mål till nästa sommar och är fortf taggad till att träna tills dess för att se hur långt jag har kommit.

26 Januari har jag tränat i 1år sammanlagt och ätit en bra kost, då ska det också bli intressant att jämföra! 

7 Mars, tog jag mitt första tanita test! Tänk att få jämföra detta årets resultat med 1år efter, det måste vara en stor förändring i tex fett% och muskelmassa, det vågar jag hoppas på!

Bikt!

2011-08-23 - 21:29:00
Idag hade jag inte mkt energi, det är jobbigt att komma igång efter nästan 5veckor med ganska mkt mindre träning. Och för att inte tala om styrketräningen, det är det viktigaste i min träning och det får inte uteslutas längre. Men oj vad trögt det går, får ta ca 4kg mindre i vikter. Men det kommer.. :) 

Jag ville inte köra IW idag, som sagt var jag trött. Min plan var att jogga 7-8km som jag gör hem från mötet men idag orkade jag inte, jag frös och kroppen helt utmattad. Så smög med mig gymväskan och besökte gymmet efter.
Som sagt, IW (indoor walking). Mötte en bekant som jag lät övertala mig om att gå med iaf, men det var ändå ganska bra, för första ggn kände jag mig rätt vilse och visste inte vad jag skulle göra.

Jobbigt var det, och jag skulle köra medel lugnt... haha, behöver jag säga mer än att skratta? Ok, jag lyckades inte att ta det lugnt. ;) 

Sen på det styrka som sagt. 
Är trött. Men kolla kcal:en.. Duktig?! ;p
Det sjuka är att jag tyckte att jag överåt.. Hm.

Totalt intag
Fett: 67 g Protein: 96 g Kolhydrater: 69 g 1301 kcal

Dagens kalorikoll
Energibehov 1701 Kcal
Kaloriunderskott - 500 Kcal
Träning + 577 Kcal
Mat - 1301 Kcal
Kvar att äta 477 Kcal


Bikten var det ja...
Jag tog en halv tsk socker och lite kanel och njööööööt. 
Hahahaha.... ;)

Ny spinningledare!

2011-08-22 - 22:20:00
Början på kvällens spinningpass så blev jag nästan besviken, killen som hade klassen är grymt trevlig i reception men när han satt och pratade med alla i början kunde jag inte tycka att han skulle vara mer trist.

Men ju mer passet löpte och sen när uppvärmningsdelen väl var över så var det som en spärr som släppte för hnm och oss. Det var väldigt många där idag och alla var grymt peppade. Aldrig har jag varit med om att när nån ledare fråga om vi ville ha mer att alla skrek JAAAAA!!!! Brukar vara ganska svårt att få ur alla. 

Jag gilla hans klass trots allt, det var mkt variation, mkt uppförsbackar, spurtar och nästan lite teamwork. Det var sjukt roligt och jag ser fram emot nästa vecka då han håller i en klass igen! :) 

Sen blev det 15min styrka, körde lite innan, det blev inte mer eftersom jag tänkte ta det efter spinningen men han körde fasiken slut på mig! *Like*

Jag tyckte att jag har ätit bra idag, fått in olivolja i maten men ändock kom jag inte upp i så mkt kcal. Mer fokus på det imorn!

Totalt intag
Fett: 57 g Protein: 77 g Kolhydrater: 32 g -960 kcal

Dagens kalorikoll
Energibehov 1842 Kcal
Kaloriunderskott - 500 Kcal
Träning + 602 Kcal
Mat - 960 Kcal
Kvar att äta 984 Kcal

Trodde vardagen starta idag..

2011-08-22 - 10:18:00
...Men icke! 
Dottern börja skolan och det var nog lite pirrigt ändå, fast hon inte riktigt ville erkänna det. Hon såg så söt ut där hon satt för första ggn vid sin bänk i skolan, första dagen på året och i många år framöver ska hon också sitta där! 

Men när jag skulle lämna sonen på dagis så var det stängt! 
Helt mörkt och inte en kotte i närheten.... Ja, så är det väl om man har haft semester länge, de missar att ge ordentlig med information, lite smått sur är jag men tur är att jag inte jobbar just nu, då hade det varit jobbigt!

Men jag har skött maten idag, ägg till frukost, tonfisksallad till lunch och nu sitter jag här med en kopp kaffe och sonen sitter i badet. 

Jag har precis avslutat mitt putsande i kylskåpet, vad fint och härligt det blev! När sonen har badat klart ska vi till glasåterviningen och slänga alla burkar vi lyckats samla på oss (Mamma gillar smörgåsgurka:)).

Men ikväll blir det ett spinningpass och styrketräning!
Trodde vardagen starta idag... - Bild 1

Syndardagen, öl, snacks, godis..

2011-08-21 - 11:18:00
Sen lägger vi till en skolfröken med öl i handen på det......:

Haahaha.
Syndadagen Lördag, snack och öl! <3 - Bild 1

Morgonrunda ~ Kräftskiva

2011-08-19 - 10:32:00
Det ska bli trevligt, jag har ärligt talat aldrig varit på en. Vi var dåliga i min familj på sånt och när det väl skedde så fick vi barn inte vara med. 
Våra barn ska få vara med, helt klart, det är en kräftskiva för alla. :) 

Morgonrunda tog jag idag, sprang 4km på 23min. Det var seeegt, trodde att det skulle gå bättre faktiskt. Men det är min första joggrunda sen 3veckor tillbaka...ajajaj. ;) 

Jag orkade inte mer än 4km, jag blev helt slut!!!
Det kändes tom i halsen, illa det där, spinningen som gick så bra igår och jag trodde att jag var i toppform. eller nåt.. Haha. Men sen så kan jag köra med ursäkten: Jag är ingen morgonmänniska överhuvudtaget och hade knappt vaknat. Tänkte att jag skulle väcka mig själv innan frukost med en runda, men ärligt, än har jag inte vaknat och nu är det EFTER frukost och 2 koppas kaffe. Zzz... 

Men nöjd är jag iaf. 
Nu ska vi ut och leka, Isaacs kusin är hos oss idag och han är lyrisk, det finns få barn som leker så bra ihop som dessa två gör. :) 

Kram och pepp på er alla!

Smygstart

2011-08-18 - 21:36:13
Har tydligen inte ätit så bra idag, när jag tänker efter så har jag ju inte det heller. Under dagen tänkte jag inte alls på det, åt sen frukost och tidigt middag, sen var det spinning!

Vi har varit på naturhistoriska museet med sonen idag, mysigt att lulla runt där tycker jag. Han var väldigt intresserad och kändes inte alls för ung, 4år, för detta. 

Sen åt vi en tidig middag i stan, jag tog en stor tonfisksallad, härligt fräsch var den också! Gott!

Motion
•Spinning - Tuff 43 minuter 482 kcal
•Stretching 7 minuter 19 kcal

Total motion
•Tid: 50 minuter -501 kcal

Dagens kalorikoll
Energibehov 1842 Kcal
Kaloriunderskott - 500 Kcal
Träning + 501 Kcal
Mat - 892 Kcal
Kvar att äta 951 Kcal


Totalt intag
Fett: 39 g Protein: 62 g Kolhydrater: 66 g 892 kcal

9km..

2011-08-16 - 22:20:38
..Blev det på promenaden idag. 

Det känns i benen och att det var ett tag sen jag rörde på mig. Blev rätt trött i rumpa, lår och höfter. Vi tog spåret för att det skulle ge det lilla extra nu när det bara är promenad. 

Känns bra att börja hyffsat lugnt, i torsdags körde jag på rätt hårt under styrketräningen vilket kändes i både muskler och hals. Som tur är vände det och blev ingen större förkylning el sjukdom!

Denna vecka blir som uppvärmning, för att komma in i träningen igen och på måndag är vardagen åter, semestern slut och den vanliga träningen och kosten ska komma åter. 

Imorgon funderar jag på spinning under kvällen, måste verkligen komma igång innan vågen visar för mkt. 

Skönt att ha kommit ut idag dock! :) Och ännnu bättre, att ha träffat vännen igen. :)

Idag ....

2011-08-16 - 10:01:27
...Ska jag få fart på fläsket! 

*Mutter mutter*

Har haft grym träningsvärk, krampaktig sådan i benen så jag har helt enkelt inte kunnat träna, röra på mig. Sen kalas, och kalas igår igen för de som inte kunde komma lördag... 

Listan kan göras lång med ursäkter.
Skit också. 

Känner rastlösa benen som smyger sig på..
Kan bli lite smått sur..
..När jag "inte får" gå ut och jogga för min man. Han kan egentligen inte stoppa mig men han misstycker att jag ska jogga på dagtid nu när vi har semester. 

Då blir jag lite sur och han får tas med det. 
På kvällarna har vi oftast inte tid då vi blir bortbjudna på middag eller så bjuder vi hem folk. 

Nej.. Jag mår inte alls bra över detta. Ikväll måste jag ta mig en redig joggingtur, oavsett vad klockan blir!

Stor dag idag!

2011-08-12 - 09:57:00
Det var idag 4 år sen min son föddes och jag kan se tillbaka på den dagen med ett leende på läpparna. Det var en perfekt förlossning, med en perfekt make och perfekt barnmorska. :) 

Om man nu kan kalla det perfekt. ;)
Jag har bara min dotters att jämföra med som var en mardröm, så min sons var en dans på rosor. 

23.07 ikväll föddes han för 4 år sen, 4405g och 56cm lång! <3
Tiden går så fort, alldeles för fort men jag försöker njuta av varje dag som han är hos mig. Min underbara son! 

Idag väntar mest förberedelser men det mesta tar vi ikväll för idag ska Isaac få göra det han vill, vi ska också fika ute och äta de godaste kardemummabullarna!

Ställning i klädkammarn?

2011-08-11 - 19:45:10
Kan vara nåt, om inte annat är det inte många andra som har det. ;)
..Har inte suttit stilla en sekund men jag fick sovmorgon till klockan 10.00, det var härligt. :) 

(Bevisar med bilder)

Fixat och rensat lite överallt och äntligen är klädkammaren klar, tog bara ca 2-3månader. Haha.. Sen har jag rensat bland handdukar och lakan, blev lite släng. 

Maken satte upp 2 hyllor i köket och sen en stång ovanför diskhon att hänga tex diskbortse i etc. :) 
Fint blev det! 

Lite före bilder också.. :P Minns ni?


Donat och haft mig hemma.. - Bild 1

Donat och haft mig hemma.. - Bild 2

Donat och haft mig hemma.. - Bild 3

Donat och haft mig hemma.. - Bild 4
Donat och haft mig hemma.. - Bild 5

Donat och haft mig hemma.. - Bild 6

Donat och haft mig hemma.. - Bild 7

Back on track!

2011-08-10 - 22:15:37
Motion
21:53 Styrketräning - Tuff 45 minuter 384kcal
21:53 Löpning - 10 km/h 17 minuter 181kcal
21:54 Promenera - 7 Km/h 5 minuter 27kcal

Total motion
Tid: 67 minuter 592 kcalDagens matintag
10.00 Fett: 18 Protein: 25 Kolhydrater: 21 351 kcal
19:14 Fett: 41 Protein: 44 Kolhydrater: 50 773 kcal
21:55 Fett: 15 Protein: 15 Kolhydrater: 0 192 kcal

Totalt intag
Fett: 74 g Protein: 84 g Kolhydrater: 71 g 1316 kcal


Jädrans vad ont jag har i armarna nu och axlar, det tog ordentligt styrketräningen idag. Jag har inte kört dessa övningar på ca 1månad nu, har bara kört muskel bosu dessa veckor. Så det känns! <3

Trött blev jag, ordentligt trött och bara för det avsluta jag det hela med att springa i 10 min som blev 17min.. Hehe. Vrida ur trasan ordentligt, trodde jag skulle snubbla på fötterna.. Gjorde 40 utfall med 9kgs hantlar och det tog på benen mer än jag trodde. 

Skönt att vara igång igen! :)

Filmtips, Lite Gotland & Lite babbel!

2011-08-10 - 00:06:02
Tänkte jag skulle slänga in ett inlägg, visa att jag lever.. Eller nåt. ;) 

Titta just på en svensk film jag har velat se länge, jag tycker egentligen inte om svenska filmer men jag måste erkänna att vi har blivit bättre och bättre på att göra film! 

Tusen gånger starkare

Den kan också tas för en tonårsfilm då det utspelar sig på ett högstadie med en klass i nian. Men jag tycker absolut att den är väldigt sevärd och rekommenderar den tom (kors i taket ;)). 

Den lämna ett starkt avtryck i mig och denna filmen kommer jag att minnas länge. Man blir glad, skrattar, ledsen och förbannad. 

Så hur går det med kosten mitt under semestern?

Det går väl sådär, det blev mkt gott på Gotland, mkt sitta stilla på stranden, vid havet och jobba på brännan medan barnen plaska vid strandkanten. Bada blev det också såklart men vi hade en del otur med vindarna och fick 9grader i havet. Brr!

Men det vände och sista dagarna hade vi 18-19grader. :) 

Jag kan ju säga såhär, min mage har inte mått så bra den senaste veckan. Alldeles för mkt kolhydrater och ojämn kost än vad den är van vid. Nån godisbit här och nån pizza där. Lite chips om kvällen och varför inte lite vin eller en öl. 

Men det är ju livet, att kunna slappna av helt och bara njuta av god mat och dryck. Och mest av allt, livet och min älskade familj! 

Det blev nån promenad på Gotland men inte så mkt som jag ville, men jag kände genast i kroppen när jag väl kom igång så ville den definitivt ha mkt mer. 
Imorgon blir det jogging eller nåt roligt pass på gymmet för att starta igång träningen igen. Jag lär inte knäcka mina 8,5km ute på en gång men visst 17 ska jag klara av samma sträcka iaf! 

Det är 1½ vecka kvar på semestern och samtidigt som jag njuter av den till fullo så längtar jag till vardagen igen. Till sund kost och mkt träning! :)

Nu är det dock mkt kalas framför oss, redan på lördag ska vi ha kalas för sonen som fyller 4år på fredag, sen ska han ha kalas med kompisar helgen efter... Och sen kommer det väl en 10st kalas till (varför ska alla ha barn på hösten?!).

Med detta babbel säger jag:

Hej hallå, trevligt att "ses" igen och godnatt mina vänner!
Dimma som sluka Tofta strand
RSS 2.0