Så jäla bra ändå!

2011-02-28 - 22:40:25

Godvällers...

Jag har varit extremt duktig idag.
Det blev inge Jillian shred, för jag har lite kli i halsen och vi vet hur det gick sist = influensan. Så denna gång hoppa jag hennes och tog mig extra promenader istället. Efter att ha lämnat barnen i skolan stoppa jag in hörlurarna i öronen och lät within temptation, metallica, loke - ja en salig blandning av låtar yla i öronen när jag begav mig ut på en powerwalk 09.00.

Första promenaden stanna på 6,1 km och tog 60 min att gå. Jag gick i skogen där stigen var mindre än 30cm bred och inte lätt att gå i. Det sluta med att jag jogga lite då o då för att ta mig fram lättast. Men det var underbart och jag var så slut när jag närma mig hemma.

20min efter att jag stigit innanför dörren och bestämt mig för att äta tidig lunch så ringde min väninna och ville gå på en promenad. Jamenvisst skulle jag det!! Shred var att glömma pga min hals (men nåde min kropp om jag blir sjuk igen...).
Den promenaden sluta på 4,3 km och det visar alltså att jag gick ÖVER 1 MIL idag!!

Det är fasiken bra jobbat!
Och jag var ute och lekte med barnen i snön, så jag gick säkert nån extra km då också ;)

Jag är stolt över mig själv för att ha gått så långt, andra promenaden var jag inte ens trött och tyckte nästan att min väninna gick lite långsamt. ;) Hehe.

Annars då?
Jo vi har fått en ny diskmaskin!! Woho.. Men det skumma var med vår gamla är att det lukta bensin om våra bestick och glas efter en diskning. Kändes inte så säkert så vi shoppa en ny på en gång idag ba.. Cash har man ju! Eller inte.. Haha! ;) Hejdå besparingarna!

Godnatt!

Party med Erican

2011-02-26 - 20:46:00
Bara sådär, en kall lördag i februari gick jag ut o drack en massa kolhydrater. Haha ;)
Oförskämt snygga också! hmm...

Lillasyster 17

2011-02-26 - 14:57:00
Kära lilla syster har fyllt 17 år, & hennes vän!
Så fin tårta de gjorde :) Lördagen var inte snäll mot min nyttiga kost ;))

Leklandet med barna

2011-02-26 - 09:54:00
Lek & Bus sthlm i infra city. Nyöppnat i fredags - det var stort kan jag lova!
Och skoj pm man är en förälder som gillar att leka, för där får vi också hoppa, studsa, åka kana... :D

J.M shred dag 14 del2

2011-02-25 - 22:02:48
Jojominsann, jag körde på idag också!! Haha thi fick du! ;p Hehhe... Ehum, ursäkta jag är lite trött. Och om det blir en massa felstavningar så kollar jag det imorn. Jag orkar inte idag, jag ska snart gå och sova.. Men iaf.

Idag var jag på en powerwalk med Erican, vi gick ungefär 60 min och det kändes kan jag lova. Men jag var inte nöjd, inte på långa vägar men jag kände att jag snart kommer bli hungrig så efter att ha sagt hejdå till vännen där tog jag den långa vägen hem, hällde i mig massa vatten, drog av mig kläderna i nån sorts panik för att det var på tok för varmt och klädde om till sportbh och träningsskor (jaaa klart jag hade byxor och tröja också...).

Satte på videon och körde mitt pass av Jillians shred och FYFAN vad jobbigt det var!!!!!!! Men fyfan vad jag älskar att pina mig själv, haha. Det börjar bli underbart, men jag är så slut när jag håller på och latmasken viskar i mitt öra varje gång men jag ger mig fan inte!

Musklerna skriker så döva människor vänder sig om.. Haha, ok kanske överdrev en aning där men ni hajjar nog vad jag menar. ;)

Underbart, men efter detta var jag inte nöjd ändå men jag tog det lugnt, för nån måtta får det väl vara?

Jag har hittat en bra sida, www.matdagboken.se och där kan man ha koll på sin kost. Jag vill gärna ha koll på min kost och sen finns det nyttiga och goda recept där - de behöver man inte bli plusmedlem för att se. *Rekommenderar

Jag har världens träningsvärk i nästintill hela kroppen, känner mig som ett mongo men jag börjar älska den också! ;)

Godnatt raringar!

Aerolates+J.M 30 days shred Dag 13 del2.

2011-02-24 - 12:00:28
Lång rubrik blev det, jajaj...


Njuter av detta just nu, fullkornsmacka med keso och kanel. Mina muffins som inte alls är lika fina som de på bilden (omelett-muffins!!:)). Hehe men de är goda och jag tror att det är för att jag inte hade riktig grädde i... Det känns så fel att äta ren grädde... Men ja..

Gott är det och jag är vrålhungrig men då är det bra att blogga samtidigt så man inte slänger i sig maten och sen tro att man är hungrig så äter man mer.. Jaa det gamla vanliga.

Jag kunde inte bestämma mig om vad jag skulle träna idag. Kanske inte är så bra att gå på båda direkt efter sjukdom men.. haha. :D

Aerolates är ett lugnt tempo så det är ingen fara, det känns inte som träning men dagen efter slår det en med träningsvärk!!
Körde det i 30 min och sen tröttna jag, tråååååkiiiiigt, sa jag högt.. Och så satte jag på Jillians och det var iiiinte tråååkiiiigt det var JOOOBBIIIIGT!! Hahaha.. Jisses.

Nu när vaden är bra kan jag köra på så mkt som jag bara orkar, så nu var det inga slappar fasoner! Fyfan.. Hon jobbar arslet av en rent ut sagt. Jisses!!

Men stolt är jag och nu smakar min mat eeextra gott! :))

Funderar

2011-02-24 - 09:49:38
På om jag ska stoppa in hörlurarna och dra mig ut på en promenad med hög musik vrålandes i öronen, kanske lite hårdrock? Bara gå, gå, gåå.. Men så satans kallt, men man blir varm så småningom.

Eller så funderar jag på att börja med Jillians träning igen, är fortfarande lite förkyld men inte mkt. Jag vet inte, har inte direkt tränat förr och vet inte hur kroppen kommer reagera på det. Eller så blire lite Aerolates (Aerobics+pilates).. ja nåt måste jag göra iaf, kan inte låta allt förfalla igen!

Det är ju trots allt en jätte vacker dag ute!! :))
Bild från igår, vädret är lika vackert idag!

Goda frukostmuffins

2011-02-24 - 07:44:19
Oj vad dåligt av mig att inte blogga igår, men jag hade fullt upp hela dagen och det var riktigt trevligt!!

På förmiddagen var jag ner på byn och träffa systeryster och lilla Thyris. Jag tog mig även en latte för det fanns sååå mkt gott på fiket att jag ville unna mig en latte iaf.. ;)
Men allt som allt så var jag ute och gick i över 90 min, så jag tror att jag gick av mig den rätt så bra!  

Träffa en god vän och vi var ute och gick på den isiga sjön i högt tempo. Idag känns det riktigt bra att jag promenerade så mkt igår!! Känns så fel att gå på sjön, det är som att man inte Ska gå där så det blir helt fel i mitt huvud.. Det var väl så Jesus gick på vattnet- Det var ju IS!! Doh! ;))

Usch hela inlägget känns nästan påtvingat, jag är så trött idag... Satt uppe och spelade för länge igår, till klockan 00.00 och sen hade jag svårt att somna. Tror min hjärna blir stressad av det där spelet ;)
Dock har jag inte spelat på ett bra tag, 3veckor tror jag och innan dess var det inte mkt spel heller.. Tror inte nya expansion var nåt för mig trots allt men vi tog ner några nya bjässar iaf.

Handla lite ingredienser till att baka frukostmuffins till min man (han äter inte mina små mini omelette-frukost-muffins "typ"..) och de blev jätte goda, tyvärr får jag inte äta dem men jag provsmaka en tugga på min sons. :) 

Och ja, jag hade på lite frön för den goda sakens skull (och smak).


Frukostmuffins
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 vispat ägg
  • 1 dl rapsolja
  • ½ dl honung
  • 3 ½ dl neutral yoghurt eller filmjölk
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop de torra ingredienserna och de våta ingredienserna var för sig.
  3. Blanda ihop samtliga ingredienser snabbt.
  4. Lägg smeten i normalstora muffinsformar med hjälp av en sked.
  5. Grädda mitt i ugnen 20 minuter.

Nyttiga frukostmuffins

2011-02-23 - 09:49:00
Receptet på de nyttiga frukostmuffinsarna.
Om ni frågar mig så smakar de som omelett. :P

Ingredienser:
5,0 st Ägg rått
1,0 dl (ovispad) Vispgrädde 40% fett
1,0 dl (riven) Ost hårdost 28% fett
100,0 gram Rökt skinka gris 6% fett
1,0 msk (finklippt) Gräslök


Gör så här:

1. Strimla skinkan. Vispa grädde och ägg och tillsätt sedan den rivna osten, gräslök, salt och peppar.

2. Häll upp smeten i muffinsformar och grädda i ugnen i ca 20 min på 175 grader.

Snart så!

2011-02-22 - 20:31:57
Nej, jag har inte slutat träna. Nedrans förkylningen vägrar släppa, grönt slem som har invaderat mina bihålor och har bonat in sig, skaffat lite slajm bebisar och de förökar sig som råttor kan jag lova! Tar aldrig slut!

Haha.. Men imorn ska jag gå ut och gå. Idag var jag på promenad med Thyris och hon satt fint i vagnen och jag kunde knalla på fort fort 1 timme nästan, men stopp för att titta på änder en stund såklart :)) Och med avslut i lekparken, där fick hon gunga och hon verkligen älskade det. Det var inte skratt som kom utan hon mer njöt och blev helt avslappnad. Sötnos!

Tänkte prova på lite yoga sen framöver, men jag titta på det och det såg så trist ut.. Haha. Aerolates är dock rätt skoj och man får tok träninsvärk i alla muskler efter ett pass. ;)







Nyttig supergod lasagne

2011-02-22 - 20:17:36
Och den var såååå GOD!
Jag rekommenderar den verkligen, hela min familj tyckte om den!!! Nu tog jag mild Ajvar eftersom jag har småttingar men den kan säkert bli mer spännande om man tar en med lite sting i. ;) Du kan finna den i vanliga butiker, jag köpte min på Coop.

Jag hade zucchini i också, mest för att jag aldrig smakat aubergine och tyckte det var lite läskigt men nu är det bara att köra på! Imorn ska jag också baka nyttiga frukostmuffins, lägger ut det receptet då och kanske en bild. Nu blev det ingen, alla var så hungriga så vi högg in direkt! Mums!!
(Istället för salt hade jag i Piffi allkrydda, den är väldigt salt i sig)


Ingredienser:
600,0 gram Köttfärs nötfärs 15% fett
1,0 burk Krossade tomater konserv m lag
1,0 st Lök gul röd
2,0 klyfta(or) Vitlök
2,0 msk (Fast) Smör 80% fett osaltat
0,5 dl Ajvar relish grönsakspasta m paprika aubergin
150,0 gram Aubergine
2,0 dl (ovispad) Vispgrädde 40% fett
3,0 dl (riven) Ost hårdost 28% fett
1,0 efter smak Salt
1,0 Efter smak Svartpeppar
1,0 tsk Torkad basilika

Gör så här:

1. Skala och hacka vitlöken och bryn i stekpanna tillsammans med smöret i någon minut. Tillsätt färsen och stek i ett par minuter. Smaksätt med kryddorna under tiden.

2. Häll ner krossade tomater och ajvar och låt puttra tillsammans i ca 8 min. Smaka av kryddningen.

3. Smörj en ugnsfast form. Skär auberginen i tunna skivor på ca 0.5 cm och lägg 2-3 st så botten på den ugnsfasta formen täcks. Häll på halva mängden köttfärs, 2 dl av den rivna osten och hälften av grädden.

4. Lägg nu på resterande aubergine och köttfärs och grädde och strö tillslut över 1 dl riven ost och grädda mitt i ugnen i ca 45 min, 200 grader. (Ej varmluft)

5. Servera med en god sallad

Friends 4ever?

2011-02-22 - 09:18:20

Jag har alltid problem med vad jag ska ha för rubrik på mina inlägg, tycker rubriker är överskattade ärligt talat ;) ...eller så gillar jag dem inte för att jag inte kommer på nåt bra..vad tror du? Haha.

Sitter här på morgonkvisten, eller kanske förmiddag nu? Och dricker mitt kaffe med kanel i, det ska sätta igång matsmältningen lite fortare fick jag höra några år tillbaka. Sen om det stämmer vet jag inte. Men gott är det iaf.

Jag har en gammal vän som hörde av sig till mig för att ses för inte så länge sedan, och det gjorde mig glad i hjärtat. Vi var bästa vänner som mindre och gled isär som äldre. Så kan det bli, man har olika "värderingar" i livet. Jag fick familj - Hon jobba väldigt mkt.
Men jag blev otroligt glad att du hörde av dig och att det ändå (enligt mig) nästan är som förr i tiden, inga konstigheter när vi ses bevisar att vår vänskap är äkta. :) Du vet nog vem du är!


Idag ska jag träffa min syster och hennes dotter Thyra, nu var det riktigt länge sen vi sågs.. Känns som ett halvår, lite roligt då vi bor i samma kommun. Men mkt kommer emellan och man får vara glad för den tid som ges helt enkelt. Men idag ska jag gosa gärnet med Thyris, hon har blivit så stooor, över 1 år nu! :)

Rubrik var det också ja.. Suck.
Sådär, en rubrik.. Nöjd? ;)

Känns som om att jag har mina känslor på utsidan av kroppen idag, lite sådär extra känslig?! Men så får det vara, hoppas ingen får för sig att bråka med mig idag bara. ;) Raaaawr!

Igår läste jag också om min gamla katt, ett gammalt blogginlägg på ett forum. När han gick bort, och jag börja gråta.. :( Katt, kanske är fånigt för er men han var min styrka i svåra tider och han var så mkt mer än bara en katt. Han var min bebis och bästa vän, han fanns alltid där och torka mina tårar, följde mig till bussen, satt och vänta vid buss stationen på mig när jag kom hem igen. Ända sen han var en liten bebis var han min katt och det vi hade ihop var nåt alldeles speciellt!!!



Min vackra Valentin!! Saknar dig så det gör ont! <3

I'm so happy, oh so happy

2011-02-21 - 12:00:55
Haha, äntligen kan jag slappna av och må bra!
Jag är sådan, spänner mig och kan inte slappna av förns jag får beskedet. De blev nöjda med tårtan(!) fick jag just veta och det gör mig såå glaaaad!!! :D

Haha, inte lätt att vara jag ibland. ;)

Aaaaah... andas!

Svar-Dagens goda gärning?

2011-02-21 - 10:13:44
"Undrar hur mycket du har påverkat bara genom den "lilla" insatsen. Tänk hur många som fick en bra start på dagen istället för en grinig och sur sådan. Hur mycket påverkade det deras arbete? De kanske i sin tur gjorde något snällt för att deras humör inte vart förstört på morgonen?

Yay för random acts of kindness!"

Du är mig en god själ du Chris, jag gillar hur din hjärna fungerar, verkligen. Det känns som att det inte finns nåt stopp och du kan cirkla runt i en tanke hur länge som helst och säkert nå till stjärnorna. Om du förstår vad jag menar? ;)

Men ja, du har rätt. Det var trots allt en riktigt god gärning! ;)
Och tack för att du gilla min tårta! :)

Svar - ang sko.

2011-02-21 - 09:47:34

"Jättefina skor du gjort. Har du använd en mall, och isf vilken. Helt bedårande. Ja hela tårtan var fantastisk.

/Sofie"


Tack, tusen tack!! :))
Caketoppern/Dekoren är ju det som gör hela tårtan. ;)

Jag har använt mig av denna mall men gjorde lite ändringar:

Nr 4 var för stor, så jag gjorde den mindre. Om du tittar längre ner i min blogg på mitt första försök (baby rosa sko) så ser du att den täcker hela tå delen, inget fel med det om man tycker det är fint.. Gjorde inte jag. ;)

Nr 12 ritade jag till en spegelvänd del, så man slapp göra två stycken och krångla med att få dessa att sitta ihop vid häldelen, - så det blev en hel stor del istället.

För att sedan få upp tån, så den inte blir så platt så la jag bara en liten korv med sp/fp/mp för att få mer stöd och vips så likna den mer en sko. 


Ang Regal Ice & hur göra volang

2011-02-21 - 09:36:21

"Skorna blev super fina. Regal ICE... Var den lätt att kavla och lyfta över på tårtan?
Hur har du gjort volang kjolen?
Kram"



Först och främst, tack så mycket! :))
Den var lätt att kavla och lyfta över, dock tyckte jag att den kändes mer stretchig än Ballinas sockerpasta. Och för mig är det både negativt och positivt.

Men den har ju en väldans len yta, så man nästan blir kär. ;)
Sen upptäckte jag att den börja rinna lättare, jag fick höra att det var nästan omöjligt att få den att rinna men det kan också vara så att jag har riktiga bär och det har inte säljaren i sina mousser.

Hur gjorde jag volangkjolen.
Det finns en specifik utstickare för detta men om man är snål som jag går det att göra utan denna utstickare, men, här är utstickaren: Garret Frill

Och det är nästintill detsamma sätt att göra det på, bara att på garret så tunnar du ut bågarna och har det lättare att förstå hur man gör och får lättare jämnare volanger.
Men på "mitt sätt":

Verktyg jag använder: Dogbone, kavel, paddy, (maizena mjöl), multi ribbon cutter, Sockerpasta. 

 
Dessa verktyg "behöver" man.                            Gör en korv, kavla ut.
 

Skär ut, hur brett är en smaksak.                       Ta bort överflöd.
 

Här ser man tjockleken jag tycker om.               "Dogbone" med den stora kulan o pad. (vita)
 

Tunna ut i den st ditt dogbone är, inte mer än 1cm brett. Tryck försiktigt, dra/tryck/tunna ut.
 

Baby Converse Cake

2011-02-20 - 14:26:39
Här är resultatet av tårtan som jag gjorde till idag. Jag testa också en ny sockerpasta, "Regal Ice", heter märket och jag vet inte om jag tycker om det ärligt talat. Men det kan också vara så att jag är van vid gamla hederliga "Ballinas".

Det som är väldigt positivt med Regal ice är att den smakar gott, inte riktigt lika söt som Ballinas. Ytan på Regals är mkt lenare och sen kan man få flowerpaste/modellingpaste om man blandar i lite cmc etc etc.. Och det är bra, slipper man köpa 3st "pastor".

Men här är resultatet:
Jordgubb / Choklad


Rånäs slott

2011-02-19 - 20:07:00

Påväg till Rånäs var det såhär vackert :)



 






Kärlek <3

Jag upptäckte, att.. Jag är extremt dålig på att ta bilder. Haha, men jag känner mig som en jäkla fånig turist som står och fotar som en galning och sen å andra sidan skulle det vara så fin middag och kändes dumt att fota. Hihi.

Men det var underbart, helt fantastiskt och sällskapet var supertrevligt. Och jag slogs av en tanke som jag ändå gör ganska ofta men denna gång var den så stark att den kändes nere i magen -

 Det är fantastiskt att man fortfarande kan vara lika tok-kär i sin make efter 5 år! 
Du kanske inte tycker 5 år är så lång tid, men tänker jag på den enorma kärlek jag har för honom är det otroligt och jag vet att han känner detsamma. <3

Lyx väntar oss

2011-02-17 - 14:29:35

Reuterskiöldsweekend - Konferens, Spa, Weekend, Stockholm, Uppsala, Uppland


Reuterskiöldsweekend


"Lyxigt fruktfat med choklad och en halvflaska champagne står och väntar på rummet. Fri tillgång till relaxavdelningen nere vid sjön Skedviken med bastu och två massagepooler under bar himmel."


Dit ska vi imorn, och det ska bli underbart! :)) Rånäs slott för en natt, underbart underbart!!

Baby Converse i socker

2011-02-17 - 13:22:15
Såhär blev dom iaf tillslut, så nu är dekoren färdig. Ja, den som det är mest jobb med iaf. Mycket roligt att göra, det är ju alltid det när man får göra något nytt! :)

Hoppas de blir nöjda med dem sen.


I'm back!

2011-02-17 - 09:18:02
Nu har bloggen varit sisådär död ett tag, men man måste ju få ta break! ;)
Dotran min har varit sjuk med hög feber, om hon har haft influensan det vet jag inte.. Hon har inte direkt varit Sjuk sjuk utan varit väldigt rastlös av sig. Men hon påminner om mig när jag var liten och sjuk, kunde inte sitta stilla för det. ;)

Jag är så glad, min vadmuskel är bra igen (äntligen) och förkylningen och hostan börjar gå över så snart kan jag börja träna igen!!! :D På måndag tänkte jag börja och det känns riktigt bra faktiskt!
Har känt mig så oförskämt lat nu när jag inte kunnat träna och sen när jag var sjuk så var det enda jag fick i mig Bröd! Usch, ve och fasa.. Inte bra om man ska tappa några kilon!

Men snart kommer vi igång igen och snart försvinner snön så jag kan powerwalka/jogga. Känns bra alltihop!
Energin har kommit tillbaka och just nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra med den, lite jobbigt och det tycker min man med, som blir skrämd. ;)

Idag får det bli pyssel och knåp iaf, var trots allt och shoppa lite på Cake&Design. Det var gött att träffa dem igen, det var ca 6mån sen och det kändes att jag saknat dem. <3


Pysslat

2011-02-15 - 22:02:14
Jag har fått en beställning till på söndag och det är så roligt !!!!

Hon ville ha ett par Baby allstars skor på tårtan och det är nåt jag inte har gjort ännu, vilket jag ärligt medgav till henne. Men jag sa att jag skulle få ihop ett par snygga ändå!
Kan ju inte vara så svårt tänkte jag, med rätt ritning osv.

Men nu har jag pysslat och provat mig fram. Och jag känner mig inte nöjd, inte riktigt men jag kommer komma dit - det är jag säker på. Kommer ändra en hel del i ritningarna då jag tycker att de är fel. ;)
Känns inte rätt, om jag tittar på en riktig bild på dessa underbart söta skor.

Men här är mitt test iaf:








EDIT:
Kunde inte låte bli, blev så missnöjd så jag gjorde en till för att slippa grubbla på att jag skulle fixa till den och hur. Men nu är det gjort, en snabb förbättring (ja förutom rosetten då, petitesser...;)), nu känns det bättre. Haha.



Dagens goda gärning?

2011-02-15 - 10:37:03
Vi har mkt snö nu.. det visste ni inte va?! ;)
Och vi har en granne som inte kan gå, Det visste ni inte, det vet jag.. ;)

Haha, ska komma till saken.

Så, färdtransport hämtar honom nästintill varje dag. En stor buss.
Vi har jätte duktiga "handy-boys" här som plogar så fort en flinga faller meeeeen jag kan ändå klaga liite.. Surkärring! Tänker ni nu.. Nej nej inte alls. (Kanske lite, men det är vi alla.. haha;))

Men här i veckan så skulle bussen ta sig in i området och det var nästintill omöjligt. De plogar alldeles för smalt, det är knappt så en vanlig personbil kan ta sig in, absout inte vända!

Så jag stötte på honom imorse, och frågade helt enkelt snällt om han kunde tänka sig att ploga lite bredare just pga detta, så de inte får så stora problem. Han skulle ta tag i det när han hade tid, fick jag till svar och jag tacka o gick hem.

Nu plogar han vägen bredare! :))
Ingen kommer få reda på att det var jag, men det gör inget - bara de får det lättare. Som min man sa på skämt: "Nä, nu måste du gå upp och ringa på, säga att det var du som bad dem ploga. De ska ju tacka Dig!!!"

Men å andra sidan är det inte jag som plogar, så man ska ju tacka honom i slutändan iaf! ;)

LoveDay

2011-02-15 - 10:28:14

 

Igår var det Kärleksdagen och det fira jag och barnen med hemmagjorda Semlor. Sen baka vi äppelmuffins till pappa, för han gillar inte semlor!! :)

Förutom godissaker att äta, extra mkt pussar, söta lappar med söta ord, kort med långa kärleksförklaringar och att maken valde att sätta sig bredvid mig i soffan och inte bre ut sig i en egen, så var dagen som alla andra dagar. <3


Heeeej

2011-02-15 - 10:22:05
Det var länge seeeen!!! Haha... ;)

Jag mår bättre nu, förutom att det känns som att jag har sprungigt maraton i halsen när jag bara har gått runt i lghtn för att hämta kaffe, gå på toa.. klappa min sjuka dotter på pannan, jepp hennes tur nu. :/ 
Hostan sitter i, jävla hosta, som vanligt så vägrar den släppa.

Tycker jag har varit jätte sjuk jätte länge nu. En vecka sen jag blev sjuk nu ju... Hade feber i fleeera dagar, och jag har aldrig feber!! Men så är det väl med influensan, andra gången jag har skiten. Sonen är också frisk och tillbaka på dagis vilket han tycker är super...dock gör det ont i mitt hjärta, har ju kramats varje dag...sakna. Hihi!

Men jag undrar... vad har hänt, vart kommer de mååånga besökarna ifrån bara hipp som happ? Aja, det är väl trevligt, synd att de/ni kommer när jag är off bara. Haha.

Men nu börjar kroppen fyllas på med energi igen och det är underbart!!

Igår skrämde jag min man ...han är egentligen bara en mes men blev rädd för mig. Jag har mkt energi nu när jag börjar komma tillbaka till verkligheten och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med den igår. Såå det gick ut över honom. Haha. Inte på ett dåligt sätt, bara lite lekfull.. kanske.
Men han tycker att jag är läskig när jag är lekfull och tittar på mig som om jag vore sjuk eller besatt. Hahaha!

Träningen får dock vänta en vecka till... SUCK! *mummel*

Sorry

2011-02-11 - 17:59:49
Men jag är dödssjuk.. Om vi ska ta i. Heehee...
Allvarligt, det snurrar..
It's spinnin' man, awesome.. Woaaow!!

Usch & Fy

2011-02-09 - 09:41:01
Idag är jag sjuk, jätte sjuk. Efter träningen igår så fick jag ju kli i halsen och det eskalerade fort och kraftigt. Hela min kropp la av igår. Jag fick feber och ont i hela kroppen. :(
Min son är också sjuk, han var så kinkig när jag hämta hnm på dagis, och varm.. Vi blir alltid sjuka samtidigt. Så idag är vi hemma och tar hand om varann!!

Humor!

2011-02-08 - 12:47:11

Lika som bär?!

HAHAHAHA

J.M shred Dag 12 -Del 2

2011-02-08 - 12:14:18
Nu sitter jag här och ger er nyheterna direkt efter träningen, halsen har snörpt sig, svetten rinner bokstavligen på pannan.. Och jag brukar inte svettas, men det är bra, börjar kroppen kanske komma igång?! :)

Det var tufft, Del 2 är inte att leka med, inte för mig. Och jag tar det lite lugnare t.o.m. vilket är jävligt trist och jag känner mig som en mes som inte kan hänga med i konditionsdelen. Men det är för mkt hopp och min vadmuskel vill helt enkelt inte. *mummel*
Men jag vill inte skada mig mer.

Så det blir mest styrke träning och "uthållighetsträning", heter det så? Aja.. :)
Jag ville inte träna idag utan ville sova, men så ställde jag mig framför spegeln och titta sen på ett gammalt foto på mig -hur jag egentligen ska se ut- så kom lite jävlaranamma tillbaka. ;)

Så nu är jag piggare (dock lite hostig o kli i halsen...?) och har ett leende. Innan satt jag och vila på armbågen o bara glodde på skärmen, nu har jag ny energi igen. Härligt!

      

Ointressant

2011-02-08 - 09:40:21
Jag ska nog köpa lite färgpennor till mig själv, och börja färglägga mina teckningar. Älskar att måla dem helt vita, eller hm.. Ja sådär som finns i barnböcker som man färglägger i. ;p
Så efter kan jag färglägga, visserligen är jag inte bra på att rita, men det är kul iaf. Om inte annat en jäkla bra terapiform mot stress och rastlöshet ;))

Jag har shoppat på ellos, jag var rastlös. Haha. Men det gör inget, vi behövde den ändå och jag behöver defintivt lite tröjor. Och självklart fick barnen lite också men maken blev utan. ;P Han gnäller ändå på att jag köper för tajt.. Men jag gillar ju när det sitter tajt på hnm. ;)) Heehee...Mmm... Jaja..

Några av kläderna, klänning till dottern fast hennes är Svart topp och rosa kjoldel, sen tröja till mig och så har jag beställt svart och vit likadan. Hehe, billig och fin ju ;P

    
 

Udda barnböcker?

2011-02-07 - 19:28:02

Men så underbara!!
Första jag nånsin läste var "Vem är arg?" hos min syster, hennes son kom till mig med boken och bad mig läsa. Så jag satte mig med min son och hennes och börja läsa. Tillslut börja jag småskratta för varje sida jag läste, och det blev bara värre och värre, kunde se hur barnen titta på mig som om jag vore tokig.
Skratta högre och högre tills en sida uppenbarade sig och jag föll i garv så tårarna sprutade!!

Det måste ha varit ÅR sen jag skratta så mkt och jag kunde inte sluta!! Hahaha..
Underbara!
Jag älskar böckerna och min son, kan inte bli bättre!

Nu är denna inte just den boken som bröt mig i skratt, men jag köpte denna åt min son på junibacken när vi var där i helgen till hans samling. Men det finns en bild i denna som överrumplar en lite också ^.^

Stina Wirsén






Träningsblogg?

2011-02-07 - 11:14:12
Njäää men det har nästan blivit en sådan, hm, trist. Haha.

Men jag kan inte skriva mkt annat, jag är mest sur över min vad.. Haha. Ge mig en kommentar att bita i så kanske jag kan få hjärna att gå igång på annat. ;))

Usch, jag har inga ägg hemma, trist... Måste knata till affärn, uuuuuuuuuuuuuuuuh. HAha ;D
Sådär väldigt intressant inlägg. Men jag ska komma på nåt. Eller inte. ;)

Jag vill ha lunch... Hungrig!

J.M shred Dag 11 -Del 2

2011-02-07 - 11:02:19
Jepp jepp, nu börjar man på del två av träningen och jag är sååå sur nu.
Jag har tränat, oja, och jag blev svettig och gjorde så mkt jag kunde. Sen vet jag inte hur bra det är egentligen då min vadmuskel är pajj... Känns som om nån står och trycker HÅRT med tummen rakt in i muskeln typ. Och det gör bara ondare när jag anstränger den, ofc.

Men som att "hoppa hopprep" fick jag skippa, hoppade lite men då bara på vä ben. Kunde inte göra det på hö, prova och den skrek rakt ut, AJAJ.

Fnys!! Men, jag har ju också köpt hantlar nu så armarna och axlarna får ordentligt med träning. Hade hemmagjorda hantlar innan för de ville aldrig komma med posten, de nya alltså. ;p
1.5kg - störtlöjligt som farsan Baloo skulle säga men det känns kan jag lova. *Svag *Otränad (Måste jag verkligen påminna er om det???!!!!) Hah ;)

Men det var skoj iaf, men det är trist att jag inte kan ge allt men jag vägrar att ge upp!
Och jag är jävligt glad att jag inte ser detta som en ursäkt att lägga träningen åt sidan, som man normalt kanske gör. Hehe. Men nej, utmaningar ger jag inte upp så lätt.

Men det var riktigt skönt att träna idag och det var super kul med nya övningar, del 1 började bli lite enformig. ;)

Så jäkla vidrigt! Haha x)


Wth!

2011-02-06 - 18:54:07
Bloggar ni på helger kanske?
Orka, har ett liv.... ;D Haha. *Släta över med en puuusssss*
Usch, trött.

J.M shred Dag 10

2011-02-04 - 11:04:00
Tränar inte idag som sagt, pga min vadmuskel. Vill inte överanstränga den redan dagen efter. Så får vila lite, känns sådär men men, på måndag hoppar jag på Del 2 på en gång. En dag gör inte så mkt.

Humor

2011-02-04 - 09:36:15
Hahahahaaha

Ibland undrar jag..

2011-02-03 - 12:18:46
..Vad jag tänker med!

Ska försöka förklara vad jag menar med det.

Var nyss till köket, göra mig själv en kopp kaffe. Men favoritmuggen har gammalt kaffe i sig så jag måste skölja ur den, häller i vatten och aktar mig för att inte hälla vatten i skålen under. Varför? Jo, för där i är det köttfärs från tacomiddagen och hälla vatten där är onödigt. Bättre med torrt så man kan lägga det direkt i papperskorgen.

Så jag koncentrerar mig på att inte hälla vatten där i och tänker inte riktigt, eller vete fan om jag tänkte alls, och upptäcker att jag häller ut vattnen mitt på bänken!!!
Så det rinner vatten längs hela och sen ner på golvet, jajaj... SUCK!

Sen ska jag ta trasan men den är snustorr så jag sköljer den och vattnet forsar rakt ner i skålen med köttfärs... GAAH! Hahaha.. Mina hjärna, (som är en enda stor muskel) måste också ha fått sendrag/kramp/bristning. Hahaha.

Jisses.. Men, kaffet är gott! ;o)

J.M shred Dag 9

2011-02-03 - 12:05:04
Idag ville jag INTE träna, allt jag har velat göra idag var att gå och lägga mig i sängen för att sova... Gårdagen var lite tuff för mig, inte sådär tipptopp humör och det sjönk mer å mer.. Men inget ett bad och lite musik kunde råda bot på MEN nu var det träningen ja...

Jag tränade, så jävla stolt! Men jag satte ihop min egen musik och stängde av ljudet, orkar inte höra på henne nå mer. Ibland säger hon att hon vet att det är jobbigt.. Ja jag vet exakt när det ska komma o vips så tycker hjärnan att det är jobbigt. Haha, psykiskt? Javisst (men det betyder inte att du får psyka mig nu...)!! Haha ;)

Men mot slutet av träningen, sista konditionsdelen där så small det i min vad och det gör ont.... Suck. Säger ju det, jag är otränad, fick jag säkert nån bristning.. Men jag hoppas på långvarig kramp eller sendrag. Haha, men vafan.. Men visst, att gå från 0 -> 100 tar ju på muskler.

Kan inte ens gå normalt.. suck.

Latmask muskler. ;p


Beslutångest?

2011-02-02 - 14:23:16
Sitter och dricker kaffe, väntar på att håret ska torka och känner mig allmänt dyster. Dock går mina fingrar på tangentbordet i 180, haha, så slut är jag inte, energi har jag massor av men känner mig sådär allmänt tråkigt jävla dyster. Intressant va?! ;)

En rolig sak, inte för plånboken kanske, men köpte en våg häromdagen och även om man ställer sig på den på exakt samma ställe så visar den olika varje gång. Och det kan skilja 4kg mellan gångerna!
Får man lämna tillbaka en våg för att den har beslutångest??? ;)

Har bra lust med det, bortkastade pengar om den inte kan bestämma sig.. O.o

Dyster, inte depp - Nej nej, bara tråkigt dyster! Sådär grå.. Tror jag ska sätta mig i solen en stund! :D




Det var så bra skrivet så...

2011-02-02 - 14:18:54
.... Chris får ett eget inlägg i min blogg, det ni (om att kalla barn för "hen")! ;))

Det finns Mechano och Lego!

Ok att Lego är väl lika mycket en tjejgrej som killgrej, men överlag så tror jag att de flesta killar fastnar rätt snabbt i lego/mechanoträsket!

För övrigt försöker jag få in mina tjejer i det träsket med, för det är utvecklande som tusan!

Jag tycker det är helt befängt hur folk håller på med feminismen, istället för att försöka få en naturlig jämlikhet så sliter de fanatiskt för att pressa in deras värderingar på folk.

I slutändan tror jag bara att de underminerar sitt eget arbete, då till och med folk i deras egna led tycks tröttna på hur de framställer könskampen.

Börja med att kalla det för humanism, det ska väl ändå vara lika för alla, bara uttrycket feminism tyder på att det bara handlar om kvinnan, det finns en massa orättvisor åt andra hållet om vi ska ha jämlikhet, pappor som inte är vårdnadshavare till sina barn om inte modern typ godkänner det, även om modern i detta fall ligger i koma.

I stort sett alltid går vårdnaden om barnen till modern om det går till rätten, men det ser jag ingen kämpa om i den hårda kampen om jämlikhet.

Det är klart det finns förbättringar att göra, men som du också reagerar på så är det förbannat idiotiskt att börja hitta på ord som tar bort individualiteten hos barnen. Pojkar är pojkar, det finns biologiska skillnader, tjejer är tjejer det finns skillnader.

Om de inte ens kan acceptera den biten så kommer folk fortsätta att se ner på feminismen som sådan.

Jag vettetusan vad Klaes Thorsén har fått för frågeställningar eller vad som nu gjort han/hen osäker på hur man bemöter sitt barn.

Lär barnen attityder och att aldrig låta någon sätta sig på en. Låt ett barn både få lära sig känna nederlag och vinster, på så sätt kommer de lära sig kämpa för sin plats i livet.

Vad mer kan man begära, att när barnet blivit det den vill så måste titeln ha en kvinnlig ton?

Här kommer hens Majestät konungen och hens majestät Drottningen....

Suck.

J.M shred dag 8

2011-02-02 - 14:16:13
Idag gjorde jag lite mer än så, innan denna träning gick jag 7 km. Var på ett möte så jag gick helt enkelt hem sen istället för att ta tåget. Det var skönt och vädret är ju så underbart nu med sol och blå himmel. :))

Träningen gick bara bra, finns inte så mkt att säga men jag är fortfarande jävligt glad över att jag fortsätter med detta. Men det är en utmaning, och utmaningar brukar jag inte slänga på sophögen hur som helst.. ;)

8dgr med träning, snart 4veckor (söndag) med nyttig mat och inget har hänt, eller ja första veckan försvann det cm men sen dess står det tok still. Irri! Morr! Men men, låter rätt osannolikt att kroppen redan skulle bygga muskler efter 8 dgrs träning?! Eftersom min kropp knappt vet vad det är.. x)


Men som innan, är jag glad men sur men glad. Haha.
Tjing!

Moi

2011-02-01 - 21:00:47

Kalla sitt barn för "hen" ?

2011-02-01 - 12:31:56
http://www.aftonbladet.se/wendela/article8483610.ab

Så vad tycker ni, ska vi kalla våra barn för "Hen" ??
Jag trodde det var ett aprilskämt när jag läste det häromdagen, men så kom jag på att det inte är april.... Absurt! Säger jag bara, nu har detta med jämställdhelt gått för långt!

Pojkar leker med bilar och flickor i dockvrån!
Larv och så fullt med skit! Dagiset mina barn går på leker pojkarna i dockvrån om de vill och flickorna med bilarna. Många gånger har jag kommit dit och sett pojkar springa runt med dockor eller i prinsessklänningar.

Så det är skitsnack, hitta på ett nytt ord för att man själv inte kan tänka i nya banor är absurt. Ändra ditt eget tänkande istället för att vara så förskränkt.

Däremot kan jag tycka att det finns för lite "pojkleksaker". Det finns inte direkt det ordet hos mig men för att göra det lätt för folk att förstå. Bilar finns, dinosaurier finns men sen har jag det ganska svårt att komma på vad mer det finns.

Men, vem säger att baka, klä ut sig, leka med dockor, leka affär, måla/rita är en tjejgrej?
Då är du bra dum.

Det är kvinna/man, pojke/flicka, Hon/han.. Och i vilken ordning de kommer är en skitsak.

" Vi vill ju att han ska bli bättre än jag och min sambo. Ibland är det svårt att veta hur man ska bemöta sitt barn. Och då jag tycker att vi får ett bra stöd från dagis, säger Klaes Thorsén"

Ehum.....

J.M shred dag 7

2011-02-01 - 10:43:05

Sådärja, 1 vecka med detta, inte illa. Men känns rätt mesigt ändå.. 1vecka, pff kom med nåt bättre. Haha. Men jag är glad att jag hållt i detta som jag lova mig själv. Och än är jag inte klar.

Idag körde jag på så mkt jag bara orka, tills benen börja skaka och halsen snörpte sig. Försökte mig på vanliga push-ups (armhävningar) men det gick inte så bra, haha. Så jag gjorde extra på knäna. Efter träningen var över körde jag några egna, känns mkt bättre nu, körde på tills jag föll pladask på golvet med ett leende. Haha, men det kändes bra!

Är det inte så en träning ska vara? ;o)

Dag 7 avklarad!

Melissa Horn

2011-02-01 - 09:33:58

Svacka?!

2011-02-01 - 09:26:43
Idag, nu snart, ska jag köra mitt 7e pass och idag har jag en såndär känd svacka som alla har då o då. Allt känns bara surt och bläigt. ;p

Men jag ska lägga det åt sidan och be det att hålla käften. För jag är inte sådan som bara ger upp, aldrig, helvete... Haha. Nej inget bra inlägg, men men.

NU ska jag träna!


HAhhahah ->

Ett ord

2011-02-01 - 09:23:06
"C -Kaxigt!

Kom ihåg dock, det är resan som är viktigast. Målet/resultatet när man tränar kan dröja lite, men det man oftast känner är ökad energi och självkänsla.

Bara vetskapen om att, fan jag klarade detta är en självförtroendekick som i sig självt är värt mödan!

Go go! :)"


Tack!!! ;o)

Svar på lång kommentar ;)

2011-02-01 - 09:17:37
"C -Jag håller med dig helt och fullständigt, jag vill inte ha det så, men jag funderar på om inte människor skulle må bättre! : )

Jag funderar på mycket, och en hel del av det är säkerligen ren smörja!

Till exempel tvåsamheten! (som jag personligen är 100% förespråkare för, är för sotis av mig för att ens tänka tanken på att dela den man älskar med någon annan på ett så intimt plan).

Men för att leka djävulens advokat och därmed ställa det förhållandet till sin spets.

I den perfekta världen så vill man sin partner allt väl, man vill ge de all den lycka som finns i världen. Man vill väl inte vara den som står i vägen för den lyckan och deras drömmar?

Nu kommer kruxet, motsatta viljor.
1an och 2an har olika drömmar, 1an har alltid haft en uttalad dröm om att ett tag flytta utomlands och bygga broar i Irak, hjälpa dem att komma på fötter efter allt elände. 2an har ingen lust med det, lämna alla sina vänner och sin familj under en lång tid för något som 2an inte har minsta lilla intresse av.

Hur de än gör så kommer någon att vara olycklig, om man inte helt enkelt låter de göra sin egen grej, 1an åker, 2an stannar hemma.

Men det är extremt sällan sådant görs, just för att det ses som egoistiskt av båda parter, det brukar bli en kompromiss som någon helt missnöjd.

Samma sak egentligen med tvåsamheten. De flesta människor har ändå förmågan att känna attraktion till andra än sin partner, den kan vara relativt harmlös och det kan vara i stort sett olidligt överväldigande för vissa.

Jag tror att en massa förhållanden skulle kunna räddats om man lät folk träffa och få den "romansen" ur sitt system. Gräset är inte grönare, även om det kan tyckas så.
Men där sätter vi åter igen käppar i hjulet för oss själva med våra känslor, jag själv skulle med största sannolikhet aldrig klara av en sådan deal.
Den skulle sitta i mitt medvetna för alltid, och det skulle äta upp mig.

Men om det gick tror jag att människor skulle vara lyckligare och vara gladare över det de faktiskt har! ;)

Precis så snurrar mina tankar så fort jag börjar läsa och tänka på sådant som ditt "Morgondrabbel", jag känner sig rätt kluven och smått otillfredsställd med resultatet, allt som oftast."



När du pratar om att vara ego på det viset så kan jag hålla med dig om att det är egentligen det bästa. Om man håller sin kära från en dröm är det rentav elakt och 1an är för osjälvisk för att åka och kommer må dåligt resten av sitt liv. I sådana tillfällen håller jag absolut med dig.

Sen kan man dra ut det hela, tänk om folk skulle vara egoistiska i alla sammanhang, tror det skulle vara världskrig året om och jag tror vi vet hur det skulle sluta... Poff! ^.^ (Inte varför jag vet varför jag skrattar nu men..)

Tvåsamheten, intressant kommentar.
Jag tror dock att om människor ville kämpa mer för sina förhållande skulle det hålla bättre, det känns nästan som att folk tar första bästa gnabb för att tänka "skilsmässa". Det är nästan skrattretande ibland när man hör anledningen till varför 2 människor har lämnat varandra.
Finns det verkligen inte folk som vill kämpa längre?

Om båda partena skulle kämpa mer för att hålla glöden, kärleken vid liv så tror jag inte att man skulle behöva känna attraktion till andra (om sitt val av partner inte var fel från början dvs, tro att man var kär men inte var det). Det är nästan som en oskriven regel, har man det bra hemma behöver man inte kolla om gräset är grönare på andra sidan.

Ge kärlek, så har människan ingen anledning att gå.
Dock är kärleken död är det redan för sent, men å andra sidan, då har man misslyckats i förhållandet nånstans på vägen. Det finns alltid en anledning till varför man blev kär, varför man drogs till varann men det har människor alltför lätt att glömma. De kanske vill glömma, vad vet jag?!

Människor nu har blivit mer egoistiska enligt mig, när det kommer till förhållanden och vad de vill ha. Människor har slutat kämpa för nåt de tidigare trodde på och väljer hellre den lätta vägen ut och den känslan de har då och nu, för att tänka på den andra parten ligger duffust i mörkret. Jag, mig själv - ska jag tänka på nu. Hans/hennes känslor är inte mina, såhär känner jag och det är allt som räknas just nu.


Härligt att mitt morgondrabbel "berör" ;o)
Men saken är att jag vet knappt själv vad jag skriver, så ibland kan det vara ett riktigt drabbel och väldigt osammanhängande. ;o)

Men du får min hjärna att gå igång lika mkt tror jag!!

RSS 2.0