Letat lite information

2010-03-19 - 07:51:09
Ja, ang RS så kan ju alla bli smittade. Men såklart farligast för barn och äldre, som de flesta gånger. Hosta, slem och ätsvårigheter/ingen ätlust. Javisst, stämmer in på min son men han har blivit testad för RS förra veckan och det var negativt.. Usch blir orolig när han inte vill äta, han tycker allt är "Blä!" Som han säger.

Info om kramper:

Alla barn kan få feberkramper om febern stiger med hög hastighet. Det inträffar i regel under de första 3-4 levnadsåren men det är endast några få procent som får det. Kanske beror det på att de har en lägre kramptröskel än andra, vilket betyder att det inte behövs så mycket innan det centrum i hjärnan, som utlöser kramperna, provoceras. Febern kommer i samband med de infektioner alla barn får under sin uppväxt, särskilt luftvägssjukdomar och barnsjukdomar.

Hur känns sjukdomen?

Krampanfallet börjar med att barnet förlorar medvetandet och kroppen, armarna och benen stelnar. Huvudet böjs bakåt, och i armar och ben ser man muskelryckningar. Huden bleknar eller får eventuellt en blå nyans. Anfallet slutar efter ett par minuter och ryckningarna upphör. Barnet blir helt slappt och huden får långsamt tillbaka sin normala färg samtidigt som medvetandet börjar återvända. Några barn vaknar fort medan andra är trötta och slöa en längre tid efter anfallet. Även om anfallet bara håller på i några få minuter, känns tiden som en evighet för den som iakttar. Krampanfall hos barn är alltid en skrämmande upplevelse.

Framtidsutsikter

Även om feberkrampsanfallen verkar vara mycket våldsamma och dramatiska är det mycket sällan som de leder till några varaktiga men. Det kan bara uppstå störningar i hjärnans funktion om kramperna har varit långvariga, eller om barnet har haft många kramper efter varann inom kort tid.

Om ditt barn har haft feberkramper skall du tala med läkare om hur du skall göra nästa gång ditt barn får feber.
Hälften får nämligen ett nytt krampanfall när de får feber igen. Så småningom minskar risken och är borta när barnet har blivit 3-4 år gammalt.

Källa.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0